Klimahandledagen: Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser
Livsstil

Klimahandledagen: Katrine forvandler brugte håndklæder til trendy bluser

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

I anledningen af Klimahandledagen, som falder 25. april 2024, har vi her på DBA valgt at sætte fokus på en række klima-initiativer med genbrug for øje, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed, og derfor har vi valgt at fremhæve denne artikel om skønne 26-årige Katrine Goli, der syer gamle, brugte 70’er-håndklæder om til hippe skjorter. Hendes unikke designs er så populære at anerkendte musikere optræder i dem.

Det er blevet brugt igen og igen, og det har tørret alt fra hænder til fugtige kroppe.

Håndklædet. Kunne du forestille dig at købe et brugt ét af slagsen? Eller måske endda bruge det som beklædning? Det lyder måske umiddelbart ikke så lækkert. Men lækkert, fancy og moderne er lige netop det, Katrine Maria Goli Jensens vintagebluser, lavet af brugte håndklæder, er.

- Jeg fik Idéen, fordi jeg synes, det er spændende at bruge kasseret tekstiler og bruge noget, som man tænker, ’det kan jeg ikke bruge’. Og så kan jeg godt li’, at det er anderledes, fortæller Katrine og fortsætter:

- Jeg syntes, der var så mange flotte håndklæder med nostalgiske print. Jeg kunne se, de ikke blev brugt til så meget, og det syntes jeg, var synd. Jeg går efter håndklæder fra 70’erne i pastelfarver, som ikke er møre, men i god stand. De har en flot overflade. Printet er nostalgisk og gået ind i tekstilet, så det nærmest har en 3D-effekt, siger den unge iværksætter.

Katrine gennemsøger både genbrugsbutikker og DBA for at finde håndklæder med det udtryk, som hun går efter. Ifølge hende selv har hun rippet DBA for alle flotte, retro-håndklæder. Så hvis du har retro-håndklæder derhjemme i god stand, så tøv endelig ikke med at sætte dem til salg på DBA

Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.
Katrine drømmer om at leve af at upcycle tekstiler på fuldtid. For at få det hele til at køre rundt økonomisk har hun indtil nu arbejdet i en pølsevogn på deltid.

Folk fra hele verden køber Katrines upcyclede kreationer

Den 26-årige københavner, som nu bor i Valby, er uddannet beklædningsassistent på Next i København og som designteknolog på KEA. For 2,5 år siden tog hun springet til at lave sin egen forretning ’By Katrine Goli’, som fik en forrygende begyndelse.

Katrines influencer-veninde Emma Moldt postede nemlig et billede af Katrines anderledes håndklæde-skjorte på Instagram.

- Hun postede det for sjov, men der skete noget. Der kunne jeg mærke, at jeg skulle lave det. Der var mange, der var interesserede i det.

Lige siden er det kun gået én vej for Katrine, som primært sælger sit tøj på sin hjemmeside. Hun sender til næsten alle lande, og især danskere, nordmænd, svenskere, tyskere, spanier og australiere står i kø for at købe hendes designs.

Håndklæder på DBA:

 1. Håndklæde, 8 NYE Sødahl håndklæder 48x93cm, købt, vasket, og har ligget i skabet, har bare for mange

  Håndklæde, 8 NYE Sødahl håndklæder 48x93cm, købt, vasket, og har ligget i skabet, har bare for mange, nu skal der ryddes op.

  199,00 kr.18-06-2024
 2. Håndklæde, Lexington, Riviera Maison, UBRUGT håndklæde fra Lexington (aldrig vasket)
Str: 130 x 70 c

  Håndklæde, Lexington, Riviera Maison, UBRUGT håndklæde fra Lexington (aldrig vasket) Str: 130 x 70 cm Ikke ryger hjem. Nypris: 395,- Jeg sælger også et mindre håndklæde magen til i farven (se den a

  325,00 kr.18-06-2024
 3. Weekendtaske, Designers Remix, Fantastisk og kæmpestor lærredstaske med motiv fra stranden. Little

  Weekendtaske, Designers Remix, Fantastisk og kæmpestor lærredstaske med motiv fra stranden. Little Remix hedder mærket. Kan let rumme store håndklæder og sololie plus det løse. Super stand.

  70,00 kr.18-06-2024
 4. Andet, Lædertøj mm , Blandet , str. M og L, Næsten som ny, Varen er vurderet til 3200 kr

Læs gerne

  Andet, Lædertøj mm , Blandet , str. M og L, Næsten som ny, Varen er vurderet til 3200 kr Læs gerne annoncen inden henvendelse Kun kontant 1 stk lædernederdel str M, mrk Vero moda, brun, før pris 1

  1.500,00 kr.18-06-2024
 5. Opbevaringsskab firkantet spa

  Opbevaringsskab firkantet spa

  Tilbehør til spabade, Opbevaringsskab firkantet spa, Prisgaranti -- 60 dages returret Opbevaringsskab der passer på hjørnerne på et firkantet spabad. Skabet har en indsat hylde, og giver mulighed for

  1.095,00 kr.26-10-2023
 6. MSpa Oppustelig kølebox

  MSpa Oppustelig kølebox

  Tilbehør til spabade, MSpa Oppustelig kølebox, Prisgaranti -- 60 dages returret Sørger for at have kolde drikkevarer tæt på dit spabad. Kan også bruges som holder til f.eks. håndklæder. Størrelse: 4

  249,00 kr.26-10-2023

Kendte optræder i hendes tøj

Det er ikke kun Katrines influencer-veninde og mennesker fra nær og fjern, der er vilde med Katrines upcyclede designs. Den populære sanger og kunstner Tobias Rahim har flere gange optrådt i hendes tøj.

- Han kontaktede mig, inden han var blevet rigtig kendt, men allerede der tænkte jeg ’hold da kæft, det er fedt’. Da han kontaktede mig igen efter, han var blevet stor, var jeg faktisk lidt chokeret. Jeg tænkte ’kan det virkelig passe’, siger Katrine og fortsætter:

- Det betyder sindssygt meget for mig, at der er nogen, der synes, mit tøj er så fedt, at de vil optræde i det på scenen. Det giver noget troværdighed, fortæller hun.

Den danske sanger Siné har også optrådt i Katrines tøj. Dog ikke hendes håndklæde-outfits, men et upcyclede patcwork denim-sæt. Katrine syer nemlig også tøj af andre aflagte tekstiler. Eksempelvis denimstof, duge, lagner og sengetøj.

Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.
Musikeren Tobias Rahim er så med Katrines unikke tøj, at han optræder i det.

Katrine vil lave tøj til alle slags mennesker

For den 26-årige iværksætter betyder det meget at være inkluderende. Det er en del af hendes DNA. Derfor fokuserer hun på at designe tøj, som alle kan gå i.

- Jeg ved, at modebranchen har en kæmpestor magt. Jeg synes, det er vigtigt, at man tager ansvar som brand. Jeg tager ansvar ved upcycling, men jeg vil gerne gøre noget udover det. Det er svært for mig nu, fordi jeg står med alt selv, siger Katrine.

Lige nu forsøger hun at være inkluderende i forhold til køn, men på sigt vil hun også være inkluderende, når det handler om kropsstørrelser. Upcycling er dog grundstenen i Katrines brandidentitet.

- Jeg gør mit bedste for ikke at bruge for mange ressourcer på det, jeg laver. Det vil jeg ikke gå på kompromis med. Det vil altid være der. Det er en værdi for mig som menneske, at jeg tænker bæredygtig, siger hun.

Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.
Katrines bedste tip, til dig der drømmer om at gøre hende kunsten efter, er, at du går på jagt efter stof på eksempelvis DBA og også i genbrugsbutikker. I sidstnævnte kan det være en god idé at spørge efter stof. Nogle gange ligger lagner, duge, håndklæder og andre brugte tekstiler i kælderen.

Det tjener Katrine på sit tøj

Hvis man vil have fingrene i Katrines tøj, skal man være hurtig. Hun laver nemlig kun ti styks ad gangen, som hun sætter til salg. Nogle gange er tøjet væk på en time, andre gange går der lidt længere tid.

Når hun skal sy en skjorte, bruger hun ofte fire håndklæder, som hun typisk giver mellem 30-50 kroner for per styk. Det tager hende et par timer at sy en skjorte, og hun tager 1.400 kroner for dem.

- Jeg bruger ikke så mange penge på materialer, men dét, jeg laver, er helt unikt, og man kan ikke købe noget lignende ret mange steder, fortæller Katrine.

Katrine drømmer om at leve af sit brand på sigt og også ansætte folk, som kan hjælpe hende med at sy. Indtil nu har hun arbejdet deltid i en pølsevogn for at få den økonomiske del til at hænge sammen.

Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.
Her Katrine selv iført én af sine helt særlige bluser. Dette er et vintage Coca-Cola håndklæde, hun har forvandlet til en sej bluse.

Denim til salg på DBA:

 1. Shorts, Sparkz, str. 28, Cowboyshorts, God men brugt, 3 par Sparkz shorts i denim.
Øverst: str. 27

  Shorts, Sparkz, str. 28, Cowboyshorts, God men brugt, 3 par Sparkz shorts i denim. Øverst: str. 27 Lyse: str. 28 Mørke: str. 28 Passes alle sammen af en small. Det er jeg. Samlet 120kr

  120,00 kr.18-06-2024
 2. Cowboyjakke, str. One size, LEVI'S, Næsten som ny, Størrelse L
Dame

Original

  Cowboyjakke, str. One size, LEVI'S, Næsten som ny, Størrelse L Dame Original

  250,00 kr.18-06-2024
 3. Cowboyjakke, str. 36, Wood Wood, Blå, Bomuld, Ubrugt, Lækker sommer jakke til kjoler og bukser

  Cowboyjakke, str. 36, Wood Wood, Blå, Bomuld, Ubrugt, Lækker sommer jakke til kjoler og bukser

  220,00 kr.18-06-2024
 4. Jeans, Levi's, str. 29, Blå, Ubrugt, High waisted mom jeans fra Levis Str 29
Længde: 27

Kan sende

  Jeans, Levi's, str. 29, Blå, Ubrugt, High waisted mom jeans fra Levis Str 29 Længde: 27 Kan sendes med GLS eller DAO Søgeord: cowboybukser, denim bukser, højtaljede bukser, højtalje, mom

  100,00 kr.18-06-2024
 5. Sommerkjole, OPUS, str. XXL, MØRKEBLÅ, TENCEL, God men brugt, Lækker kjole fra Opus, str. 44, lom

  Sommerkjole, OPUS, str. XXL, MØRKEBLÅ, TENCEL, God men brugt, Lækker kjole fra Opus, str. 44, lommer i siden. Tyndt denim stof - tencel og meget behagelig at have på. I fin stand Fra det lækre tys

  145,00 kr.18-06-2024
 6. Denim nederdel, str. 42, Esprit, Denim blå, God men brugt, Lækker denimnederdel med flere finurlig

  Denim nederdel, str. 42, Esprit, Denim blå, God men brugt, Lækker denimnederdel med flere finurlige detaljer. Læg bag på. Baglommer og forlommer. Str 42. #denimnederdel #cowboynederdel

  150,00 kr.18-06-2024

Relaterede artikler