Marianne lykkedes med at sælge denne usædvanlige ting
Livsstil

Marianne lykkedes med at sælge denne usædvanlige ting

DBA Guide
DBA Guide

Hun har solgt sit toiletbræt på DBA, undulaterne er købt brugt, og hun har fået sønnen til at holde med Barcelona, fordi hun købte hans fodbold-t-shirts brugte. Marianne kalder sig selv for genbrugsprinsesse, og i podcasten GODT BRUGT kan du høre om hendes mest mindeværdige handler.

Venindesnak og shopping. To beskæftigelser, som kvinder typisk elsker. Og 40-årige Marianne har fundet ud af, hvordan hun i særlig grad kan kombinere de to ting.

Hun køber og sælger nemlig en del via DBA, og da hun engang skulle sælge noget til en dame, endte de med at falde i snak i flere timer. Og dagen efter mødtes de så igen for at snakke videre:

- Det var en amerikansk kvinde, der købte noget tøj af mig, og så faldt vi i snak, og hun blev og drak kaffe. Dagen efter mødtes vi og snakkede videre, fordi vi snakkede så godt sammen, og vi har holdt kontakten siden, fortæller Marianne Asp San Roman.

Hun køber alt til hjemmet brugt og sælger også det meste. Derfor kalder hun sig for ’Genbrugsprinsessen’. Marianne, der bor i Ørestaden, har rigtig mange hyggelige købs- og salgshistorier på hjertet, og en af dem handler om dengang, hun solgte sit toiletbræt på DBA. En ”skide” god historie, som du kan lytte til i podcasten GODT BRUGT, som du kan afspille øverst i artiklen.

Tøj (til kvinder) til salg på DBA:

 1. Sweater, By Malene Birger, str. 42, Hvid/grå meleret, Næsten som ny, Mega flot Malene Birger strik,

  Sweater, By Malene Birger, str. 42, Hvid/grå meleret, Næsten som ny, Mega flot Malene Birger strik, med smarte rib-detaljer i kanter. Står som ny. Størrelse L. Ikke-ryger-hjem Sender gerne mod porto.

  100,00 kr.19-02-2024
 2. Bluse, Malene Birger, str. 40, Sennep farve. Næsten som ny, Kun brugt en gang. Længde: 68 cm, ærmelæ

  Bluse, Malene Birger, str. 40, Sennep farve. Næsten som ny, Kun brugt en gang. Længde: 68 cm, ærmelængde: 49 cm, str. 40 Findes på Amager. Købes som beset. MobilePay haves. Kan sendes mod betaling. A

  250,00 kr.19-02-2024
 3. Bluse, Day Birger et Mikkelsen, str. 36, 100% silk, Næsten som ny, Silkebluse i str.36 fra Day Birge

  Bluse, Day Birger et Mikkelsen, str. 36, 100% silk, Næsten som ny, Silkebluse i str.36 fra Day Birger et Mikkelsen, loose fit så den passer også str.38, brugt 2 gange som ny.

  200,00 kr.19-02-2024
 4. Bluse, Day Birger et Mikkelsen, str. 42, Sort, Næsten som ny, Fin blonde bluse med for.
- fra dyrefr

  Bluse, Day Birger et Mikkelsen, str. 42, Sort, Næsten som ny, Fin blonde bluse med for. - fra dyrefrit og ikke ryger hjem

  300,00 kr.19-02-2024
 5. Cardigan, By Malene birger, str. 36, Råhvid sort, Uld, Næsten som ny, Lækker cardigan i tynd strik.

  Cardigan, By Malene birger, str. 36, Råhvid sort, Uld, Næsten som ny, Lækker cardigan i tynd strik. Fine knapper.

  165,00 kr.18-02-2024
 6. Sweater, Malene Birger, str. 40, Sort med beige, Bomuld/hør/uld, Næsten som ny, Str. S men den passe

  Sweater, Malene Birger, str. 40, Sort med beige, Bomuld/hør/uld, Næsten som ny, Str. S men den passer også M og lille L

  100,00 kr.18-02-2024

I skrivende stund er der 186.952 annoncer med kvindetøj til salg på DBA. Du kan også klikke her for at finde herretøj på DBA, mens du kan se de 142.409 annoncer med børnetøj, som er til salg på DBA, her.

Derfor er Mariannes dyr købt brugt

De fleste forbinder nok DBA med et sted, hvor du typisk køber sofaer, reoler, havestole, iPhones og billige biler. Men du kan også købe dyr på genbrugssitet, og en af dem, der benytter sig af den mulighed, er Marianne.

Vi har tidligere haft kat, som vi har købt brugt. Men den kunne jeg ikke tåle, så jeg strøg ind på DBA for at finde et nyt kæledyr: Undulater. De fæller ikke og er gode til allergikere
fortæller hun.

HØR OGSÅ: PODCAST: 21-årige Frederik har en dyr hobby – som han udlever på DBA

Og der er en helt særlig grund til, at genbrugsprinsessen går på DBA frem for dyrehandlen, når hun skal anskaffe sig levende væsner til hjemmet:

- Jeg vil hellere købe gennem DBA, hvor jeg ved, de har haft et godt liv. Hvor de ikke er opdrættet bare for at blive solgt videre, fortæller hun.

Når hun ikke er på DBA for at købe, er hun der for at komme af med sine ting. Og her har Marianne en særlig smart teknik, der sikrer hende, at hun får afsat sine ejendele. Hvad det er for en teknik, kan du høre i podcasten, GODT BRUGT, som du finder øverst i artiklen.

Undulater til salg på DBA:

 1. Undulat, Blanding Australsk -engelsk, 03 år, Søde håndtamme undulatunger. Et kuld med 3 hvide- lyseg

  Undulat, Blanding Australsk -engelsk, 03 år, Søde håndtamme undulatunger. Et kuld med 3 hvide- lysegule og 2 lyseblå. De er leget med dagligt og super glade for at blive leget med, vil gerne tages op

  300,00 kr.19-02-2024
 2. Undulat, Jeg har 2 undulater som er maget søde de er 2 måneder 

Bud gerne

  Undulat, Jeg har 2 undulater som er maget søde de er 2 måneder Bud gerne

  1,00 kr.19-02-2024
 3. Undulat, Hun undulater, 1 år, To hun-undulater - Bell og Ariel. Søskende. Ikke tamme, dog er den gul

  Undulat, Hun undulater, 1 år, To hun-undulater - Bell og Ariel. Søskende. Ikke tamme, dog er den gule Bell lidt hånd tam. Inklusiv bur. Kan afhentes gratis.

  1,00 kr.19-02-2024
 4. Undulat, Jeg har undulater som jeg bliver nød til at sælge fordi jeg ikke har plads hvis man køber 2

  Undulat, Jeg har undulater som jeg bliver nød til at sælge fordi jeg ikke har plads hvis man køber 2 så får man tilbud hvis man køber 3 så er 1 gratis hvis man køber alle sammen så er burene gratis

  200,00 kr.19-02-2024
 5. Undulat, 24 undulater i forskellige farver og 11 kanariefugle sælges for 2800,- eller 100,- stk.

  Undulat, 24 undulater i forskellige farver og 11 kanariefugle sælges for 2800,- eller 100,- stk.

  100,00 kr.19-02-2024
 6. Undulat, Et par engelske undulater 200kr

  Undulat, Et par engelske undulater 200kr

  200,00 kr.19-02-2024
Det næste, Marianne skal shoppe brugt, er nogle sandaler til sin søn. ’Så går jeg på DBA’, fortæller hun og forklarer samtidig, at man godt kan blive lidt sneblind inde på genbrugssitet, hvis man ikke ved helt præcist, hvad man leder efter. Der er nemlig så mange muligheder og fristende annoncer
Det næste, Marianne skal shoppe brugt, er nogle sandaler til sin søn. ’Så går jeg på DBA’, fortæller hun og forklarer samtidig, at man godt kan blive lidt sneblind inde på genbrugssitet, hvis man ikke ved helt præcist, hvad man leder efter. Der er nemlig så mange muligheder og fristende annoncer

Mariannes blomsterkrukke har engang tjent som noget HELT andet

Når man som Marianne jagter brugte ting, kan man af og til blive kreativ og få sig lidt noget andet, end dét man nok havde valgt at købe, hvis man stod i butikken. For eksempel er undulaternes bur guld, men også Mariannes blomsterkrukke er endt med at holde på hendes blomster ved lidt af et tilfælde.

Blomsterkrukken er en gammel spand fra Libanon, som har stået i en af badestuerne. Den blev købt hjem af en dame fra Holte, som jeg købte den af på et loppemarked
fortæller Marianne, der indrømmer, at det er langt sjovere at købe tingene brugte frem for det forudsigelige nye.

SE OGSÅ: Video: Sara fra KBH NV: ’Hjælp, jeg er broke’

En anden konsekvens ved at købe tingene på DBA er også, at du får ekstra sjæl og ”liv” med. For eksempel lugter Mariannes barskab lidt af cigar. Det blev nemlig købt af en gammel, sød mand, der også solgte cigarer. Marianne elsker det gamle møbel og dets tilhørende historie.

Genbrugsprinsessen måtte dog på lidt af en genbrugsopgave, da hun og manden flyttede ind i deres nye hjem. Hjemmets placering forpligtede nemlig til at købe noget helt særligt. Hvad det var, og hvorfor hjemmet skulle fyldes med denne ting, ja det kan du lytte svar på i podcasten, som kan afspilles øverst i artiklen.

HØR OGSÅ: Alle vil købe Nybygger-Christines farmors gamle, slidte træningstøj

’Overforbruget kan ikke blive ved med at fortsætte. Vi bliver nødt til at købe noget, som er ordentligt, og som holder i mange år’, fortæller Marianne, når hun bliver spurgt til, hvorfor hun køber genbrug. Hun har dog mange gode ting at sige om at købe brugt. Dette var bare én af fordelene. I alt nævner hun fire grunde, som du kan lytte til i podcasten GODT BRUGT. Podcasten finder du øverst i artiklen
’Overforbruget kan ikke blive ved med at fortsætte. Vi bliver nødt til at købe noget, som er ordentligt, og som holder i mange år’, fortæller Marianne, når hun bliver spurgt til, hvorfor hun køber genbrug. Hun har dog mange gode ting at sige om at købe brugt. Dette var bare én af fordelene. I alt nævner hun fire grunde, som du kan lytte til i podcasten GODT BRUGT. Podcasten finder du øverst i artiklen
Marianne og hendes flotte, fine guld-undulatbur. Både buret og undulaterne er købt brugte.
Marianne og hendes flotte, fine guld-undulatbur. Både buret og undulaterne er købt brugte.

Mariannes bedste kup

’Friske fisk fra fiskehandleren’. Kan du huske det skilt, der altid hang i Kødbyen (i København)? Det var rødt og stod med skråskrift. I dag er skiltet taget ned, og Marianne fik fingrene i ’fra’-delen af skiltet. Og det er der en særlig intention bag:

Min mand og jeg er FRAskilt, så det var det rigtige skilt for os. Eller, da vi mødte hinanden var vi fraskilte. Nu er vi gift
griner Marianne, der fortæller, at skiltet er hendes bedste brugtkøb.

HØR OGSÅ: Maj og Jonathan har nærmest købt hele haven på DBA

Hendes mand er ikke lige så tilbøjelig til at købe brugt som hans ”prinsesse”:

- Min mand er designer, så han er mest til design. Jeg er mere til, hvad der ser hyggeligt og rart ud. Så det var et godt kompromis, vi endte med, fortæller Marianne.

Hun og manden skulle nemlig ud og købe nye møbler til deres hjem efter at have rejst i udlandet. Derfor rummer hjemmet mange designmøbler købt gennem DBA.

I podcasten kan du høre, hvilke designting Marianne blandt andet har udsmykket hjemmet med. Podcasten finder du øverst i artiklen.

Skilte til salg på DBA:

 1. Retro Carlsberg skilt, Carlsberg

  Retro Carlsberg skilt, Carlsberg

  90,00 kr.19-02-2024
 2. Metal skilte, Retro metal skilte 

50kr for begge

  Metal skilte, Retro metal skilte 50kr for begge

  50,00 kr.18-02-2024
 3. Metal skilte, Retro

  Metal skilte, Retro

  50,00 kr.16-02-2024
 4. Teilmann's guld belagt skilt, Teilmann's Drue Vine, Retro med lidt patina
 facetslebet glas 
Guld be

  Teilmann's guld belagt skilt, Teilmann's Drue Vine, Retro med lidt patina facetslebet glas Guld belagt baggrund Bud modtages Bredde 52 cm Højde 42 cm Glastykkelse 4-5 mm

  950,00 kr.14-02-2024
 5. Skilt, Fint metal skilt med Retro motiv. Skiltet er af nyere dato.
Chocolat Lindt

  Skilt, Fint metal skilt med Retro motiv. Skiltet er af nyere dato. Chocolat Lindt

  80,00 kr.13-02-2024
 6. Coca Cola Reklame, Billede af tom Coca Cola dåse.

Det er en gammel Coca Cola plakat fra 1980 som er

  Coca Cola Reklame, Billede af tom Coca Cola dåse. Det er en gammel Coca Cola plakat fra 1980 som er trykt/folieret på en akryl plade? Denne unikke sag kan blive din for blot 250kr eller kom med et b

  250,00 kr.12-02-2024

Der er lige nu 215 retro-skilte til salg på DBA. 103 af dem koster mindre end 300 kroner.

Fodbold på genbrugsmarkedet – nu holder sønnen med Barcelona

Det er langt fra kun møbler og husdyr, Marianne holder af at shoppe brugt. Hun køber også tit tøj – også til sin 5-årige søn.

Min søn er vanvittig vild med fodbold i øjeblikket, og han ønsker sig fodbold-t-shirts. Så jeg har været i genbrugsbutikker og fundet nogle super fine t-shirts fra Tyrkiet og Danmark til 10 kroner stykket, og han ELSKER det
fortæller Marianne, der på grund af genbruget har fået sønnen til at holde med Barcelona.

Med så billige priser på t-shirts, har hun nemlig kunne købe lidt forskelligt, og derfor fandt sønnen ud af, at Barcelonas farver var mest ham – så nu holder han med Barcelona.

I podcasten GODT BRUGT afslører Marianne også, hvilken ting hun selv mener, er det vildeste, hun har fundet på brugtmarkedet. Den ting, hun nævner, er et stykke tøj. Men det er helt særligt, så tryk ’Play’ på afspilleren øverst i artiklen og få svaret.

Fodbold-t-shirts til salg på DBA:

 1. T-shirt, ., str. XL, Fodbold t-shirt i bomuld. Fin stand.

  T-shirt, ., str. XL, Fodbold t-shirt i bomuld. Fin stand.

  50,00 kr.14-02-2024
 2. T-shirt, 9stk Nike fitness og fodbold, str. S, Næsten som ny, BYD !!! 9 pieces
Condition 9/10

  T-shirt, 9stk Nike fitness og fodbold, str. S, Næsten som ny, BYD !!! 9 pieces Condition 9/10

  1,00 kr.04-02-2024
 3. T-shirt, Patta, str. S, Sort, Ubrugt, Patta x Nike x FC Barcelona Fodbold t-Shirt 

Cond: Helt nye

  T-shirt, Patta, str. S, Sort, Ubrugt, Patta x Nike x FC Barcelona Fodbold t-Shirt Cond: Helt nye, ubrugte Str: S - 799kr Kan sendes, eller afhentes i Greve.

  799,00 kr.20-01-2024
 4. T-shirt, Patta, str. S, Sort , Ubrugt, Patta x Nike x FC Barcelona Fodbold t-Shirt 

Cond: Helt ny

  T-shirt, Patta, str. S, Sort , Ubrugt, Patta x Nike x FC Barcelona Fodbold t-Shirt Cond: Helt nye, ubrugte Str: S - 799kr Kan sendes, eller afhentes i Greve.

  799,00 kr.07-01-2024
 5. T-shirt, Supreme, str. L, Sort, God men brugt, Supreme araki rose tee
Fast pris


Tags: Stussy, st

  T-shirt, Supreme, str. L, Sort, God men brugt, Supreme araki rose tee Fast pris Tags: Stussy, stussy tee, stussy tee shirt, patagonia, carhartt, clarks, Billionaire boys club, bbc, evisu, Nike, Jo

  250,00 kr.03-01-2024
 6. T-shirt, Nike, str. XL, Ubrugt, FTBL (football) Nike t-shirt, hvid, med tags, i emballage
Ny fodbol

  T-shirt, Nike, str. XL, Ubrugt, FTBL (football) Nike t-shirt, hvid, med tags, i emballage Ny fodbold t-shirt

  125,00 kr.14-07-2023
’Jeg synes tit, jeg oplever, at folk har mistillid’, fortæller Marianne, når hun svarer på, hvad hun tror, folk mener er den største forhindring ved at købe brugt. Til dét forklarer Marianne, at hun ikke har problemer med dét. Hun møder sjældent folk, der forsøger at snyde, og når det sker, er det temmelig åbenlyst – så vil de for eksempel have hende til at sende sine møbler til Ukraine
’Jeg synes tit, jeg oplever, at folk har mistillid’, fortæller Marianne, når hun svarer på, hvad hun tror, folk mener er den største forhindring ved at købe brugt. Til dét forklarer Marianne, at hun ikke har problemer med dét. Hun møder sjældent folk, der forsøger at snyde, og når det sker, er det temmelig åbenlyst – så vil de for eksempel have hende til at sende sine møbler til Ukraine

Står du også med en bunke ting, du gerne vil have afsat, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Her får du vores liste med de ting, folk lige nu går med tankerne om at købe brugt – så ved du nemlig, hvad du bør sætte til salg.

Du kan også klikke her, hvor vi guider dig til, hvordan du finder billige genbrugsfund på DBA.

Relaterede artikler