Maxi skirts - Boho chic! 
Livsstil

Maxi skirts - Boho chic! 

Louise Guldager
Louise Guldager

En af de trends, der ikke er til at komme udenom dette forår (og til sommer for den sags skyld) er boho looket. Vi kunne også kalde det hippie. Men det er trods alt en tand mere ‘sofistikeret’, end den stil, jeg selv tænker på, når jeg tænker klassisk hippie. Vi er ikke ude i peace tegn og batik trøjer, men løse lette stoffer, gerne  eller mønstrede kjoler og nederdele hitter stort.

Især midi skirts skal du investere i. Det vil sige nederdele eller kjoler, der går ned over knæet – men ikke helt ned til anklerne. Midi længden har været populær et par sæsoner nu, men det gør det ikke til en ringere investering. Tværtimod. Sæt gerne flere mønstre sammen. Så længe du holder looket i samme tone, så kan du strække det langt.

Tænk gerne Det lille hus på Prærien, LA-summer vibes, tilbagelænet strandstil og sommerhus. Allerhelst i et elektrisk miks. Kan du tilmed finde nederdele med plisseringer, kjoler med små bindesløjfer i halsen, flæseærmer eller sarte toner som f.eks. sart lyserød, lyseblå, mintgrøn eller især lys gul, så har du ramt jackpot på den forstående sæsons mest populære look.

Miks din boho kjole eller nederdel med ankelhøje cowboystøvler, grove boots eller casual sneaks. Igen for et tilbagelænet og ikke alt for grundigt udtryk. Det hele må godt se lidt tilfældigt ud. En rå læderjakke, en halvslidt denimjakke eller en ruskindstaske vil kun sætte prikken over iét. Helt i tråd med boho looket er frynser også stadig et stort hit. På alt. Tasker med frynser, sko med frynser, jakker med frynser – you name it. Ligesom hårbånd også kun er med til at understrege den afslappede hippiestil og dit ubesværede boho look.

Jeg har selv et par gamle favoritter i skabet, som jeg fra tid til anden finder frem – fordi stilen her bliver ved at komme igen med et par sæsoners mellemrum. F.eks. min Helmut Lang denim jakke, der er købt brugt for en slik. Eller min smukke plisserede midi nederdel fra Karl Lagerfeld, som også igen er fundet brugt til en yderst favorabel pris. Selv er jeg lige nu på udkig efter mere ruskind. Gerne både i form af en kjole og en taske.

Sidst men ikke mindst, så er kimonoen også kommet for at blive i modebilledet. En beklædningsgenstand, som jeg i den grad hylder. Den passer perfekt til det boho look, der er så populært lige nu, men kan styles på et utal af måder og bliver derfor – i min optik – en tidsløs klassiker. Jeg har efterhånden ret mange. Stort set alle er købt brugt. Og min ’kollektion’ er bestemt ikke komplet endnu. Jeg har op til flere i kikkerten. Jeg bruger dem både om efteråret med tætsiddende bluser under og til jeans, om sommeren over en kjole, eller til festlige lejligheder som en ekstra lille jakke over en sort kjole. Kimonoen er nem, afslappet, uhøjtidelig, feminin og ligetil. Perfekt til den fuldendte boho chic.

Relaterede artikler