Pynt op til påske - uden at købe pyntet
LivsstilDIY

Pynt op til påske - uden at købe pyntet

Astrid
Astrid

Påsken lurer lige om hjørnet. Og det betyder, at påskekyllingerne snart kommer væltende frem. Du kan dog sagtens pynte stiligt og hyggeligt op uden at købe dig fattig i alskens påskepynt. Læs med her!

Har du inviteret hjem til påskefrokost og vil gerne skabe den helt rigtige påskestemning, uden det ligner, at påskeharen har kastet op?

Ønsker du, at aktivere ungerne og udsmykke hjemmet med deres finurlige og personlige kreationer.

Eller måske du gerne vil pynte op i bedste retro-stil med en kitsch-reference til dine bedsteforældres påskepynt.

Hvad end du er til, kan du finde det på DBA. Læs med her, hvor vi guider til de bedste og billigste påskefund!

Du kan sagtens pynte et påskebord uden at spække det med kyllinger og æg.
Du kan sagtens pynte et påskebord uden at spække det med kyllinger og æg.

Sådan pynter du dit påskebord

Du tænker måske, at dit bord til den kommende påskefrokost skal pyntes med kyllinger og påskelam. Men du kan faktisk pynte et stilfuldt påskebord uden overhovedet at have æg eller kyllinger fremme.

Start med at gennemsøge dine skabe med service. Du er på udkig efter glas, tallerkener og vaser i farvet glas eller porcelæn – som på billedet ovenfor. Måske du har avet noget service fra dine bedsteforældre, som du har gemt og glemt, der nu endelig kan tages i brug.

Mix og match gerne gammelt porcelæn med mundblæste glas i forskellige farver. Og så kan du jo altid placere lidt vintergækker og påskelinjer i små vaser hist og her.

Hvis ikke du har noget på lager derhjemme, kan du nemt finde det i din lokale genbrug eller på DBA. Det fede og fornuftige ved at benytte service uden små påmalede kyllinger er, at du netop har mulighed for at bruge det hele året.

Find påske-service på DBA:

 1. Glas, Sildeskål, Fyens Glasværk - Palet, Lille sildeskål med afrundet bund og omlagt rand. Påsat han

  Glas, Sildeskål, Fyens Glasværk - Palet, Lille sildeskål med afrundet bund og omlagt rand. Påsat hank i massivt gult glas. Fra husholdningsserien "Palet" Design: Michael Bang Fyens Glasværk 1969 Farv

  265,00 kr.20-05-2024
 2. Glas, Opsats, Fyens Glasværk, 
Mål: Diameter 15 cm. højde 9 cm.
Farve: Rød og Gul
Rød skål og gul st

  Glas, Opsats, Fyens Glasværk, Mål: Diameter 15 cm. højde 9 cm. Farve: Rød og Gul Rød skål og gul stilk Fremstår i hel og fin stand 150,- kr. + porto

  150,00 kr.19-05-2024
 3. Glas, Hyacintglas, Kastrup Glasværk, 
Hyacintglas med sammenklemt korpus og rund åbning, blæst med k

  Glas, Hyacintglas, Kastrup Glasværk, Hyacintglas med sammenklemt korpus og rund åbning, blæst med krakeleret mønster og afsprængt rand. Findes i mange farver. Fyens/Kastrup Glasværk 1960 Farve: Svag

  125,00 kr.19-05-2024
 4. Glas, Skål med hank, Holmegaard; Palet, Palet skål med hank, gul glas skål med hvid indre.

Fabrik:

  Glas, Skål med hank, Holmegaard; Palet, Palet skål med hank, gul glas skål med hvid indre. Fabrik: Holmegaard/Kastrup. Design Michael Bang. Serie: Palet. Farve: Opal Yellow. År: 1969-1976. Mål: Ø: 9;

  245,00 kr.13-05-2024
 5. Glas, Fin blå skål, Søholm, Smuk Moeslund design glas skål fra Søholm i flotte blå farver med gule p

  Glas, Fin blå skål, Søholm, Smuk Moeslund design glas skål fra Søholm i flotte blå farver med gule prikker. Diameter 15 cm. Højde 10 cm Kan sendes mod betaling.

  250,00 kr.11-05-2024
 6. Glas, Portionsskåle, 5 søde små farvede skåle på fod. 
Til dessert eller champagne 
Den ene gule har

  Glas, Portionsskåle, 5 søde små farvede skåle på fod. Til dessert eller champagne Den ene gule har desværre et lille skår, se foto

  175,00 kr.10-05-2024

Lige nu kan du finde mere end 115.000 varer i kategorien 'Glas, porcelæn og bestik'.

Derfor skal du købe påskepynt brugt

Kan du ikke undvære de traditionelle påskedyr, er der god grund til at finde dem brugt. Udover, at det selvfølgelig er godt for pengepungen og miljøet, er retro påskepynt fyldt med nostalgi.

Når du er på udkig efter brugt påskepynt, kan det være en god idé at se efter figurer lavet i træ, da de ofte vil være mere slidstærke

Hvis du søger efter ”påskepynt træ” eller ”retro påskepynt”, vil du finde et stort udvalg. Ønsker du at gå all in på det retro-påske-look, skal du anskaffe dig små farvede træ-æg og kaniner i snor. Dem er der heldigvis en hulens masse af på DBA – find dem her!

Hvis figurerne er i dårlig stand, skal du ikke lade dig skramme væk. Hvis der mangler en snor til ophæng eller en fjer er knækket, kan det hurtigt laves med en klat lim.

LÆS OGSÅ: Louise elsker retro påskepynt

Slip kreativiteten løs og lav din egen pynt.
Slip kreativiteten løs og lav din egen pynt.

Lav din eget påskepynt af genbrugs materialer

Har du lyst til at udfolde dig kreativt eller måske holde ungerne beskæftigede? Der er god mulighed for begge dele, hvis I giver jer i kast med hjemmelavet påskepynt.

Fordriver du ofte tiden omgivet af et hav af garnnøgler, eller er du blot bevæbnet med en stor portion toldmodighed? Så vil du måske finde det både sjovt og udfordrende at kreere et sæt a la påskekyllingerne på billedet ovenfor. Alt du skal bruge, kan du finde på DBA – der er både strikkepinde og et stort (billigt) udvalg af garn.

Er du til klassiske påskepynt, kan du give dig i kast med at puste æg. Louise, der er kendt fra sin Instagram-profil ’Mortilmernee’ viser, her, hvordan du (og ungerne) kommer godt i gang. Har du æg, maling og glimmer liggende, er det altså bare med at komme i gang – kun fantasien sætter grænser.

Spiselig påskepynt. Ja, du læste rigtigt. Tag ungerne med en tur i køkkenet eller forkæl dine venner med hjemmebagt påskepynt. Slå dig løs i køkkenet og bag en gulerodskage pyntet med chokoladeæg eller småkager formet som kyllinger – både kageforme og kageudstikkere kan findes på DBA.

SE OGSÅ: DIY – 3 familie projekter til regnfulde weekender

Det fede ved at spiselig påskepynt er, at du slipper for at opbevare pynten til næste år.
Det fede ved at spiselig påskepynt er, at du slipper for at opbevare pynten til næste år.

Er du vil med DIY-projekter, kan du her lade dig inspirere af Annemette, der er ekspert i at give gamle ting ny glans. Særligt er Annemette glad for at give aflagte lamper nyt liv. Annemette guider dig trin for trin, så du kan gøre hende kunsten efter – læs med her!

Som du nok kan fornemme, kan der være god værdi i gamle sager. I videoen nedenfor, kan du se, hvilke skatte vi finder på et loft i Ansager.


Vil du vide mere om de glemte skatte på loftet i Ansager, kan du læse med, her!

Relaterede artikler