Røde Kors åbner online webshop på DBA
Livsstil

Røde Kors åbner online webshop på DBA

Astrid
Astrid

Røde Kors slår de digitale døre op til deres nyåbnede webshop med hjælp fra DBA, der med webshopproduktet, DBA Boost, tilbyder virksomheden sit eget butiksvindue på DBA. Åbningen af webshoppen sker som følge af Covid-19, der tvinger Røde Kors’ fysiske butikker til at holde lukket.

De landsdækkende restriktioner, der påbyder, at blandt andet butikker skal holde lukket, kunne i den grad mærkes hos Røde Kors. Deres indtjening stod på pause, og det gik naturligvis ud over velgørenhedsorganisationens hjælpearbejde.

Men nedlukningen af Røde Kors’ cirka 240 butikker, har fået organisationen til at tænke i alternative løsninger for fortsat at kunne finansiere deres vigtige hjælpearbejde. Derfor har Røde Kors teamet op med DBA.

Gennem DBA Boost – DBAs webshopprodukt udviklet til virksomheder – kan Røde Kors fortsat mætte de genbrugssultne danskere og fastholde en omsætning, så hjælpearbejdet igen kan fortsætte, trods de fysiske butikker er tvunget til at holde lukket.

Børnecykler på DBA:

 1. Unisex børnecykel, classic cykel, Specialized, 28 tommer hjul, 16 gear, Blå Specialized unisex cykel

  Unisex børnecykel, classic cykel, Specialized, 28 tommer hjul, 16 gear, Blå Specialized unisex cykel. Str small. Skridthøjde fra pedal til sadel 67 cm- 84 cm. Højde fra jorden til styr 94 cm Passer t

  3.000,00 kr.10-06-2024
 2. Unisex børnecykel, løbecykel, Spiderman løbecykel.

  Unisex børnecykel, løbecykel, Spiderman løbecykel.

  200,00 kr.10-06-2024
 3. ÅBNINGSTULBUD DRENGECYKEL MBK 24TOMMER

  ÅBNINGSTULBUD DRENGECYKEL MBK 24TOMMER

  Drengecykel, mountainbike, MBK, Mud XP , tommer hjul 24, gear 7, stelnr. WMB442827M, EN FINT BRUGT DRENGECYKEL MBK MODEL MUD XP MED FODBREMSE OG HÅNDBREMSEN MED 7GEAR INDVENDIG NEXUS SHIMANO 24TOM

  2.999,00 kr.11-05-2023
 4. Pigecykel, classic cykel, Kildemoes, Bikerz, 24 tommer hjul, 7 gear, stelnr. WBK236143C + AF3450015C

  Pigecykel, classic cykel, Kildemoes, Bikerz, 24 tommer hjul, 7 gear, stelnr. WBK236143C + AF3450015C, Super-fin 24" pigecykel i blå. Dansk kvalitet når det er bedst. Godt håndværk og gode materialer

  1.125,00 kr.09-06-2024
 5. TILBUD DRENGECYKEL CENTURION 7GEAR 26TOMMER

  TILBUD DRENGECYKEL CENTURION 7GEAR 26TOMMER

  Drengecykel, mountainbike, Centurion, CRAZY POINT , tommer hjul 26, gear 7, TIP TOP EN BRUGT DRENGECYKEL CENTURION MODEL CRAZY POINT MED 7GEAR INDVENDIG NEXUS SHIMANO MED BAG OG FOR HÅNDBREMSE 26T

  2.399,00 kr.30-04-2024
 6. Pigecykel, classic cykel, Mustang, Dagmar, 26 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WDB44765N, Super-fin 26"

  Pigecykel, classic cykel, Mustang, Dagmar, 26 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WDB44765N, Super-fin 26" pigecykel i grøn. Cyklen er udstyret med håndbremse til forhjulet og fodbremse til baghjulet. Cykl

  1.125,00 kr.09-06-2024

Se alle børnecykler til salg på DBA, her

Nedlukningen rammer samfundets svageste

Da Covid-19 i starten af 2020 krydsede de danske grænser, blev der med et fingerknips vendt op og ned på danskernes hverdag – krisen har dog ramt nogle hårdere end andre. At Røde Kors’ butikker er tvunget til at holde lukket, risikerer at gå ud over samfundets svageste:

- Nedlukningen af vores butikker har stor betydning for vores evne til at hjælpe udsatte og sårbare mennesker – især herhjemme, da størstedelen af butikkernes overskud bliver brugt til det sociale arbejde i Danmark, fortæller Tina Donnerborg (Chef for Genbrug i Røde Kors).

Men Røde Kors har arbejdet målrettet på at bevare en omsætning, så hjælpearbejdet ikke påvirkes. Med den nyåbnede DBA Boost-webshop har Røde Kors store forventninger til, at deres butikker kan opretholde et salg på trods af, at de fysiske butikker er lukkede. Samtidig sikrer DBA Boost-webshoppen, at organisationens frivillige bevarer det engagement, de har i at drive genbrugsforretning til fordel for hjælpearbejdet for udsatte og sårbare mennesker.

LÆS OGSÅ: Disse gamle Disney-film er steget i værdi

For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.
For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.

Røde Kors: ’DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte’

Med genbrug som fællesnævner og med adgang til 1,5 millioner månedlige brugere på DBA, var det ifølge Tina Donnerborg naturligt for Røde Kors at åbne webshop gennem DBA Boost.

På DBA findes der i skrivende stund hele 2,6 millioner aktive annoncer. Det store udbud af varer – hvor det er muligt at finde alt fra gamle gummistøvler til Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd – gør DBA til et ideelt sted at finde gedigent genbrug.

DBAs Genbrugsindeks 2020 viser, at 60 procent af danskerne på et tidspunkt har handlet brugt et fysisk sted, hvorimod 70 procent af danskerne har handlet brugt online. At sælge enkeltstående genbrugsvarer online fra landets cirka 240 Røde Kors-butikker kan dog være lidt af en udfordring.

- DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte for, at de kan komme i gang med at sælge online, hvilket for nogle af de frivillige har været en stor mundfuld at kaste sig ud i, fortæller Tina Donnerborg.

LÆS OGSÅ: Anitta sælger sin eksklusive brudekjole på DBA

Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.
Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.

Røde Kors: ’Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde

Der er ingen tvivl om, at danskerne er vilde med genbrug. DBAs Genbrugsindeks 2020 viser nemlig, at 8 ud af 10 danskere handler brugt – og med det øgede fokus på bæredygtighed, er det formentlig en tendens, der vil fortsætte.

Selvom Røde Kors naturligvis ser frem til, at deres fysiske butikker igen kan holde åbent, øjner organisationen også nye muligheder ved at være kommet online.

- Mange af vores entusiastiske kunder er allerede på DBA, så det er et sted, hvor vi kan bevare kontakten, selvom butikkerne er lukkede. Dog er der også et potentiale for at møde nye kunder, idet vores fysiske butikker har begrænsede åbningstider, som afholder nogle fra at kunne handle hos os, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Med kombinationen af både fysiske butikker og online webshop gennem DBA Boost vil Røde Kors således få berøringsflade med en større del af de genbrugsglade danskere. Netop derfor vil Røde Kors fortsat opdatere DBA-webshoppen med mange genbrugsfund – selv når Danmark er åbnet op igen.

- Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde og er gået i gang med at høste nogle erfaring, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Find brætspil på DBA:

 1. ONE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF (ENG), Strategi, brætspil, ONE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF (ENG)

Beskrivels

  ONE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF (ENG), Strategi, brætspil, ONE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF (ENG) Beskrivelse En lille landsby langt fra alfarvej plages af varulve, der om natten jæger de fredsommelige landsb

  150,00 kr.10-06-2024
 2. Golfspil, brætspil

  Golfspil, brætspil

  100,00 kr.09-06-2024
 3. Børne Alias, brætspil, Meget flot og velholdt spil
Hentes i Hammel

  Børne Alias, brætspil, Meget flot og velholdt spil Hentes i Hammel

  75,00 kr.09-06-2024
 4. Brætspil, Blandet spil, brætspil, Blandet brætspil 
Pris pr stk 60 kr

  Brætspil, Blandet spil, brætspil, Blandet brætspil Pris pr stk 60 kr

  60,00 kr.09-06-2024
 5. Lord of the Ring: The Card Game , Strategi, brætspil, Fremstår helt nyt.

  Lord of the Ring: The Card Game , Strategi, brætspil, Fremstår helt nyt.

  350,00 kr.09-06-2024
 6. Hamburger Spillet Brætspil, brætspil, Sælger her et Hamburger Brætspil

Alt er talt op og det er kom

  Hamburger Spillet Brætspil, brætspil, Sælger her et Hamburger Brætspil Alt er talt op og det er komplet Forsendelse: DAO 1Kg/41Kr. Bring 1Kg/41Kr. GLS Pakke 1Kg/44Kr. PostNord Pakke 2Kg/55kr. ALT kø

  200,00 kr.09-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 12.000 brætspil til salg på DBA.

Tor solgte sin cykel på DBA og endte i 'Mads & Monopolet'. Hvad ville du gøre, hvis du netop havde solgt din gamle cykel på DBA, men køberen få timer efter ville lade handlen gå tilbage? Det er netop det dilemma, Tor bragte op i Mads & Monopolet. Læs, hvordan det hele endte, her.

I artiklen neden for kan du møde 42-årige Michaels, der sælger sin unikke guld-bil. Den bemærkelsesværdige bil har blandt andet medvirket i 'Klovn' og har haft adskillelige kendte danskere bag rettet. 

Læs mere om Michael og hans unikke bil, her

Relaterede artikler