Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os
Livsstil

Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os

Julie Schoen
Julie Schoen

En undersøgelse viser, at kun 1 procent af danskerne har givet en bestemt type gave i konfirmationsgave. 1 procent. Det er ufatteligt lidt, når hele 38 procent af danskerne derimod svarer, at de ellers ikke har noget imod at købe denne type gave.

Margueritøreringe, en ny computer eller en storbyferie med far og mor. Det er typisk gaver, man får til konfirmationen, og om lidt begynder konfirmationssæsonen.

Men hvor mange er villige til at forære en computer eller et sæt Margueritøreringe til konfirmanden, som er købt brugte?

Ikke ret mange. Nærmest ingen. Det er i hvert fald det, man kan fristes til at konkludere, når man læser resultatet af en undersøgelse, som DBA har fået foretaget. Her svarer kun 1 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste år har givet en brugt gave i konfirmationsgave.

At det kun er 1 ud af 100, der har givet en brugt gave i konfirmationsgave, er relativt få, når man sammenligner med, hvor mange der ellers er villige til at give en brugt gave. I undersøgelsen svarer hele 38 procent af deltagerne nemlig, at de godt kunne finde på at give en gave i almindelighed, som var brugt.

Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.
Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.

Undersøgelse: Konfirmanderne har modtaget færrest brugte gaver

I undersøgelsen har vi spurgt folk hvilke "gaveberettigede begivenheder", de har medbragt en gave til, og her viser det sig, at konfirmationen, sammen med brylluppet og dåb er den begivenhed, som færrest har medbragt en brugt gave til.

Lidt flere – 4 procent af de adspurgte – har foræret en værtindegave, som var brugt. Julegaven er der "hele" 6 procent af deltalgerne, som har prøvet at købe brugt, mens 9 procent har købt en brugt fødselsdagsgave.

At der ikke er flere, som har købt en brugt gave kan undre, når undersøgelsen samtidig viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke har noget imod at modtage en brugt gave. 53 procent ville have det fint med at åbne en gave, som var købt på brugtmarkedet.

Er du på vej til en konfirmation, bør du derfor overveje at høre konfirmanden eller konfirmandens forældre om, hvorvidt det var en mulighed at forære gave, der er brugt, når så mange er åbne overfor at modtage en brugt gave. Dertil er konfirmationsgaver hypede: du kan let ende med at punge ud med flere tusind kroner, hvis du skal forære konfirmanden noget på ønskesedlen. Konfirmationen sætter høje forventninger til gaverne, og derfor er det en oplagt lejlighed at købte brugte gaver, så du sparer penge og derfor har mulighed for at give nogle mere eksklusive gaver - uden at blive ruineret.

Konfirmationskjoler til salg på DBA:

 1. Konfirmationskjole, MONKL, str. 36, flot enkelt hvid kort kjole med blonder. CN 165/84A

Sender gern

  Konfirmationskjole, MONKL, str. 36, flot enkelt hvid kort kjole med blonder. CN 165/84A Sender gerne - køber betaler fragt. Kan også bruges som studenterkjole

  300,00 kr.01-06-2023
 2. Konfirmationskjole, party line, str. xs, Superflot hvid konfirmationskjole i str. xtra small (XS).
S

  Konfirmationskjole, party line, str. xs, Superflot hvid konfirmationskjole i str. xtra small (XS). Stor i størrelsen. Kjolen er pyntet med et bånd der kan bindes til sløjfe enten foran eller bagpå. To

  500,00 kr.31-05-2023
 3. Konfirmationskjole, CHIARA FORTHI, str. str. S, flot hvid kort kjole med blonder, 3/4 ærme

Sender g

  Konfirmationskjole, CHIARA FORTHI, str. str. S, flot hvid kort kjole med blonder, 3/4 ærme Sender gerne - køber betaler fragt. Eller studenterkjole

  375,00 kr.30-05-2023
 4. Konfirmationskjole, broderet med Perler, str. M, Elegant kjole, hvor sjal også følger med, aldrig væ

  Konfirmationskjole, broderet med Perler, str. M, Elegant kjole, hvor sjal også følger med, aldrig været brugt, stadig med prisskilt (fejlkøb) koster 800 i butik

  100,00 kr.30-05-2023
 5. Konfirmationskjole, Stella Nova, str. 38, En rigtig fin og enkel konfirmationskjole i råhvid. Kjolen

  Konfirmationskjole, Stella Nova, str. 38, En rigtig fin og enkel konfirmationskjole i råhvid. Kjolen er blevet brugt en enkel gang i forbindelse med konfirmation. Den går til lige over knæene og har l

  300,00 kr.30-05-2023
 6. Konfirmationskjole, Too Tone, str. 38, Galla/ Konfirmationskjole, Too Tone , str. 38

Super fin gall

  Konfirmationskjole, Too Tone, str. 38, Galla/ Konfirmationskjole, Too Tone , str. 38 Super fin galla kjole i sart lyseblå med små perler og sjal. Som ny. Sælger betaler forsendelse. Ny pris kr. 498,

  150,00 kr.26-05-2023

Klik her og find konfirmationskjoler til salg på DBA. 105 af dem koster mindre end 200 kroner.

Forslag til oplagte konfirmationsgaver på DBA

1. Alt fra Sonos. Sonos er et meget populært brand for tiden - også blandt unge. Din konfirmand vil elske dig for det, hvis du køber et anlæg eller nogle højtalere fra Sonos. Klik her for at se alt det fra Sonos, du kan finde på DBA. Du kan også læse mere om Sonos-anlæg i artiklen, her.

2. Supreme er et mærke, som vi kan love dig for, at din teenager godt kender. Supreme er et ekstremt attraktivt tøjmærke blandt unge, og samtidig er det svært og ikke mindst dyrt at få fingrene i. Kun få, få butikker forhandler Supreme herhjemme. I skrivende stund kun én butik i Århus. Men på DBA sælges der en del, og samtidig får du det til gode priser. Klik her og find Supreme på DBA. Du kan se, hvor mange penge der er at spare ved at købe Supreme på DBA, ved at læse artiklen, her.

3. Nogle gange har de dem i ørerne. Uden lyd. Bare fordi. Fordi det giver streetcredit blandt kammeraterne. Og måske derfor - eller fordi det er meget praktisk - bør du forære konfirmanden et sæt airpods. Altså nogle trådløse høretelefoner. Dem kan du finde rigeligt af på DBA, her. Brugte airpods var et hit i julen. I hvert fald hvis man skal tro DBAs top-søgninger

4. Du kan også forære konfirmanden en klassisk konfirmationsgave - nemlig margueritøreringe. De går aldrig af mode, og de er af god kvalitet. Derfor holder de også til at "servicere" flere ejere, så du kan roligt gå ud og investere i nogle på brugtmarkedet. Klik her og se udvalget på DBA. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder
Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder

Har du inden for de seneste 12 måneder købt en gave til en anden person, som var brugt/secondhand? Angiv gerne alle de brugte gavetyper, som du har købt.

Ja, en brugt fødselsdagsgave – 9 %
Ja, en brugt julegave – 6 %
Ja, en brugt gave af anden karakter end de nævnte – 6 %
Ja, en brugt værtindegave – 4 %
Ja, en brugt dåbsgave/navngivningsgave – 1 %
Ja, en brugt bryllupsgave – 1 %
Ja, en brugt konfirmationsgave/nonfirmationsgave – 1 %
Nej – 76 %

Konfirmations-jakkesæt til salg på DBA:

 1. Jakkesæt, Lindbergh, str. 46/80, Super lækker habit sæt/ jakkesæt/ konfirmationstøj Fra Lindbergh. S

  Jakkesæt, Lindbergh, str. 46/80, Super lækker habit sæt/ jakkesæt/ konfirmationstøj Fra Lindbergh. Str 46/80 knægten er 175 høj og alm af bygning. Købt for 3000kr. Skal hentes i Esbjerg eller sendes m

  350,00 kr.04-06-2023
 2. Jakkesæt, Selected homme, str. 42, Jakkesæt i pæn stand, kun brugt ved et par lejligheder. Incl pæn

  Jakkesæt, Selected homme, str. 42, Jakkesæt i pæn stand, kun brugt ved et par lejligheder. Incl pæn hvid skjorte fra selected homme str xs/36

  850,00 kr.03-06-2023
 3. Jakkesæt, Selected Homme, str. 46, Jakkesæt til konfirmanden. Grønt jakkesæt størrelse 46 (svarer ti

  Jakkesæt, Selected Homme, str. 46, Jakkesæt til konfirmanden. Grønt jakkesæt størrelse 46 (svarer til str. small) slim fit, kun brugt en gang, ingen pletter eller brugsmærker, meget fin stand.

  500,00 kr.05-05-2023
 4. Jakkesæt, Lindbergh, str. XS, Super fin blazer + buks i top stand - brugt 4 timer. Passer en konfirm

  Jakkesæt, Lindbergh, str. XS, Super fin blazer + buks i top stand - brugt 4 timer. Passer en konfirmand fra ca. 175-185 cm i højden. Metervaren er med stretch, der giver ekstra meget komfort og rigtig

  650,00 kr.31-05-2023
 5. Jakkesæt, Lindbergh, str. 14 år, Jeg vil tro det passer til en omkring 172-175 cm. 
* Livvidden er

  Jakkesæt, Lindbergh, str. 14 år, Jeg vil tro det passer til en omkring 172-175 cm. * Livvidden er ca. 73 cm og skridtlængden er ca. 81 cm. Bukserne er str. 42/72. Bryst- omkredsen er omkring 39.

  300,00 kr.31-05-2023
 6. Jakkesæt, Jakkesæt, Lindbergh, str. str. EU: 46/80 84, (=US:36R/32"84). Flot sort jakkesæt, brugt ti

  Jakkesæt, Jakkesæt, Lindbergh, str. str. EU: 46/80 84, (=US:36R/32"84). Flot sort jakkesæt, brugt til 1 konfirmation, rigtig pæn stand. Jakke og bukser. Mål: armlængde: ca 64 cm under arm til håndled

  650,00 kr.29-05-2023

I skrivende stund er der 305 jakkesæt til konfirmander til salg på DBA. 37 af dem koster mindre end 300 kroner.

Hvad ville du sige til at modtage en gave, som er brugt/secondhand?  

2019

Det ville jeg ikke have noget imod – 53 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 25 %
Ved ikke – 22 %

2018

Det ville jeg ikke have noget imod – 49 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 27 %
Ved ikke – 24 %

2017

Det ville jeg ikke have noget imod – 46 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 28 %
Ved ikke – 27 %

LÆS OGSÅ: Efterskole satte fitness-udstyr til salg på DBA: Spærrede øjnene op, da de opdagede, hvem køberen var 

At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester
At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester

Kunne du finde på at give en gave, som du har købt brugt/secondhand?  

2019

Ja – 38 %
Nej – 44 %
Ved ikke – 18 %

2018

Ja – 33 %
Nej – 49 %
Ved ikke – 18 %

2017

Ja – 28 %
Nej – 53 %
Ved ikke – 19 %

Blazer til konfirmanden til salg på DBA:

 1. Blazer, Hound Superior, str. 164, Helt ny blazer fra Hound Superior. Meget fin stand (brugt en gang)

  Blazer, Hound Superior, str. 164, Helt ny blazer fra Hound Superior. Meget fin stand (brugt en gang). Størrelsen hedder L og svarer til str 14 år (164 cm).

  350,00 kr.05-04-2023
 2. Blazer, Marcus og Black Label, str. XS, Flot mørkeblå blazer str. XS og lyseblå langærmet skjorte st

  Blazer, Marcus og Black Label, str. XS, Flot mørkeblå blazer str. XS og lyseblå langærmet skjorte str. XS sælges. Kun brugt to gange, og i meget pæn stand:)

  300,00 kr.26-05-2023
 3. Blazer, Outfitters Nation, str. 176, Som ny

  Blazer, Outfitters Nation, str. 176, Som ny

  100,00 kr.24-05-2023
 4. Blazer, Party Line, str. XS, Meget let og behagelig jakke/bolero så man ikke fryser på sin store dag

  Blazer, Party Line, str. XS, Meget let og behagelig jakke/bolero så man ikke fryser på sin store dag.

  300,00 kr.24-05-2023
 5. Blazer, Minimum, str. 44, Sort stilfuld konfirmationsblazer kun brugt en gang.
Ny pris 1.000,- kr- (

  Blazer, Minimum, str. 44, Sort stilfuld konfirmationsblazer kun brugt en gang. Ny pris 1.000,- kr- (kvittering haves). Modelen er slank og ca. 170 cm høj.

  395,00 kr.23-05-2023
 6. Blazer, Woopi, str. 176, Blazerjakke i støvet Grøn DKK 200,-

Slips og hvid skjorte kan medfølge til

  Blazer, Woopi, str. 176, Blazerjakke i støvet Grøn DKK 200,- Slips og hvid skjorte kan medfølge til DKK 100,- Brugt en gang til konfirmation.

  200,00 kr.23-05-2023

Lige nu er der 389 blazere til konfirmander til salg på DBA.

Hvad ser du som de vigtigste årsager til at købe secondhand-varer?

Jeg sparer penge
2019: 60 %, 2018: 53 %, 2017: 50 %

Jeg kan få gode ting, som stadig er brugbare og ellers ville blive smidt ud
2019: 42 %, 2018: 34 %, 2017: - %

Jeg kan lide at gøre en god handel
2019: 40 %, 2018: 33 %, 2017: 33 %

Jeg bidrager til at mindske overforbrug
2019: 35 %, 2018: 25 %, 2017: 18 %

Jeg gør noget godt for miljøet
2019: 31 %, 2018: 21 %, 2017: 21 %

Jeg kan købe ting, jeg ellers ikke har råd til
2019: 26 %, 2018: 24 %, 2017: 26 %

Jeg får ting, som er unikke og har en historie
2019: 18 %, 2018: 14 %, 2017: 16 %

Jeg kan godt lide den private handelssituation med andre mennesker
2019: 7 %, 2018: 6 %, 2017: 7 %

Jeg kan godt lide at fortælle andre om de ting, jeg har købt brugt
2019: 4 %, 2018: 3 %, 2017: 4 %

Ingen af ovenstående
2019: 11 %, 2018: 15 %, 2017: 16 %

Ved ikke
2019: 8 %, 2018: 12 %, 2017: 15 %

LÆS OGSÅ: Gaveidéer til konfirmationen

Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed
Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed

Om Genbrugsindekset 2019

DBA Genbrugsindfor for eksempelempel 2019 blev lanceret d. 2. juli 2019. For fjerde år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en repræsentativ befolkningsundersøgelse.

Undersøgelsen er foretaget via Userneeds online panel blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-70 år og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindfor for eksempelempelet her.

Sonos til salg på DBA:

 1. Højttaler, SONOS, Sonos play 5, God, Hej
Jeg sælger disse 4 sonos play 5 gen 1.
Den ene hvide virke

  Højttaler, SONOS, Sonos play 5, God, Hej Jeg sælger disse 4 sonos play 5 gen 1. Den ene hvide virker kun hvis den er forbundet til router med Ethernet-kabel. Priser Hvid uden wifi 450 Hvid med wifi

  500,00 kr.04-06-2023
 2. Højttaler, SONOS, Bridge, Perfekt, Perfekt stand. Mangler intet

  Højttaler, SONOS, Bridge, Perfekt, Perfekt stand. Mangler intet

  100,00 kr.04-06-2023
 3. Højttaler, SONOS, Symfonisk, aktiv, Perfekt, Wi-fi-højttaler med 180 graders lyd og lampefod i ét,

  Højttaler, SONOS, Symfonisk, aktiv, Perfekt, Wi-fi-højttaler med 180 graders lyd og lampefod i ét, får lyden til at smelte sammen. Vælg imellem en hvid eller sort højttaler og fuldend med en lampesk

  1.199,00 kr.03-06-2023
 4. SONOS Era 300 højttaler, sort

  SONOS Era 300 højttaler, sort

  Højttaler, SONOS, Wi-Fi streaming højttaler, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! SONOS Era 300 højttaler | Sonos Era 300 er en banebrydende højttaler, med Dolby Atmos Music understøttelse, der giver den mest ru

  3.690,00 kr.05-04-2023
 5. Højttaler, SONOS, Sonos Beam , Perfekt, Har denne sonos beam til salg virkelig som ny har spillet

  Højttaler, SONOS, Sonos Beam , Perfekt, Har denne sonos beam til salg virkelig som ny har spillet 2-3 gange spiller super godt men får den ikke brugt. Samlet pris. Højtaler - bord lader / holder

  1.075,00 kr.03-06-2023
 6. Højttaler, SONOS, Sonos Play 1, God, Sonos Play 1, fejler intet

  Højttaler, SONOS, Sonos Play 1, God, Sonos Play 1, fejler intet

  600,00 kr.03-06-2023

Klik her og find Sonos på DBA.

Hvis du eller dine børn skal konfirmeres om lidt, så overvej, om du bør købe konfirmationskjolen brugt. Det kan du i hvert fald let gøre uden at slippe mere end 500 kroner. Se alle de mange flotte – men billige – kjoler, du kan fine på DBA ved at klikke her.

Du kan også finde nogle meget dyre konfirmationskjoler på DBA. 8.200 kroner kostede Frejas konfirmationskjole, som hun nu sælger videre på DBA. Det er i skrivende stund DBAs dyreste konfirmationskjole.
Se, hvor flot den er i artiklen, her.

Er du derimod på bar bund i forhold til, hvilken gave du skal give konfirmanden, så overvej at forære ham/hende denne T-shirt, som du kan læse om her, eller se mere til i videoen herunder. Det er en hel unik T-shirt, som vist nok giver ’street credit’ hos vennerne.

Relaterede artikler