21-årige Karl lever af kunst på brugte sneakers
Livsstil

21-årige Karl lever af kunst på brugte sneakers

Louise Guldager
Louise Guldager

Kan man tjene penge på at sælge gamle sko, der er malet? Og kan man endda gøre en hel forretning ud af det? Ja, det kan man. Hvis man er kreativ og har fingeren på pulsen, som 21-årige Karl Faurholt har. Her kan du blive klogere på, hvor god en forretning, det er.

Det begyndte med et par slidte Adidas-sko, som Karl Faurholt havde lappet hullet med ved hjælp af noget Spiderman-stof. Han fik flere spørgsmål på skoene og på et tidspunkt, besluttede han at lægge et billede op på Facebook. Herfra er resten historie, som man siger.

På kort tid fik Karl Faurholt nemlig så mange henvendelser på skoene og på, om han kunne lave lignende customized modeller, at han fik en god ide. Altså sko, der er unikke og one-of-a-kind, fordi de er den eneste af sin slags. Og så startede forretningen ellers.

21-årige Karl Faurholt finder og opkøber gamle sneakers, populære modeller, som han laver om på i designs og skaber kunst på. Derfra sælges de igen. Og efterspørgslen er stor. Faktisk så stor, så Karl Faurholt for tre år siden droppede ud af gymnasiet for at hellige sig sin sneaker-forretning 'KarlsKicks'.

Til at begynde med solgte han skoene på Facebook, Instagram og Snapchat, men I dag har han også sin egen fysiske butik i hjertet af København. Her sælger han både brugte og nye sko, men fællesnævneren er, at de er unikke og skiller sig ud fra mængden. Det er sko, der ikke ligner det, som alle andre har.

Sneakers til mænd til salg på DBA:

 1. Sneakers, Reebok, str. 39, Sort, Næsten som ny, Indremål 25.5 cm. Nypris 700 kroner.

Forsendelse

  Sneakers, Reebok, str. 39, Sort, Næsten som ny, Indremål 25.5 cm. Nypris 700 kroner. Forsendelse med track and trace for 40 kroner.

  100,00 kr.21-06-2024
 2. Sneakers, Nike, str. 36,5, Sort, Læder, Næsten som ny, Air Force 1 Mid LE GS 'Triple Black' str.

  Sneakers, Nike, str. 36,5, Sort, Læder, Næsten som ny, Air Force 1 Mid LE GS 'Triple Black' str. 36.5 Nypris 900 kroner. Indremål 23.5 cm. Forsendelse med track and trace for 41 kroner til nærme

  330,00 kr.21-06-2024
 3. Sneakers, Dockers, str. 42, Brun, Næsten som ny, Fede sko. Stort set kun prøvet.

Kan afhentes på

  Sneakers, Dockers, str. 42, Brun, Næsten som ny, Fede sko. Stort set kun prøvet. Kan afhentes på Østerbro i København eller sendes for omkring 50,- kr.

  150,00 kr.21-06-2024
 4. Sneakers, Nike, str. 43, Hvid, Næsten som ny, Nike Air Force one

  Sneakers, Nike, str. 43, Hvid, Næsten som ny, Nike Air Force one

  250,00 kr.21-06-2024
 5. Sneakers, Off-White, str. 42, Blå sort, Sway, Næsten som ny, Et par Off-White sneakers i str. 42.

  Sneakers, Off-White, str. 42, Blå sort, Sway, Næsten som ny, Et par Off-White sneakers i str. 42. Off-White off-court 3.0 high. De er brugt 1-2 gange. De er nærmest komplet nye. Nogle dyre sk

  2.750,00 kr.21-06-2024
 6. Sneakers, PUMA, str. 43, Grøn, Suede, Næsten som ny, Har dsv ikke kassen da de er købt i NYC. Har

  Sneakers, PUMA, str. 43, Grøn, Suede, Næsten som ny, Har dsv ikke kassen da de er købt i NYC. Har også er par grønne snørebånd.

  500,00 kr.20-06-2024

I skrivende stund er der 3.402 sneakers til salg i herrekategorien på DBA. 900 af dem ligger til en pris på over 800 kroner.

Karl Faurholt, der er 21 år gammel og lever af at sælge og omdesigne sneakers, bruger selv DBA hyppigt, når han skal kigge efter sko. Han kigger især efter dyre mærkevarer, som eksempelvis disse populære Balenciaga
Karl Faurholt, der er 21 år gammel og lever af at sælge og omdesigne sneakers, bruger selv DBA hyppigt, når han skal kigge efter sko. Han kigger især efter dyre mærkevarer, som eksempelvis disse populære Balenciaga

Louboutin og Yeezy er ikke specielt nok!!

Karl Faurholt, der i dag har 41.000 følgere på sin Facebook-side og sin egen Youtube-kanal, bruger DBA til at finde de sko, som han kan bruge i sin forretning. Han kigger også blot af ren og skær interesse. Han skal altid lige holde sig opdateret på, om der ligger gode muligheder og venter. Og han kigger især efter mærkevarer, når han køber bruge sneakers:

- Det skal være den helt rigtige model. Gerne sko, der har en høj nypris. Mine købere vil have noget, der skiller sig ud, fortæller han og understreger, at det især er high-end mærker, der er blandt de populære sko.

Mærker som Gucci, Prada og Valentino sælger rigtig godt, men også Adidas, Puma og Nike er eftertragtende. Især hvis det er udgåede modeller eller speciel-udgaver.

Det handler dybeste set om, hvilket signal man vil sende. Jeg har både sko fra Yeezy og Christian Louboutin, der er dyre sko, som kun findes i limited editions. Men de er stadig ikke specielle nok til nogle af mine kunder
fortæller han. Og netop derfor maler Karl på dem. Det er med til at gøre skoen helt unik:

- Der er gigantisk efterspørgsel. I Danmark er det helt ekstremt. Her begynder vi meget tidligere at gå op i den slags end for eksempel i USA, der ellers også er et stort sneakers-marked.

Navnet ’Yeezy’ stammer fra 2009, hvor Kanye Wests designsamarbejdede med Nike under navnet Yeezy. Det er også året, hvor den ultra hypede Nike Air Yeezy blev released. I 2014 kom den til dato mest omdiskuterede sneakers, som også blev afslutningen på samarbejdet mellem Nike og Kanye: En all-red Nike Air Yeezy 2. Modellen blev senere døbt ”Red October”.

YEEZY-sneakers til salg på DBA:

 1. Adidas Yeezy Sneakers, Herre Boost 350 V2 'Grå' Cinder (40)

  Adidas Yeezy Sneakers, Herre Boost 350 V2 'Grå' Cinder (40)

  Sneakers, Adidas Yeezy, str. EU 40, Nyeste Udvalg - LIVE preview med alt det nyeste. ⭐️ Professionelt renset forinden afsendelse⭐️ Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over 'valg af st

  1.500,00 kr.03-11-2023
 2. Sneakers, Yeezy, str. 46, Ubrugt, NY OG I ORIGINAL BOKS:
Yeezy Slide “ black onyx “
Str 46

Der er

  Sneakers, Yeezy, str. 46, Ubrugt, NY OG I ORIGINAL BOKS: Yeezy Slide “ black onyx “ Str 46 Der er mærker på den venstre sko (se første billede). Skoene har IKKE været brugt. Boks og kvittering af a

  900,00 kr.20-06-2024
 3. Sandaler, Yeezy, str. 42, Dark Onyx/sort, Foam, Ubrugt, Stilet yeezy slides i farven “Dark Onyx”

  Sandaler, Yeezy, str. 42, Dark Onyx/sort, Foam, Ubrugt, Stilet yeezy slides i farven “Dark Onyx” Alt OG Aldrig rørt en fod Til den bedste pris Vundet på Adidas Confirmed

  715,00 kr.19-06-2024
 4. Sneakers, Yeezy, str. 44,5, Dark Onyx, Ubrugt, Yeezy Slide 'Dark onyx'

Str. 44,5
Stand. Helt nye,

  Sneakers, Yeezy, str. 44,5, Dark Onyx, Ubrugt, Yeezy Slide 'Dark onyx' Str. 44,5 Stand. Helt nye, aldrig brugt Original kasse & kvittering medfølger. Pris. 845 Kan afhentes i Herning eller sendes

  845,00 kr.19-06-2024
 5. Sandaler, Yeezy Adidas , str. 43, Cremefarvet, Gummi, Ubrugt, Super smarte yzy foam rnr
Aldrig b

  Sandaler, Yeezy Adidas , str. 43, Cremefarvet, Gummi, Ubrugt, Super smarte yzy foam rnr Aldrig brugt, ikke ryger hjem, sender gerne

  759,00 kr.19-06-2024
 6. Sneakers, Yeezy Boost 700 V2 Tephra, str. 44, God men brugt, Jeg har passet godt på dem og de er i

  Sneakers, Yeezy Boost 700 V2 Tephra, str. 44, God men brugt, Jeg har passet godt på dem og de er i fin stand næsten uden slid mærker. Hvis de får et clean up kan de blive rigtig clean! Kan sendes af

  1.100,00 kr.19-06-2024

Ifølge Karl Faurholt er især Yeezy nogle af de helt populære sneakers og har været det længe. Prisen holder, de stiger ofte i værdi, designet er unikt, og de er tidssvarende. Lige nu er der 331 Yeezy-modeller til salg på DBA. 200 af dem befinder sig på Sjælland, så her har du størst chance for at finde dem.

De her sneakers hitter lige nu

Herhjemme begynder  unge drenge allerede i 12-års alderen at kontakte Karl. Karl renser skoene og sætter dem i stand. Nogle gange laver han lidt om på dem, syer noget eller maler lidt på dem. Og han elsker den kreative proces. Det er derfor, han gør det og har gjort det i snart 6 år. Hans kunder er mestendels unge drenge og mænd, men de spænder efterhånden bredt.

Sidder du og overvejer at gøre Karl kunsten efter, eller er du usikker på, om du mon har et par gamle sneakers stående, som han kunne være interesseret i at købe, så har Karl nogle gode råd til, hvad der især hitter lige nu: 

Off-white er meget populært. Den farve er vejen frem lige nu. Og så igen, gerne mærkesko: Yeezy er meget efterstræbt. Og alle special-edition udgaver, der ikke forhandles længere.

Sidst men ikke mindst, så skal du vide, hvis du vil investere i sko og tjene penge på dem, så skal du ikke gå i dem. Det er sådan, de bliver mest værd, forklarer Karl, men råder dog til, at man hovedsageligt køber sko, fordi man har i sinde at gå i dem.

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Disse sneakers er oplagte som investeringsobjekter
LÆS OGSÅ: Sneakers ekspert:  Disse sneakers er oplagte investeringsobjekter

Det er især mærker som Gucci, Valentino og andre dyre high-end brands, der sælger godt, fortæller Karl Faurholt. Her ses et par sneakers fra Rick Owens, i størrelse 42 på DBA, som Mark fra Amager sælger til 3.100 kroner. Til højre ses et par af de populære Adidas Yeezy Boost 350 V2 'Zebra', i størrelse 40,5. Dem sælger Martin fra Aalborg til 2.599 kroner
Det er især mærker som Gucci, Valentino og andre dyre high-end brands, der sælger godt, fortæller Karl Faurholt. Her ses et par sneakers fra Rick Owens, i størrelse 42 på DBA, som Mark fra Amager sælger til 3.100 kroner. Til højre ses et par af de populære Adidas Yeezy Boost 350 V2 'Zebra', i størrelse 40,5. Dem sælger Martin fra Aalborg til 2.599 kroner

Karls egen favorit model

Blandt Karls egne favoritter tæller en model som Nike Yeezy 2 Red October, som den så mundret hedder. Det er en rød sneaker, der var den sidste, Kanye West designede for Nike, inden de stoppede samarbejdet. Efterfølgende er den kun blevet mere og mere hypet og er i dag anset for en af de yderst sjældne sneakers at få fingrene i.

Faktisk har Karl allerede to af disse i sin butik, prisen ligger mellem 25.000 – 50.000 for et par.

- Det er jo blevet et samlerobjekt. Typisk vil man ikke bruge den. For den vil efter alt at dømme kun blive mere værd hen over årene, hvis den er i perfekt stand. Ellers er det typisk rappere eller kendte mennesker, der går i så dyr en sneaker, fortæller Karl.

Nike Air Force til salg på DBA:

 1. Sneakers, Nike, str. 36,5, Sort, Læder, Næsten som ny, Air Force 1 Mid LE GS 'Triple Black' str.

  Sneakers, Nike, str. 36,5, Sort, Læder, Næsten som ny, Air Force 1 Mid LE GS 'Triple Black' str. 36.5 Nypris 900 kroner. Indremål 23.5 cm. Forsendelse med track and trace for 41 kroner til nærme

  330,00 kr.21-06-2024
 2. Sneakers, Nike, str. 43, Hvid, Næsten som ny, Nike Air Force one

  Sneakers, Nike, str. 43, Hvid, Næsten som ny, Nike Air Force one

  250,00 kr.21-06-2024
 3. Sneakers, Nike, str. 42, Sort og hvid, God men brugt, Sort og hvid Nike Air Force. Skoen er hoveds

  Sneakers, Nike, str. 42, Sort og hvid, God men brugt, Sort og hvid Nike Air Force. Skoen er hovedsageligt brugt til arbejde på en restaurant, derfor er der ridser i bunden af skoet, fra ødelagt glas

  275,00 kr.19-06-2024
 4. Sneakers, Nike, str. 43, Grå, Næsten som ny, Nike Air Force 1 

God stand - tegn på brug

Perfekte

  Sneakers, Nike, str. 43, Grå, Næsten som ny, Nike Air Force 1 God stand - tegn på brug Perfekte her til sommer!??

  345,00 kr.19-06-2024
 5. Sneakers, Nike , str. 39, Offwhite, God men brugt, Nike Air Force 1 low - The Ten
Str. 39
Authenti

  Sneakers, Nike , str. 39, Offwhite, God men brugt, Nike Air Force 1 low - The Ten Str. 39 Authentic Certifikat fra Take Off Copenhagen Sælges for 2900,- Brugt men en fin stand og netop fået en rensn

  2.900,00 kr.19-06-2024
 6. Nike Sneakers, Air Force Max 2013 All-Star Rayguns (44)

  Nike Sneakers, Air Force Max 2013 All-Star Rayguns (44)

  Sneakers, Nike, str. EU 44, RayGuuns. Læs mere om dette Item forneden. 360˚ graders dybdegående video Item Informationer Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over valg af størrelse.

  2.000,00 kr.31-03-2023

Nike Air Force er en god investering. Det er en af verdens mest solgte sko, og det forstår Karl Faurholt godt. En evig klassiker med et robust, cool look. Lige nu er der 116 annoncer på DBA med Nike Air Force på DBA. 60 af disse ligger til under 400 kroner.

Sneakers til 40.000 kroner

Men de to par Red October er trods den meget høje pris faktisk ikke det dyreste par, som Karl har stående i sin butik. Det er nemlig et par Nike Air Mags fra ’Tilbage til fremtiden’ med Michael J Fox, der kun er lavet 1.500 af i verden – de koster 40.000 kroner.

En anden personlig favorit hos den unge sneaker-entutiast er den klassiske Air Force One model fra Nike. Den ligger prismæssigt i den anden ende at skalaen og er en sko, som rigtig mange går med. Den er komfortabel og fair i pris, forklarer Karl. Oprindeligt er det den første basketball sneaker, som Nike producerede, lavet tilbage i 1972.

- Den er bare super fed. Den har en flot silhuet. Den er klassisk og lidt stor i det. Den holder til at blive slidt og ser fedest ud, når den er gået lidt i. Det er en af verdens mest solgte sko. Og jeg forstår det godt, fortæller Karl, der selv går i modellen ofte.

Det vigtigste er dog ikke, hvilket mærke din sneaker er, eller hvor meget, den har kostet, mener Karl:

- Folk skal købe, hvad de selv synes, ser fedt ud. Det handler alligevel om, hvordan du styler den.

LÆS OGSÅ: Virgil Nicholas – en ægte sneakers junkie!

Her ses tre populære modeller fra Karlskicks instagramprofil af samme navn. Fra venstre et par customized Jordan 4, lavet til Kulturnatten, i midten de omtalte og hypede Yeezy Red October og et par klassiske Vans
Her ses tre populære modeller fra Karlskicks instagramprofil af samme navn. Fra venstre et par customized Jordan 4, lavet til Kulturnatten, i midten de omtalte og hypede Yeezy Red October og et par klassiske Vans

Er du ligesom Karl bidt af en gal sneakers-ildsjæl, så læs med her, hvor en sneakers-ekspert giver råd til, hvor på sneakersne, du bedst kan tjekke, hvor brugte, de er. Få sneakers-ekspertens syv vigtigste råd lige her.

En ægte sneakers-entusiast giver naturligvis hele familien det bløde fodtøj på. Har du også prøvet at stå i en skobutik og sige ‘nååååhhhh’ og ‘iiiihhhh’, når du ser de små miniature sneakers til babyer og helt små børn?  Så læs her, hvor Lise og Michaels guide om retro sneakers til de mindste giver dig gode råd med på vejen.

Du kan også møde en ægte sneakers-samler i videoen herunder:

Læs mere om Cassandras samling af sneakers i artiklen bag videoen, som du finder, her

Relaterede artikler