Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA
Livsstil

Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det begyndte med en fiskestang og resulterede i et venskab. Kaj Ole fik en ven med i handlen, da han for et år siden solgte sin fiskestang. Han er langt fra den eneste. Hver 16. mandlige deltager svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de har fået en ven eller en kæreste gennem DBA. Kun halvt så mange kvinder har oplevet det samme.

Hvis du er ensom og vil gøre et forsøg på at få venner, er DBA-appen nok ikke den første, du hiver frem. På DBA er handel med brugte varer i højsædet, og det er nok de færreste, der tænker på genbrugsportalen som et sted, man kan få venner – og få den sags skyld kærester.

Men ikke desto mindre er det noget, der sker. Og ikke engang så sjældent endda. Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag.

Her er 2.850 DBA-brugere blevet adspurgt, om de har fået venner og/eller kærester gennem DBA, og det kan hver 16. mandlige deltagere bekræfte. Men blandt de kvindelige adspurgte er det kun hver 33. kvinde, der oplever at blive venner og/eller kærester med folk mødt gennem DBA.

Og det undersøgelsesresultat kan ikke forklares med, at der er dobbelt så mange mænd på DBA som kvinder. 60 procent af de besøgende på DBA er mænd, mens 40 procent er kvinder.

"Mandeting" til salg på DBA:

 1. Parabol/Dreambox, Toroidal, 90, Perfekt, Toroidal Wavefrontier T90 - incl. beslag til væg/gulv. Der

  Parabol/Dreambox, Toroidal, 90, Perfekt, Toroidal Wavefrontier T90 - incl. beslag til væg/gulv. Der medfølger 6 lbn holdere. Kan fange alle satellitter uden at flytte skærmen. Også den engelske på 28g

  850,00 kr.29-03-2023
 2. Parabol inkl. Lnb, Viasat, 70 cm, God, Parabol 70cm med Lnb + 25m ny ledning + gavlbeslag
afhentes h

  Parabol inkl. Lnb, Viasat, 70 cm, God, Parabol 70cm med Lnb + 25m ny ledning + gavlbeslag afhentes helst !

  200,00 kr.27-03-2023
 3. Skåle, Rosendahl, Perfekt, Jeg sælger mine skåle, som intet fejler. Jeg sælger dem, da jeg ikke brug

  Skåle, Rosendahl, Perfekt, Jeg sælger mine skåle, som intet fejler. Jeg sælger dem, da jeg ikke bruger dem mere. Jeg sender dem ikke. Kom gerne med et bud NP: 400 kr. i alt.

  400,00 kr.21-03-2023
 4. Hvide skale, ILVA, God, Jeg sælger mine skåle, som intet fejler. Jeg sælger dem, da jeg ikke bruger

  Hvide skale, ILVA, God, Jeg sælger mine skåle, som intet fejler. Jeg sælger dem, da jeg ikke bruger dem mere. Jeg sender dem ikke. Kom gerne med et bud NP: 400 kr.

  200,00 kr.21-03-2023
 5. Parapol, Chanel digital

  Parapol, Chanel digital

  200,00 kr.20-03-2023
 6. Satellit udstyr, Triax, Perfekt, Lidt forskelligt satellit udstyr
Det meste er helt nyt, dog er det

  Satellit udstyr, Triax, Perfekt, Lidt forskelligt satellit udstyr Det meste er helt nyt, dog er det ene hoved brugt, men virkede ved nedtagning.

  300,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 206 paraboler til salg på DBA, og klik her for at se dem, der er markeret som i 'perfekt stand'.

Ekspert: Derfor er mænd langt bedre til at få venner på DBA end kvinder

- Mænd er bedre til at mødes over noget, man har til fælles. Har man en fælles interesse, som man dyrker sammen, vil de fleste mænd nok kalde sig for 'venner'. Sådan gælder det ikke for kvinder, lyder forklaringen fra Torben Bechmann Jensen, der er socialpsykolog på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Han er overrasket over, at det i gennemsnit er hver 20. adspurgte i undersøgelsen, der har oplevet at få venskabelige eller kæreste-agtige relationer til en anden DBA-bruger. Men eksperten i sociale relationer kan godt genkende tendensen med, at mændene er dobbelt så ”gode” til at skabe relationer gennem DBA. For kvinder er mere venskabs”kræsne”:

Kvinder synes ikke, det er nok kun at mødes over en fælles ting eller en fælles interesse. Kvinder skal også kunne tale ordentligt sammen, før de kan kalde sig 'veninder'
fortæller Torben Bechmann Jensen.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.
Der er i højere grad lagt op til bromance frem for venindeforhold, når der handles på DBA. Det afspejler undersøgelsesresultatet i en ny undersøgelse i hvert fald.

Ekspert: Mænd går mindre op i dette, og det kan også være en faktor

Derudover mener eksperten også, at undersøgelsesresultatet afspejler, at mænd går mindre op i ”fortællingen” omkring relationen end kvinder. For hvis det drejer sig om, hvorvidt man har fået en kæreste på DBA, må nogle af mændenes ”DBA kærester” jo være kvinder. Og så er skævvridningen i mellem kønnenes undersøgelsessvar jo lidt pudssig:

- Mænd er måske nok mere villige til at fortælle, at de er blevet kærester og venner gennem DBA. Ikke fordi, mænd er mere ærlige, men nogle kvinder vil typisk gerne have en romantisk historie, og derfor kan de være mere tilbøjelige til at lave historien lidt ”yndigere” end mændene, forklarer han.

Var det noget med en guitar?

 1. Jazz, andet mærke Leo Eimers Amati Custom, Sælges. Luxus gypsy jazz guitar.

Denne model, er bygget

  Jazz, andet mærke Leo Eimers Amati Custom, Sælges. Luxus gypsy jazz guitar. Denne model, er bygget i Holland af Leo Eimers i 2022. Han har bygget dem til mig, efter mine ønsker om trævalg og mulighe

  17.000,00 kr.30-03-2023
 2. Flamenco, andet mærke Cordoba GK Studio Guitar, I am selling my Cordoba GK Studio. I bought it new i

  Flamenco, andet mærke Cordoba GK Studio Guitar, I am selling my Cordoba GK Studio. I bought it new in 2019. It sounds and feels great, I just have far too many guitars for the size of my apartment and

  3.100,00 kr.30-03-2023
 3. Klassisk, andet mærke Bjarton akustisk, Fin ældre Klassisk vintage guitar fra Bjarton.
Made in Swede

  Klassisk, andet mærke Bjarton akustisk, Fin ældre Klassisk vintage guitar fra Bjarton. Made in Sweden. Årgang 1970 Har slid fra sine over 50 år , men fin hals og spiller godt. 750 kr - Fast Pris !!!!

  750,00 kr.30-03-2023
 4. Spansk, andet mærke Bjarton vintage guitar, Fin ældre Klassisk vintage guitar fra Bjarton.
Made in S

  Spansk, andet mærke Bjarton vintage guitar, Fin ældre Klassisk vintage guitar fra Bjarton. Made in Sweden. Årgang 1970 Har slid fra sine over 50 år , men fin hals og spiller godt. 750 kr - Fast Pris

  750,00 kr.30-03-2023
 5. Klassisk, Resonator Klasissk

  Klassisk, Resonator Klasissk

  320,00 kr.30-03-2023
 6. Klassisk, Höfner Klasissk

  Klassisk, Höfner Klasissk

  290,00 kr.30-03-2023

I skrivende stund er der 607 akustiske guitarer til salg på DBA, og 60 af dem er Yamaha.

Ekspert: For at få venner på DBA skal man være ekstra udadvendt

Men der er ingen grund til at være flov eller på anden vis prøve at skjule, hvis man er blevet venner eller kærester gennem DBA. Ifølge Torben Bechmann Jensen vil relationen have lige så gode vilkår for at holde for evigt, som et hvilket som helst andet sted.

 

Folk skal jo blive venner og kærester et eller andet sted, så hvorfor ikke på DBA. Det er da helt klart en mulighed. Og det er hverken værre eller bedre end andre steder.

Han fortæller dog, at man skal være socialt anlagt for få skabt et grundlag for venskab i en handelssituation på DBA:

- Dem der bliver venner eller kærester på DBA har et socialt overskud.

LÆS OGSÅ: Kendt musiker sætter sin smukke Mercedes-Benz Cabriolet til salg

'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger
'Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen', forklarer en DBA-bruger

Kaj Ole fik en ven på grund af sin fiskestang

Kaj Ole Sørensen fra Ebeltoft er en af de mandlige DBA-brugere, som har fået sig en ven gennem genbrugsportalen. Han havde sat sin fiskestang til salg og endte med at blive venner med køberen.

- Køberen var 64-årige Petur fra Færøerne, som ville købe min fiskestang, nu hvor han alligevel var i Kolding for at besøge sin datter. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en fælles interesse for fiskeri, og derfor endte jeg med at invitere ham til at overnatte i mit anneks, så vi kunne bruge en weekend på at fiske, fortæller 71-årige Kaj Ole.

Og det gjorde de to passionerede hobbyfiskere så. Med gevinst. Mange aborre og geder blev fanget i den weekend.

Fiskestænger til salg på DBA:

 1. Fiskestang, Tokoz, Ron Thompson, 2 stk. Ron Thompson stænger havfiskeri
1stk Tokoz. Aner ikke hvad d

  Fiskestang, Tokoz, Ron Thompson, 2 stk. Ron Thompson stænger havfiskeri 1stk Tokoz. Aner ikke hvad det er for en stang. 1.stk muligvis også en Tokoz Begge tokoz er ret gamle. Giv et bud

  1,00 kr.30-03-2023
 2. Fiskestang, Daiwa, Daiwa Sweepfire fiskestang
Længde: 2,70m, 2-delt
Kastevægt: 15-40g

  Fiskestang, Daiwa, Daiwa Sweepfire fiskestang Længde: 2,70m, 2-delt Kastevægt: 15-40g

  350,00 kr.29-03-2023
 3. Fiskestang, Savage Gear, Savage Gear Parabellum CCS 9'2''/2.79M - MF / 10-30G/M fiskestang

Brugt få

  Fiskestang, Savage Gear, Savage Gear Parabellum CCS 9'2''/2.79M - MF / 10-30G/M fiskestang Brugt få gange, står som ny

  650,00 kr.29-03-2023
 4. Fiskestang, KRABBEFISKESTÆNGER, NU 15 STK TILBAGE
BØRNE KRABBEFISKESTÆNGER
MED HJUL & SNØRE & KLEMM

  Fiskestang, KRABBEFISKESTÆNGER, NU 15 STK TILBAGE BØRNE KRABBEFISKESTÆNGER MED HJUL & SNØRE & KLEMME NU NEDSAT TIL FAST PRIS PR STK = 14 KR KØB ØNSKET ANTAL FISKESTÆNGER AFHENTNING ELLER PLUS FRAG

  14,00 kr.28-03-2023
 5. Fiskestang, Har lidt rester liggende. Noget brugt. Noget nyt/ubrugt.
Ønskes solgt samlet.

Forsendel

  Fiskestang, Har lidt rester liggende. Noget brugt. Noget nyt/ubrugt. Ønskes solgt samlet. Forsendelse er IKKE muligt !

  250,00 kr.28-03-2023
 6. Fiskestang, 5 stk. nye/ubrugte fiskestænger.
Har disse 5 stk. liggende, som jeg desværre aldrig har

  Fiskestang, 5 stk. nye/ubrugte fiskestænger. Har disse 5 stk. liggende, som jeg desværre aldrig har fået brugt. Stk.pris kr. 125,- Samlet pris kr. 500,- Forsendelse er IKKE muligt !

  125,00 kr.28-03-2023

Lige nu er der 427 fiskestænger til salg på DBA.

Nu skal Kaj Ole til Færøerne for at gentage succesen

Jeg kunne med det samme mærke, at han var et dejligt menneske. Vi havde en god dialog
fortæller Kaj Ole.

Petur fiskede med den fluefiskestang, som han havde købt af Kaj Ole til 450 kroner.

- Jeg kunne allerede mærke, at Pethur var et tillidsfuldt menneske, da han i første besked skrev, at han gerne ville sende mig pengene på forhånd. Det ville jeg ikke tage imod. Jeg skulle nok reservere den til ham, til når han havde tid til at komme til Danmark, fortæller Kaj Ole.

Og nu er det så blevet Kaj Oles tur til at tage flyveren. Petur har nemlig inviteret ham til Færøerne, så de kan fiske sammen igen.

- Jeg håber blandt andet på at fange fjeldørreder på Færøerne, griner Kaj Ole.

LÆS OGSÅ: Skovmanden Niels kan ikke længere tåle træer - derfor sælger han sin skovbolig

Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri
Kaj Ole Sørensen har handlet på DBA i mange år, hvor han blandt andet sælger fiskeudstyr, fordi det er hans hobby. Og den hobby deler han nu med færøske Pethor, som engang købte en fiskestang af Kaj Ole. I dag er de venner og fisker sammen. Her kan du se Kaj Ole i færd med sit fiskeri

Andre DBA-brugers venne-historier

I undersøgelsen har det været muligt for deltagerne, som har svaret ’ja’ til, at de har fået en eller flere venner eller en kæreste gennem DBA, at uddybe deres oplevelse.

Her er nogle af DBA-brugernes oplevelser, der førte til, at de fik en ven eller en veninde gennem DBA:

- Jeg havde en guitar til salg, som var et fejlkøb. En anden person var vild med den, så vi mødtes og fik handlet. Snakken gik om guitarer og alverdens andet. I dag er vi venner og skriver tit om et godt råd, hvis vi har fundet en guitar, vi ikke kender historien på. Vi mødes også til både kaffe og småfester og lignende

- Jeg er blevet venner med personer, som har solgt mig bygge- og VVS.-artikler. Jeg har også fået gode bekendtskabet ved at handle med hifi-udstyr.

Jeg har solgt højtaler og mixergrej til en makker, som jeg sidenhen har lavet job sammen med. Jeg køber muligvis også sommerhus sammen med vedkommende,
fortæller en DBA-bruge i undersøgelsen.

- Jeg solgte noget musikudstyr til en fyr i Jylland. Vi blev venner og har lavet et par enkle melodier sammen.

- Jeg købte engang en sejljolle af én, og i dag sejler jeg sammen med sælgeren.

- Købte en Playstation engang. Det viste sig, at sælger havde samme interesse for at spille musik, som jeg har. Nu har vi så spillet i band sammen i nu 10 år.

Køb din næste PlayStation på DBA:

 1. Playstation 2, Jeg sælger denne playstation 2 med 18 spil og tilbehør. Playstationen fungerer helt f

  Playstation 2, Jeg sælger denne playstation 2 med 18 spil og tilbehør. Playstationen fungerer helt fint. Den har dog en del ridser ovenpå, og diskbakken kan nogle gang sætte sig lidt fast - dette kan

  650,00 kr.30-03-2023
 2. Playstation Vita, OLED med 5 spil, Perfekt, Jeg sælger hermed min flotte og velholdte PS Vita OLED m

  Playstation Vita, OLED med 5 spil, Perfekt, Jeg sælger hermed min flotte og velholdte PS Vita OLED model, inkl 5 spil, da jeg ikke har tid til at få spillet.:-) Maskinen fremstår flot og batteriet og

  1.000,00 kr.30-03-2023
 3. Playstation 3, Perfekt, Giv et bud virker perfekt

  Playstation 3, Perfekt, Giv et bud virker perfekt

  500,00 kr.30-03-2023
 4. Playstation 2, Originalt PS2 memory card, Originalt PS2 memory card lige til at gå i gang med:

***

  Playstation 2, Originalt PS2 memory card, Originalt PS2 memory card lige til at gå i gang med: *** Test: Alt er testet og virker 100% som det skal *** Betaling: Mobilepay eller kontant *** Afhentning

  75,00 kr.30-03-2023
 5. Playstation 4, SLIM 1tb, God, PS4 Slim 1TB 
Kølepasta udskiftet, og renset grundig ind i. 
Larmer ik

  Playstation 4, SLIM 1tb, God, PS4 Slim 1TB Kølepasta udskiftet, og renset grundig ind i. Larmer ikke og kører godt uden fejl. 1 controller 4 spil Alle kabler Kan testes inden køb. Kan sendes

  1.400,00 kr.30-03-2023
 6. Playstation 2, God

  Playstation 2, God

  799,00 kr.30-03-2023

1.656 PlayStations er netop nu til salg på DBA, og 172 af dem er PlayStation 4.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er fortaget af Radius på vegne af DBA i perioden 19. juni – 23. juni 2018.

2.850 DBA-brugere i alderen 18-75 år har medvirket.

Deltagerne er blevet spurgt:

’Har du gennem dine DBA-handler mødt en eller flere personer, som du sidenhen er blevet venner eller kærester med? (Nogen, du f.eks. har købt noget af eller solgt noget til?) ’

95 % af deltagerne svarer nej
5 % af deltagerne svarer ja

Står du og mangler en havetraktor?

 1. Havetraktor, Jonsered FR2111R

Fin og velkørende havetraktor

10,5hk slidstærk Briggs & Stratton mot

  Havetraktor, Jonsered FR2111R Fin og velkørende havetraktor 10,5hk slidstærk Briggs & Stratton motor Gearmodel, skifter rigtig fint Fint klipperbord, med fine klinger Fra 2008 9500 Hobro

  8.100,00 kr.30-03-2023
 2. Stiga Park 340 Tx 4x4

  Stiga Park 340 Tx 4x4

  Havetraktor, Stiga, hk 15,5, Pæn Stiga Park 340 PX Årgang 2018 4WD 15,5hk b&s motor med olie filter Servo Styring 105cm combi med el-Hajde justering Maskinen er som ny maks 100 timer Vi har lige se

  30.000,00 kr.30-03-2023
 3. Havetraktor, 14 måneder til syn

  Havetraktor, 14 måneder til syn

  29.500,00 kr.30-03-2023
 4. Havetraktor, Simplicity Regent 18 hp, 18 hk, Simplicity Regent havetraktor med 18 hk. 
Trænger til n

  Havetraktor, Simplicity Regent 18 hp, 18 hk, Simplicity Regent havetraktor med 18 hk. Trænger til nyt batteri, men fejler ellers intet. Der medfølger nye knive

  6.000,00 kr.30-03-2023
 5. Havetraktor, Simplicity Regent 22 hp, 22 hk, Simplicity Regent havetraktor med 22 hk.
Maskinen er i

  Havetraktor, Simplicity Regent 22 hp, 22 hk, Simplicity Regent havetraktor med 22 hk. Maskinen er i fin stand. Der medfølger nye knive.

  12.000,00 kr.30-03-2023
 6. Havetraktor, Partner, 12 hk, Starter og kører.
Et knivhusleje skal skiftes
Uden batteri
Hjul mangler

  Havetraktor, Partner, 12 hk, Starter og kører. Et knivhusleje skal skiftes Uden batteri Hjul mangler luft

  3.000,00 kr.30-03-2023

Lige nu er der 893 havetraktorer til salg på DBA.

DBA kan bruges til mange ting - også til at skabe en millionvirksomhed. Det var nemlig, hvad tre, danske drenge gjorde for bare få år siden. Her kan du læse om deres skide gode virksomhedsidé, og om vejen til millionerne.

Du kan også her blive klogere på, hvor meget du lige nu kan få solgt dit gamle TV for. Vi har nemlig spurgt vores tech-ekspert til råds.

Relaterede artikler