Mød en DBA-sælger: Emelie
Livsstil

Mød en DBA-sælger: Emelie

Julie Schoen
Julie Schoen

Emelie sælger mange af sine ting videre, og i denne artikel deler hun ud af sine erfaringer og sjove oplevelser. Blandt andet tog hun for nogle måneder siden hjem til en mand for at købe hans fliser. Hun endte med at købe to vaterpas samt gryder og skåle i rustfrit stål af ham, fordi det vidste sig, at Emelie og manden havde noget helt særligt tilfælles.

Selvom noget skal sælges, betyder det ikke, at man selv er ligeglad med tingene. Det kan 35-årige Emelie skrive under på, for hun skulle sælge sine to frisørstole, men den ene blev uheldigvis stjålet, hvilket Emelie Birgersson i dag stadig irriterer sig over. Hvorfor de to frisørstole skulle sælges, kan du læse dig til i denne artikel, hvor Emelie deler ud af sine skøreste og sjoveste handelsoplevelser.

Emelie, der bor i Hillerød, sælger nemlig flere af sine brugte ting videre, og det tjener hun desværre næsten ingen penge på. For som hun siger: Hun når at købe noget andet genbrug, nærmest inden pengene er tjente.

Her er den ene af de to frisørstole, som Emelie ikke fik mulighed for at sælge. Hvorfor, kan du læse dig klogere på i teksten, herunder
Her er den ene af de to frisørstole, som Emelie ikke fik mulighed for at sælge. Hvorfor, kan du læse dig klogere på i teksten, herunder

Hvor ofte sælger du nogle af dine ting videre?

Før vi købte et hus, som skulle renoveres, og før vi fik en baby, solgte jeg ting hver uge. Nu sker det mere her og der, men jeg håber at få tid til at sælge lidt mere snart.
   

Hvor mange ting, vil du tro, du har solgt alt i alt?

300-400 ting vil jeg tro.
  

Hvor mange penge har du ”tjent” på det, du har solgt brugt det seneste år?

Ikke nok. Haha. Det ender ofte med, at jeg køber noget andet brugt for de penge, jeg får solgt for.

Kolonihavehuse på DBA:

 1. Kolonihave, 40 m2 bolig, 300 m2 grund, Vennelyst, 4600, Vennelyst, årlig haveafgift kr. 3500, el ind

  Kolonihave, 40 m2 bolig, 300 m2 grund, Vennelyst, 4600, Vennelyst, årlig haveafgift kr. 3500, el indlagt, Kolonihavehus uden bopælspligt, Bygget i 2019 med gode materialer, strøm er indlagt og varmepu

  240.000,00 kr.17-03-2023
 2. kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, Kontormodul, KONTOR CONTAINER, GÆSTEHUS

  kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, Kontormodul, KONTOR CONTAINER, GÆSTEHUS

  Kolonihave, m2 bolig 43, m2 grund 43, 1054, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.09-05-2020
 3. Kolonihave, 40 m2 bolig, 480 m2 grund, flagvej 35, 4700, nygård, årlig haveafgift kr. 2000, koloniha

  Kolonihave, 40 m2 bolig, 480 m2 grund, flagvej 35, 4700, nygård, årlig haveafgift kr. 2000, kolonihave til salg beliggende i næstved div, haveredskaber og indbo følger med, der er ikke indlagt el det

  95.000,00 kr.14-03-2023
 4. Kolonihave, 50 m2 bolig, 422 m2 grund, Haveforening Vieholm 6, 2610, Haveforening Vieholm, årlig hav

  Kolonihave, 50 m2 bolig, 422 m2 grund, Haveforening Vieholm 6, 2610, Haveforening Vieholm, årlig haveafgift kr. 4500, el indlagt, vand indlagt, toilet, køleskab, kloakering, Sælges via mægler klik for

  1.495.000,00 kr.13-03-2023
 5. kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, minihus, lille hus

  kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, minihus, lille hus

  Kolonihave, m2 bolig 43, m2 grund 43, 1054, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.09-05-2020
 6. Kolonihave, m2 bolig 10, m2 grund 10, 8381, super flot nyt anneks 2,70 x 3,70m fuldt isoleret , .man

  Kolonihave, m2 bolig 10, m2 grund 10, 8381, super flot nyt anneks 2,70 x 3,70m fuldt isoleret , .man skal ikke søge byggetilladelse da det er 9,99 m2.Prisen er excl moms

  65.000,00 kr.07-03-2013

I skrivende stund er der 20 kolonihavehuse og 70 ferieboliger til salg på DBA.
   

Hvad er din bedste handel prismæssigt?

Jeg tør ikke rigtig svare på det, hvis køberen skulle læse denne artikel, men jeg kan sige så meget, at jeg købte en lampe til 100 kroner og solgte den til det tyvedobbelte.
   

Har du solgt noget, som du efterfølgende har fortrudt?

Jeg har inderligt fortrudt, at jeg solgte min P376-lampe designet af Preben Fabricius og Jørgen Kastholm. Den lyser så rart og ville have passet perfekt i vores nye hus.

LÆS OGSÅ: PÅ besøg hos en genbrugselsker: Danica er vild med Le Klint-lamper

Her kan du se den lampe, som Emelie har fortrudt, hun har solgt, for i dag ville den passe perfekt ind i hendes indretning. Emelie sælger sine ting på DBA, ’Narjetokace’ og Instagram. ’Jeg drømmer selv lidt om at åbne en fysisk genbrugsbutik en gang i fremtiden, gerne på landet, hvor jeg kan servere kanelsnegle og kaffe til kunderne’, sige hun.
Her kan du se den lampe, som Emelie har fortrudt, hun har solgt, for i dag ville den passe perfekt ind i hendes indretning. Emelie sælger sine ting på DBA, ’Narjetokace’ og Instagram. ’Jeg drømmer selv lidt om at åbne en fysisk genbrugsbutik en gang i fremtiden, gerne på landet, hvor jeg kan servere kanelsnegle og kaffe til kunderne’, sige hun.

Hvad er din bedste handelsoplevelse?

For bare et par måneder skulle vi ud for at se på fliser hos en mand, der ville af med dem, fordi han gik på pension, og hans værksted skulle i den forbindelse nedrives.
Det viste sig, at manden havde været involveret i byggeprocessen omkring vores nye hus. Han kunne fortælle meget om huset og området, og det var så spændende at høre.

Vi købte ikke fliserne dog, men i stedet to flotte vaterpas i træ, som vi gav til dem, der har hjulpet os med at renovere vores hus. Vi fik også nogle gryder og skåle i rustfrit stål med i købet. Det er det, der er så vidunderligt ved at købe brugt - at du kan få en personlig historie med købet.

Gryde i rustfrit stål:

 1. Wmf Grydesæt - Astoria - Gryder Hos Coop

  Wmf Grydesæt - Astoria - Gryder Hos Coop

  Wmf Grydesæt - Astoria - Gryder Hos Coop, WMF, Grydesæt fra WMF Er det bolognese, opbagt sovs eller den store simreret til weekenden? Astoria-sættet har en gryde til alle formål. Til alle varmekilder

  1.299,00 kr.23-11-2022
 2. Kobbergryde, Eva Trio, Når form og funktion går op i en højere enhed! Den ikoniske gryde fra Eva Tri

  Kobbergryde, Eva Trio, Når form og funktion går op i en højere enhed! Den ikoniske gryde fra Eva Trio designet af Ole Palsby i 1977 i kobber - denne i en tung og lækker udgave, hvor man virkelig kan m

  500,00 kr.20-03-2023
 3. Gryde, sautergryde, Bred gryde / sautergryde af rustfrit stål 18/10. 
Ø 28 cm, højde 9 cm. Med glasl

  Gryde, sautergryde, Bred gryde / sautergryde af rustfrit stål 18/10. Ø 28 cm, højde 9 cm. Med glaslåg med damphul. Pæn stand med lette brugsspor. Ikke egnet til induktion. Har mange gryder/kasser

  250,00 kr.20-03-2023
 4. Stor gryde, Conzept kitchen, Stor gryde i rustfri stål. God holdbarhed. 22 cm høj og 30.5 cm i diame

  Stor gryde, Conzept kitchen, Stor gryde i rustfri stål. God holdbarhed. 22 cm høj og 30.5 cm i diameter. Også til induktion.

  100,00 kr.20-03-2023
 5. Wmf Grydesæt - Diadem Plus - Gryder Hos Coop

  Wmf Grydesæt - Diadem Plus - Gryder Hos Coop

  Wmf Grydesæt - Diadem Plus - Gryder Hos Coop, WMF, Grydesæt fra WMF Nogle retter kræver bare, at man har gang i flere gryder på samme tid. Med et grydesæt har du altid den helt rigtige gryde ved hånde

  1.199,00 kr.22-12-2022
 6. Brygudstyr, Ølbrygning, Bryganlæg til manuel process sælges. 
Følgende medfølger: 30 liters gryde in

  Brygudstyr, Ølbrygning, Bryganlæg til manuel process sælges. Følgende medfølger: 30 liters gryde inkl. låg. Gryden er med taphane i kraftig kvalitet. Bundfilter, 2kW elektrisk induktionsblus, kølespi

  1.400,00 kr.19-03-2023

Klik her og find gryder i rustfrit stål. Generelt er der 1.680 gryder til salg på DBA.
  

Har du prøvet at sælge brugt til en kendt?

Jeg har en lille shop på Instagram, hvor jeg sælger fund, som jeg finder på svenske loppemarkeder. Jeg var i en periode involveret i et pop-up-koncept i det centrale København, hvor det lykkedes mig at sælge to stole til Rasmus Bruun. (Red. Journalist/komiker, der nok bedst er kendt for sit arbejde sammen med Frederik Cilius i forbindelse med ’Den Korte Radioavis’).

Her ses de to stole, som Rasmus Bruun i dag ejer, fordi Emelie solgte dem til ham engang
Her ses de to stole, som Rasmus Bruun i dag ejer, fordi Emelie solgte dem til ham engang

Hvilken ting tog dig længst tid/mest besvær at komme af med?

Jeg købte engang to frisørstole på auktion, fordi jeg syntes, de var så seje og stilfulde. Det viste sig, at man ikke rigtig kan sidde i dem, som var det normale stole, så jeg besluttede at sælge dem.
Men det lykkedes mig til en start kun at sælge den ene til en pris, jeg synes, de var værd, og den anden satte jeg op på loftet.
Jeg kunne dog ikke finde nøglen til vores loftrum, så jeg stillede stolen i opgangen natten over. Den næste dag var stolen væk.

Jeg håber inderligt, at frisøren, der bruger den i dag, kun kan klippe grimme frisurer på sine kunder.
  

Er der en ting, du måtte tage af markedet igen, fordi ingen gad købe den?

Nej, ikke rigtig, men jeg købte engang et stort udstillingsskab, som vi havde tænkt os at bruge til sengetøj.
Men efter et par dage begyndte der at lugte dårligt i vores soveværelse.
  
Det viste sig, at det var skabet, der lugtede af kattepis. Skabet var dog så himmelsk flot, at jeg ikke kunne få mig selv til at køre det på lossepladsen, men jeg kunne heller ikke nænne at tage penge for det. Så jeg indsatte en annonce for at give den væk gratis, men forklarede, at det lugtede lidt dårligt og derfor skulle placeres i en gårdhave eller lignende.
  
SE OGSÅ:
VIDEO: Sådan laver vi gamle vinduer til vitrineskabe

Dette skab har Emelie solgt. Hun havde ellers lige købt det. Læs hvorfor herover
Dette skab har Emelie solgt. Hun havde ellers lige købt det. Læs hvorfor herover

Hvilken ting fra dit hjem kunne du ALDRIG finde på at sælge?

Min høvlebænk! Den skal arves, og mine børn bliver nødt til at skrive under på, at den aldrig vil forlade familien.

Jeg har også fundet en perfekt sommerkjole i en brugt butik i Berlin, som jeg heller ikke vil sælge.
   

Hvorfor sælger du dine brugte ting?

Jeg har stor interesse for at handle second hand, og jeg synes, ting fortjener at få et nyt liv med en ny person i stedet for at havne på lossepladsen.

Høvlebænk på DBA:

 1. Høvlebænk, 170cm lang
Ca 80cm høj

  Høvlebænk, 170cm lang Ca 80cm høj

  500,00 kr.20-03-2023
 2. Høvlbænk, Høvlbænk med patina sælges.
Fuld funktionsdygtig.
L: 82 B: 60 H: 79 cm

  Høvlbænk, Høvlbænk med patina sælges. Fuld funktionsdygtig. L: 82 B: 60 H: 79 cm

  950,00 kr.20-03-2023
 3. Høvlebænk, Rawling, Høvlebænk som vist på billeder. Har aldrig været samlet/brugt.Den har lidt rust

  Høvlebænk, Rawling, Høvlebænk som vist på billeder. Har aldrig været samlet/brugt.Den har lidt rust på stål stænger,som bare skal have en tur med stål børste, og en smule olie, så er de køreklar igen.

  1.000,00 kr.18-03-2023
 4. Høvlbænk, Gl. Høvlbænk

L: 220 cm
B: 100 cm
H: 84 cm

  Høvlbænk, Gl. Høvlbænk L: 220 cm B: 100 cm H: 84 cm

  900,00 kr.18-03-2023
 5. Høvlbænk, Gammel, AL KONTAKT: Jesper 51886692


Brugt som rekvisit på det kongelige teater
Skøn pati

  Høvlbænk, Gammel, AL KONTAKT: Jesper 51886692 Brugt som rekvisit på det kongelige teater Skøn patina Afhentes i Hørsholm

  1.000,00 kr.15-03-2023
 6. Høvlbænk, Ukendt, Flot gammel høvlbænk. Skal hentes. 
Højde: 80cm. Bredte: 72 cm. Længde:86 cm

  Høvlbænk, Ukendt, Flot gammel høvlbænk. Skal hentes. Højde: 80cm. Bredte: 72 cm. Længde:86 cm

  1.500,00 kr.14-03-2023

Lige nu kan du finde 30 høvlebænke på DBA. 19 af dem koster 1.100 kroner eller derunder.
   

Har du nogle gode salgstricks?

Nogle gange sælger du noget for at slippe af med det hurtigt, og så er en høj pris muligvis ikke det vigtigste. Men jeg synes generelt, at en klar og informativ beskrivelse sammen med pæne og gode billeder gør meget for prisfastsættelsen.
  

Er der noget, du om lidt vil sætte til salg?

Vi overvejer at give vores store rododendron gratis væk til alle, der ønsker at komme og grave den op. 

LÆS OGSÅ: 6 råd til dig, der vil sælge eller købe et træ eller en busk på DBA

Emelie kunne aldrig finde på at sælge sin elskede sommerkjole, som hun fandt brugt i Berlin. Her kan du se den på
Emelie kunne aldrig finde på at sælge sin elskede sommerkjole, som hun fandt brugt i Berlin. Her kan du se den på

Emelie er ikke kun flittig til at sælge brugt. Hun har også købt rigtig meget til hjemmet brugt, og i denne artikel inviterer hun dig indenfor (udgives snart). Du kan også blive klogere på hendes holdning til second hand-gaver i artiklen, her (Udgives til jul).

Vidste du, at nordjyderne er dem, der sælger mest på DBA? Hvad de sælger, kan du blive klogere på i denne artikel.

Har du noget elektronik til salg, hvor batterierne har ligget og irret? I videoen herunder kan du blive klogere på, hvordan du får det til at virke igen.

Du kan læse mere om, hvordan du fikser skaden fra de gamle batterier i artiklen, her.

Relaterede artikler