Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser
Livsstil

Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

26-årige Katrine Goli syer gamle, brugte 70’er håndklæder om til hippe skjorter. Hendes unikke designs er så populære at anerkendte musikere optræder i dem.

Det er blevet brugt igen og igen, og det har tørret alt fra hænder til fugtige kroppe.

Håndklædet. Kunne du forestille dig at købe et brugt ét af slagsen? Eller måske endda bruge det som beklædning? Det lyder måske umiddelbart ikke så lækkert. Men lækkert, fancy og moderne er lige netop det, Katrine Maria Goli Jensens vintagebluser, lavet af brugte håndklæder, er.

- Jeg fik Idéen, fordi jeg synes, det er spændende at bruge kasseret tekstiler og bruge noget, som man tænker, ’det kan jeg ikke bruge’. Og så kan jeg godt li’, at det er anderledes, fortæller Katrine og fortsætter:

- Jeg syntes, der var så mange flotte håndklæder med nostalgiske print. Jeg kunne se, de ikke blev brugt til så meget, og det syntes jeg, var synd. Jeg går efter håndklæder fra 70’erne i pastelfarver, som ikke er møre, men i god stand. De har en flot overflade. Printet er nostalgisk og gået ind i tekstilet, så det nærmest har en 3D-effekt, siger den unge iværksætter.

Katrine gennemsøger både genbrugsbutikker og DBA for at finde håndklæder med det udtryk, som hun går efter. Ifølge hende selv har hun rippet DBA for alle flotte, retro-håndklæder. Så hvis du har retro-håndklæder derhjemme i god stand, så tøv endelig ikke med at sætte dem til salg på DBA

Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.
Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.

Folk fra hele verden køber Katrines upcyclede kreationer

Den 26-årige københavner, som nu bor i Valby, er uddannet beklædningsassistent på Next i København og som designteknolog på KEA. For 2,5 år siden tog hun springet til at lave sin egen forretning ’By Katrine Goli’, som fik en forrygende begyndelse.

Katrines influencer-veninde Emma Moldt postede nemlig et billede af Katrines anderledes håndklæde-skjorte på Instagram.

- Hun postede det for sjov, men der skete noget. Der kunne jeg mærke, at jeg skulle lave det. Der var mange, der var interesserede i det.

Lige siden er det kun gået én vej for Katrine, som primært sælger sit tøj på sin hjemmeside. Hun sender til næsten alle lande, og især danskere, nordmænd, svenskere, tyskere, spanier og australiere står i kø for at købe hendes designs.

Håndklæder på DBA:

 1. Badeudstyr, Baby håndklæder og vaske klude
Så får man også en tandbørste og et bade termometer med.

  Badeudstyr, Baby håndklæder og vaske klude Så får man også en tandbørste og et bade termometer med. Det fejler ikke noget. Tag det hele for 50kr Sender gerne

  50,00 kr.05-12-2023
 2. Håndklædeholder, Hans Grohe, Hans Grohe håndklæde holder helt ny 300kr

  Håndklædeholder, Hans Grohe, Hans Grohe håndklæde holder helt ny 300kr

  300,00 kr.05-12-2023
 3. Store runde håndklæder nye , ., 2 kæmpe runde håndklæde i mørkegrå med flot mønster str 150 x 150. H

  Store runde håndklæder nye , ., 2 kæmpe runde håndklæde i mørkegrå med flot mønster str 150 x 150. Har fået dem i gave, de har kun været lagt i kold vand og vasket - klar til brug, jeg har bare ikke f

  160,00 kr.05-12-2023
 4. Tekstilpakke, Vintage, Retro bæredygtig tekstilpakke bestående af dynebetræk, plaid / sengetæppe, 2

  Tekstilpakke, Vintage, Retro bæredygtig tekstilpakke bestående af dynebetræk, plaid / sengetæppe, 2 pudebetræk, 2 håndklæder. Alt er pænt og rent. - Dynebetræk. Øverst er der påsyet andet stof (med

  200,00 kr.05-12-2023
 5. Håndklæde, Georg Jensen damask, Flotte olivengrønne håndklæder sælges. Helt ubrugte og nye, med brug

  Håndklæde, Georg Jensen damask, Flotte olivengrønne håndklæder sælges. Helt ubrugte og nye, med brugsanvisning. Kvalitetsprodukt fra damask Georg Jensen. Badehåndklæde, 70x140 cm, 4 stk Håndklæde,

  1.300,00 kr.05-12-2023
 6. Andet, Håndklæder med børne motiver og farver ca 30 stk alm størrelse 120x60 ca

Sælges samlet 100

  Andet, Håndklæder med børne motiver og farver ca 30 stk alm størrelse 120x60 ca Sælges samlet 100

  100,00 kr.05-12-2023

Kendte optræder i hendes tøj

Det er ikke kun Katrines influencer-veninde og mennesker fra nær og fjern, der er vilde med Katrines upcyclede designs. Den populære sanger og kunstner Tobias Rahim har flere gange optrådt i hendes tøj.

- Han kontaktede mig, inden han var blevet rigtig kendt, men allerede der tænkte jeg ’hold da kæft, det er fedt’. Da han kontaktede mig igen efter, han var blevet stor, var jeg faktisk lidt chokeret. Jeg tænkte ’kan det virkelig passe’, siger Katrine og fortsætter:

- Det betyder sindssygt meget for mig, at der er nogen, der synes, mit tøj er så fedt, at de vil optræde i det på scenen. Det giver noget troværdighed, fortæller hun.

Den danske sanger Siné har også optrådt i Katrines tøj. Dog ikke hendes håndklæde-outfits, men et upcyclede patcwork denim-sæt. Katrine syer nemlig også tøj af andre aflagte tekstiler. Eksempelvis denimstof, duge, lagner og sengetøj.

Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.
Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.

Katrine vil lave tøj til alle slags mennesker

For den 26-årige iværksætter betyder det meget at være inkluderende. Det er en del af hendes DNA. Derfor fokuserer hun på at designe tøj, som alle kan gå i.

- Jeg ved, at modebranchen har en kæmpestor magt. Jeg synes, det er vigtigt, at man tager ansvar som brand. Jeg tager ansvar ved upcycling, men jeg vil gerne gøre noget udover det. Det er svært for mig nu, fordi jeg står med alt selv, siger Katrine.

Lige nu forsøger hun at være inkluderende i forhold til køn, men på sigt vil hun også være inkluderende, når det handler om kropsstørrelser. Upcycling er dog grundstenen i Katrines brandidentitet.

- Jeg gør mit bedste for ikke at bruge for mange ressourcer på det, jeg laver. Det vil jeg ikke gå på kompromis med. Det vil altid være der. Det er en værdi for mig som menneske, at jeg tænker bæredygtig, siger hun.

Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.
Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.

Det tjener Katrine på sit tøj

Hvis man vil have fingrene i Katrines tøj, skal man være hurtig. Hun laver nemlig kun ti styks ad gangen, som hun sætter til salg. Nogle gange er tøjet væk på en time, andre gange går der lidt længere tid.

Når hun skal sy en skjorte, bruger hun ofte fire håndklæder, som hun typisk giver mellem 30-50 kroner for per styk. Det tager hende et par timer at sy en skjorte, og hun tager 1.400 kroner for dem.

- Jeg bruger ikke så mange penge på materialer, men dét, jeg laver, er helt unikt, og man kan ikke købe noget lignende ret mange steder, fortæller Katrine.

Katrine drømmer om at leve af sit brand på sigt og også ansætte folk, som kan hjælpe hende med at sy. Indtil nu har hun arbejdet deltid i en pølsevogn for at få den økonomiske del til at hænge sammen.

Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.
Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.

Denim til salg på DBA:

 1. Spencer, Envii, str. L, Denim, Næsten som ny, Brugt tre gange og må erkende den er for stor desvær

  Spencer, Envii, str. L, Denim, Næsten som ny, Brugt tre gange og må erkende den er for stor desværre

  200,00 kr.05-12-2023
 2. Jakke, 3 stk, Lego Hummel Grunt, str. 152, Lego regnjakke str. 152
Hummel Fleec str. 14 år grå
Grunt

  Jakke, 3 stk, Lego Hummel Grunt, str. 152, Lego regnjakke str. 152 Hummel Fleec str. 14 år grå Grunt cowboyjakke str. L Alle 3 sælges samlet. Giv et bud.

  200,00 kr.05-12-2023
 3. Cowboyjakke, str. M, New Look, Sort, Denim, Ubrugt, Ny denim sort cowboyjakke, mrk. New Look Men,

  Cowboyjakke, str. M, New Look, Sort, Denim, Ubrugt, Ny denim sort cowboyjakke, mrk. New Look Men, str. M, ubrugt, røg- og dyrefrit hjem

  200,00 kr.05-12-2023
 4. Skjorte, Tommy Hilfiger, str. 38, Næsten som ny, Hilfiger Denim dameskjorte i mørkeblå

Stand: Næste

  Skjorte, Tommy Hilfiger, str. 38, Næsten som ny, Hilfiger Denim dameskjorte i mørkeblå Stand: Næsten som ny, brugt 2-3 gange. Størrelse: M Nypris: Omkring 500 kr. Farve: Mørk blå Materiale: 75% v

  150,00 kr.05-12-2023
 5. Skijakke, Burton mens Breach jacket, str. Small, Nypris 2199kr. Brugt men i god stand. 

With intel

  Skijakke, Burton mens Breach jacket, str. Small, Nypris 2199kr. Brugt men i god stand. With intelligent warmth and environmental-friendliness, prepare to break on through to the other side of premi

  425,00 kr.05-12-2023
 6. Maileg Maxi Julemus, Den sødeste Maileg julemus i maxi str. med smækbukser i denim. Vi kalder ham Sø

  Maileg Maxi Julemus, Den sødeste Maileg julemus i maxi str. med smækbukser i denim. Vi kalder ham Søren Smækbuks. Han vil meget gerne fejre jul et nyt sted i år, og søger et hyggeligt og kærligt hjem.

  475,00 kr.05-12-2023

Relaterede artikler