Maya giver second hand-gaver
Livsstil

Maya giver second hand-gaver

Julie Schoen
Julie Schoen

Det var virkelig effektivt, da Maya for nogle år siden købte brugte ting og forærede sine børn i julegave. Hvorfor, kan du læse om i denne artikel, hvor Maya fortæller, hvilke fordele hun ser ved at købe second hand-julegaver, og hun fortæller også, hvad hun selv har fået foræret i gave af brugte ting.

Man skal nå det i butikkernes åbningstider, og man skal tage flere kilometer væk for at komme til butikken – og det hele skal nås inden den 24. december.

Ja, det kan være lettere stressende at nå at få købt alle ens julegaver i december, men hvis du lader dig inspirere af 53-årige Maya, bliver det nok knapt så stressende.

Maya Søgaard Mortensen laver nemlig en del af hendes gaver selv. Hun køber engang imellem brugte ting, som hun giver i gave, og andre gange køber hun brugt sengetøj, som hun syer om til tøj, som hun så forærer væk til jul. Maya er dermed mindre afhængig af butikkernes fysiske placering og åbningstider op mod jul.

I denne artikel fortæller Maya fra Store Heddinge, hvilke genbrugsfund hun kan finde på at give i gave, og hvad hun selv har fået i gave.

Her kan du se nogle skabe, som Maya har fået i gave af sin mor. Skabene var købt brugte
Her kan du se nogle skabe, som Maya har fået i gave af sin mor. Skabene var købt brugte

Giver du egentlig second hand-gaver?

Ja. Det gør jeg, fordi jeg synes, det er mere personligt. Det er ting, jeg har fundet og udvalgt præcis til modtagerne. Og så er det ofte ting, man ikke kan få andre steder.
 

Hvad giver du folk?

Mest værtindegaver. Brugsting. Ikke tøj. Men det er svært at købe brugt til andre, da det jo ofte er enére og specielle ting, så der skal man virkelig kende folk godt. Så det, synes jeg, godt kan være svært.

Jeg syer gerne viskestykker og forklæder af genbrugs-sengetøj og giver i gaver.

Jeg har også givet genbrugsgaver til mine børn, da de flyttede hjemmefra og manglede mange ting. Min mand og jeg købte den jul rigtig mange gaver til dem i genbrug til deres hjem. Vi synes, det var sjovt og bæredygtigt samtidigt. Det havde min datter og søn ikke noget problem med. De fik blandt andet pander og bestik i gave den jul.

Pander på DBA:

 1. Pande, Scanpan, 24 cm ikke induktion
Forsendelse 55kr

  Pande, Scanpan, 24 cm ikke induktion Forsendelse 55kr

  75,00 kr.20-09-2023
 2. Russell Hobbs Pandekagepande - Fiesta - Vaffeljern & Toastmaskiner Hos Coop

  Russell Hobbs Pandekagepande - Fiesta - Vaffeljern & Toastmaskiner Hos Coop

  Russell Hobbs Pandekagepande - Fiesta - Vaffeljern, Russell Hobbs, Crepes pande fra Russell Hobbs Pandekager kan serveres til mange forskellige lejligheder og med forskelligt indhold. Lav dessertpande

  219,00 kr.23-06-2023
 3. Glas låg, Scanpan, Glas låg til Scanpan Wok
Til pande diameter 32 cm.+
Kraftig kvalitet.
Låget er so

  Glas låg, Scanpan, Glas låg til Scanpan Wok Til pande diameter 32 cm.+ Kraftig kvalitet. Låget er som nyt.

  50,00 kr.19-09-2023
 4. Messing pander fra Hackman Og Polaris (str. 25 cm)

  Messing pander fra Hackman Og Polaris (str. 25 cm)

  Messing pander fra Hackman Og Polaris (str. 25 cm), Hackman Og Polaris, 2 STK Brand: Hackman Og Polaris Farve: Sølv Størrelse: 25 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i

  142,00 kr.06-09-2023
 5. Pander, Tærtefad, Pizzasten, pålægsmaskine etc 50-100

  Pander, Tærtefad, Pizzasten, pålægsmaskine etc 50-100

  50,00 kr.19-09-2023
 6. Dreamfarm Redskabssæt - Tools - Sort - Køkkenredskaber Hos Coop

  Dreamfarm Redskabssæt - Tools - Sort - Køkkenredskaber Hos Coop

  Dreamfarm Redskabssæt - Tools - Sort - Køkkenredsk, Dreamfarm, Redskabssæt fra Dreamfarm En chopula og supoon? Det er ikke nødvendigvis redskaber, du har hørt om før, men de smarte redskaber kan hurti

  199,00 kr.24-05-2023

901 stegepander kan du i skrivende stund finde på DBA. 127 resultater dukker op, når du søger efter pander i prislejet 10-75 kroner.
  

Hvordan reagerer folk?

Det er mit umiddelbare indtryk, at de bliver glade. Jeg giver dog også kun til dem, jeg tror (ved) ikke har noget imod genbrug.
  

Er der nogle ting, du aldrig kunne finde på at give nogle i gave?

Undertøj. Og meget slidte og brugte ting.
  

Får du selv second hand-gaver?

Ja. For eksempel har jeg fået de små skabe, jeg har i køkkenet, i gave af min mor.

Men jeg får flest nye ting i gave. Jeg tror, det handler om, at det bare ikke er i min omgangskreds 'mindset'. Folk tænker ikke, at brugte gaver er en mulighed. Men det er det klart for mig. Jeg vil lige så gerne have en ting, der er brugt i gave, som en ny ting. Så længe de bare har tænkt på mig, da de købte tingen.

LÆS OGSÅ: Sexolog: Derfor er det sexet at købe second hand-gaven, brugt!

Her kan du se en kjole, som Maya selv har syet ud af gammelt sengetøj. Hendes egne kreationer kan hun for eksempel godt finde på at give folk i gave
Her kan du se en kjole, som Maya selv har syet ud af gammelt sengetøj. Hendes egne kreationer kan hun for eksempel godt finde på at give folk i gave

Det er ikke kun gaver, som Maya køber brugte. Hun køber også møbler og ting til sig selv brugt. Du kan komme med hende hjem i denne artikel (som udgives snart), hvor Maya viser nogle af sine genbrugsfund frem. Du kan også læse dig klogere på hendes genbrugssalg i denne artikel (som udgives snart).

Maya er langt fra den eneste, der giver brugte ting i gave. Det gør 26-årige Gittemarie fra Aalborg også. Faktisk er det så udbredt hos hende og familien, at de KUN giver brugte ting i julegave til hinanden.

Men hvad siger den generelle dansker til at få brugte gaver? Vi tog en tur ud på gågaden i København og spurgte dem ad. Se, hvad de svarede i videoen, herunder:

Relaterede artikler