Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne
Livsstil

Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne

Christine
Christine

Du kan sikkert huske Kawasaki og Converse, men der er uden tvivl også et par sko eller to, du med tiden har fortrængt. Kan du huske alle de sko, vi hoppede i gennem 00’erne? Vi opdaterer dig med denne liste over de 10 mest populære sko fra årtiet i anledningen af, at DBA fylder 40 år. I denne artikel går turen til 00'erne og ned til vores fødder.

Du hoppede med sikkerhed i bukser fra Miss Sixty, lod tasken fra Eastpak daske langt nede på rumpetten og chattede med vennerne over MSN. Men hvad stak du fødderne i den gang i 00’erne? Bamsestøvler, Kawasakieller Converse?

Du gik det nye millennium i møde med stil, gjorde du ikke? Det synes du med sikkerhed dengang, men hvordan du egentlig anser det i dag, er måske en anden sag. Sådan tænker de fleste umiddelbart, men vent nu lige lidt. Dykker vi ned i listen over de 10 mest populære sko fra 00’erne, vil du med garanti blive overrasket over, hvad du ser. For lad os komme med en lille teaser: Vi går faktisk med nogle af skoene endnu! Hvilke det er, afslører vi her, hvor vi i anledningen af, at DBA kan fejre 40 års jubilæum går ned af fortidens vej og minder dig om alle de sjove genbrugstendenser de seneste fire årtier. 

Kan du huske de bløde bamsestøvler? Melissa sælger dette par for 50 kroner. Det er en størrelse 38, og du kan hente dem i Næstved.
Kan du huske de bløde bamsestøvler? Melissa sælger dette par for 50 kroner. Det er en størrelse 38, og du kan hente dem i Næstved.

Her er 00’ernes buffaloboots

Hvad buffaloboots gjorde for moden i 90’erne, gjorde Kawasaki for 00’erne. Skoene kunne fås i flere farver fra de afdæmpede sorte, til de pink, orange eller grønne modeller, der lyste op for enden af de ekstremt stramme busker, vi gik rundt i. 

Var du særligt smart, trak du selvfølgelig de hvide tennissokker op over bukserne, så man rigtigt kunne se de seje sko.

Sko med skaktern

Skakternede sko var for både piger og drenge, og der skulle stå 'Vans' på dem, hvis du var med på moden – og det var du med garanti.

Fordelen ved skoen var, at de – modsat mange af de andre fra 00’erne – faktisk kunne bruges på regnvejrsdage uden, at fødderne blev våde. Samtidig kunne du hoppe i dem på få sekunder, så du snart kunne stikke af sted på dit skateboard.

Find et par Vans i dag:

 1. Fritidssko, VANS, str. 43, Næsten som ny, Old Skool - Off the wall Pro. Indremål 28 cm. Nypris 800

  Fritidssko, VANS, str. 43, Næsten som ny, Old Skool - Off the wall Pro. Indremål 28 cm. Nypris 800 kroner. Kan sendes til din fortrukne dao pakkeshop med track and trace for 40 kroner.

  200,00 kr.27-09-2023
 2. Sneakers, Vans, str. 42, Næsten som ny, Sælger 3 par næsten ubrugte Vans til 400kr

De er Max brugt

  Sneakers, Vans, str. 42, Næsten som ny, Sælger 3 par næsten ubrugte Vans til 400kr De er Max brugt 2-3 gange og det sorte/guld er brugt 1

  400,00 kr.27-09-2023
 3. Van Gils Blazer - Secondhand - Mand - Størrelse: XL

  Van Gils Blazer - Secondhand - Mand - Størrelse: XL

  Van Gils, str. XL, Blazer, Blazer fra Van Gils. Blazeren er grå. Med blazeren fra Van Gils så er du klar til fest. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi se

  309,00 kr.29-03-2023
 4. Van Gils Skjorte - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  Van Gils Skjorte - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  Skjorte, Van Gils, str. 40, Skjorte fra Van Gils. Skjorten er hvid. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Budbee for kr. 35,- ✓ Vi sender med GLS

  169,00 kr.29-03-2023
 5. Herredeodorant, Basic Instinct, Van Gils, Van Gils
Basic Instinct
Deodorant Stick 75 ml

Duften give

  Herredeodorant, Basic Instinct, Van Gils, Van Gils Basic Instinct Deodorant Stick 75 ml Duften giver opmærksomhed med en uskyldigt blanding af frisk frugt. Disse top noter lokke dig til de dybere og

  140,00 kr.26-09-2023
 6. Bluse, Emily van den bergh, str. 46, blå/hvid, bomuld, God men brugt, En fin designer bluse. ny pris

  Bluse, Emily van den bergh, str. 46, blå/hvid, bomuld, God men brugt, En fin designer bluse. ny pris kr.350

  200,00 kr.26-09-2023

Mærkeligt? Sutsko i skoletiden

Tager du på arbejde eller i skole med sutsko på fødderne? Det gjorde vi i 00’erne, men den gang kaldte vi det ikke for sutsko, men kinasko.

Praktisk var modefænomenet dog på ingen måde, for skoen sugede selv de mindste dråber fugt til sig, så man sjoskede rundt i våde sko og sokker dagen lang. Den sorte sko med den hvide stofbund var altså garanti for kolde fødder, men det forhindrede os ikke i at leve op til moden selv på en regnfuld efterårsdag eller en våd vintermorgen.

Et sikkert hit fra Kina

Fra kinasko til kinesisk netsko – vi var vilde med fodtøj fra Østen i 00’erne! De kulørte netsko var en farverig flip-flop, som var perfekt at tage på til stranden. Eller i byen, i supermarkedet, til bryllup, halbal, eller hvor vi nu ellers skulle hen.

De gennemsigtige netsko var et hit både til hverdag og fest.

Kan du huske denne tendens?

Man kan overveje, om det måske var en tendens? Sutsko og slippers var i hvert fald gengangere i skoskabet. Den største ulempe ved dem var bare, at de ikke holdt særligt længe, så pengene, vi havde tjent ved at gå med aviser, kunne hurtigt blive brugt på fodtøj.

Heldigvis behøvede vi ikke gå på shopping i de dyreste butikker for at være med på moden. Bilka var nemlig leveringsdygtige i tidens mest eftertragtede slippers – ja, dem med det lille diamantspænde på siden – og kunne du grave dem fri i guld eller sølv, var du skolens smarteste teenager.

LÆS OGSÅ: For små sko?

For kun 25 kroner kan du blive den heldige ejer af et par kinasko. Marta fra Køge sælger dette par i størrelse 39.
For kun 25 kroner kan du blive den heldige ejer af et par kinasko. Marta fra Køge sælger dette par i størrelse 39.

Dette huskede du med garanti at gøre

Okay, måske er vi faktisk slet ikke så langt fra 00’erne, som vi tror? Sneakers var lige så populære dengang, som de er i dag.

I 00’erne stak vi fødderne i de hvideste sneakers fra Reebok, og vi huskede selvfølgelig, at skoflappen skulle side foran remmene.

Denne sko tog timer at tage på

De fleste piger fra 00’erne kan nok huske gladiator-sandalerne, og ikke for deres lækre design eller gode kvalitet, men derimod for, hvor besværlige de var at tage på… For her står vi med en sko, du skal afsætte tid til at komme i.

De mange remme og snører giver dig kamp til stregen, og det bliver jo heller ikke nemmere af at balancere på et ben, mens du forsøger at stikker fødderne i en sko, som skal snøres langt op ad benet. Og jo højere, jo bedre, synes mottoet at være, for gik sandalen til knæet, var du bare ekstra tjekket!

Kan du huske denne klassiker?

Vi var ikke for fine til at få en lille sløjfe på skoen eller en cool kvast på toppen. Havde du også ballerinaerne? De fandtes i mange farver, kunne havde mange former, mens fælles for dem alle var, at de både var smarte sammen med vores skinny jeans, mini-skirts og croptops.

Find sneakers i dag:

 1. Sneakers, str. 39, Hummel, Næsten som ny, Kun brugt 2 gange..
Nypris 400 kr

Sendes ikke!

  Sneakers, str. 39, Hummel, Næsten som ny, Kun brugt 2 gange.. Nypris 400 kr Sendes ikke!

  200,00 kr.27-09-2023
 2. Sneakers, Sketchers, Air-cooled Memory Foam, Slip-ins, , str. 41, Marineblå, Stretch textile , U

  Sneakers, Sketchers, Air-cooled Memory Foam, Slip-ins, , str. 41, Marineblå, Stretch textile , Ubrugt, Fejlkøb, ny pris ved Skoringen 1.100 kr

  500,00 kr.27-09-2023
 3. Sneakers, str. 37, Sketchers billion 2, Sorte, Næsten som ny, Flotte Sketchers billion 2, brugt 3

  Sneakers, str. 37, Sketchers billion 2, Sorte, Næsten som ny, Flotte Sketchers billion 2, brugt 3 gange, er desværre lidt for små, indvendig mål 24 cm, har en praktisk lynlås ved siden af snørebånd

  300,00 kr.27-09-2023
 4. Sneakers, str. 41, Girlhood, Hvide, Nubuck, stof, Næsten som ny, Super smarte sneakers med smarte

  Sneakers, str. 41, Girlhood, Hvide, Nubuck, stof, Næsten som ny, Super smarte sneakers med smarte detaljer ! Er vild med dem, men de klemmer. Har kun haft dem på et par gange, så de er som ny!

  400,00 kr.27-09-2023
 5. Sneakers, Arkk, str. 43, Army, Næsten som ny, Super flotte Arkk sko str. 43 kun brugt få gange. Fa

  Sneakers, Arkk, str. 43, Army, Næsten som ny, Super flotte Arkk sko str. 43 kun brugt få gange. Farven er army, lidt svær at få på billederne, men sidste billede fra nettet er meget rigtig.

  350,00 kr.27-09-2023
 6. Sneakers, str. 40,5, Adidas Flacon Out loud sneakers, Multi dyreprint, Pels & læder, Næsten som n

  Sneakers, str. 40,5, Adidas Flacon Out loud sneakers, Multi dyreprint, Pels & læder, Næsten som ny, Adidas Flacon Out loud sneakers I ægte pels & læder. Brugt få gange. Yderst velholdt. Str 40 2/3

  350,00 kr.27-09-2023

På DBA kan du lige nu finde 16.680 forskellige par sneakers, og her kan du se dem, der koster under 100 kroner.

Her er årtiets blødeste støvler

Bamsestøvlerne tager uden tvivl æren for at være årtiets blødeste støvler. Kan du huske, hvor lækre de var at stikke fødderne i på en vinterdag? Havde man én gang haft et par, var man hooked ever since.

Eller hvad? For nå ja, der var jo lige den detalje med, at man gik skævt i støvlerne, så man både fik ondt i fødderne og huller i skoene. Men hvem tager sig af små detaljer? I 00’erne bekymrede fodsundheden os i hvert fald ikke. 

Denne sko overlever altid

Den overlevede 70’erne, fik succes i 80’erne, hang fast gennem 90’erne og prydede vores fødder i 00’erne. Selv i dag er Converse All Star en sikker vinder, og vi tør godt sige, at den nok heller ikke går af mode de næste mange år.

I 00’erne hoppede de seje piger og drenge i modeller med friske farver: Orange, gul, pink eller andre skrappe, kulører hittede, ligesom nitter eller designs med flammer langs siderne heller ikke fik lov at stå længe på hylderne i butikken, før vi flokkedes om dem.

LÆS OGSÅ: De 10 dyreste sko på DBA lige nu

Disse flotte sneakers fra Reebok kan blive dine for 750 kroner. Julie i Sønderborg sælger dem kun, fordi de er blevet for små.
Disse flotte sneakers fra Reebok kan blive dine for 750 kroner. Julie i Sønderborg sælger dem kun, fordi de er blevet for små.

Det er ikke kun penge, du sparer ved at shoppe sko på DBA. Der er faktisk flere fordele ved at købe brugte sko. Vidste du det? Hvis ikke skal du skynde dig at læse atiklen her. I den fortæller vi dig, hvorfor du bør lægge vejen forbi brugtvaremarkedet, når du vil forkæle fusserne.

Du er ikke strandet i 00’erne, selvom du hopper i et par sneakers. De er stadig højeste mode, og Cassandra kan hurtigt fortælle dig, hvorfor den sko aldrig bliver utrendy. Mød den passionerede samler i denne artikel og kom med på opdagelse i hendes skoskab i videoen, du finder herunder.

 

Relaterede artikler