Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu
Livsstil

Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu

Christine
Christine

Det er ikke lige meget, hvilke grønne planter du sætter på stuebordet, hvis du vil være med på plantebeatet. Har du styr på, om det er ’Philodendron’ eller ’Paletblad’, der trender lige nu? Denne artikel giver dig grønne fingre og svar på, hvilke planter du bør indrette dig med netop nu.

Kan du mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og tankerne flyver friere, når du går en tur i skoven?

Mere end én gang har videnskaben slået fast, at frisk luft, natur og grønne planter gør livet lidt mere lækkert for os. Vi falder til ro, simpelthen, og hvem kan ikke have brug for et pusterum i hverdagen, hvor hoved og krop fyldes af ny energi? Det kan de fleste vist, men hvor finder man ud af, hvilke planter der trender lige nu?

Kan du ikke komme til modemesse med grønne planter, må de komme til dig, så åben hoveddøren og inviter tidens mest trendy planter indenfor.

I denne artikel folder flotte, grønne planter sig ud foran dig, men bare rolig: Det er ikke planteskolepriser, du skal betale for at være med på plantemoden. Køber du planterne på DBA, sparer det dig ikke kun for en klækkelig sum, du i stedet kan bruge på lækkert plantegrej. Du får også en lang række sundhedsmæssige fordele med i købet. De bliver afsløret om ganske få linjer, og i samme omgang kan du også finde ud af, hvilke planter du skal oprette annonceagenter på, hvis du vil være med på blomstermoden.

Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.
Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.

Overraskelse: Det gør grønne planter ved dig

Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ordsprog, og der er faktisk noget om snakken. De grønne planter gør underværker for vores mentale helbred, og får endorfinerne til at fare rundt i kroppen på os, så der er mange fordele ved at indrette sig med sukkulenter, kaktusser, pilea og andre moderne stueplanter.

Det er ikke kun dit velbefindende, der påvirkes positivt af stueplanter – din bolig bliver også begejstret, når du indretter dig grønt. Visuelt kan de gøre en kæmpe forskel. Lige nu er ’Guldranke’ og ’Svigermors skarpe tunge’ populære på plantescenen, fordi deres karakteristiske grønne blade kan få en kedelig, hvid væg til at bryde ud i farveglimt eller puste nyt liv i et mørkt hjørne.

Effekten ved at fylde stuen med blomster, kommer måske ikke bag på dig, men planteriget er fyldt med overraskeler. Tænk bare på planternes kamæleon ’Paletblad’, som skifter farve afhængig af, hvor du placerer den. Sætter du den i direkte sollys, bliver bladene grønne med røde tegninger, mens en mørk placering resulterer i pink eller bordeaux blade med grønne aftegninger.

Et trendy udseende er ikke altid nok, så ved du, hvor du får de bedste plantedeals? Vil du have glæde af planterne længe, skal de være sunde og stærke, så herunder får du et tip til, hvor du får fingrene i de flotteste eksemplarer.

Flotte stueplanter til salg netop nu:

 1. Stueplanter

  Stueplanter

  100,00 kr.24-09-2023
 2. Stueplante, Monstera albo variegata

  Stueplante, Monstera albo variegata

  450,00 kr.24-09-2023
 3. Ficus, Stueplante, Der er desværre ikke plads til 4 ficuses

  Ficus, Stueplante, Der er desværre ikke plads til 4 ficuses

  174,00 kr.24-09-2023
 4. Stueplante, Fredslilje, meget flot med 7 blomster højde 1m,bredde 80cm

  Stueplante, Fredslilje, meget flot med 7 blomster højde 1m,bredde 80cm

  500,00 kr.24-09-2023
 5. Levende pind - stueplante, Sælger meget flot og høj Euphorbia Tirucalli også kaldet Levende Pind. 
M

  Levende pind - stueplante, Sælger meget flot og høj Euphorbia Tirucalli også kaldet Levende Pind. Måler i højden uden urtepotten ca 68 cm Måler i højden med urtepotten ca 84 cm Kræver ikke meget van

  125,00 kr.24-09-2023
 6. Monstera Deliciosa Aurea Variegata, Lille stueplante med meget gul på alle blade. 
Planten har et go

  Monstera Deliciosa Aurea Variegata, Lille stueplante med meget gul på alle blade. Planten har et godt rodnet. Afhentes på Frederiksberg eller sendes med GLS til nærmeste pakkeshop for 50 kr. Se også

  650,00 kr.24-09-2023

Der er mange flotte stueplanter til salg på DBA. Vil du have farver i hjemmet, kan du vælge den kulørte ’Paletblad. Er du derimod på udkig efter en billig plante, kan du finde alle dem, der er til salg for under 50 kroner her.

De sundeste planter får du her

Før du farer i flint og suser af sted for at bruge månedslønnen på grønne glæder, skal du lige have et tip med på vejen.

De store markante planter, som kan gøre underværker i stuens tomme hjørner, er meget moderne i indretningen, og det får prisen på dem til at stige. Derfor kan du med fordel købe dem brugt. I stedet for at vente på, at en lille ven fra planteskolen vokser sig stor og kan udfylde det tomme hjørne, kan du købe den perfekte, fuldvoksne størrelse på DBA. Billigt endda. For på DBA kan du – modsat i butikkerne – få store planter til små penge.

En plante med mange år i rødderne er en sund, stærk plante, og det er netop det, du får, når du køber blomsterne brugte. Samtidig kan du også finde sjældne sorter, som ikke findes i butikkerne. Det giver din indretning et personligt touch, hvis du pynter med en ualmindelig bonsai eller en hvid udgave af den populære monstera.

På planteskolerne får du sjældent en urtepotte med i købet, men det gør du som regel, når du køber planterne DBA. Du kan også være heldig, at sælger giver dig gødning, fugtmåler eller selvvandingsglas med i handlen eller måske et vækstlys og en spændende plantebog.

Find en urtepotte på DBA:

 1. Plastikpotter urtepotter, 26 stk

  Plastikpotter urtepotter, 26 stk

  20,00 kr.24-09-2023
 2. Havekrukke urtepotte, Pris pr stk incl underpotte

  Havekrukke urtepotte, Pris pr stk incl underpotte

  30,00 kr.24-09-2023
 3. Levende pind - stueplante, Sælger meget flot og høj Euphorbia Tirucalli også kaldet Levende Pind. 
M

  Levende pind - stueplante, Sælger meget flot og høj Euphorbia Tirucalli også kaldet Levende Pind. Måler i højden uden urtepotten ca 68 cm Måler i højden med urtepotten ca 84 cm Kræver ikke meget van

  125,00 kr.24-09-2023
 4. Diverse urtepotter, Stativ med potter til planter samt en masse urtepotter og et bakkebord (robust

  Diverse urtepotter, Stativ med potter til planter samt en masse urtepotter og et bakkebord (robust men trænger til olie måske) og stor krukke Det hele samlet 150 kr

  150,00 kr.24-09-2023
 5. Fikus Microcarpa Bonsai, FICUS Microcarpa Bonsai plante 100 cm højde, inkluderer 40 cm urtepotte

  Fikus Microcarpa Bonsai, FICUS Microcarpa Bonsai plante 100 cm højde, inkluderer 40 cm urtepotte

  350,00 kr.24-09-2023
 6. Krukker, Bergs København , 14 cm 4 styks, 4 urtepotte skjulere 14 cm Bergs København med underfad, s

  Krukker, Bergs København , 14 cm 4 styks, 4 urtepotte skjulere 14 cm Bergs København med underfad, står som nye (købt 2022, ingen skår). Nypris ialt 500 kr, sælges samlet for 250 kr

  250,00 kr.24-09-2023

Giv blomsterne en flot urtepotte, som kan understrege deres look. Lige nu er urtepotter i keramik meget populære, men potteskjulere i porcelæn er også altid en klassiker.

Vild plantetrend fra junglen hitter

Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.
Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.

LÆS OGSÅ: Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Det er ikke planter fra den danske natur, du skal sende lange blikke efter, hvis du vil være med på plantemoden. Planteeksperter spår, at de eksotiske vækster er dem, der kommer til at fylde stuerne fremover.

Hængeplanter og palmer i alle størrelser og former skal sætte stemningen, men den klassiske ’Kentiapalme’ må nok være den, du skal satse på, hvis du virkelig vil byde junglen indenfor.

’Howea forsteriana’ er det latinske navn for denne pragtplante, der kan blive over to meter høj. De vifteformede blade er mørkegrønne, og det er et tegn på, at du godt kan placere den steder i stuen, hvor solens stråler ikke skinner konstant. Kan du imidlertid finde plads til den i solen, vil den bestemt også blive glad og trives alligevel, så længe du husker at vande jævnligt. Den har det nemlig bedst i fugtig jord.

Find en palme på DBA:

 1. Palme, Ukendt palme, Ukendt Palm over 1 meter høj. Sælges grundet flytning. Potte den står i medfølg

  Palme, Ukendt palme, Ukendt Palm over 1 meter høj. Sælges grundet flytning. Potte den står i medfølger

  100,00 kr.24-09-2023
 2. Japanvin, Hængeplante, Stor japanvin. I en antik krukke som følger med (skår bagpå)

Etv. bytte med

  Japanvin, Hængeplante, Stor japanvin. I en antik krukke som følger med (skår bagpå) Etv. bytte med figen, figenplante, figentræ, monstrera, sukkulent, solsikke, strelitzia, gummitræ, violinfigen, oli

  500,00 kr.24-09-2023
 3. Hænge-asparges, Hængeplante, Stor hængeasparges, meget nem at holde

Etv. bytte med figen, figenplan

  Hænge-asparges, Hængeplante, Stor hængeasparges, meget nem at holde Etv. bytte med figen, figenplante, figentræ, monstrera, sukkulent, solsikke, strelitzia, gummitræ, violinfigen, oliventræ, dypsis,

  400,00 kr.24-09-2023
 4. Stor plante, Stor grøn opstammet stueplante

Etv. bytte med figen, figenplante, figentræ, monstrera,

  Stor plante, Stor grøn opstammet stueplante Etv. bytte med figen, figenplante, figentræ, monstrera, sukkulent, solsikke, strelitzia, gummitræ, violinfigen, oliventræ, dypsis, monstera, palme, kaktus,

  400,00 kr.24-09-2023
 5. Guldranke Epipremnum aureum, Hængeplante, To velvoksne hængeplanter (her opsat i vindueskarm). Potte

  Guldranke Epipremnum aureum, Hængeplante, To velvoksne hængeplanter (her opsat i vindueskarm). Potterne følger med. Prisen er pr styk, så 800kr for begge. De er super nemme at passe. Etv. bytte med f

  400,00 kr.24-09-2023
 6. Palme, Dværgpalme, chamaerops humilis, Inkl. ø50 cm. potter som følger med

  Palme, Dværgpalme, chamaerops humilis, Inkl. ø50 cm. potter som følger med

  1.000,00 kr.24-09-2023

Der er mere end 100 palmer til salg på DBA lige nu. Skal det være ’Kentiapalmer’, kan du finde dem her.

Perfekt: Denne plante kan du sætte i et mørkt hjørne

I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.
I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe haveudstyret brugt

De grønne bregner dufter af skovbund, og du kan næsten høre mosset knase under fødderne, når du ser de fligede blade foran dig. Lige nu er det in at invitere naturen indenfor, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange bregnesorter, som findes, hvis du vil indrette dig efter, hvad plantemoden dikterer.

Bregner er perfekte planter at placere steder, hvor mange andre stueplanter må give op. Skovplanten er vant til at vokse under træernes skyggende grene, og netop derfor accepterer de, at du sætter dem et mørkt sted.

Det eneste en bregne har brug for er vand. Du skal derfor ikke indrette dig med denne plantetrend, hvis du ofte er på farten og ikke har tid til at vande regelmæssigt.

Indret dig med bregner fra DBA:

 1. Bunddække, Bregner: flere slags, Kambregne har vintergrønne blade. H 30 cm.
Nøjsom, trives i sol /

  Bunddække, Bregner: flere slags, Kambregne har vintergrønne blade. H 30 cm. Nøjsom, trives i sol / skygge. Pris for 12 stk = 100 kr Bregne med fine lysegrønne blade. H 25 cm. ( husker ikke navnet ) T

  8,00 kr.18-09-2023
 2. Haveplante, Bregne, Lille bregne

  Haveplante, Bregne, Lille bregne

  10,00 kr.18-09-2023
 3. Haveplanter i potter, RHODODENDRON: Fler sorter og farver. 30-40kr.

SOMMERFUGLEBUSK, som på billede

  Haveplanter i potter, RHODODENDRON: Fler sorter og farver. 30-40kr. SOMMERFUGLEBUSK, som på billedet. 20kr. RABARBERPLANTER: Store og kraftige. 25kr. HOSTA i forskellige størrelser og farver. 25-40

  10,00 kr.15-09-2023
 4. Bregne, Bregne, 3 stk - pris er pr stk

  Bregne, Bregne, 3 stk - pris er pr stk

  20,00 kr.11-09-2023
 5. Bregner, Bregner, Store udvoksede Strudsvinge bregner (også kaldet kurvebregne), bliver store! Lige

  Bregner, Bregner, Store udvoksede Strudsvinge bregner (også kaldet kurvebregne), bliver store! Lige på vej til at folde sig ud disse dage. Denne type bregne kendes på at der ikke er pollen prikker på

  25,00 kr.01-09-2023
 6. Fletkurv, Fletkurv med bregner der kommer igen næste år

60 cm bred - 20 cm høj

  Fletkurv, Fletkurv med bregner der kommer igen næste år 60 cm bred - 20 cm høj

  350,00 kr.31-08-2023

Der er mange flotte, grønne bregner til salg på DBA, og du finder dem lige her.

Wow: Så høj bliver denne hurtigt voksende kæmpe

Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.
Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Det rå og naturlige er tilbage, og vil du virkelig være havehip, skal du sende blikket opad: Træerne skal flyttes ind, og effekten er vild. Når du skifter de mindre planter ud med store sorter, får du fornemmelsen af, at naturen er helt tæt på.

Vil du skabe skovstemning, skal du finde et ’Paraplytræ’ på DBA. Det skøre navn, der ikke bliver mindre mærkeligt på latin, ’Schefflera actionophylla’, har planten fået på grund af de delte, grønne blade, som ligner en paraply. Udseendet er sjovt, men før du falder for planten, skal du lige være opmærksom på en enkelt ting.

’Paraplytræet’ kan blive over fire meter høj, og selvom den ikke når sin maksimale højde over natten, vokser den hurtigt. Der skal altså være højt til loftet, hvis du vælger at indrette dig med træer.

Køb en ’Paraplyplante’ på DBA:

 1. Stueplante, Paraplytræ stueplante i smuk rød West germany urtepotteskjuler

  Stueplante, Paraplytræ stueplante i smuk rød West germany urtepotteskjuler

  225,00 kr.23-09-2023
 2. Potteplante, Paraplytræ, Over en meter høj. Inkl terracottapotte.

  Potteplante, Paraplytræ, Over en meter høj. Inkl terracottapotte.

  299,00 kr.05-09-2023
 3. Grøn plante, indendørs plante, Paraplytræ, Paraply, Sælger denne flotte store paraply plante.
Den be

  Grøn plante, indendørs plante, Paraplytræ, Paraply, Sælger denne flotte store paraply plante. Den består af 3 planter der gror op af et net. Ca 190 cm høj. Potte følger med.

  439,00 kr.31-08-2023
 4. Paraplytræ, Stor plante sælges (ca. 220 cm højde), krukken medfølges.
Prisen er fast.

  Paraplytræ, Stor plante sælges (ca. 220 cm højde), krukken medfølges. Prisen er fast.

  2.599,00 kr.01-08-2023
 5. Stueplante, Paraplytræ, 2 meter høj Paraplytræ der stortrives, ønsker ny bolig.

  Stueplante, Paraplytræ, 2 meter høj Paraplytræ der stortrives, ønsker ny bolig.

  650,00 kr.28-07-2023
 6. Paraplytræ, Stueplante, 130 cm høj - bemærk at det er en stueplante, som skal placeres inde, i udest

  Paraplytræ, Stueplante, 130 cm høj - bemærk at det er en stueplante, som skal placeres inde, i udestue, i orangeri eller lignende

  400,00 kr.17-07-2023

Vil du indrette stuen med et ’Paraplytræ’ eller en ’Paraplyplante’? Der er forskel på, hvad planten kaldes, når du søger efter den på DBA, men uanset hvad du kalder den, er det den flotte ’Paraplyplante’, der er tale om.

Sådan skaber du vild volume

For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.
For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.

LÆS OGSÅ: DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

De minimalistiske dage er forbi – i hvert fald i planteriget, hvor modemottoet lyder, at det næsten ikke kan blive stort nok. At du lige nu skal indrette dig med træer, er første bevis på den tendens, men hvordan skaber du egentlig vild volume, hvis ikke du har plads til træer i stuen?

Svaret er ’Philodendron’ – i alle mulige varianter. Fra ’Philodendron Goeldii’ med spiralmønstrede blade til den ekstremt populære ’Monstera’, der spreder sine enorme, fligede blade på smukkeste vis. Violinfigen og gummitræer imponerer også med store stammer, stringent stil og et synligt rodnet, som imiterer naturens vildskab.

Skal du have et lille fif med på falderebet? Find vandkanden frem, for ’Philodendron’ er en tørstig type, der i den vilde natur vokser i regnskoven, hvor der er varmt og fugtigt. Hjemme hos dig er det bedste sted derfor at sætte planten på badeværelset, hvor de forhold opfyldes helt automatisk.

’Philodendron’ til salg netop nu:

 1. Philodendron, Ring of fire, Smuk lille ring of fire med rodnet og flotte blade . Sund plante og nyt

  Philodendron, Ring of fire, Smuk lille ring of fire med rodnet og flotte blade . Sund plante og nyt skud på vej.

  55,00 kr.24-09-2023
 2. Philodendron monstera albo, Topskud fra min monstera albo. Super fin varigation. Kan godt sendes på

  Philodendron monstera albo, Topskud fra min monstera albo. Super fin varigation. Kan godt sendes på købers regning og ansvar (pakker forsvarligt).

  300,00 kr.24-09-2023
 3. Stueplante, Philodendron, Philodendron bipennifolium variegata

  Stueplante, Philodendron, Philodendron bipennifolium variegata

  600,00 kr.24-09-2023
 4. Philodendron Xanadu, Kan leverer i Storkøbenhavn for 75 kr

  Philodendron Xanadu, Kan leverer i Storkøbenhavn for 75 kr

  150,00 kr.24-09-2023
 5. Philodendron Florida Beauty, Smuk Bladstikling med godt rodnet og nyt blad på vej.
Afhentes på Frede

  Philodendron Florida Beauty, Smuk Bladstikling med godt rodnet og nyt blad på vej. Afhentes på Frederiksberg eller sendes med GLS til nærmeste pakkeshop for 50kr. Se også mine andre annoncer

  300,00 kr.24-09-2023
 6. Philodendron, Florida Ghost, Stikling fra sund og smuk moderplante som kan ses på sidste billede (de

  Philodendron, Florida Ghost, Stikling fra sund og smuk moderplante som kan ses på sidste billede (den er dog ikke til salg) Står i vand nu for at danne rødder .

  40,00 kr.24-09-2023

’Philodendron’ har længe været en populær plante at købe på DBA. Især den flotte ’Monstera’, som du kan finde lige her.

Planter er prikken over i’et. Det ved Grete, og netop derfor blev hun ekstra glad, da hun fandt en ganske særlig plante på DBA. I artiklen her kan du finde ud af, hvilken plante Grete længe havde søgt efter og få fortællingen om, hvordan det næsten ikke var lykkedes hende at få den hjem i haven.

Kan man forvandle en gammel kabeltromle til en flot blomsteropsats? Det finder du ud af i videoen herunder, men mon ikke svaret er et rungende ja? I denne artikel kan du læse en DIY-guide til, hvordan du netop forvandler en slidt tromle til et moderigtigt plantestativ.

Relaterede artikler