Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os
Livsstil

Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os

Julie Schoen
Julie Schoen

En undersøgelse viser, at kun 1 procent af danskerne har givet en bestemt type gave i konfirmationsgave. 1 procent. Det er ufatteligt lidt, når hele 38 procent af danskerne derimod svarer, at de ellers ikke har noget imod at købe denne type gave.

Margueritøreringe, en ny computer eller en storbyferie med far og mor. Det er typisk gaver, man får til konfirmationen, og om lidt begynder konfirmationssæsonen.

Men hvor mange er villige til at forære en computer eller et sæt Margueritøreringe til konfirmanden, som er købt brugte?

Ikke ret mange. Nærmest ingen. Det er i hvert fald det, man kan fristes til at konkludere, når man læser resultatet af en undersøgelse, som DBA har fået foretaget. Her svarer kun 1 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste år har givet en brugt gave i konfirmationsgave.

At det kun er 1 ud af 100, der har givet en brugt gave i konfirmationsgave, er relativt få, når man sammenligner med, hvor mange der ellers er villige til at give en brugt gave. I undersøgelsen svarer hele 38 procent af deltagerne nemlig, at de godt kunne finde på at give en gave i almindelighed, som var brugt.

Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.
Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.

Undersøgelse: Konfirmanderne har modtaget færrest brugte gaver

I undersøgelsen har vi spurgt folk hvilke "gaveberettigede begivenheder", de har medbragt en gave til, og her viser det sig, at konfirmationen, sammen med brylluppet og dåb er den begivenhed, som færrest har medbragt en brugt gave til.

Lidt flere – 4 procent af de adspurgte – har foræret en værtindegave, som var brugt. Julegaven er der "hele" 6 procent af deltalgerne, som har prøvet at købe brugt, mens 9 procent har købt en brugt fødselsdagsgave.

At der ikke er flere, som har købt en brugt gave kan undre, når undersøgelsen samtidig viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke har noget imod at modtage en brugt gave. 53 procent ville have det fint med at åbne en gave, som var købt på brugtmarkedet.

Er du på vej til en konfirmation, bør du derfor overveje at høre konfirmanden eller konfirmandens forældre om, hvorvidt det var en mulighed at forære gave, der er brugt, når så mange er åbne overfor at modtage en brugt gave. Dertil er konfirmationsgaver hypede: du kan let ende med at punge ud med flere tusind kroner, hvis du skal forære konfirmanden noget på ønskesedlen. Konfirmationen sætter høje forventninger til gaverne, og derfor er det en oplagt lejlighed at købte brugte gaver, så du sparer penge og derfor har mulighed for at give nogle mere eksklusive gaver - uden at blive ruineret.

Konfirmationskjoler til salg på DBA:

 1. Konfirmationskjole, USA Party Line, med snørre, lang smuk kjole m/sjal, str. Se mål, Utrolig smuk la

  Konfirmationskjole, USA Party Line, med snørre, lang smuk kjole m/sjal, str. Se mål, Utrolig smuk lang Konfirmationskjole, som kan på grund af snører/bindebånd i begge sider, tilpasses til mange forsk

  450,00 kr.21-02-2024
 2. Konfirmationskjole, Ukendt, str. 36/38, Meget smuk kjole som aldrig blev brugt grundet den var bleve

  Konfirmationskjole, Ukendt, str. 36/38, Meget smuk kjole som aldrig blev brugt grundet den var blevet for lille.

  500,00 kr.21-02-2024
 3. Konfirmationskjole, Style Butler , str. 40, Sød hvid kjole, perfekt til konfirmation, med lysegrå un

  Konfirmationskjole, Style Butler , str. 40, Sød hvid kjole, perfekt til konfirmation, med lysegrå underkjole.

  200,00 kr.21-02-2024
 4. Konfirmationskjole, vila, str. l, Meget flot kjole i cremehvid , brugt 1 gang str L 
kan bruges som

  Konfirmationskjole, vila, str. l, Meget flot kjole i cremehvid , brugt 1 gang str L kan bruges som konfirmations kjole

  200,00 kr.17-02-2024
 5. Konfirmationskjole, ., str. XL/ XXL, Brystmål 116 cm , str ér L/XL men svare mere til XXL. Super flo

  Konfirmationskjole, ., str. XL/ XXL, Brystmål 116 cm , str ér L/XL men svare mere til XXL. Super flot kjole evt til en komfirmation, brudekjole, eller bare en flot sommerkjole Kan sendes for 40kr S

  150,00 kr.20-02-2024
 6. Konfirmationskjole, Lucca, str. 36, Jeg sælger min fine konfirmationskjole. Den er kun brugt 1 gang

  Konfirmationskjole, Lucca, str. 36, Jeg sælger min fine konfirmationskjole. Den er kun brugt 1 gang på selve dagen og fremstår derfor som ny. Den er endnu med mærke i, hvor der står str. 34, men jeg k

  500,00 kr.19-02-2024

Klik her og find konfirmationskjoler til salg på DBA. 105 af dem koster mindre end 200 kroner.

Forslag til oplagte konfirmationsgaver på DBA

1. Alt fra Sonos. Sonos er et meget populært brand for tiden - også blandt unge. Din konfirmand vil elske dig for det, hvis du køber et anlæg eller nogle højtalere fra Sonos. Klik her for at se alt det fra Sonos, du kan finde på DBA. Du kan også læse mere om Sonos-anlæg i artiklen, her.

2. Supreme er et mærke, som vi kan love dig for, at din teenager godt kender. Supreme er et ekstremt attraktivt tøjmærke blandt unge, og samtidig er det svært og ikke mindst dyrt at få fingrene i. Kun få, få butikker forhandler Supreme herhjemme. I skrivende stund kun én butik i Århus. Men på DBA sælges der en del, og samtidig får du det til gode priser. Klik her og find Supreme på DBA. Du kan se, hvor mange penge der er at spare ved at købe Supreme på DBA, ved at læse artiklen, her.

3. Nogle gange har de dem i ørerne. Uden lyd. Bare fordi. Fordi det giver streetcredit blandt kammeraterne. Og måske derfor - eller fordi det er meget praktisk - bør du forære konfirmanden et sæt airpods. Altså nogle trådløse høretelefoner. Dem kan du finde rigeligt af på DBA, her. Brugte airpods var et hit i julen. I hvert fald hvis man skal tro DBAs top-søgninger

4. Du kan også forære konfirmanden en klassisk konfirmationsgave - nemlig margueritøreringe. De går aldrig af mode, og de er af god kvalitet. Derfor holder de også til at "servicere" flere ejere, så du kan roligt gå ud og investere i nogle på brugtmarkedet. Klik her og se udvalget på DBA. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder
Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder

Har du inden for de seneste 12 måneder købt en gave til en anden person, som var brugt/secondhand? Angiv gerne alle de brugte gavetyper, som du har købt.

Ja, en brugt fødselsdagsgave – 9 %
Ja, en brugt julegave – 6 %
Ja, en brugt gave af anden karakter end de nævnte – 6 %
Ja, en brugt værtindegave – 4 %
Ja, en brugt dåbsgave/navngivningsgave – 1 %
Ja, en brugt bryllupsgave – 1 %
Ja, en brugt konfirmationsgave/nonfirmationsgave – 1 %
Nej – 76 %

Konfirmations-jakkesæt til salg på DBA:

 1. Jakkesæt, Dressman , str. 44, Flot mørkeblåt jakkesæt. Mærke Dressman. 
Jakke str 44 slim fit 
Bukse

  Jakkesæt, Dressman , str. 44, Flot mørkeblåt jakkesæt. Mærke Dressman. Jakke str 44 slim fit Bukser str 29 Både bukser og jakke er tilpasset hos skrædder. Brugt til konfirmation i 2023

  1.000,00 kr.21-02-2024
 2. Jakkesæt, Jack & Jones, str. 44 og 46, JPRSOLARIS Super slim fit jakkesæt fra Jack & Jones i farven:

  Jakkesæt, Jack & Jones, str. 44 og 46, JPRSOLARIS Super slim fit jakkesæt fra Jack & Jones i farven: Medieval Blue Står helt som nyt! Kun brugt 1 enkelt gang på selve konfirmationsdagen Jakken e

  850,00 kr.21-02-2024
 3. Jakkesæt, Jack & jones, str. 0, Jakkesæt brugt til konfirmation 2023, en gang. Jakke str 42, bukser

  Jakkesæt, Jack & jones, str. 0, Jakkesæt brugt til konfirmation 2023, en gang. Jakke str 42, bukser str 46, skjorte str s. Bukserne er syet til efter længde.

  850,00 kr.21-02-2024
 4. Jakkesæt, Hugo Boss, str. M, Koksgråt jakke, bukser og incl hvid skjorte

  Jakkesæt, Hugo Boss, str. M, Koksgråt jakke, bukser og incl hvid skjorte

  500,00 kr.21-02-2024
 5. Jakkesæt, Selected, str. Slim, Det hele købt hos Hansen og Nissen i Horsens. Kun brugt en dag, fejle

  Jakkesæt, Selected, str. Slim, Det hele købt hos Hansen og Nissen i Horsens. Kun brugt en dag, fejler intet. Kan evt. renses.

  700,00 kr.21-02-2024
 6. Jakkesæt, Kantt, str. 14-15 år, Super stilfuldt Kantt konfirmationssæt - blazer og bukser i lækker k

  Jakkesæt, Kantt, str. 14-15 år, Super stilfuldt Kantt konfirmationssæt - blazer og bukser i lækker kvalitet. Opbevaringspose medfølger. Blazer str.: 46 Bukser str.: 23 Farve: sort Brugt én dag. Ny

  995,00 kr.21-02-2024

I skrivende stund er der 305 jakkesæt til konfirmander til salg på DBA. 37 af dem koster mindre end 300 kroner.

Hvad ville du sige til at modtage en gave, som er brugt/secondhand?  

2019

Det ville jeg ikke have noget imod – 53 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 25 %
Ved ikke – 22 %

2018

Det ville jeg ikke have noget imod – 49 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 27 %
Ved ikke – 24 %

2017

Det ville jeg ikke have noget imod – 46 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 28 %
Ved ikke – 27 %

LÆS OGSÅ: Efterskole satte fitness-udstyr til salg på DBA: Spærrede øjnene op, da de opdagede, hvem køberen var 

At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester
At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester

Kunne du finde på at give en gave, som du har købt brugt/secondhand?  

2019

Ja – 38 %
Nej – 44 %
Ved ikke – 18 %

2018

Ja – 33 %
Nej – 49 %
Ved ikke – 18 %

2017

Ja – 28 %
Nej – 53 %
Ved ikke – 19 %

Blazer til konfirmanden til salg på DBA:

 1. Blazer, LINDBERGH, str. XXS, længde 66 cm
ryg 42cm
har aldrig været brugt

  Blazer, LINDBERGH, str. XXS, længde 66 cm ryg 42cm har aldrig været brugt

  200,00 kr.20-02-2024
 2. Blazer, GNIOUS, str. 50, længde 69 cm
ryg 46 cm
har aldrig været brugt

  Blazer, GNIOUS, str. 50, længde 69 cm ryg 46 cm har aldrig været brugt

  200,00 kr.20-02-2024
 3. Blazer, GRUNT, str. 146-152, længde: 60 cm
ryg 40 cm
den har aldrig været brugt

  Blazer, GRUNT, str. 146-152, længde: 60 cm ryg 40 cm den har aldrig været brugt

  200,00 kr.20-02-2024
 4. Blazer, BRUUNS BAZAAR, str. 48, længde: 72 cm
ryg 47 cm
 den har aldrig været brugt

  Blazer, BRUUNS BAZAAR, str. 48, længde: 72 cm ryg 47 cm den har aldrig været brugt

  250,00 kr.20-02-2024
 5. Blazer, LINDBERGH, str. 46, længde 68 cm 
ryg 47 cm
har aldrig været brugt

  Blazer, LINDBERGH, str. 46, længde 68 cm ryg 47 cm har aldrig været brugt

  250,00 kr.20-02-2024
 6. Blazer, Nifty, str. 14, Købt i 2023. Brugt 1 dag.

Farve er blå (selvom foto 2 ser gråt ud)

Str 14

  Blazer, Nifty, str. 14, Købt i 2023. Brugt 1 dag. Farve er blå (selvom foto 2 ser gråt ud) Str 14 Fra dyre og røgfrit hjem

  400,00 kr.19-02-2024

Lige nu er der 389 blazere til konfirmander til salg på DBA.

Hvad ser du som de vigtigste årsager til at købe secondhand-varer?

Jeg sparer penge
2019: 60 %, 2018: 53 %, 2017: 50 %

Jeg kan få gode ting, som stadig er brugbare og ellers ville blive smidt ud
2019: 42 %, 2018: 34 %, 2017: - %

Jeg kan lide at gøre en god handel
2019: 40 %, 2018: 33 %, 2017: 33 %

Jeg bidrager til at mindske overforbrug
2019: 35 %, 2018: 25 %, 2017: 18 %

Jeg gør noget godt for miljøet
2019: 31 %, 2018: 21 %, 2017: 21 %

Jeg kan købe ting, jeg ellers ikke har råd til
2019: 26 %, 2018: 24 %, 2017: 26 %

Jeg får ting, som er unikke og har en historie
2019: 18 %, 2018: 14 %, 2017: 16 %

Jeg kan godt lide den private handelssituation med andre mennesker
2019: 7 %, 2018: 6 %, 2017: 7 %

Jeg kan godt lide at fortælle andre om de ting, jeg har købt brugt
2019: 4 %, 2018: 3 %, 2017: 4 %

Ingen af ovenstående
2019: 11 %, 2018: 15 %, 2017: 16 %

Ved ikke
2019: 8 %, 2018: 12 %, 2017: 15 %

LÆS OGSÅ: Gaveidéer til konfirmationen

Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed
Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed

Om Genbrugsindekset 2019

DBA Genbrugsindfor for eksempelempel 2019 blev lanceret d. 2. juli 2019. For fjerde år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en repræsentativ befolkningsundersøgelse.

Undersøgelsen er foretaget via Userneeds online panel blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-70 år og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindfor for eksempelempelet her.

Sonos til salg på DBA:

 1. Højttaler, SONOS, One gen 2, Sælges samlet for 6250,-
Inkl. Vægbeslag

  Højttaler, SONOS, One gen 2, Sælges samlet for 6250,- Inkl. Vægbeslag

  6.250,00 kr.21-02-2024
 2. Højttaler, SONOS, Move, aktiv, God, I sort. Fantastisk bærbar højttaler fra sonos med Bluetooth og

  Højttaler, SONOS, Move, aktiv, God, I sort. Fantastisk bærbar højttaler fra sonos med Bluetooth og wifi. Fungerer helt perfekt, er i fin stand og har kun været med på terassen. Der medfølger kvitt

  1.600,00 kr.21-02-2024
 3. SONOS Port streamer inkl. B&O 2.0 stereo kit (ekskl. PowerLink kabler), sort

  SONOS Port streamer inkl. B&O 2.0 stereo kit (ekskl. PowerLink kabler), sort

  Højttaler, SONOS, Musik streaming afspiller, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! SONOS Port kit til B&O | Sonos streaming løsning til eksisterende aktive B&O højttalere, f.eks. Beolab 6000, Beolab 8000 og Beola

  3.499,00 kr.27-09-2023
 4. Højttaler, SONOS, Roam SL, Perfekt, Sonos roam sl Bluetooth højtaler

  Højttaler, SONOS, Roam SL, Perfekt, Sonos roam sl Bluetooth højtaler

  800,00 kr.21-02-2024
 5. Sonos Ray soundbar (hvid)

  Sonos Ray soundbar (hvid)

  Højttaler, Sonos, Soundbar Ex. sub, Som ny - originalindpakning mangler, Nyd fornemt afbalanceret lyd fra Sonos Ray soundbaren. Den leverer fantastisk indhold i høj kvalitet, takket være Dolby Digita

  1.979,00 kr.11-01-2024
 6. Demo - Sonos Arc Soundbar

  Demo - Sonos Arc Soundbar

  Højttaler, Sonos, Demo - Sonos Arc Soundbar, Stor surround fornemmelse uden separat anlæg og kabler i stuen. Den store Sonos soundbar giver dig den TV-lyd, du altid har drømt om.

  6.490,00 kr.21-02-2024

Klik her og find Sonos på DBA.

Hvis du eller dine børn skal konfirmeres om lidt, så overvej, om du bør købe konfirmationskjolen brugt. Det kan du i hvert fald let gøre uden at slippe mere end 500 kroner. Se alle de mange flotte – men billige – kjoler, du kan fine på DBA ved at klikke her.

Du kan også finde nogle meget dyre konfirmationskjoler på DBA. 8.200 kroner kostede Frejas konfirmationskjole, som hun nu sælger videre på DBA. Det er i skrivende stund DBAs dyreste konfirmationskjole.
Se, hvor flot den er i artiklen, her.

Er du derimod på bar bund i forhold til, hvilken gave du skal give konfirmanden, så overvej at forære ham/hende denne T-shirt, som du kan læse om her, eller se mere til i videoen herunder. Det er en hel unik T-shirt, som vist nok giver ’street credit’ hos vennerne.

Relaterede artikler