Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os
Livsstil

Denne type konfirmationsgave har vi endnu ikke taget til os

Julie Schoen
Julie Schoen

En undersøgelse viser, at kun 1 procent af danskerne har givet en bestemt type gave i konfirmationsgave. 1 procent. Det er ufatteligt lidt, når hele 38 procent af danskerne derimod svarer, at de ellers ikke har noget imod at købe denne type gave.

Margueritøreringe, en ny computer eller en storbyferie med far og mor. Det er typisk gaver, man får til konfirmationen, og om lidt begynder konfirmationssæsonen.

Men hvor mange er villige til at forære en computer eller et sæt Margueritøreringe til konfirmanden, som er købt brugte?

Ikke ret mange. Nærmest ingen. Det er i hvert fald det, man kan fristes til at konkludere, når man læser resultatet af en undersøgelse, som DBA har fået foretaget. Her svarer kun 1 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste år har givet en brugt gave i konfirmationsgave.

At det kun er 1 ud af 100, der har givet en brugt gave i konfirmationsgave, er relativt få, når man sammenligner med, hvor mange der ellers er villige til at give en brugt gave. I undersøgelsen svarer hele 38 procent af deltagerne nemlig, at de godt kunne finde på at give en gave i almindelighed, som var brugt.

Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.
Kun 1 procent har købt en brugt konformationsgave, mens hele 38 procent ikke ville have noget imod at give en brugt gave, og dertil svarer halvdelen af danskerne, at de ikke selv ville have noget imod at pakke en gave op, som var købt brugt.

Undersøgelse: Konfirmanderne har modtaget færrest brugte gaver

I undersøgelsen har vi spurgt folk hvilke "gaveberettigede begivenheder", de har medbragt en gave til, og her viser det sig, at konfirmationen, sammen med brylluppet og dåb er den begivenhed, som færrest har medbragt en brugt gave til.

Lidt flere – 4 procent af de adspurgte – har foræret en værtindegave, som var brugt. Julegaven er der "hele" 6 procent af deltalgerne, som har prøvet at købe brugt, mens 9 procent har købt en brugt fødselsdagsgave.

At der ikke er flere, som har købt en brugt gave kan undre, når undersøgelsen samtidig viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke har noget imod at modtage en brugt gave. 53 procent ville have det fint med at åbne en gave, som var købt på brugtmarkedet.

Er du på vej til en konfirmation, bør du derfor overveje at høre konfirmanden eller konfirmandens forældre om, hvorvidt det var en mulighed at forære gave, der er brugt, når så mange er åbne overfor at modtage en brugt gave. Dertil er konfirmationsgaver hypede: du kan let ende med at punge ud med flere tusind kroner, hvis du skal forære konfirmanden noget på ønskesedlen. Konfirmationen sætter høje forventninger til gaverne, og derfor er det en oplagt lejlighed at købte brugte gaver, så du sparer penge og derfor har mulighed for at give nogle mere eksklusive gaver - uden at blive ruineret.

Konfirmationskjoler til salg på DBA:

 1. Konfirmationskjole, Dollar, str. M, Kjole fra mærket dollar kun brugt en gang har været til rens eft

  Konfirmationskjole, Dollar, str. M, Kjole fra mærket dollar kun brugt en gang har været til rens efter brug. Nypris var 2.800.

  300,00 kr.20-03-2023
 2. Konfirmationskjole, Lilly, str. 38, Fin kjole med underskørt og sjal str 38

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 38, Fin kjole med underskørt og sjal str 38

  200,00 kr.20-03-2023
 3. Konfirmationskjole, Lilly, str. 40, 

Retro

Lang kjole med forklæde fra 1980'erne

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 40, Retro Lang kjole med forklæde fra 1980'erne

  295,00 kr.20-03-2023
 4. Konfirmationskjole, lilly, str. 36, Smuk kjole, med blonder og åbning i ryggen.
Behagelig at have på

  Konfirmationskjole, lilly, str. 36, Smuk kjole, med blonder og åbning i ryggen. Behagelig at have på. Næsten som ny. Nypris inkl. bælte og cardigan 3500 kr.

  350,00 kr.19-03-2023
 5. Konfirmationskjole, Ukendt, str. 36, Super fin kjole. Trænger til rens og derfor den gode pris

  Konfirmationskjole, Ukendt, str. 36, Super fin kjole. Trænger til rens og derfor den gode pris

  500,00 kr.19-03-2023
 6. Konfirmationskjole, Sisters Point, str. XS, Fin kjole 

Brugt en gang 

Kan sendes til dig

  Konfirmationskjole, Sisters Point, str. XS, Fin kjole Brugt en gang Kan sendes til dig

  200,00 kr.19-03-2023

Klik her og find konfirmationskjoler til salg på DBA. 105 af dem koster mindre end 200 kroner.

Forslag til oplagte konfirmationsgaver på DBA

1. Alt fra Sonos. Sonos er et meget populært brand for tiden - også blandt unge. Din konfirmand vil elske dig for det, hvis du køber et anlæg eller nogle højtalere fra Sonos. Klik her for at se alt det fra Sonos, du kan finde på DBA. Du kan også læse mere om Sonos-anlæg i artiklen, her.

2. Supreme er et mærke, som vi kan love dig for, at din teenager godt kender. Supreme er et ekstremt attraktivt tøjmærke blandt unge, og samtidig er det svært og ikke mindst dyrt at få fingrene i. Kun få, få butikker forhandler Supreme herhjemme. I skrivende stund kun én butik i Århus. Men på DBA sælges der en del, og samtidig får du det til gode priser. Klik her og find Supreme på DBA. Du kan se, hvor mange penge der er at spare ved at købe Supreme på DBA, ved at læse artiklen, her.

3. Nogle gange har de dem i ørerne. Uden lyd. Bare fordi. Fordi det giver streetcredit blandt kammeraterne. Og måske derfor - eller fordi det er meget praktisk - bør du forære konfirmanden et sæt airpods. Altså nogle trådløse høretelefoner. Dem kan du finde rigeligt af på DBA, her. Brugte airpods var et hit i julen. I hvert fald hvis man skal tro DBAs top-søgninger

4. Du kan også forære konfirmanden en klassisk konfirmationsgave - nemlig margueritøreringe. De går aldrig af mode, og de er af god kvalitet. Derfor holder de også til at "servicere" flere ejere, så du kan roligt gå ud og investere i nogle på brugtmarkedet. Klik her og se udvalget på DBA. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder
Hele 76 procent af danskerne har ikke givet en brugt gave de seneste 12 måneder

Har du inden for de seneste 12 måneder købt en gave til en anden person, som var brugt/secondhand? Angiv gerne alle de brugte gavetyper, som du har købt.

Ja, en brugt fødselsdagsgave – 9 %
Ja, en brugt julegave – 6 %
Ja, en brugt gave af anden karakter end de nævnte – 6 %
Ja, en brugt værtindegave – 4 %
Ja, en brugt dåbsgave/navngivningsgave – 1 %
Ja, en brugt bryllupsgave – 1 %
Ja, en brugt konfirmationsgave/nonfirmationsgave – 1 %
Nej – 76 %

Konfirmations-jakkesæt til salg på DBA:

 1. Jakkesæt, Lindberg, str. 40/"26", Pænt mørkeblå jakkesæt , der kun er brugt en gang. Passer til en s

  Jakkesæt, Lindberg, str. 40/"26", Pænt mørkeblå jakkesæt , der kun er brugt en gang. Passer til en slank ung mand ca. 160 cm høj.

  450,00 kr.20-03-2023
 2. Jakkesæt, Formel, str. 164, Mørkeblå /navy jakkesæt. Plus skjorte , slips , pose) brugt til dreng ca

  Jakkesæt, Formel, str. 164, Mørkeblå /navy jakkesæt. Plus skjorte , slips , pose) brugt til dreng ca 165 høj . Slank (bukser kan justeres i vidden) brugt i max 8 timer... Nypris 2100

  900,00 kr.20-03-2023
 3. Jakkesæt, Jack n Jones, str. 44, Klar til den næste konfirmand!
Sort Jakkesæt, slim fit fra Jack & J

  Jakkesæt, Jack n Jones, str. 44, Klar til den næste konfirmand! Sort Jakkesæt, slim fit fra Jack & Jones. Brugt sidste år af min søn til hans konfirmation - kun den ene dag. Så god stand! (skjorte s

  800,00 kr.20-03-2023
 4. Jakkesæt, HOUNd og Grunt, str. 176, Konfirmationstøj/jakkesæt. Kun brugt to gange.

Blazerjakke, buk

  Jakkesæt, HOUNd og Grunt, str. 176, Konfirmationstøj/jakkesæt. Kun brugt to gange. Blazerjakke, bukser, vest og slips fra mærket Grunt/Formél i mørk navy. Bukser størrelse 28/170. Blazer og vest stør

  600,00 kr.20-03-2023
 5. Jakkesæt, Gnious, str. 46/48 xs/s, Flot sort jakkesæt til den høje tynde konfirmand. Kun brugt den e

  Jakkesæt, Gnious, str. 46/48 xs/s, Flot sort jakkesæt til den høje tynde konfirmand. Kun brugt den ene gang. Jakken er str 46/xs Bukserne er str 48/s

  600,00 kr.20-03-2023
 6. Jakkesæt, Jack and Jones , str. 42, Super flot blåt jakkesæt kun brugt 1 gang

  Jakkesæt, Jack and Jones , str. 42, Super flot blåt jakkesæt kun brugt 1 gang

  300,00 kr.19-03-2023

I skrivende stund er der 305 jakkesæt til konfirmander til salg på DBA. 37 af dem koster mindre end 300 kroner.

Hvad ville du sige til at modtage en gave, som er brugt/secondhand?  

2019

Det ville jeg ikke have noget imod – 53 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 25 %
Ved ikke – 22 %

2018

Det ville jeg ikke have noget imod – 49 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 27 %
Ved ikke – 24 %

2017

Det ville jeg ikke have noget imod – 46 %
Det ville jeg ikke bryde mig om – 28 %
Ved ikke – 27 %

LÆS OGSÅ: Efterskole satte fitness-udstyr til salg på DBA: Spærrede øjnene op, da de opdagede, hvem køberen var 

At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester
At det kun er 1 procent, der har givet en konfirmand en brugt gave inden for de seneste 12 måneder hænger måske også sammen med, at det ikke er alle danskere, der hvert år går til konfirmationsfester

Kunne du finde på at give en gave, som du har købt brugt/secondhand?  

2019

Ja – 38 %
Nej – 44 %
Ved ikke – 18 %

2018

Ja – 33 %
Nej – 49 %
Ved ikke – 18 %

2017

Ja – 28 %
Nej – 53 %
Ved ikke – 19 %

Blazer til konfirmanden til salg på DBA:

 1. Blazer, Nifty, str. 16, Flot marine blå blazer samt smart skjorte sælges. Brugt 1 gang

  Blazer, Nifty, str. 16, Flot marine blå blazer samt smart skjorte sælges. Brugt 1 gang

  350,00 kr.20-03-2023
 2. Blazer, H&M, str. 170, Kun brugt en gang til konfirmation

  Blazer, H&M, str. 170, Kun brugt en gang til konfirmation

  200,00 kr.19-03-2023
 3. Blazer, Costbart, str. Medium, Super flot - klassisk sort blazer fra Costbart. Blazeren er slim fit

  Blazer, Costbart, str. Medium, Super flot - klassisk sort blazer fra Costbart. Blazeren er slim fit med let stretch, 2-knapslukning, klassisk brystlomme med dobbelt slids. Er kun brugt 2 gang. Pris n

  120,00 kr.19-03-2023
 4. Blazer, Marcus, str. 50/M, Koksgrå. Brugt en gang.

  Blazer, Marcus, str. 50/M, Koksgrå. Brugt en gang.

  400,00 kr.19-03-2023
 5. Blazer, Lindbergh, str. EU48, Mørkeblå blazer - kun brugt en enkelt dag i få timer. Fra røg- og dyre

  Blazer, Lindbergh, str. EU48, Mørkeblå blazer - kun brugt en enkelt dag i få timer. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  250,00 kr.19-03-2023
 6. Blazer, Bertoni , str. 36/ 175 cm, Skjorte og jakke Lækker kvalitet Brugt en gang Sælges samlet

  Blazer, Bertoni , str. 36/ 175 cm, Skjorte og jakke Lækker kvalitet Brugt en gang Sælges samlet

  400,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 389 blazere til konfirmander til salg på DBA.

Hvad ser du som de vigtigste årsager til at købe secondhand-varer?

Jeg sparer penge
2019: 60 %, 2018: 53 %, 2017: 50 %

Jeg kan få gode ting, som stadig er brugbare og ellers ville blive smidt ud
2019: 42 %, 2018: 34 %, 2017: - %

Jeg kan lide at gøre en god handel
2019: 40 %, 2018: 33 %, 2017: 33 %

Jeg bidrager til at mindske overforbrug
2019: 35 %, 2018: 25 %, 2017: 18 %

Jeg gør noget godt for miljøet
2019: 31 %, 2018: 21 %, 2017: 21 %

Jeg kan købe ting, jeg ellers ikke har råd til
2019: 26 %, 2018: 24 %, 2017: 26 %

Jeg får ting, som er unikke og har en historie
2019: 18 %, 2018: 14 %, 2017: 16 %

Jeg kan godt lide den private handelssituation med andre mennesker
2019: 7 %, 2018: 6 %, 2017: 7 %

Jeg kan godt lide at fortælle andre om de ting, jeg har købt brugt
2019: 4 %, 2018: 3 %, 2017: 4 %

Ingen af ovenstående
2019: 11 %, 2018: 15 %, 2017: 16 %

Ved ikke
2019: 8 %, 2018: 12 %, 2017: 15 %

LÆS OGSÅ: Gaveidéer til konfirmationen

Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed
Også selvom vi snakker ’nonfirmation’, er det kun 1 procent af de adspurgte i undersøgelsen, der har givet en brugt gave til en sådan begivenhed

Om Genbrugsindekset 2019

DBA Genbrugsindfor for eksempelempel 2019 blev lanceret d. 2. juli 2019. For fjerde år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en repræsentativ befolkningsundersøgelse.

Undersøgelsen er foretaget via Userneeds online panel blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-70 år og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindfor for eksempelempelet her.

Sonos til salg på DBA:

 1. Højttaler, SONOS, Play 1 hvid, aktiv, God, 2 stk. Play 1 i hvid, brugt som baghøjtalere, sælges sa

  Højttaler, SONOS, Play 1 hvid, aktiv, God, 2 stk. Play 1 i hvid, brugt som baghøjtalere, sælges samlet eller stykvis, pris pr. Stk.

  800,00 kr.20-03-2023
 2. Højttaler, SONOS, Play 5, aktiv, Perfekt, Hvid ny model ubrugt stadig med plast, og original embal

  Højttaler, SONOS, Play 5, aktiv, Perfekt, Hvid ny model ubrugt stadig med plast, og original emballage

  3.000,00 kr.20-03-2023
 3. Højttaler, SONOS, Port, Perfekt, Solgt

  Højttaler, SONOS, Port, Perfekt, Solgt

  2.400,00 kr.20-03-2023
 4. Højttaler, SONOS, Play:1, Perfekt

  Højttaler, SONOS, Play:1, Perfekt

  850,00 kr.20-03-2023
 5. Højttaler, SONOS, Play 5, God, 2 Sonos højtalere m. Vægbeslag

  Højttaler, SONOS, Play 5, God, 2 Sonos højtalere m. Vægbeslag

  2.500,00 kr.20-03-2023
 6. Højttaler, SONOS, Symfonisk, God, Sonos/Ikea SYMFONISK højttaler til salg. Tjek eventuelt Ikeas hje

  Højttaler, SONOS, Symfonisk, God, Sonos/Ikea SYMFONISK højttaler til salg. Tjek eventuelt Ikeas hjemmeside for specifikationer. Fejler intet. Kan afhentes på Nørrebro :-)

  450,00 kr.20-03-2023

Klik her og find Sonos på DBA.

Hvis du eller dine børn skal konfirmeres om lidt, så overvej, om du bør købe konfirmationskjolen brugt. Det kan du i hvert fald let gøre uden at slippe mere end 500 kroner. Se alle de mange flotte – men billige – kjoler, du kan fine på DBA ved at klikke her.

Du kan også finde nogle meget dyre konfirmationskjoler på DBA. 8.200 kroner kostede Frejas konfirmationskjole, som hun nu sælger videre på DBA. Det er i skrivende stund DBAs dyreste konfirmationskjole.
Se, hvor flot den er i artiklen, her.

Er du derimod på bar bund i forhold til, hvilken gave du skal give konfirmanden, så overvej at forære ham/hende denne T-shirt, som du kan læse om her, eller se mere til i videoen herunder. Det er en hel unik T-shirt, som vist nok giver ’street credit’ hos vennerne.

Relaterede artikler