Retro-inspirerede julegaver
Livsstil

Retro-inspirerede julegaver

Lise & Michael
Lise & Michael

Nu siger kalenderen december, og det betyder jul, julepynt, juledekorationer og… Julegaver! Læs med nedenunder og se mine bud på hyggelige - og retroinspirerede - pakker til ham og hende.

Ja, tænk dig; du kan købe alle dine gaver på DBA og så slipper du for at skulle ræse rundt i diverse forretninger med sved på panden, og så kan du endda klappe dig selv på skuldrene fordi du både køber genbrug (og hjælper miljøet) - OG du sparer en skilling ifht. at købe tingene fra ny. WIN WIN!

Jeg synes personligt ikke der er noget i vejen for at købe gaverne brugt. Man hører altid den der “jamen, så kan det jo ikke byttes”. Og det er rigtigt nok - MEN! man kan jo altid sælge tingene videre. Og hvis tingen er købt billigt, så er der jo bare en endnu større avance at hente, hvis man vælger at sælge gaven videre. Det er i hvertfald ikke dét, der skal holde en tilbage fra at købe gaverne brugt.

Her kommer mine forslag til et par forskellige retro-inspirerede gaver:

4 forslag til ham:

 • En LP til musikelskeren. Du kan finde en hel masse fede plader på DBA, og der er virkelig ikke noget hyggeligere end lyden af en gammel plade på anlægget. Det er et sikkert hit hos os 
 • En cocktailshaker til livsnyderen. En rigtig god gave til ham, der elsker at blande og nyde lækre cocktails. Du kan forære ham en shaker - men du kan også oppe dig lidt, og gå efter hele cocktailsæt 
 • Emaljeskilt til samleren. Vi kender vidst alle sammen ham, der går og samler på emaljeskilte. Det kan være svigerfar (ja, det gør min faktisk), far, kæresten eller måske en hel anden. Der er ikke rigtig nogle grænser for, hvem der ville blive glad for et gammelt særligt emaljeskilt. 
 • Industrilampe til æstetikeren. Yes, denne gave er som skabt til Michael. Han ville, om nogen, elsker at pakke en gammel industrilampe op. For at udfordre ham lidt, kan du evt. kigge efter en billig sag, der måske skal fixes lidt først. Så er der også noget at give sig til!

Måske ville din svigerfar også elske;

 1. Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt, 2 x 20 cm.

  Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt, 2 x 20 cm.

  600,00 kr.15-06-2024
 2. Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt. NRBR. REMISE. 8 x 37 cm. Nørrebros Remise er i dag Nørrebrohall

  Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt. NRBR. REMISE. 8 x 37 cm. Nørrebros Remise er i dag Nørrebrohallen i Bragesgade i København. Sporvognene var der om natten og blev også repareret dér. Bagsiden af s

  800,00 kr.15-06-2024
 3. Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt. KG. ENGHAVE. Sporvognen kørte fra Nørrebros Remise til Kongens

  Skilte, Emalje, Gammelt emaljeskilt. KG. ENGHAVE. Sporvognen kørte fra Nørrebros Remise til Kongens Enghave. 8 x 37 cm. Bagsiden af skiltet viser "NRBR. REMISE"

  800,00 kr.15-06-2024
 4. Coca Cola Emalje skilt i topstand ø40

  Coca Cola Emalje skilt i topstand ø40

  Coca Cola, Emaljeskilt i top stand, Originalt og gammelt (80erne) Coca Cola skilt i emalje sælges, da det bare ligger pakket ned, standen er helt klar et godt stykke over middel med få hairlines i kan

  899,00 kr.27-07-2023
 5. Skilte, Emaljeskilt, Fedt gammelt emaljeskilt fra KB Kongens bryghus ølsorter fra Johs Theill Københ

  Skilte, Emaljeskilt, Fedt gammelt emaljeskilt fra KB Kongens bryghus ølsorter fra Johs Theill København. Det er ikke i perfekt stand, men syntes det er ganske fornuftigt, og prisen er sat derefter.

  2.800,00 kr.12-06-2024
 6. Skilte, Gammel Vandkande, Emaljeskilt originalt gammelt "Trykflasker Fjernes ved brand".
I fantastis

  Skilte, Gammel Vandkande, Emaljeskilt originalt gammelt "Trykflasker Fjernes ved brand". I fantastisk fin stand. Måler 21cm X 29,5 cm.

  625,00 kr.11-06-2024

4 forslag til hende:

 • Bornholmsk guld til keramikelskeren. Det behøver ikke koste flere hundrede kroner, for at være flot. Det kan både være til mor, til søster eller til kæresten. Bornholmsk keramik er blevet så populært, at du her hverken kan sætte type, alder, eller for den sags skyld, køn på. Gå efter keramik med fin glasur og pæn figur, så skal hun nok blive glad!
 • En vintage kjole til den vovede. Det kræver lidt mod at iføre sig disse fine kjoler, men jeg ville bestemt gøre det, hvis det ikke er alt for vildt. Kjoler fra 50-60-70’erne har bare et eller andet over sig. Gå efter en lidt dæmpet farve og måske ikke alt for vildt mønster. Tit og ofte kan det blive FOR vildt hvis der både er spral på farverne og på mønstret samtidigt. Så prøv at gå efter en af delene: mønster ELLER farve. 
 • Lidt grønt til planteelskeren. Ja, den er god nok. Du kan finde helt vildt mange fine planter på DBA. Både store og små. Og de grønne væsner klæder et hvert hjem! Jeg er selv vild med grønne planter. Hvis hun måske, ligesom undertegnede, har svært ved at holde liv i dem, så gå efter kaktusser eller en anden plante med tykke blade. De kræver ikke lige så meget opmærksomhed. Sukkulenter er også rigtig fine og super nemme at holde! 
 • Gamle ugeblade til den nostalgiske. Jeg har selv et par gamle Bo Bedre magasiner fra 60’erne, og det er simpelthen så hyggeligt at slå op i dem og læse om den tids trends. På DBA kan du både finde mange sjove ugeblade som Hjemmet, Billedbladet, Bo Bedre, Femina og andre sjove gamle magasiner. 

Til hende, der IKKE har grønne fingre:

 1. Kaktus, Højde 52 cm.

  Kaktus, Højde 52 cm.

  150,00 kr.13-06-2024
 2. Kaktus, Kaktus godt 1 meter høj incl. lækker potte fra 1980’erne
Jeg har haft den i 8 år
Fast pris

  Kaktus, Kaktus godt 1 meter høj incl. lækker potte fra 1980’erne Jeg har haft den i 8 år Fast pris

  400,00 kr.13-06-2024
 3. Kaktus, Kaktus, Fin stor kaktus gives væk gratis :-)

  Kaktus, Kaktus, Fin stor kaktus gives væk gratis :-)

  1,00 kr.13-06-2024
 4. Indendørs, Planter, Diverse planter og kaktus. Kom med et bud på det nr. plante du ønsker. Sælges da

  Indendørs, Planter, Diverse planter og kaktus. Kom med et bud på det nr. plante du ønsker. Sælges da vi skal flytte.

  1,00 kr.12-06-2024
 5. Søjlekaktus / cowboykaktus / kaktus, Et par meget høje kaktusser. Vi har passet og plejet dem i næst

  Søjlekaktus / cowboykaktus / kaktus, Et par meget høje kaktusser. Vi har passet og plejet dem i næsten 40 år. De er hhv ca 120 cm og 140 cm høje inkl potter. Plantorama var meget interesseret i at køb

  3.300,00 kr.12-06-2024
 6. Kaktus, Kæmpe høj kaktus m. potte sælges pga. flytning.

  Kaktus, Kæmpe høj kaktus m. potte sælges pga. flytning.

  300,00 kr.12-06-2024

Relaterede artikler