Retro mormor mancave
Livsstil

Retro mormor mancave

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Retro mormor mancave

Say WHAT, tænker du måske? Det ER da også et temmelig skørt mix af orange/brun blomstrede tekstiler, der møder koldt stål, bil-dele & bar-effekter..

Men når man står og skal lave en makeover hos en folkevognsklub, der går all-in på originalitet og sjæl – synes jeg alligevel det måtte blive min mission at lave en oase til de bil-passionerede herrer. Og det er vel i virkeligheden hvad det er, deres klubhus; en oase… eller måske endda et frirum.. Hvor de kan slippe væk fra hverdagen, ind til et sted, der oser af biler, drengerøv – men som stadigt er hyggeligt. Hvor det er helt okay at have montrer, rigelige mængder rustfrit stål og ikke at forglemme: bar-gejl. Jeg tror det er enhver voksen mands drøm at have en mancave med bar og alt hvad der hører sig til!

Drengene har selv lige smækket et ekstra skur op i forlængelse af det oprindelige. Vinduerne kan åbnes ud og fæstnes i udhæng og dermed blive til en hyggelig bar! skur (alt imens jeg malede et lillebitte loft – wow!) Og det er nok dét jeg har været allermest imponeret over igennem hele denne process – deres passion, arbejdsomhed og figthervilje.

GANGEN

Udgangspunktet i gangens indretning blev de 13 ruller originale retro tapetruller – sat sammen i store kvadrater ala patchwork. De resterende vægge blev derefter malet i vintage-beetle farver og døre i pang orange og gul. Som knagerække fandt vi en ”arver” fra en en børnehave. Til sidst valgte vi at putte et kæmpe emaljeskilt på døren toilettet, der læner sig lidt op af de traditionelle mand/kvinde toilet symboler.

 

TIP! Skab gerne en WOW-effekt i din gang i form af farver og dekoration – men hav stadig de praktiske elementer in mente – masser af opbevaring som fx knagerækker, garderobeskabe og stumtjenere.

TOILET

Det tidligere toilet var ret så upersonligt og trist (se foto tv.). Vi fik opsat tapet på bagvæggen, malet væggene hvide - og tilførte hyggelige detaljer som et lille toiletskab, toiletrulleholder, emalje skilte, og et unikt retro spejl med indbygget hylde. Håndklædeholderne er svensknøgler, der er bukket af drengene og skruet fast på væggen. Der mangler en lille lampe oppe i hjørnet, og der er et nyt toilet undervejs – med turkis bræt (yay)

 

TIP! Skal du også renovere et lille toilet, så prøv at søge efter pastelfarvede elementer, originale lamper og farverige vandhaner – eller tag et kig her! Få hyggen ind med utraditionelle/uventede effekter, der ikke nødvendigvis har noget med et traditionelt toilet at gøre!

GAMEROOM

Her mangler stadig to meget vigtige ingredienser; nemlig en gamer-sofa lavet ud af gamle Boble-dele og et hjemmelavet sofabord med en gammel motor. Disse er i produktion på ’en af drengenes værksted – indtil der er færdigt, nøjes vi med nogle gamle skole-stole! Men de har fået fede retro lamper, montre til at udstille skatte og værdifulde sager i – og et helt skab med dvd fim & spil. Fladskærmen havde de allerede erhvervet sig – så den er nu kommet op at hænge.

TIP! Har du meget plads i dit game-room, så kan du jo passende fylde den op med gamle arkadespil, bordfodbold og flipper-spil.

TIP! Gamle arktektlamper, der kan skrues fast, er gode, flytbare, lyskilder.

THEKØKKEN

Vi havde ikke så meget plads i game-room da vi gerne ville have et lille thekøkken ind i rummet også! Vi måtte retro-ficere det nyere thekøkken, så det blev også angrebet af det føromtalte retro-tapet. I stedet for et traditionelt overskab, fandt jeg et skråt københavnerskab til alle de fine retro kopper, drikkeglas & farverigt stel jeg fik købt.

TIP! Går du efter retro-stilen, så husk også at købe håndklæder og grydevarmere.

FÆLLESRUM

Et helt nyt rum, kun pyntet med nogle baner retrotapet og masser af skilte.. I hjørnet gemmer der sig en lille bar i form af en rullevogn pimpet med en masse fine bar-remedier (er det ikke alle mænds drøm!) Ved siden af finder du ét langt barbord – lavet af gamle gulvbrædder. En kæmpe flyder af en moderne sofa blev udfaldet omkring min indre diskussion om ”Nye brugte sofa vs. Retro sofa”- jeg er sikker på drengene bliver glade for komforten i den nye – om end at den faktisk var noget større i rummet end jeg havde ventet!

UDENDØRE – INDENF0R?

Vi har prøvet at lave en udefornemmelse, selvom vi jo stadig er indenfor! Selvom vi nærmede os fyraften, valgte drengene da lige at smække en terasse op i 12. Time – trods træthed efter sene aftener! Jeg var mildest talt imponeret over deres iver! Udhænget bliver støttet af rå birkestænger og der er beklædt med fine kalmar brædder under barvinduerne

Terrassen er nu fyldt med kunstigt græs, barstole, camping bord og klapstole!

PØLSER & COWBOYDERTOAST = SURPRISE!

Havde jeg nu ikke arbejdet tæt med disse drenge en del aftenener, havde jeg måske aldrig opfanget, at de får pølser hver gang de mødes om torsdagen i folkevognsklubben. Jeg ville nok heller ikke have kendt til cowboydertoasten.. Men netop fordi jeg havde fanget den vigtige info, turde jeg også spendere næsten 10.000kr på en mobil pølsedisk. Heldigvis blev de super glade og den har været i brug hver torsdag siden. Den er på hjul, så de kan tage den med sig på træf!

Jeg har virkelig været bredt omkring på dba og har fundet mange nye varegrupper – jeg slet ikke anede eksisterede derinde. Har ellers brugt platformen mange år – men man har vel en stærk tendens at være rimelig snæver i sin søgning – altså, dét er ens egen stil.. Men NU kan i altså bare komme an, hvis i mangler fede objekter til jeres mandige mancave (også selvom det skulle blive uden Mormor looket)

 

De bedste retro-hilsner

Louise Trillingsgaard


Find det på DBA

 1. Vesteuropa, sedler, 1992, LATVIA LETLAND BANKFRISK / UNC. VIENS 1 RUBLIS 1992 p35

Porto 25kr. Op ti

  Vesteuropa, sedler, 1992, LATVIA LETLAND BANKFRISK / UNC. VIENS 1 RUBLIS 1992 p35 Porto 25kr. Op til 100gram!

  5,00 kr.16-06-2024
 2. Porcelæn, Kopper/underkopper, To smukke kopper med tilhørende underkopper fra Livello. Jeg sælger de

  Porcelæn, Kopper/underkopper, To smukke kopper med tilhørende underkopper fra Livello. Jeg sælger dem samlet. Prisen er inkl fragt.

  150,00 kr.16-06-2024
 3. Amerika, mønter, Oprydning, lille samling USA, 31 stk.
1 cent 1959, 1966, 1998.
5 cents 1929, 1936,

  Amerika, mønter, Oprydning, lille samling USA, 31 stk. 1 cent 1959, 1966, 1998. 5 cents 1929, 1936, 1957, 1960, 1963, 1964, 1965. 10 cents/dime 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1974, 1991. Quarter

  95,00 kr.16-06-2024
 4. Tændstikæsker, Tændstikæsker samlet igennem mere end 50 år, Tændstikæsker fra ind- og udland fra hot

  Tændstikæsker, Tændstikæsker samlet igennem mere end 50 år, Tændstikæsker fra ind- og udland fra hoteller og restauranter samt reklame æsker fra firmaer m.fl. Samlet i mere end 50 år Æskerne er dels f

  1.250,00 kr.16-06-2024
 5. Færøerne, mønter, HJERTELØSE!, 1941, FLOT! FÆRØERNE 2 ØRE 1941 Christian X Uden Hjerte! Oplag 150000

  Færøerne, mønter, HJERTELØSE!, 1941, FLOT! FÆRØERNE 2 ØRE 1941 Christian X Uden Hjerte! Oplag 150000 Stk. Præget ved Royal Mint London 2 Øre 1941 Christian X Bronze • 3.8 g • ø 21.1 mm KM#2 Porto 25

  140,00 kr.16-06-2024
 6. Andre samleobjekter, Æggekoger, Flot lille æggekoger fra Royal Worcester i England. Den er dekoreret

  Andre samleobjekter, Æggekoger, Flot lille æggekoger fra Royal Worcester i England. Den er dekoreret med et fint fugle motiv og velholdt uden afslag. Prisen er inkl fragt.

  275,00 kr.16-06-2024

Relaterede artikler