Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser
Livsstil

Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

26-årige Katrine Goli syer gamle, brugte 70’er håndklæder om til hippe skjorter. Hendes unikke designs er så populære at anerkendte musikere optræder i dem.

Det er blevet brugt igen og igen, og det har tørret alt fra hænder til fugtige kroppe.

Håndklædet. Kunne du forestille dig at købe et brugt ét af slagsen? Eller måske endda bruge det som beklædning? Det lyder måske umiddelbart ikke så lækkert. Men lækkert, fancy og moderne er lige netop det, Katrine Maria Goli Jensens vintagebluser, lavet af brugte håndklæder, er.

- Jeg fik Idéen, fordi jeg synes, det er spændende at bruge kasseret tekstiler og bruge noget, som man tænker, ’det kan jeg ikke bruge’. Og så kan jeg godt li’, at det er anderledes, fortæller Katrine og fortsætter:

- Jeg syntes, der var så mange flotte håndklæder med nostalgiske print. Jeg kunne se, de ikke blev brugt til så meget, og det syntes jeg, var synd. Jeg går efter håndklæder fra 70’erne i pastelfarver, som ikke er møre, men i god stand. De har en flot overflade. Printet er nostalgisk og gået ind i tekstilet, så det nærmest har en 3D-effekt, siger den unge iværksætter.

Katrine gennemsøger både genbrugsbutikker og DBA for at finde håndklæder med det udtryk, som hun går efter. Ifølge hende selv har hun rippet DBA for alle flotte, retro-håndklæder. Så hvis du har retro-håndklæder derhjemme i god stand, så tøv endelig ikke med at sætte dem til salg på DBA

Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.
Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.

Folk fra hele verden køber Katrines upcyclede kreationer

Den 26-årige københavner, som nu bor i Valby, er uddannet beklædningsassistent på Next i København og som designteknolog på KEA. For 2,5 år siden tog hun springet til at lave sin egen forretning ’By Katrine Goli’, som fik en forrygende begyndelse.

Katrines influencer-veninde Emma Moldt postede nemlig et billede af Katrines anderledes håndklæde-skjorte på Instagram.

- Hun postede det for sjov, men der skete noget. Der kunne jeg mærke, at jeg skulle lave det. Der var mange, der var interesserede i det.

Lige siden er det kun gået én vej for Katrine, som primært sælger sit tøj på sin hjemmeside. Hun sender til næsten alle lande, og især danskere, nordmænd, svenskere, tyskere, spanier og australiere står i kø for at købe hendes designs.

Håndklæder på DBA:

 1. knager, knagesæt fra Menu, Sælger dette knagesæt fra Menu. Knagerne er ubrugte og stadig i original

  knager, knagesæt fra Menu, Sælger dette knagesæt fra Menu. Knagerne er ubrugte og stadig i original emballage. Knagesættet fra Menu er designet af Norm Architects. Knagerne har et ikonisk og stærk ud

  250,00 kr.03-06-2023
 2. Kroge Vipp, Vipp 1, Sælger to pakker af disse fine Vipp kroge.
De er nye, ubrugte og stadig i origin

  Kroge Vipp, Vipp 1, Sælger to pakker af disse fine Vipp kroge. De er nye, ubrugte og stadig i original emballage. Prisen er for én pakke med to knager i. Pakke med 2 stk. Materiale: Rustfrit stål Mål

  550,00 kr.03-06-2023
 3. Håndklædestativ 49 x 91 cm Sort LINARES

  Håndklædestativ 49 x 91 cm Sort LINARES

  Håndklædestativ 49 x 91 cm Sort LINARES, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Kan bruge

  379,00 kr.06-04-2023
 4. Andet, Læderbukser og lædernederdel, Part two og vero moda og Only , str. M og 40 og 38, Næsten som

  Andet, Læderbukser og lædernederdel, Part two og vero moda og Only , str. M og 40 og 38, Næsten som ny, Kun ved afhentning dd sælges det for 900 kr Læs gerne annoncen inden henvendelse Læderbuks

  1.200,00 kr.03-06-2023
 5. Gymnastiktøj, dragt. Jumpsuit, catsuit, Nike. Reebok, str. 176, 

str. S. 36. M. 38. L. 40
flotteste

  Gymnastiktøj, dragt. Jumpsuit, catsuit, Nike. Reebok, str. 176, str. S. 36. M. 38. L. 40 flotteste gymnastikdragter til fx gymnastik, fitness. yoga. pilates. De fleste som nye og ngl ubrugte: billed

  25,00 kr.03-06-2023
 6. Fitnesstøj, dragt. Jumpsuit, Nike. Reebok, 

str. S. 36. M. 38. L. 40
flotteste gymnastikdragter til

  Fitnesstøj, dragt. Jumpsuit, Nike. Reebok, str. S. 36. M. 38. L. 40 flotteste gymnastikdragter til fx fitness. yoga. pilates. De fleste som nye og ngl ubrugte: billede 1: 1. éclair - Invincible. grå

  25,00 kr.03-06-2023

Kendte optræder i hendes tøj

Det er ikke kun Katrines influencer-veninde og mennesker fra nær og fjern, der er vilde med Katrines upcyclede designs. Den populære sanger og kunstner Tobias Rahim har flere gange optrådt i hendes tøj.

- Han kontaktede mig, inden han var blevet rigtig kendt, men allerede der tænkte jeg ’hold da kæft, det er fedt’. Da han kontaktede mig igen efter, han var blevet stor, var jeg faktisk lidt chokeret. Jeg tænkte ’kan det virkelig passe’, siger Katrine og fortsætter:

- Det betyder sindssygt meget for mig, at der er nogen, der synes, mit tøj er så fedt, at de vil optræde i det på scenen. Det giver noget troværdighed, fortæller hun.

Den danske sanger Siné har også optrådt i Katrines tøj. Dog ikke hendes håndklæde-outfits, men et upcyclede patcwork denim-sæt. Katrine syer nemlig også tøj af andre aflagte tekstiler. Eksempelvis denimstof, duge, lagner og sengetøj.

Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.
Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.

Katrine vil lave tøj til alle slags mennesker

For den 26-årige iværksætter betyder det meget at være inkluderende. Det er en del af hendes DNA. Derfor fokuserer hun på at designe tøj, som alle kan gå i.

- Jeg ved, at modebranchen har en kæmpestor magt. Jeg synes, det er vigtigt, at man tager ansvar som brand. Jeg tager ansvar ved upcycling, men jeg vil gerne gøre noget udover det. Det er svært for mig nu, fordi jeg står med alt selv, siger Katrine.

Lige nu forsøger hun at være inkluderende i forhold til køn, men på sigt vil hun også være inkluderende, når det handler om kropsstørrelser. Upcycling er dog grundstenen i Katrines brandidentitet.

- Jeg gør mit bedste for ikke at bruge for mange ressourcer på det, jeg laver. Det vil jeg ikke gå på kompromis med. Det vil altid være der. Det er en værdi for mig som menneske, at jeg tænker bæredygtig, siger hun.

Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.
Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.

Det tjener Katrine på sit tøj

Hvis man vil have fingrene i Katrines tøj, skal man være hurtig. Hun laver nemlig kun ti styks ad gangen, som hun sætter til salg. Nogle gange er tøjet væk på en time, andre gange går der lidt længere tid.

Når hun skal sy en skjorte, bruger hun ofte fire håndklæder, som hun typisk giver mellem 30-50 kroner for per styk. Det tager hende et par timer at sy en skjorte, og hun tager 1.400 kroner for dem.

- Jeg bruger ikke så mange penge på materialer, men dét, jeg laver, er helt unikt, og man kan ikke købe noget lignende ret mange steder, fortæller Katrine.

Katrine drømmer om at leve af sit brand på sigt og også ansætte folk, som kan hjælpe hende med at sy. Indtil nu har hun arbejdet deltid i en pølsevogn for at få den økonomiske del til at hænge sammen.

Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.
Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.

Denim til salg på DBA:

 1. Cowboyjakke, str. L, Wrangler, Blue, Denim, God men brugt, Vintage Made in USA

US str. 46 , Ca

  Cowboyjakke, str. L, Wrangler, Blue, Denim, God men brugt, Vintage Made in USA US str. 46 , Ca str. L

  350,00 kr.03-06-2023
 2. ZJ Denim Jeans - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 48

  ZJ Denim Jeans - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 48

  ZJ Denim, str. 48, Jeans, Et par jeans fra ZJ Denim. Disse jeans er røde og i størrelse 48. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Budbee for kr. 3

  49,00 kr.29-03-2023
 3. Højtaljet denimskirt, str. 26, Only, Grå, Denim, Ubrugt

  Højtaljet denimskirt, str. 26, Only, Grå, Denim, Ubrugt

  75,00 kr.03-06-2023
 4. Denim Hunter Jeans - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 31

  Denim Hunter Jeans - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 31

  Denim Hunter, str. 31, Jeans, Et par jeans fra Denim Hunter. Disse jeans er multifarvet og i størrelse 31. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med B

  59,00 kr.29-03-2023
 5. Dr Denim Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: L

  Dr Denim Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: L

  Dr Denim, str. L, Kjole, Kjole fra Dr Denim. Kjolen er hvid og i størrelse large. Det er en god idé at have nogle få lækre basis ting i garderoben, som kan sættes sammen med stort set alt. Denne her

  79,00 kr.29-03-2023
 6. E-Bound Denim Jakke - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S

  E-Bound Denim Jakke - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S

  Jakke, str. S, E-Bound Denim, Jakke fra E-Bound Denim. Jakken er grå og i størrelse small. Denne vinterjakke er grå og dejlig varm, så du kan holde varmen i den kolde tid. ✓ Du får altid 30 dages

  209,00 kr.29-03-2023

Relaterede artikler