Sådan hjalp DBA Per med at flytte til Brasilien
LivsstilUdeliv

Sådan hjalp DBA Per med at flytte til Brasilien

Louise Guldager
Louise Guldager

Per Kronvold og hans kone tog for 4 måneder siden én af de beslutninger, der er livsforandrende. De flyttede nemlig sig selv og hele deres hjem fra Danmark til Brasilien - med hjælp fra DBA. Særligt én ting fundet på DBA gjorde en verden til forskel for Per, der næppe havde haft en succesfuld flytning uden. Hvad det er, kan du læse her.

Hvem har ikke på en gråvejrsdag drømt sig væk til eksotiske himmelstrøg under palmesus og bagende sol? Mange kan nok genkende drømmen om at afprøve eventyret og flytte familien med til et fremmed land. Men det er nok de færreste af os, der handler på det.

For Per Kronvold og hans kone Adriana blev drømmen dog til virkelighed for knap 4 måneder siden, da de skiftede lille, hjemlige Danmark ud med verdens 5. største land.

De havde længe talt om at gøre noget ved det – og den 12. marts 2019 boardede de et fly mod Brasilien. Ikke for at tage på ferie – men for at bo:

- Min kone er fra Brasilien, og da hun fik børnebørn, drømte hun om en tættere kontakt. Vi besluttede at tage springet – selvom det er en meget stor omvæltning, fortæller 58-årige Per Kronvold, der var forberedt på, at det var et af de helt store valg i livet.

Men han blev alligevel overvældet af omfanget:

- Til sådant et kæmpespring er der altså et utal af praktiske ting, der skal gøres – for eksempel skulle vi sælge stort alt, hvad vi havde. Biler, cykler, tøj, møbler, lamper – you name it.

Og her kom DBA første gang ind i billedet. For det viste sig at være den nemmeste måde at få tømt et helt hjem på kort tid:

- Jeg har brugt DBA i mange år - helt tilbage før nettets tid, hvor man købte Den Blå Avis hos den lokale købmand. Derfor var tanken naturlig. Vi fik hurtigt solgt rigtig mange ting, som andre nu har gavn og glæde af tilbage i Danmark, fortæller Per.

Herrecykler er noget af det, der er stor efterspørgsel på på DBA. Her er 3 af dem, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Herrecykel, Avenue Aribase, 56 cm stel, 8 gear, Super fed cykel den er sat i stand alt virker den h

  Herrecykel, Avenue Aribase, 56 cm stel, 8 gear, Super fed cykel den er sat i stand alt virker den har rulle bremse på

  2.000,00 kr.13-04-2024
 2. Herrecykel, Giant Roam, Str.L, god stand, nyserviceret, ny krans og kæde, bremser tjekket. 
Ca 5 år

  Herrecykel, Giant Roam, Str.L, god stand, nyserviceret, ny krans og kæde, bremser tjekket. Ca 5 år, https://www.cykelpartner.dk/citybikes/giant-roam-2

  1.750,00 kr.13-04-2024
 3. Herrecykel, GT Outpost , 18 gear, Sælger denne super fine GT Outpost 
af den simple årsag at den er

  Herrecykel, GT Outpost , 18 gear, Sælger denne super fine GT Outpost af den simple årsag at den er for lille til mig den passer til en person omkring 170-180 cyklen står i super fin stand og med en

  4.000,00 kr.13-04-2024
 4. Herrecykel, SCO Racer, 7 gear, SCO 28” racercykel - Flot vedligeholdt herrecykel

  Herrecykel, SCO Racer, 7 gear, SCO 28” racercykel - Flot vedligeholdt herrecykel

  2.400,00 kr.13-04-2024
 5. Herrecykel, Ebsen Herre, 65 cm stel, 7 gear, stelnr. EN1470, Min mand har købet denne cykel og cykl

  Herrecykel, Ebsen Herre, 65 cm stel, 7 gear, stelnr. EN1470, Min mand har købet denne cykel og cyklet på den et år, men den passer ikke helt til hans behov, så nu sælger vi den. Det er en fin cykel,

  1.500,00 kr.13-04-2024
 6. Herrecykel, Winther, 7 gear, Fin 28” Winther cykel sælges. Brugt, men god. Skal dog pumpes.

  Herrecykel, Winther, 7 gear, Fin 28” Winther cykel sælges. Brugt, men god. Skal dog pumpes.

  400,00 kr.13-04-2024

Lige nu er der 1.879 herrecykler til salg på DBA. Fordelt over hele landet - med flest til salg på Sjælland. 1.255 af disse ligger til under 2.000 kroner.

I denne produktkategori havde Per sine bedste handler

Når man skal sælge hele sit hjem, er det pludselig af ret stor betydning at kunne samle alle aktiviteterne samme sted, fortæller Per. For det er mange ting, der tilhører mange forskellige kategorier, som pludselig skal handles med:

Parret solgte møbler, lamper, køkkenudstyr, cykler, en hel del tøj, cykeltøj, bilen – og en masse fotoudstyr, fortæller Per, der til dagligt er fotograf.

Derfor var især fotoudstyret også noget af det afgørende i flytningen for ham. Dels at få det overflødige afhændet på god vis – og dels at få fragtet det, han ville beholde, på bedst mulig vis til den anden side af kloden. Sidstnævnte fandt Per en helt særlig løsning på. Læs mere om, hvad det var længere nede i artiklen.

Her ses nogle af Pers bedste DBA køb. Et Canon 400L mm Super tele, som blandt andet var det køb, han også fik sig en ny god ven på. Og Canon 100L macro, Elinchrom flash, en PELI case, Macbook 15”, og et par håndsyede engelske sko. Han kigger især efter Mac produkter nu, for de er meget dyre i Brasilien
Her ses nogle af Pers bedste DBA køb. Et Canon 400L mm Super tele, som blandt andet var det køb, han også fik sig en ny god ven på. Og Canon 100L macro, Elinchrom flash, en PELI case, Macbook 15”, og et par håndsyede engelske sko. Han kigger især efter Mac produkter nu, for de er meget dyre i Brasilien

- Det nemmeste at sælge var cykler og især fotoudstyr. Og det var også̊ det, der indbragte os mest. Måske fordi professionelt fotoudstyr er bekosteligt. Jeg tror, der sidder mange amatørfotografer derude og gerne vil købe brugt, professionelt udstyr til en fornuftig pris, og her er DBA det helt rigtige sted at lede, fortæller Per, der også selv har gjort sin allerbedste DBA-handel i netop denne kategori:

Min egen bedste handel er et kamera, som jeg købte af en fotograf for 7 siden. Måske især fordi vi endte med at blive gode venner efter handlen. Vi mødes i Vejen, fordi det er halvvejs mellem Esbjerg og Horsens, hvor jeg boede dengang. Siden hjalp han mig i gang med at skyde Superliga-fodbold, og vi har været gode venner lige siden.

Fotoudstyr til salg på DBA:

 1. GreenMind Galaxy S22 Ultra kameralinse Beskyttelse Transparent

  GreenMind Galaxy S22 Ultra kameralinse Beskyttelse Transparent

  GreenMind Skærmbeskyttelse, GreenMind, GreenMind Galaxy S22 Ultra kameralinse Beskyttelse Transparent

  79,00 kr.18-11-2023
 2. GreenMind iPhone 14 Pro/14 Pro Max Kameralinse Beskyttelse Transparent

  GreenMind iPhone 14 Pro/14 Pro Max Kameralinse Beskyttelse Transparent

  iPhone Tilbehør, GreenMind, GreenMind iPhone 14 Pro/14 Pro Max Kameralinse Beskyttelse Transparent

  79,00 kr.18-11-2023
 3. GreenMind Samsung Galaxy S22 Kameralinse Beskyttelse

  GreenMind Samsung Galaxy S22 Kameralinse Beskyttelse

  GreenMind Skærmbeskyttelse, GreenMind, GreenMind Samsung Galaxy S22 Kameralinse Beskyttelse

  79,00 kr.18-11-2023
 4. GreenMind Samsung Galaxy S22 Plus Kameralinse Beskyttelse

  GreenMind Samsung Galaxy S22 Plus Kameralinse Beskyttelse

  GreenMind Skærmbeskyttelse, GreenMind, GreenMind Samsung Galaxy S22 Plus Kameralinse Beskyttelse

  79,00 kr.18-11-2023
 5. Zoom, Canon, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II, God, Canon, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II, zoom objektiv, med fo

  Zoom, Canon, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II, God, Canon, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II, zoom objektiv, med for og bagdæksel. Kompakt, let og alsidigt objektiv. Nærmest ubrugt, og fremtræder stort set uden brug

  300,00 kr.13-04-2024
 6. Zoom, Fuji, XF18-120mmF4 LM PZ WR, God, Da jeg mere er til prime er dette objektiv stort set ubrugt

  Zoom, Fuji, XF18-120mmF4 LM PZ WR, God, Da jeg mere er til prime er dette objektiv stort set ubrugt og har haft beskyttelsesfilter monteret fra start. Læs mere om objektivet her: https://fujifilm-x.

  4.900,00 kr.13-04-2024

Lige nu er der 5.267 annoncer med fotoudstyr til salg på DBA. 1.686 af dem er objektiver/linser.

Især dette DBA køb gjorde en forskel ved flytningen

Det er fire måneder siden, Per og hans kone tog det store spring og flyttede hele deres liv og hjem til Brasilien med hjælp fra DBA. Men faktisk var det ikke alene i salgsprocessen, at DBA viste sig at være en afgørende hjælp.

- Jeg har været professionel fotograf i mange år og alt mit fotoudstyr, computere og printere skulle jeg have med mig til Brasilien. Jeg begyndte derfor at undersøge, hvordan jeg bedst muligt gjorde det.

Per fandt frem til, at han skulle bruge en hel del super stærke transportkasser til at sende sit kostbare udstyr i. Det skulle nemlig sendes med skib fra et shippingfirma i Århus til Brasilien. Hans valg faldt på de kendte Peli-plastikkasser, som er særdeles velegnet til netop transport af sårbart udstyr.

- Jeg holdt flittigt øje med, hvad der kom til salg af Peli-kasser på DBA, og da vi var klar til at forlade Danmark i marts 2019, havde jeg fundet og købt ikke mindre end 11 Peli-kasser.

Den ene af kasserne har tidligere tilhørt en dansk læge og været med i Afghanistan, som udsendt af det danske forsvar.

Det, synes jeg, er fantastisk. Det er genialt, at ting, der er så holdbare, kan cirkulere rundt i verden og bruges igen og igen. Jeg har desuden sparet rigtig meget ved at købe kasserne brugt. Nok omkring 10.000 kroner.
Kasserne her har indeholdt alt Pers kostbare fotoudstyr, som for alt verden skulle overleve turen fra Danmark til Brasilien med containerskib. Det lykkedes heldigvis også – fordi Per var vedholdende og fandt dem alle brugt på DBA – og sparede lidt over 10.000 kroner på fragtbeklædning
Kasserne her har indeholdt alt Pers kostbare fotoudstyr, som for alt verden skulle overleve turen fra Danmark til Brasilien med containerskib. Det lykkedes heldigvis også – fordi Per var vedholdende og fandt dem alle brugt på DBA – og sparede lidt over 10.000 kroner på fragtbeklædning

Gamle minder og nye veje

I dag sidder Per i Sorocaba i Brasilien og glæder sig over sit intakte fotoudstyr, det tætte nærvær med børnebørnene og en glad kone, mens livet i Horsens, hvor de mødte hinanden for 7 år siden, kan føles langt væk. Men trods alt ikke længere, end at Per stadigt flittigt benytter DBA. Det fungerer nemlig også som en slags livline, fortæller han:

Jeg tjekker stadig DBA dagligt, og jeg har en aftale med en god bekendt i Danmark, som samler mine DBA-køb sammen og sender til mig i Brasilien.

For det er ikke kun eksotisk klima og karneval, der gør Brasilien anderledes end Danmark.

- Jeg kigger gerne efter ting, som er meget dyre i Brasilien – for eksempel eksterne harddiske til opbevaring af digitale billeder. Men det kan også være Apple-produkter, som er helt ekstrem dyre i Brasilien. 


Andre gange bruger Per DBA til at finde ting, som bare ikke findes i Brasilien. Eksempelvis lidt dansk kulturhistorie:

 - Lige nu leder jeg for eksempel efter Krøniken på DVD. Og for ikke så længe siden, købte jeg hele Matador-serien på DVD. Det er meget rart, hvis man pludseligt får lyst til dansk nostalgi. Ikke fordi jeg har hjemve - for det har jeg ikke. Men jeg glemmer aldrig, hvorfra jeg er kommet.
 

Peli-kasser til salg på DBA:

 1. Trolley, Peli Storm case, b: 43 l: 25 h: 56, Peli Storm case IM2720 sælges. 

Kufferten har kun være

  Trolley, Peli Storm case, b: 43 l: 25 h: 56, Peli Storm case IM2720 sælges. Kufferten har kun været brugt én gang og fremstår derfor flot dog med lidt små ridser hist og her. Kufferten har pyamides

  2.200,00 kr.28-02-2024
 2. Computertaske, Pelicase, b: 399 l: 272 h: 98, Peli 1470 er en professionel Laptop Case der passer ti

  Computertaske, Pelicase, b: 399 l: 272 h: 98, Peli 1470 er en professionel Laptop Case der passer til de fleste Laptop op til 15,5" (I USA kendt som Pelican). Vel nok verdens bedste Laptop Case konstr

  950,00 kr.08-12-2023
 3. Andet, Peli Micro Case Series, Peli 1040 Micro Case (SOLGT)
Peli 1030 Micro Case
Peli 1020 Micro Cas

  Andet, Peli Micro Case Series, Peli 1040 Micro Case (SOLGT) Peli 1030 Micro Case Peli 1020 Micro Case Peli 1015 Micro Case Peli 1010 Micro Case Alle er i sort hård plast, med en gummiforing til beskyt

  1.195,00 kr.08-10-2023
 4. Andet, Peli case, b: 68 l: 68 h: 65, Credo / peli case indrettet til transport af medicin og andre t

  Andet, Peli case, b: 68 l: 68 h: 65, Credo / peli case indrettet til transport af medicin og andre ting der kræver nedkølet transport Selve kassen er en Peli Case 0370 protektor cube case, den er eft

  4.600,00 kr.22-09-2023
 5. Kuffert, Peli, b: 146 l: 47 h: 29, Peli 1770 case med pluk-skum, fuldstændig ubrugt, absolut minimal

  Kuffert, Peli, b: 146 l: 47 h: 29, Peli 1770 case med pluk-skum, fuldstændig ubrugt, absolut minimale spor efter almindelig opbevaring/håndtering. Perfekt til lange objekter, rifler, instrumenter, k

  3.500,00 kr.10-04-2023
 6. Kuffert, Pelican Case, b: 46 l: 35 h: 17, PE Photovac case, beskyttelseskuffert, i god stand!

Pelic

  Kuffert, Pelican Case, b: 46 l: 35 h: 17, PE Photovac case, beskyttelseskuffert, i god stand! Pelican Case - den stærkeste professionelle solid-kuffert til; transport, opbevaring, værktøj, værdigenst

  995,00 kr.13-04-2019

Lige nu er der faktisk 19 annoncer med de omtalte Peli-cases, til salg på DBA, som Per købte og fragtede alt sit kostbare udstyr i. Der er flest til salg på Sjælland.

Er du ligesom Per på jagt efter en billig MacBook, så læs med her, hvor du kan få gode råd og se, hvor meget du sparer, hvis du køber en Macbook brugt.

Hvad kommer du hurtigst af med, når du sætter til salg på DBA? Per havde stort held med cykler og fotoudstyr. Her får du en liste over de 10 mest søgte brands på DBA. Det kan være, du har noget af det stående til at samle støv? Hvis du har, er det bare om at sætte til salg nu.

Mød en kvinde, der opdrager sin børn via DBA. Hvordan det hænger sammen, og hvad hun har fået ud af det, kan du få svar ved at klikke ‘play’ på videoen herunder.

Du kan læse mere om seje Anja og hendes genbrugsvaner i artiklen bag videoen, som du finder ved at klikke, her.

Relaterede artikler