Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup
Livsstil

Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup

Louise Guldager
Louise Guldager

Hvordan ville du have det, hvis den største dag i dit liv skulle fejres med ting, som du kun måtte anskaffe dig brugte? Det var nemlig mere eller mindre det princip, Mia og Casper gik efter, da de blev gift.

Da Mia og Casper Bakowsky på henholdsvis 26 og 25 år skulle giftes i november sidste år, foregik det på en lidt anden måde, end de fleste måske er vant til.

Deres bryllup bestod nemlig af genbrug og madspilds-mad. De initiativer, parret fra Hammerum havde gjort i forbindelse med pynt og bryllupstøj, vender vi tilbage til, for her kan du gøre dem kunsten efter, men maden blev mulig, fordi parret var heldige:

Sammen med omkring 300 andre i Norden havde Casper og Mia sendt en ansøgning til virksomheden, Grundig, som kørte en kampagne mod madspild. Det unge par blev udvalgt og fik stillet en kok og mad til rådighed til deres bryllup, der foregik hjemme i haven.

- Vores incitament var både miljømæssigt og økonomisk. Men vi var ikke i tvivl om, at det var sådan, vi ville gøre det, for det afspejler os, fortæller Mia Bakowsky, der havde set konkurrencen på Facebook og straks meldte sig til.

Bryllupspynt til salg på DBA:

 1. FESTSANG, www.festsang-ekspres.dk
Jeg har skrevet GLADE, POSITIVE og SJOVE festsange og taler i mang

  FESTSANG, www.festsang-ekspres.dk Jeg har skrevet GLADE, POSITIVE og SJOVE festsange og taler i mange år, og det er stadig en stor passion. Jeg skriver med glæde en super god, kærlig og sjov FESTSANG

  40,00 kr.27-11-2023
 2. Bryllupspynt, Sælger pynt fra et veloverstået bryllup 
- sweetbar kasse 150 kr 
- 1-8 træ bordtal  5

  Bryllupspynt, Sælger pynt fra et veloverstået bryllup - sweetbar kasse 150 kr - 1-8 træ bordtal  50 kr - træskive skilt er du klar far 100 kr - kurv til risposer 100 kr - blomsterpige kurv 50 kr

  100,00 kr.18-11-2023
 3. Balloner - Just Married Brudepar - 5 stk., 

Aldrig brugt - Uåbnet pakke.

Ballonfarven er hvid og t

  Balloner - Just Married Brudepar - 5 stk., Aldrig brugt - Uåbnet pakke. Ballonfarven er hvid og trykfarven er sort. Der er tryk hele vejen rundt. Velegnet til dekoration eller som pynt til f.eks.

  15,00 kr.16-11-2023
 4. Flasker med lys, Sælger 25 flasker med tilhørende lyskæde.
Brugt en enkelt gang som pynt til bryllup

  Flasker med lys, Sælger 25 flasker med tilhørende lyskæde. Brugt en enkelt gang som pynt til bryllup.

  300,00 kr.15-11-2023
 5. Skilt til bordplan, Str. 60x85 cm til at stille på et staffeli eller hænge op på væggen. 

Pænt og e

  Skilt til bordplan, Str. 60x85 cm til at stille på et staffeli eller hænge op på væggen. Pænt og enkelt skilt, nem at sætte “borde” på skiltet med nanotape, pyntet med kunstig efeu-ranke, som også b

  80,00 kr.25-10-2023
 6. Guld og rosegold pynt til fest, En masse pynt i guld og rosegold. Købt til vores bryllup, men blev i

  Guld og rosegold pynt til fest, En masse pynt i guld og rosegold. Købt til vores bryllup, men blev ikke brugt. Sælges helst samlet. Kan bruges til bryllup, barnedåb, konfirmation etc Indeholder: Se

  150,00 kr.15-10-2023

Du kan finde masser af brugt bryllupspynt på DBA og spare mange penge. Søger du på ’pynt bryllup’, dukker der i skrivende stund 70 annoncer op. Og her finder du alt fra hårpynt, bordpynt, tilbehør, duge og pynt til bilen, hvis I skal have sådan én.

Det lød menuen på

At lave en middag ud af såkaldt madspild, betyder kort fortalt, at man benytter madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato og derfor ville være blevet smidt ud, hvis ikke nogen vil bruge det. For mange vil det måske lyde lidt grænseoverskridende at lave en bryllupsmiddag bestående af madspil, men for Mia og Casper var det helt oplagt:

Gæsterne fik for eksempel græskarsuppe, brød med brie og svampe, krondyr og oksekød. Og brownie til dessert. Det hele var meget lækkert og delikat – og jeg tror måske, det overraskede nogle af gæsterne, fortæller Mia, der forinden havde ”advaret” gæsterne om dagens og aftenens set-up.

Vi har ikke fået én eneste negativ kommentarer på det, men vi kunne da godt mærke en vis skepsis fra nogle af gæsterne inden festen. Men det var altså en mega dygtig kok, og maden smagte himmelsk.

Det var Rema1000, der donerede madvarerne i samarbejde med Grundig, og især Mias mor var meget positivt overrasket, fortæller hun:

- Hun havde nok været lidt skeptisk inden. Jeg tror faktisk, der var mange, der blev meget inspireret. For maden fejlede jo intet. Og hvorfor smide noget væk, der stadig kan bruges?

LÆS OGSÅ: 9 måder at spare penge på brylluppet

Mia og Casper havde vundet en konkurrence, hvor de fik en kok og madvarer stillet til rådighed ved deres bryllup. Så de serverede daggammelt mad for deres bryllupsgæster – og høstede stor ros
Mia og Casper havde vundet en konkurrence, hvor de fik en kok og madvarer stillet til rådighed ved deres bryllup. Så de serverede daggammelt mad for deres bryllupsgæster – og høstede stor ros

Halv pris for brudekjolen

Det var også kun naturligt for Mia at kigge efter brudekjolen brugt.

- Jeg vidste, jeg ville have noget, der var let, og jeg ledte alle steder. Min veninde sendte mig et link til DBA til den fantastiske kjole. Men den var for lille, desværre. Men der stod, at den var blevet lagt lidt ind. Så jeg besluttede at tage en chance, fortæller Mia, der er så heldig at have en veninde, som er skrædder.

Hun hjalp Mia med at lægge kjolen ud. For som Mia siger:

- Det var den eneste kjole, jeg prøvede. Da jeg fandt den, var jeg ikke i tvivl. Jeg VILLE have den.

Mias veninde fortalte, at brudekjoler faktisk meget ofte og ret nemt kan lægges lidt ind eller ud. Og at man derfor slet ikke skal være så skræmt over størrelsen, når man kigger brugt. Det er der nemlig råd for.  

Den endte med at sidde perfekt. Jeg fik den for 4.500 kroner. Det havde jeg aldrig kunnet få en ny for.

Den kom fra en brudebutik, ’Kennedys’, i Århus og havde kostet mere end det dobbelt fra ny. Og den var bare helt perfekt.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, Skræddersyet, str. 38, Næsten som ny, Sælger min smukke elegante og helt unikke skrædder

  Brudekjole, Skræddersyet, str. 38, Næsten som ny, Sælger min smukke elegante og helt unikke skræddersyet brudekjole. Kjolen har en V udskæring foran uden at være vulgær. Ryggen er lavet som en åben t

  5.000,00 kr.27-11-2023
 2. Brudekjole, str. 38, Næsten som ny, Rigtig fin brudekjole sælges - ny pris 10.000 kr. har været til

  Brudekjole, str. 38, Næsten som ny, Rigtig fin brudekjole sælges - ny pris 10.000 kr. har været til rens og opbevaret. Det er muligt, at se og prøve den inden køb. Den kan rettes til, i ryggen så

  6.000,00 kr.27-11-2023
 3. Brudekjole, str. 38, God men brugt, Flot brudekjole str. 38 - købt i Paris inkl, stort skørt. Se fot

  Brudekjole, str. 38, God men brugt, Flot brudekjole str. 38 - købt i Paris inkl, stort skørt. Se fotos

  500,00 kr.27-11-2023
 4. Brudekjole, 
White Fashion, str. 38, Som ny

Hvid Silke med blonder, Passer til en person på højde 1

  Brudekjole, White Fashion, str. 38, Som ny Hvid Silke med blonder, Passer til en person på højde 165-175 cm og vægt 60-75 kg. Den er kun brugt en gang. Den har den flotteste udskæring med perleudsm

  1.750,00 kr.26-11-2023
 5. Brudekjole, Pronovias, str. 38, Næsten som ny, Skræddersyet havfrue brudekjole fra Pronovias

Købte

  Brudekjole, Pronovias, str. 38, Næsten som ny, Skræddersyet havfrue brudekjole fra Pronovias Købte kjole i Sverige til 16.500 kr Stof til arme - 4500 Skrædder 7000 Efter er det blevet skræddersy

  8.000,00 kr.26-11-2023
 6. Brudekjole, str. 41, silke, klassisk skøn brudekjole, enkel og med smukt fald. Vidunderlig overdel i

  Brudekjole, str. 41, silke, klassisk skøn brudekjole, enkel og med smukt fald. Vidunderlig overdel i kraftige blomsterblonder og V-formet hals/bryst. Halvåben V-ryg med lang knap-række der skjuler lyn

  600,00 kr.26-11-2023

Lige nu er der 2.015 annoncer med brudekjoler til salg på DBA. Og der kan være gode penge at spare. 1.233 af brudekjolerne ligger til en pris på mindre end 2.500 kroner.

Bemærkede gæsterne, at brudekjolen var brugt?

For Mia kunne det ikke være endt lykkeligere. Hun var aldrig i tvivl om, at hendes brudekjole skulle findes brugt. Men hun er positivt overrasket over, hvor nemt det var at få den tilpasset – og hvor meget ros, hun fik for den:

- Jeg fik så meget ros for den kjole. Og helt ærligt, så forstår jeg det godt. Vidste man det ikke, ville ikke engang den bedste ekspert kunne se, at kjolen var blevet brugt før - og slet ikke af en, som var betydeligt mindre end mig.

LÆS OGSÅ: 10 perfekte brudekjoler til under 2.000 kroner på DBA

Mias kjole er købt brugt på DBA, men var i en størrelse for lille. Hun fik sin veninde til at lægge den ud. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Parret havde genbrug tænkt ind i alle elementer
Mias kjole er købt brugt på DBA, men var i en størrelse for lille. Hun fik sin veninde til at lægge den ud. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Parret havde genbrug tænkt ind i alle elementer

Brugt tag over hovedet

Vielsen blev holdt i haven i Hammerum i Herning. Og selvom kalenderen sagde november, var parret heldige med vejret:

- Vi havde sat et telt op, fordi vi havde set på vejrudsigten, at det skulle øse ned. Men faktisk blev det den varmeste dag i november. Vi fik det smukkeste vejr.

Teltet havde Mia og Casper lånt, da én pointe var, at de ikke ønskede at købe nyt, hvis der var alternativer. Havde de ikke kendt nogen, de kunne låne teltet af, havde de købt det brugt på DBA, fortæller Mia:

- Man bruger oftest ikke sådan et partytelt mere end maksimum et par gange, så der er ingen grund til at gå ud og købe det fra nyt.

Skal du lede efter et brugt ét, kan du søge på ord som pavillon, havetelt, festtelt eller partytelt.

LÆS OGSÅ: Dæk bryllupsbordet med genbrug

Mia og Casper havde valgt en enkel borddækning med naturelementer og ting, der nemt kan genbruges. For eksempel bliver de små træstubbe nu genbrugt i år til parrets søns barnedåb
Mia og Casper havde valgt en enkel borddækning med naturelementer og ting, der nemt kan genbruges. For eksempel bliver de små træstubbe nu genbrugt i år til parrets søns barnedåb

Lånte fjer og plastikforbudt pynt

Til bordpynt havde parret brugt egeføj og træstubbe. Der var intet plastik. Både invitationer og bordkort var lavet ud af gammelt genbrugspapir. For der var tænkt over alle muligheder for, hvordan et genbrugsbryllup kunne eksekveres bedst muligt.

Noget af bordpynten skal parret nu genbruge til deres søns barnedåb. Og var dåbskjolen ikke gået i arv gennem generationer, kunne parret godt have fundet på at finde den brugt også. Især når man skal holde store fester, synes parret, det giver god mening, at man tænker over genbrugsaspektet:

For mig at se, er der mange ting, man kun bruger én gang. Og det giver altså ingen mening, at det skal smides ud bagefter. Og hvis ikke for anden grund, så kan man da lige så godt kigge på det økonomiske aspekt i det. Vi har sparet mange penge på den her måde. Men vigtigst af alt – føltes det godt.

Dåbskjoler til salg på DBA:

 1. Dåbskjole, Dåbskjole med Blomster (Helt ny), str. findes i flere str., Helt nyt Dåbskjole med Blomst

  Dåbskjole, Dåbskjole med Blomster (Helt ny), str. findes i flere str., Helt nyt Dåbskjole med Blomster Materiale: Polyester/ Bomuld Teknik: Handy Pailletter Farve: Hvid Dekoration: Blomster Stoftype:

  375,00 kr.26-11-2023
 2. Dåbskjole, Dåbskjole, str. 68, Virkelig fin og meget gammel dåbskjole med fine gamle blonder. 
Den e

  Dåbskjole, Dåbskjole, str. 68, Virkelig fin og meget gammel dåbskjole med fine gamle blonder. Den er lidt kortere end andre dåbskjoler. Bodyen jeg har lagt er str 68. Gætter på at str 62 - 74 vil v

  300,00 kr.22-11-2023
 3. Dåbskjole, str. 62, Smuk ældre dåbskjole i rigtig fin stand. Str 62/68.

  Dåbskjole, str. 62, Smuk ældre dåbskjole i rigtig fin stand. Str 62/68.

  700,00 kr.18-11-2023
 4. Dåbskjole, str. 74, Helt ny dåbskjole i str 68-74 det er 35% bomuld og 65% polyester. Længden er 90

  Dåbskjole, str. 74, Helt ny dåbskjole i str 68-74 det er 35% bomuld og 65% polyester. Længden er 90 cm jeg har to forskellige

  250,00 kr.15-11-2023
 5. Dåbskjole, str. 68, Helt ny dåbskjoler i str 68-74 de er helt nye 35% bomuld og 65% polyester. 90 c

  Dåbskjole, str. 68, Helt ny dåbskjoler i str 68-74 de er helt nye 35% bomuld og 65% polyester. 90 cm lange har to forskellige se mine andre annoncer.

  250,00 kr.15-11-2023
 6. Dåbskjole, Ny, 3 - 6 mdr., str. 62, Ny dåbskjole med underkjole i 100% bomuld str 3 - 6 mdr. ligger

  Dåbskjole, Ny, 3 - 6 mdr., str. 62, Ny dåbskjole med underkjole i 100% bomuld str 3 - 6 mdr. ligger i uåbnet emballage Knappes bagtil - prisen er incl. fragt Sælges uden sløjfe, kan købes seperat

  300,00 kr.14-11-2023

Lige nu er der 242 annoncer med dåbskjoler til salg på DBA. Så hvis du ikke er så heldig at have nostalgien i en arvet kjole, kan du nemt skabe det selv. Der er flest til salg i Jylland.

Er du allerede gift, og har du – eller nogen du kender - prøvet at miste din vielsesring? Så læs med her, hvor Jacqueline og hendes mand fortæller, hvordan de fandt en værdifuld vielsesring i vandet med hjælp fra DBA.

30-årige Maria fra Horsens sparede 14.200 kroner på sit bryllup på blot at gøre én ting anderledes. Hvad det var – og hvordan hun fik ideén - kan du læse her.

Vil du se en helt ny Jesper Høvring-brudekjole gå op i flammer? Vi har her på redaktionen nemlig helt bevidst sat ild til en – og vi filmede det triste syn: Hvis du vil vide, hvorfor vi satte ild, kan du hente svaret i artiklen, her.

Relaterede artikler