Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA
Livsstil

Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det begyndte med en fiskestang og resulterede i et venskab. Kaj Ole fik en ven med i handlen, da han for et år siden solgte sin fiskestang. Han er langt fra den eneste. Hver 16. mandlige deltager svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de har fået en ven eller en kæreste gennem DBA. Kun halvt så mange kvinder har oplevet det samme.

Hvis du er ensom og vil gøre et forsøg på at få venner, er DBA-appen nok ikke den første, du hiver frem. På DBA er handel med brugte varer i højsædet, og det er nok de færreste, der tænker på genbrugsportalen som et sted, man kan få venner – og få den sags skyld kærester.

Men ikke desto mindre er det noget, der sker. Og ikke engang så sjældent endda. Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag.

Her er 2.850 DBA-brugere blevet adspurgt, om de har fået venner og/eller kærester gennem DBA, og det kan hver 16. mandlige deltagere bekræfte. Men blandt de kvindelige adspurgte er det kun hver 33. kvinde, der oplever at blive venner og/eller kærester med folk mødt gennem DBA.

Og det undersøgelsesresultat kan ikke forklares med, at der er dobbelt så mange mænd på DBA som kvinder. 60 procent af de besøgende på DBA er mænd, mens 40 procent er kvinder.

"Mandeting" til salg på DBA:

 1. Satellit udstyr, Triax, Perfekt, Lidt forskelligt satellit udstyr
Det meste er helt nyt, dog er det

  Satellit udstyr, Triax, Perfekt, Lidt forskelligt satellit udstyr Det meste er helt nyt, dog er det ene hoved brugt, men virkede ved nedtagning.

  300,00 kr.19-03-2023
 2. Parabol, Har aldrig været monteret, som nye.

  Parabol, Har aldrig været monteret, som nye.

  100,00 kr.13-03-2023
 3. Parabolskærm, Eliptisk, God, Et stort prabolantene, oval, 90cm x 100 cm, med tilhørnde beslag. Ren o

  Parabolskærm, Eliptisk, God, Et stort prabolantene, oval, 90cm x 100 cm, med tilhørnde beslag. Ren og fri for rust. Passer til Triax LNB holdere. LNB hoved følger med. For symbolsk beløb

  100,00 kr.12-03-2023
 4. Sushi skåler, God

  Sushi skåler, God

  30,00 kr.11-03-2023
 5. Parabolantenne + LNB, Samsung, MSDE8233AN(N), Parabolskærm 58 x 65 cm samt LNB og antennekabel.

LNB

  Parabolantenne + LNB, Samsung, MSDE8233AN(N), Parabolskærm 58 x 65 cm samt LNB og antennekabel. LNB: Samsung Universal 0.6 dB. (Universal LNB mod. MSDE8233AN (N), feed offset, NF: 0.6 dB, OL: 9.75 /

  199,00 kr.10-03-2023
 6. Satellit talaken /Parabol, Perfekt, God stand

  Satellit talaken /Parabol, Perfekt, God stand

  120,00 kr.09-03-2023

Lige nu er der 206 paraboler til salg på DBA, og klik her for at se dem, der er markeret som i 'perfekt stand'.

Ekspert: Derfor er mænd langt bedre til at få venner på DBA end kvinder

- Mænd er bedre til at mødes over noget, man har til fælles. Har man en fælles interesse, som man dyrker sammen, vil de fleste mænd nok kalde sig for 'venner'. Sådan gælder det ikke for kvinder, lyder forklaringen fra Torben Bechmann Jensen, der er socialpsykolog på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Han er overrasket over, at det i gennemsnit er hver 20. adspurgte i undersøgelsen, der har oplevet at få venskabelige eller kæreste-agtige relationer til en anden DBA-bruger. Men eksperten i sociale relationer kan godt genkende tendensen med, at mændene er dobbelt så ”gode” til at skabe relationer gennem DBA. For kvinder er mere venskabs”kræsne”:

Kvinder synes ikke, det er nok kun at mødes over en fælles ting eller en fælles interesse. Kvinder skal også kunne tale ordentligt sammen, før de kan kalde sig 'veninder'
fortæller Torben Bechmann Jensen.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.

Ekspert: Mænd går mindre op i dette, og det kan også være en faktor

Derudover mener eksperten også, at undersøgelsesresultatet afspejler, at mænd går mindre op i ”fortællingen” omkring relationen end kvinder. For hvis det drejer sig om, hvorvidt man har fået en kæreste på DBA, må nogle af mændenes ”DBA kærester” jo være kvinder. Og så er skævvridningen i mellem kønnenes undersøgelsessvar jo lidt pudssig:

- Mænd er måske nok mere villige til at fortælle, at de er blevet kærester og venner gennem DBA. Ikke fordi, mænd er mere ærlige, men nogle kvinder vil typisk gerne have en romantisk historie, og derfor kan de være mere tilbøjelige til at lave historien lidt ”yndigere” end mændene, forklarer han.

Var det noget med en guitar?

 1. Spansk, Santana, Velholdt og virkelig god guitar. Sælges fordi den ikke bliver luftet nok. Den mangl

  Spansk, Santana, Velholdt og virkelig god guitar. Sælges fordi den ikke bliver luftet nok. Den mangler en streng, men der medfølger flere ekstra strenge, bæresele, pose og A-stemme-fløjte.

  350,00 kr.19-03-2023
 2. Klassisk, andet mærke, Meget normal guitar, lyder helt fint når tunet. Ikke brugt særlig meget

  Klassisk, andet mærke, Meget normal guitar, lyder helt fint når tunet. Ikke brugt særlig meget

  300,00 kr.19-03-2023
 3. Western, Höfner, OBS, kan kun bruges til pynt!

Super flot lille guitar sælges. Bemærk, det er en ju

  Western, Höfner, OBS, kan kun bruges til pynt! Super flot lille guitar sælges. Bemærk, det er en junior størrelse. Den kan desværre ikke spilles på. Det er nok 15 år siden, jeg forsøgte at strenge de

  200,00 kr.19-03-2023
 4. Spansk, andet mærke, En fin og velholdt guitar med hardcase
Meget sparsom brugt og står derfor rigti

  Spansk, andet mærke, En fin og velholdt guitar med hardcase Meget sparsom brugt og står derfor rigtig flot Man er velkommen til at komme og kigge på den, den befinder sig i Rødekro Jeg kan også levere

  600,00 kr.19-03-2023
 5. Klassisk, andet mærke, Sælger min guitar da jeg er vokset fra den. 
Den er størrelse 3/4 så den pass

  Klassisk, andet mærke, Sælger min guitar da jeg er vokset fra den. Den er størrelse 3/4 så den passer bedst til børn der er 6-11 år gamle.

  300,00 kr.19-03-2023
 6. Western, Martin LX1E, Hysterisk velholdt Martin rejseguitar. 

Ingen ridser eller mærker. Står som h

  Western, Martin LX1E, Hysterisk velholdt Martin rejseguitar. Ingen ridser eller mærker. Står som helt ny. Nypris 4800 Original Martin Taske medfølger. Kom og prøv, den spiller fantastisk

  3.600,00 kr.19-03-2023

I skrivende stund er der 607 akustiske guitarer til salg på DBA, og 60 af dem er Yamaha.

Ekspert: For at få venner på DBA skal man være ekstra udadvendt

Men der er ingen grund til at være flov eller på anden vis prøve at skjule, hvis man er blevet venner eller kærester gennem DBA. Ifølge Torben Bechmann Jensen vil relationen have lige så gode vilkår for at holde for evigt, som et hvilket som helst andet sted.

 

Folk skal jo blive venner og kærester et eller andet sted, så hvorfor ikke på DBA. Det er da helt klart en mulighed. Og det er hverken værre eller bedre end andre steder.

Han fortæller dog, at man skal være socialt anlagt for få skabt et grundlag for venskab i en handelssituation på DBA:

- Dem der bliver venner eller kærester på DBA har et socialt overskud.

LÆS OGSÅ: Kendt musiker sætter sin smukke Mercedes-Benz Cabriolet til salg

'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger
'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger

Kaj Ole fik en ven på grund af sin fiskestang

Kaj Ole Sørensen fra Ebeltoft er en af de mandlige DBA-brugere, som har fået sig en ven gennem genbrugsportalen. Han havde sat sin fiskestang til salg og endte med at blive venner med køberen.

- Køberen var 64-årige Petur fra Færøerne, som ville købe min fiskestang, nu hvor han alligevel var i Kolding for at besøge sin datter. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en fælles interesse for fiskeri, og derfor endte jeg med at invitere ham til at overnatte i mit anneks, så vi kunne bruge en weekend på at fiske, fortæller 71-årige Kaj Ole.

Og det gjorde de to passionerede hobbyfiskere så. Med gevinst. Mange aborre og geder blev fanget i den weekend.

Fiskestænger til salg på DBA:

 1. Fiskestang, Savage Gear SG4, Savage Gear SG4 T/C Finezze Specialist.

Geniale stænger til finezze fi

  Fiskestang, Savage Gear SG4, Savage Gear SG4 T/C Finezze Specialist. Geniale stænger til finezze fiskeri efter aborre. Savage Gear SG4 T/C Finezze Specialist, er perfekt optimeret til finezze fiskeri

  800,00 kr.19-03-2023
 2. Fiskestang, 15 STK NYE KRABBEFISKESTÆNGER, 15 STK BØRNE KRABBEFISKESTÆNGER
MED HJUL & SNØRE & KLEMM

  Fiskestang, 15 STK NYE KRABBEFISKESTÆNGER, 15 STK BØRNE KRABBEFISKESTÆNGER MED HJUL & SNØRE & KLEMME FAST PRIS PR STK = 12 KR AFHENTNING ELLER PLUS GLS FRAGT

  12,00 kr.19-03-2023
 3. Fiskestang, Lawson, Lawson fiskestang

Tre-delt stang

Længde: 1.98 cm

Vægt: 4-8 gr.

Kan sendes fo

  Fiskestang, Lawson, Lawson fiskestang Tre-delt stang Længde: 1.98 cm Vægt: 4-8 gr. Kan sendes for 50 kr. Giv et bud

  200,00 kr.19-03-2023
 4. Fiskestang, Henk Simonsz, Henk Simonsz 

To-delt stang til geddefiskeri

The "Pike Fighter"

Materia

  Fiskestang, Henk Simonsz, Henk Simonsz To-delt stang til geddefiskeri The "Pike Fighter" Materiale: HM-Carbon HSPF-Vertical med korkhåndtag Længde: 1.90 cm Vægt: 14-28g Kan sendes for 50 kr. G

  200,00 kr.19-03-2023
 5. Fiskestang, Westin, Jeg sælger denne super lækre WESTIN W6 geddestang. 6'6 fod 40-130 gram kastevægt

  Fiskestang, Westin, Jeg sælger denne super lækre WESTIN W6 geddestang. 6'6 fod 40-130 gram kastevægt. Det mest oplagte fiskeri med denne stang er selvfølgelig jerkbait fiskeriet i og med dette er en j

  800,00 kr.19-03-2023
 6. Fiskestang, Rapture - Tubertini - Kinetic, Kinetic Pride 8' 6-22g HM68 graphite. 4 delt stang. Velh

  Fiskestang, Rapture - Tubertini - Kinetic, Kinetic Pride 8' 6-22g HM68 graphite. 4 delt stang. Velholdt og uden fejl. Inklusive pose til alle 4 dele. 150,- Tubertini Virus Power 1.80m 1-5g – 2 delt

  800,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 427 fiskestænger til salg på DBA.

Nu skal Kaj Ole til Færøerne for at gentage succesen

Jeg kunne med det samme mærke, at han var et dejligt menneske. Vi havde en god dialog
fortæller Kaj Ole.

Petur fiskede med den fluefiskestang, som han havde købt af Kaj Ole til 450 kroner.

- Jeg kunne allerede mærke, at Pethur var et tillidsfuldt menneske, da han i første besked skrev, at han gerne ville sende mig pengene på forhånd. Det ville jeg ikke tage imod. Jeg skulle nok reservere den til ham, til når han havde tid til at komme til Danmark, fortæller Kaj Ole.

Og nu er det så blevet Kaj Oles tur til at tage flyveren. Petur har nemlig inviteret ham til Færøerne, så de kan fiske sammen igen.

- Jeg håber blandt andet på at fange fjeldørreder på Færøerne, griner Kaj Ole.

LÆS OGSÅ: Skovmanden Niels kan ikke længere tåle træer - derfor sælger han sin skovbolig

Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri
Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri

Andre DBA-brugers venne-historier

I undersøgelsen har det været muligt for deltagerne, som har svaret ’ja’ til, at de har fået en eller flere venner eller en kæreste gennem DBA, at uddybe deres oplevelse.

Her er nogle af DBA-brugernes oplevelser, der førte til, at de fik en ven eller en veninde gennem DBA:

- Jeg havde en guitar til salg, som var et fejlkøb. En anden person var vild med den, så vi mødtes og fik handlet. Snakken gik om guitarer og alverdens andet. I dag er vi venner og skriver tit om et godt råd, hvis vi har fundet en guitar, vi ikke kender historien på. Vi mødes også til både kaffe og småfester og lignende

- Jeg er blevet venner med personer, som har solgt mig bygge- og VVS.-artikler. Jeg har også fået gode bekendtskabet ved at handle med hifi-udstyr.

Jeg har solgt højtaler og mixergrej til en makker, som jeg sidenhen har lavet job sammen med. Jeg køber muligvis også sommerhus sammen med vedkommende,
fortæller en DBA-bruge i undersøgelsen.

- Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen.

- Jeg købte engang en sejljolle af én, og i dag sejler jeg sammen med sælgeren.

- Købte en Playstation engang. Det viste sig, at sælger havde samme interesse for at spille musik, som jeg har. Nu har vi så spillet i band sammen i nu 10 år.

Køb din næste PlayStation på DBA:

 1. Playstation 4, Ps4, God, Ps4, 1.6 år gammel med 1 controller Standard version kører fint

  Playstation 4, Ps4, God, Ps4, 1.6 år gammel med 1 controller Standard version kører fint

  499,00 kr.19-03-2023
 2. Andet, Nintendo switch, Perfekt, Nintendo switch er næsten ikke brugt. Stå som ny. 
Kan også købes s

  Andet, Nintendo switch, Perfekt, Nintendo switch er næsten ikke brugt. Stå som ny. Kan også købes seperat. Prisen kan godt diskuteres.

  4.100,00 kr.19-03-2023
 3. Playstation 4, Perfekt, Playstation 4. 500 GB med 42 gode nye spil imellem 
Mange spille timer fremo

  Playstation 4, Perfekt, Playstation 4. 500 GB med 42 gode nye spil imellem Mange spille timer fremover PS. Skal hentes sender ikke Fast pris

  4.000,00 kr.19-03-2023
 4. Playstation 5 Digital Edition, Perfekt, Sælger denne ps5 digital edition, som kun er et halvt år gam

  Playstation 5 Digital Edition, Perfekt, Sælger denne ps5 digital edition, som kun er et halvt år gammel. Sælges grundet køb af gaming pc som bruges i stedet for Skriv for evt. spørgsmål

  4.000,00 kr.19-03-2023
 5. Playstation 3, CECH-4304C, God, Playstation 3 med tilhørende strømstik og HDMI stik. Den virker som

  Playstation 3, CECH-4304C, God, Playstation 3 med tilhørende strømstik og HDMI stik. Den virker som den skal. Derudover medfølger: - 2 stk. portaler til Skylander spillene. - Opladerstation til PS3 c

  1.100,00 kr.19-03-2023
 6. Playstation 4, Playstation 4 med controllere

  Playstation 4, Playstation 4 med controllere

  1.600,00 kr.19-03-2023

1.656 PlayStations er netop nu til salg på DBA, og 172 af dem er PlayStation 4.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er fortaget af Radius på vegne af DBA i perioden 19. juni – 23. juni 2018.

2.850 DBA-brugere i alderen 18-75 år har medvirket.

Deltagerne er blevet spurgt:

’Har du gennem dine DBA-handler mødt en eller flere personer, som du sidenhen er blevet venner eller kærester med? (Nogen, du f.eks. har købt noget af eller solgt noget til?) ’

95 % af deltagerne svarer nej
5 % af deltagerne svarer ja

Står du og mangler en havetraktor?

 1. Stiga Park royal

  Stiga Park royal

  Havetraktor, Stiga , hk 16, Stiga Park Royal Årgang 2008 Timer KUN 177 Gmr el rive 130 cm 95 combi klipper med flip op funktion (2 år gammel klipper) 16hk V2 Honda motor 2 WD Pæn og i orden maskine

  23.500,00 kr.21-02-2023
 2. Stiga Park PRO 900 WX med Combi Pro 125 Q Plus klippebord - Model 2023

  Stiga Park PRO 900 WX med Combi Pro 125 Q Plus klippebord - Model 2023

  Havetraktor, Stiga Park PRO 900 WX, hk 25, Fantastisk Stiga Park PRO 900 WX - 2023 model 2 Cyl. Honda motor 125cm Pro kvik flip klipper med el højde justering 4 WD Servostyring Hydraulisk løft af kli

  100.000,00 kr.07-03-2022
 3. Havetraktor, Husquarna 213C, 13 hk, 2020 model, kvittering haves.
Velfungerende klipper. Kan knække

  Havetraktor, Husquarna 213C, 13 hk, 2020 model, kvittering haves. Velfungerende klipper. Kan knække så meget at den kan klippe rundt om en flagstang. Brugsspor, men er fin. Starter og kører perfekt.

  16.000,00 kr.19-03-2023
 4. Havetraktor, Yardman, 18 hk, Køre starter og klipper super godt. Sæsonklar maskine. Gode knive og go

  Havetraktor, Yardman, 18 hk, Køre starter og klipper super godt. Sæsonklar maskine. Gode knive og god klippebord., vario gear. Tager gerne gammel - defekt i bytte.

  7.000,00 kr.19-03-2023
 5. Havetraktor, Simplicity, 16 hk, Stærk lille traktor - sælges uden klipperbord (ældre klipperbord kan

  Havetraktor, Simplicity, 16 hk, Stærk lille traktor - sælges uden klipperbord (ældre klipperbord kan følge med, men det kræver lidt kærlighed, da remmen er knækket og der er tæring).

  3.500,00 kr.19-03-2023
 6. Havetraktor, Flymo, 12.5 hk, Hej jeg har den her flymo til salg den state og køre rigtigt godt den s

  Havetraktor, Flymo, 12.5 hk, Hej jeg har den her flymo til salg den state og køre rigtigt godt den skal dog lige ha et nyt batteri eller state med booster den har den lille hul i klippebodet men det k

  3.500,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 893 havetraktorer til salg på DBA.

DBA kan bruges til mange ting - også til at skabe en millionvirksomhed. Det var nemlig, hvad tre, danske drenge gjorde for bare få år siden. Her kan du læse om deres skide gode virksomhedsidé, og om vejen til millionerne.

Du kan også her blive klogere på, hvor meget du lige nu kan få solgt dit gamle TV for. Vi har nemlig spurgt vores tech-ekspert til råds.

Relaterede artikler