DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere
Livsstil

DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere

Julie Schoen
Julie Schoen

Der er dobbelt så meget tøj at vælge mellem, når du lige nu bevæger dig ind på DBA for at lede efter et godt tilbud på en konfirmationskjole eller et jakkesæt til selvsamme begivenhed. Men samtidig er priserne høje som sjældent set før. Det er derfor nu, du skal sætte dit konfirmationstøj til salg.

Er der flere perler på, eller bliver kjolerne i stigende grad syet i hånden? Man tænker næsten, at konfirmationstøjet i dag kan være lavet med flere detaljer eller produceret på en dyrere måde, eftersom tøjet lige nu er dyrere end som aldrig før på DBA.

DBAs nye tal viser nemlig, at du lige nu i snit kan sælge dit konfirmationstøj for 500 kroner. Alt det, der er til salg i DBAs konfirmationstøjs-kategori, har altså en medianpris på 500 kroner. Og det er højere end nogensinde før, viser tallene.
Og det er imod tendensen, for samtidig viser tallene fra brugtvareportalen, at der lige nu er omtrent dobbelt så mange aktive annoncer i kategorien, som der eksempelvis var i efteråret.

Den vante teori om ’sælgers marked’ gælder tydeligvis ikke, hvad angår konfirmationstøj – i år. I november var gennemsnitsprisen på en annonce i konfirmationstøjs-kategorien 450 kr., og i december 475 kr.

Pressede økonomier kan være årsag til højere brugtpriser

- Normalt vil man se, at gennemsnitsprisen på brugte varer falder, hvis der er mange af den samme ting til salg på DBA. At det så ikke er sket nu, hvor vi kan se, at konfirmations-kategorien bugner, hænger nok sammen med, at det er konfirmationssæson, så folk håber på, at kunne få mere for deres tøj netop nu, og samtidig kunne man også tænke, at de pressede danske husholdninger gør, at vi sætter prisen en anelse op, fortæller Julie Schoen, DBAs presseansvarlige.

September er den billigste måned, du kan købe konfirmationstøj i på DBA: Her er gennemsnitsprisen nemlig 425 kr.

Et af de gængse og populære konfirmationskjole-brands er Lilly, og her kan du ikke regne med at ligge en plovmand i bytte for en Lilly-konformationskjole. Gennemsnitsprisen på en kjole fra brandet ligger i disse måneder på 1.000 kr. Men havde du købt Lilly-kjolen på DBA i oktober, skulle du kun i gennemsnit have sluppet 538 kroner.

Konfirmationskjoler på DBA:

 1. Konfirmationskjole, ASOS, str. 34-36, Yndig hvid konfirmationskjole. Sort sko eller sandal passer pe

  Konfirmationskjole, ASOS, str. 34-36, Yndig hvid konfirmationskjole. Sort sko eller sandal passer perfekt til kjolen, da der er sort bælte til. Med strop underkjole

  150,00 kr.30-09-2023
 2. Konfirmationskjole, Puresilk, str. 38, Rigtig fin konfirmationskjole købt for 1800 kr, brugt den ene

  Konfirmationskjole, Puresilk, str. 38, Rigtig fin konfirmationskjole købt for 1800 kr, brugt den ene gang. Kjolen er renset.

  1.000,00 kr.30-09-2023
 3. Konfirmationskjole, Lily, str. 36, Konfirmationskjole fra lily - str 36
Passer godt til mig (161)
Sk

  Konfirmationskjole, Lily, str. 36, Konfirmationskjole fra lily - str 36 Passer godt til mig (161) Skal til rens. Inden brug

  400,00 kr.30-09-2023
 4. Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Super fin kjole fra Lilly. Ingen pletter, står som ny. Np for kj

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Super fin kjole fra Lilly. Ingen pletter, står som ny. Np for kjole og bånd 3300kr. Mp 1300kr, BYD. Bæltet er ikke syet fast, så det behøver man ikke have på

  1.300,00 kr.29-09-2023
 5. Konfirmationskjole, Lilly, str. 32-34, Brugt en gang. BYD gerne ??
Ikke tilrettet eller syet. Fuldst

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 32-34, Brugt en gang. BYD gerne ?? Ikke tilrettet eller syet. Fuldstændig original.

  1.500,00 kr.29-09-2023
 6. Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Den fineste hvide konfirmationskjole fra Lilly i str 36. Uden ær

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Den fineste hvide konfirmationskjole fra Lilly i str 36. Uden ærmer, med blonder og lynlåslukning bagpå. Falder meget flot. Nypris kr 2.200,- kan sendes for plus kr

  1.075,00 kr.29-09-2023

Fakta om søgningerne efter ’konfirmationstøj’:

- Der er mere end dobbelt så mange kvinder som mænd, der søger efter ’konfirmationstøj’ på DBA.

- Det er DBA-brugere bosat i kommunen Frederiksberg, der søger mest ivrigt efter konfirmationstøj.

- Inddelt efter ’by-niveau’ er det brugere fra Stenløse, der søger mest efter konfirmationstøj; dernæst Herning, Brøndby Strand og Silkeborg.

Kilde: DBA

Relaterede artikler