Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA
Livsstil

Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det begyndte med en fiskestang og resulterede i et venskab. Kaj Ole fik en ven med i handlen, da han for et år siden solgte sin fiskestang. Han er langt fra den eneste. Hver 16. mandlige deltager svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de har fået en ven eller en kæreste gennem DBA. Kun halvt så mange kvinder har oplevet det samme.

Hvis du er ensom og vil gøre et forsøg på at få venner, er DBA-appen nok ikke den første, du hiver frem. På DBA er handel med brugte varer i højsædet, og det er nok de færreste, der tænker på genbrugsportalen som et sted, man kan få venner – og få den sags skyld kærester.

Men ikke desto mindre er det noget, der sker. Og ikke engang så sjældent endda. Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag.

Her er 2.850 DBA-brugere blevet adspurgt, om de har fået venner og/eller kærester gennem DBA, og det kan hver 16. mandlige deltagere bekræfte. Men blandt de kvindelige adspurgte er det kun hver 33. kvinde, der oplever at blive venner og/eller kærester med folk mødt gennem DBA.

Og det undersøgelsesresultat kan ikke forklares med, at der er dobbelt så mange mænd på DBA som kvinder. 60 procent af de besøgende på DBA er mænd, mens 40 procent er kvinder.

"Mandeting" til salg på DBA:

 1. Parabol 60 cm.

  Parabol 60 cm.

  Parabol 60 cm., Andet, PRIS-MATCH! Parabol 60 cm. | Nedis 60 cm. parabol med et elevationsområde på 0-90° og en offset-vinkel på 28° sikrer antennen en pålidelig signaloverførsel.

  299,00 kr.26-07-2023
 2. Kubus Bowl Skål Mini, By Lassen, 2 Nye Audo Copenhagen Kubus Bowl Skål Mini
Nikkel. 7X7 cm
Nypris Pr

  Kubus Bowl Skål Mini, By Lassen, 2 Nye Audo Copenhagen Kubus Bowl Skål Mini Nikkel. 7X7 cm Nypris Pr Stk 669 kr. Sælges begge to for 800kr. Prisen er Fast. Varen kan afhentes i Farum. 850kr med forsen

  800,00 kr.18-02-2024
 3. Parabol 80 cm.

  Parabol 80 cm.

  Parabol 80 cm., Andet, PRIS-MATCH! Parabol 80 cm. | Nedis 80 cm. parabol med et elevationsområde på 0-90° og en offset-vinkel på 28° sikrer antennen en pålidelig signaloverførsel.

  449,00 kr.26-07-2023
 4. Flat satellit, Selfast, Perfekt, Jeg sælger denne parabolantenne den fejler ikke noget den er 4 mdr

  Flat satellit, Selfast, Perfekt, Jeg sælger denne parabolantenne den fejler ikke noget den er 4 mdr gammel jeg har købs beviset

  450,00 kr.17-02-2024
 5. Parabol, Triax, Perfekt, Vi er lige flyttet og har fået 5 G derfor sælger vi hele vores installation

  Parabol, Triax, Perfekt, Vi er lige flyttet og har fået 5 G derfor sælger vi hele vores installation: Parabol 63 cm. fra 13/8 - 21 der er opsætningssæt med og alt udstyr til 3 TV 2 Samsung receiv

  1.200,00 kr.17-02-2024
 6. Parabolskål, Triax, Perfekt, 100 Cm. Parabolskål med galvaniseret vægbeslag.

  Parabolskål, Triax, Perfekt, 100 Cm. Parabolskål med galvaniseret vægbeslag.

  550,00 kr.13-02-2024

Lige nu er der 206 paraboler til salg på DBA, og klik her for at se dem, der er markeret som i 'perfekt stand'.

Ekspert: Derfor er mænd langt bedre til at få venner på DBA end kvinder

- Mænd er bedre til at mødes over noget, man har til fælles. Har man en fælles interesse, som man dyrker sammen, vil de fleste mænd nok kalde sig for 'venner'. Sådan gælder det ikke for kvinder, lyder forklaringen fra Torben Bechmann Jensen, der er socialpsykolog på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Han er overrasket over, at det i gennemsnit er hver 20. adspurgte i undersøgelsen, der har oplevet at få venskabelige eller kæreste-agtige relationer til en anden DBA-bruger. Men eksperten i sociale relationer kan godt genkende tendensen med, at mændene er dobbelt så ”gode” til at skabe relationer gennem DBA. For kvinder er mere venskabs”kræsne”:

Kvinder synes ikke, det er nok kun at mødes over en fælles ting eller en fælles interesse. Kvinder skal også kunne tale ordentligt sammen, før de kan kalde sig 'veninder'
fortæller Torben Bechmann Jensen.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.

Ekspert: Mænd går mindre op i dette, og det kan også være en faktor

Derudover mener eksperten også, at undersøgelsesresultatet afspejler, at mænd går mindre op i ”fortællingen” omkring relationen end kvinder. For hvis det drejer sig om, hvorvidt man har fået en kæreste på DBA, må nogle af mændenes ”DBA kærester” jo være kvinder. Og så er skævvridningen i mellem kønnenes undersøgelsessvar jo lidt pudssig:

- Mænd er måske nok mere villige til at fortælle, at de er blevet kærester og venner gennem DBA. Ikke fordi, mænd er mere ærlige, men nogle kvinder vil typisk gerne have en romantisk historie, og derfor kan de være mere tilbøjelige til at lave historien lidt ”yndigere” end mændene, forklarer han.

Var det noget med en guitar?

 1. Western, Samick, Sælger min guitar da, jeg ikke bruger den mere. Den fejler ikke noget og spiller ri

  Western, Samick, Sælger min guitar da, jeg ikke bruger den mere. Den fejler ikke noget og spiller rigtig godt. Den har nogle kosmetiske riser på bagsiden(se billede).

  250,00 kr.19-02-2024
 2. Flamenco, andet mærke Håndbygget Guitar af Jose Luis Marin, Sælger denne fine håndbygget Flamenco gu

  Flamenco, andet mærke Håndbygget Guitar af Jose Luis Marin, Sælger denne fine håndbygget Flamenco guitar af Jose Luis Marin fra 1986. Den har altid været opbevaret i kassen og altid i stuetemperatur.

  4.800,00 kr.19-02-2024
 3. Western, andet mærke Ibanez guitar + Eden forstærker, Sælger min western guitar, som kan gøres elekt

  Western, andet mærke Ibanez guitar + Eden forstærker, Sælger min western guitar, som kan gøres elektrisk, samt en forstærker, ledninger, taske og stativ til. Guitaren er af mærket Ibanez og medfører

  2.000,00 kr.19-02-2024
 4. Western, Crafter m. PU, Sælger denne Crafter med indbygget PU kuffert medfølger

  Western, Crafter m. PU, Sælger denne Crafter med indbygget PU kuffert medfølger

  2.100,00 kr.19-02-2024
 5. Western, andet mærke D'Addario Phosphor Bronze EJ17, 2 sæt haves. Pr stk 100 kr

  Western, andet mærke D'Addario Phosphor Bronze EJ17, 2 sæt haves. Pr stk 100 kr

  100,00 kr.19-02-2024
 6. Klassisk, Yamaha LS-TA, YAMAHA TRANSACOUSTIC LL-TA BS guitar.

https://shop.sg.yamaha.com/llta.html

  Klassisk, Yamaha LS-TA, YAMAHA TRANSACOUSTIC LL-TA BS guitar. https://shop.sg.yamaha.com/llta.html https://www.youtube.com/watch?v=nQB9WnUwDWE Nypris 9.699 kr BYD GERNE DETALIERET BESKRIVELSE FO

  1,00 kr.19-02-2024

I skrivende stund er der 607 akustiske guitarer til salg på DBA, og 60 af dem er Yamaha.

Ekspert: For at få venner på DBA skal man være ekstra udadvendt

Men der er ingen grund til at være flov eller på anden vis prøve at skjule, hvis man er blevet venner eller kærester gennem DBA. Ifølge Torben Bechmann Jensen vil relationen have lige så gode vilkår for at holde for evigt, som et hvilket som helst andet sted.

 

Folk skal jo blive venner og kærester et eller andet sted, så hvorfor ikke på DBA. Det er da helt klart en mulighed. Og det er hverken værre eller bedre end andre steder.

Han fortæller dog, at man skal være socialt anlagt for få skabt et grundlag for venskab i en handelssituation på DBA:

- Dem der bliver venner eller kærester på DBA har et socialt overskud.

LÆS OGSÅ: Kendt musiker sætter sin smukke Mercedes-Benz Cabriolet til salg

'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger
'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger

Kaj Ole fik en ven på grund af sin fiskestang

Kaj Ole Sørensen fra Ebeltoft er en af de mandlige DBA-brugere, som har fået sig en ven gennem genbrugsportalen. Han havde sat sin fiskestang til salg og endte med at blive venner med køberen.

- Køberen var 64-årige Petur fra Færøerne, som ville købe min fiskestang, nu hvor han alligevel var i Kolding for at besøge sin datter. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en fælles interesse for fiskeri, og derfor endte jeg med at invitere ham til at overnatte i mit anneks, så vi kunne bruge en weekend på at fiske, fortæller 71-årige Kaj Ole.

Og det gjorde de to passionerede hobbyfiskere så. Med gevinst. Mange aborre og geder blev fanget i den weekend.

Fiskestænger til salg på DBA:

 1. Fiskestang, Spin Pack Rod, 2 stk. teleskop fiskestænger inkl. opbevaringspose.

Er nem at medbringe

  Fiskestang, Spin Pack Rod, 2 stk. teleskop fiskestænger inkl. opbevaringspose. Er nem at medbringe på ture, da den ikke fylder meget i sammenklappet tilstand. Sammenklappet: 0,46 cm Udfoldet: 2,15 m

  75,00 kr.18-02-2024
 2. Fiskestang, Fish logic

  Fiskestang, Fish logic

  150,00 kr.18-02-2024
 3. Fiskestang, 4 fiskestænger plus grej sælges samlet den længste er ca 270cm og den korteste er ca 180

  Fiskestang, 4 fiskestænger plus grej sælges samlet den længste er ca 270cm og den korteste er ca 180cn

  900,00 kr.18-02-2024
 4. Fiskestang, ÅBENT FOR BUD.
Div. fiske grej sælges da jeg ikke har tiden til at fiske denne kommende

  Fiskestang, ÅBENT FOR BUD. Div. fiske grej sælges da jeg ikke har tiden til at fiske denne kommende sommers. Utroligt meget af det er ubrugt/stsfig i poserne. Det handler om 2 stænger, 2 hjul. Massere

  2.000,00 kr.18-02-2024
 5. Fiskestang, Abu, Abu sölv ag3 9 fod 10-30 gram med helt by top del, stangpose og kvittering følger m

  Fiskestang, Abu, Abu sölv ag3 9 fod 10-30 gram med helt by top del, stangpose og kvittering følger med

  900,00 kr.18-02-2024
 6. Fiskestang, WESTIN, Hej 
Efter lidt fisketure med denne Westin W6 stang har jeg valgt, at søge nye v

  Fiskestang, WESTIN, Hej Efter lidt fisketure med denne Westin W6 stang har jeg valgt, at søge nye veje og derfor sælge den. Jeg er åben for eventuelle byttehandler med alt fra stænger, agn eller ande

  1.449,00 kr.18-02-2024

Lige nu er der 427 fiskestænger til salg på DBA.

Nu skal Kaj Ole til Færøerne for at gentage succesen

Jeg kunne med det samme mærke, at han var et dejligt menneske. Vi havde en god dialog
fortæller Kaj Ole.

Petur fiskede med den fluefiskestang, som han havde købt af Kaj Ole til 450 kroner.

- Jeg kunne allerede mærke, at Pethur var et tillidsfuldt menneske, da han i første besked skrev, at han gerne ville sende mig pengene på forhånd. Det ville jeg ikke tage imod. Jeg skulle nok reservere den til ham, til når han havde tid til at komme til Danmark, fortæller Kaj Ole.

Og nu er det så blevet Kaj Oles tur til at tage flyveren. Petur har nemlig inviteret ham til Færøerne, så de kan fiske sammen igen.

- Jeg håber blandt andet på at fange fjeldørreder på Færøerne, griner Kaj Ole.

LÆS OGSÅ: Skovmanden Niels kan ikke længere tåle træer - derfor sælger han sin skovbolig

Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri
Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri

Andre DBA-brugers venne-historier

I undersøgelsen har det været muligt for deltagerne, som har svaret ’ja’ til, at de har fået en eller flere venner eller en kæreste gennem DBA, at uddybe deres oplevelse.

Her er nogle af DBA-brugernes oplevelser, der førte til, at de fik en ven eller en veninde gennem DBA:

- Jeg havde en guitar til salg, som var et fejlkøb. En anden person var vild med den, så vi mødtes og fik handlet. Snakken gik om guitarer og alverdens andet. I dag er vi venner og skriver tit om et godt råd, hvis vi har fundet en guitar, vi ikke kender historien på. Vi mødes også til både kaffe og småfester og lignende

- Jeg er blevet venner med personer, som har solgt mig bygge- og VVS.-artikler. Jeg har også fået gode bekendtskabet ved at handle med hifi-udstyr.

Jeg har solgt højtaler og mixergrej til en makker, som jeg sidenhen har lavet job sammen med. Jeg køber muligvis også sommerhus sammen med vedkommende,
fortæller en DBA-bruge i undersøgelsen.

- Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen.

- Jeg købte engang en sejljolle af én, og i dag sejler jeg sammen med sælgeren.

- Købte en Playstation engang. Det viste sig, at sælger havde samme interesse for at spille musik, som jeg har. Nu har vi så spillet i band sammen i nu 10 år.

Køb din næste PlayStation på DBA:

 1. Playstation 4, PS4 med 2 controller, den er klar til en ny ejer, virker 100% som det skal. Der er do

  Playstation 4, PS4 med 2 controller, den er klar til en ny ejer, virker 100% som det skal. Der er downloadet GTA, Rocket League, Fortnite på den. Sælges, da jeg har købt en ps5

  1.475,00 kr.19-02-2024
 2. Playstation 4, Hori Racing Wheel Apex til ps3-ps4-ps4slim , God

  Playstation 4, Hori Racing Wheel Apex til ps3-ps4-ps4slim , God

  500,00 kr.19-02-2024
 3. Playstation 4 sælges, inkl. 1 controller

  Playstation 4 sælges, inkl. 1 controller

  Playstation 4, Standard 500Gb, God, Sælger min originale PS4, da jeg ikke bruger den mere. Konsollen er i fin stand og kører stadig spil hurtigt, dog kan blæseren larme efter et stykke tid når den spi

  500,00 kr.19-02-2024
 4. Playstation 4 Pro, God, Ps4 i sølv sælges!

  Playstation 4 Pro, God, Ps4 i sølv sælges!

  400,00 kr.19-02-2024
 5. Playstation 3, Wireless Controller, Perfekt, Begge er lige testet og virker fint. Ellers aldrig brug

  Playstation 3, Wireless Controller, Perfekt, Begge er lige testet og virker fint. Ellers aldrig brugt. Sender gerne på købers regning - og ellers kan de afhentes på Amagerbro.

  80,00 kr.19-02-2024
 6. Playstation 4, Ret og pedal, Perfekt, Hej. Jeg sælger dette ret med pedal pga. jeg ikke længere brug

  Playstation 4, Ret og pedal, Perfekt, Hej. Jeg sælger dette ret med pedal pga. jeg ikke længere bruger det. Dette er et perfekt tilbehør til børn/unge der spiller Playstation. Kan bruges til Playstati

  500,00 kr.19-02-2024

1.656 PlayStations er netop nu til salg på DBA, og 172 af dem er PlayStation 4.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er fortaget af Radius på vegne af DBA i perioden 19. juni – 23. juni 2018.

2.850 DBA-brugere i alderen 18-75 år har medvirket.

Deltagerne er blevet spurgt:

’Har du gennem dine DBA-handler mødt en eller flere personer, som du sidenhen er blevet venner eller kærester med? (Nogen, du f.eks. har købt noget af eller solgt noget til?) ’

95 % af deltagerne svarer nej
5 % af deltagerne svarer ja

Står du og mangler en havetraktor?

 1. Havetraktor, Stiga Villa Ready, med manuelt gear, 13hk B&S motor og 95cm multiklip klippebord.

Mask

  Havetraktor, Stiga Villa Ready, med manuelt gear, 13hk B&S motor og 95cm multiklip klippebord. Maskinen er smurt op og motor er serviceret med frisk olie her i 2024, og luftfilter og tændrør er skift

  7.000,00 kr.19-02-2024
 2. Havetraktor, Husqvarna lt 125, 12,5 hk, Husqvarna lt 125 med 12,5 HK BogS motor.
En pæn maskine trod

  Havetraktor, Husqvarna lt 125, 12,5 hk, Husqvarna lt 125 med 12,5 HK BogS motor. En pæn maskine trods alderen (2002) Klippebord er 3 år gammelt med lejer og det hele. Nyt batteri. Ny olie på motoren.

  5.400,00 kr.19-02-2024
 3. Havetraktor, ferguson 35 bensin, starter og kører godt pto ok for dæk ikke så gode men holder luft.

  Havetraktor, ferguson 35 bensin, starter og kører godt pto ok for dæk ikke så gode men holder luft. kan evt leveres VH BJØRN DK 40988001

  8.900,00 kr.19-02-2024
 4. Stiga Park Royal

  Stiga Park Royal

  Havetraktor, Stiga, hk 17,5, Stiga Park Royal 2007 107cm Pro klippebord 17.5hk B&S motor Engros maskine

  18.000,00 kr.11-05-2023
 5. Havetraktor, Jonsered 2318 4x4 fa2, 18 hk, Jonsered 2318 4x4/ 2 cylinder 18 hk kawasaki motor Servos

  Havetraktor, Jonsered 2318 4x4 fa2, 18 hk, Jonsered 2318 4x4/ 2 cylinder 18 hk kawasaki motor Servostyring Hydrostatgaer 112cm combibordet. Ny knive remme køre og klipper perfekt. Kørt 608 timer Årga

  35.000,00 kr.19-02-2024
 6. Tilbehør havetraktor, Står som ny
Befinder sig 6500 Vojens

Med multifunktionsvognen, der spændes ef

  Tilbehør havetraktor, Står som ny Befinder sig 6500 Vojens Med multifunktionsvognen, der spændes efter klipperen med en standardtilkobling og rummer 180 l, kan du transportere lidt af hvert, når du e

  2.250,00 kr.19-02-2024

Lige nu er der 893 havetraktorer til salg på DBA.

DBA kan bruges til mange ting - også til at skabe en millionvirksomhed. Det var nemlig, hvad tre, danske drenge gjorde for bare få år siden. Her kan du læse om deres skide gode virksomhedsidé, og om vejen til millionerne.

Du kan også her blive klogere på, hvor meget du lige nu kan få solgt dit gamle TV for. Vi har nemlig spurgt vores tech-ekspert til råds.

Relaterede artikler