Lyt med - Retrotoner og vinyl
LivsstilTech

Lyt med - Retrotoner og vinyl

DBA Guide
DBA Guide

Lyt med - Retrotoner og vinyl

Jeg er nok nærmere 60 år end 30, når det kommer til min musiksmag! Så når jeg smider noget musik på, så er det ofte noget Cash, noget Elvis eller en god omgang Etta James. Jeg synes det er en udsøgt fornøjelse, at lukke datidens lyd ind i mine ører, og det har alle dage været en helt særlig oplevelse, at sætte et stykke musik på, der emmer så meget af god old school stemning. Jeg elsker det virkelig.

Det er derfor en helt velkommen nyerhvervelse, at der er flyttet en grammofon ind i mit hjem, selvom det kommer til at tage tid at bygge en solid samling af vinyl, op.

I disse tider, hvor nærmest alle musikoplevelser i hjemmet er elektroniske og ofte foregår som streaming, så er der en kæmpe charme ved at sætte en knitrende plade på, og hvis man spørger mig, så findes der intet bedre end den autentiske lyd af Cash's 'I Walk the line' eller Pink Floyd's 'Wish you where here'. Intet mindre end spektakulært!

Plader er ikke svære at opdrive - der findes en del, der sælger ud af gemmerne (f.eks HER, hvor samlinger sælges for helt op til 250.000 kr!!) og udvalget er enormt. Jeg begynder stille og roligt at udvide min samling - den slags tager tid (og penge), men jeg har sørget for, at jeg har en lille, men bred vifte af kunstnere, så der er musik til de forskellige stemninger man nu engang befinder sig i.

På DBA har jeg desuden fundet en masse sælgere, der med deres helt enorme samlinger, mere eller mindre er et bibliotek bare med vinyl. Flere sælger deres samlinger samlet, men heldigvis er mange af dem til at lokke med. Hvis de ligger inde med præcis den plade man lige ønsker sig, så vil de heldigvis gerne finde den frem og sælge enkelte også.

Jeg startede ud med at skaffe noget Elvis - en af mine ultimative favoritter. Johnny Cash er jo helt fabelagtig - og så SKULLE jeg have noget Pink Floyd. Af nyere kunstnere investerede jeg i Jeff Buckley's 'Grace' - og hvis man ikke kender ham, så er det virkelig at komme i gang. Helt fantastisk album.

Kan desuden anbefale 'I am a bird now' med Antony and the Johnsons. Fantastisk kunstner, med en helt fantastisk vokal.

Der er desuden ret mange nutidige kunstnere, der stadig udgiver deres musik på vinyl - det koster lidt mere at købe en LP end et album elektronisk - men synes bestemt det er det hele værd.

Stay tuned, for senere på ugen kommer der et separat indlæg med en lille guide til pladespillere. Både dem, der som min, er en rejsegrammofon - men også de lidt mere omfattende. Der masser af dem på DBA nemlig :)


Find det på DBA

 1. LP, Bob Kayser's marimba band, Buenos dias, Andet, Udgået fra DR's musikarkiv ( derfor stickers på c

  LP, Bob Kayser's marimba band, Buenos dias, Andet, Udgået fra DR's musikarkiv ( derfor stickers på cover og labels) Latin / Marimba Tyskland 1977 Stand: Vinyl: Ex (men VG pgå stickers) Cover: Ex

  95,00 kr.04-06-2023
 2. LP, Fritz Schulz-Reichel, In dem bar um mitternacht, Jazz, Tyskland 1963

Stand: 
Vinyl: VG+
Cover:

  LP, Fritz Schulz-Reichel, In dem bar um mitternacht, Jazz, Tyskland 1963 Stand: Vinyl: VG+ Cover: VG / VG+

  55,00 kr.04-06-2023
 3. LP, Joe Scott und sein Orchester, Mr. Trombone, Jazz, Tyskland 1968

Stand: 
Vinyl: Ex
Cover: Ex (li

  LP, Joe Scott und sein Orchester, Mr. Trombone, Jazz, Tyskland 1968 Stand: Vinyl: Ex Cover: Ex (limes)

  85,00 kr.04-06-2023
 4. LP, Jürgen Erbe -Chor & Günter Gollash, Stereo a La Carte, Jazz, Udgået fra DR's musikarkiv. (derfor

  LP, Jürgen Erbe -Chor & Günter Gollash, Stereo a La Carte, Jazz, Udgået fra DR's musikarkiv. (derfor stickers på cover og labels) Tyskland 1972 Stand: Vinyl: VG+ (men VG pga stickers) Cover: VG+ (

  125,00 kr.04-06-2023
 5. Radiohead: Diverse sjældenheder, alternativ, 7 blandende singler og ep'ere fra Radioheads storhedsti

  Radiohead: Diverse sjældenheder, alternativ, 7 blandende singler og ep'ere fra Radioheads storhedstid i 90'erne og 00'erne. Alle i rigtig god stand og ep'en Com Lag (nederst til højre på billedet) e

  500,00 kr.04-06-2023
 6. Coldplay: Diverse sjældenheder, alternativ, 12 blandede ep'ere og singler fra Coldplay's gennembruds

  Coldplay: Diverse sjældenheder, alternativ, 12 blandede ep'ere og singler fra Coldplay's gennembrudstid. Fx deres første udgivelse fra før Parachutes, Blue Room Ep og ep'en Trouble med en række live

  500,00 kr.04-06-2023

Relaterede artikler