Jeppe giver og får brugte gaver
Livsstil

Jeppe giver og får brugte gaver

Julie Schoen
Julie Schoen

Kun 9 procent af os har købt en fødselsdagsgave, der var brugt. Jeppe er en af dem, og i denne artikel kan du læse, hvilke gaver Jeppe har købt brugt – måske du kan blive inspireret til at gøre det samme.

Vi kender det alle sammen: Man styrter ud af døren på vej til en eller anden fødselsdag, og på vejen skal man også liiige nå at købe den gave, man ikke nåede at få købt i god tid. Butikkerne er ved at lukke, og øjnene flakker febrilsk rundt i udstillingsvinduerne efter bare ’et eller andet’, der vil gøre fødselaren glad, og som er inden for budget.

Men sådan er det ikke nødvendigvis for 31-årige Jeppe fra København K. For hans gaver er ikke altid købt i en butik. Nogle gange har Jeppe Bjørnberg ordnet gaveindkøbet ved blot at tage et fast greb ned i skuffen.

Hvordan det foregår, og vigtigere endnu: hvordan sådan en gave bliver modtaget, kan du læse dig klogere på i denne artikel, hvor Jeppe fortæller om, hvorfor og hvad han kan finde på at give og modtage af brugte gaver.

Her er en gave, som Jeppe har købt brugt på DBA. Gaven skal han give til en barnedåb
Her er en gave, som Jeppe har købt brugt på DBA. Gaven skal han give til en barnedåb

Hvad giver du typisk folk i second hand-gave?

Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg en skuffe med ting, jeg har fået i gave, som jeg giver videre ud i verden. En slags gavecyclus. Det kan være alt fra vin til køkkenudstyr og planter.
Det er sket, at jeg er kommet til at give en flaske vin videre, hvor kortet til mig stadig sad på. Mine venner kender mig heldigvis godt til at vide, at det er venlig ment, og som skrevet står, er det jo tanken, der tæller.
  

Hvordan reagerer folk?

Jeg vurderer, om modtageren af gaven er en, der vil sætte pris på, om det er nyt, og så prøver jeg så vidt muligt at imødekomme det ønske.
  

Planter på DBA:

 1. Fingerfilodendron, Monstera, Større Monstera-plante med stor skjuler. Skjuleren kostede 350 kr. fra

  Fingerfilodendron, Monstera, Større Monstera-plante med stor skjuler. Skjuleren kostede 350 kr. fra ny.

  450,00 kr.28-05-2023
 2. Krydderurt, Cubansk oregano, Cubansk oregano. Hurtigtvoksende stueplante. Planten er 30 cm høj over

  Krydderurt, Cubansk oregano, Cubansk oregano. Hurtigtvoksende stueplante. Planten er 30 cm høj over jordoverfladen. Bladene er velegnet som krydderi. Der kommer er dejlig duft ved berøring af planten.

  20,00 kr.28-05-2023
 3. Stueplante, Cubansk oregano, Cubansk oregano. Hurtigtvoksende stueplante. Planten er 30 cm over jord

  Stueplante, Cubansk oregano, Cubansk oregano. Hurtigtvoksende stueplante. Planten er 30 cm over jordoverfladen. Bladene er velegnet som krydderi. Der kommer en dejlig duft ved berøring af planten. Sæl

  20,00 kr.28-05-2023
 4. Philodendron white princess, Cutting in water, with a root already and with a growth point giving on

  Philodendron white princess, Cutting in water, with a root already and with a growth point giving one little leave already. I would have it a couple of weeks more in water before planting it in soil.

  60,00 kr.28-05-2023
 5. Drivhus, Selvvandingsanlæg, ALDRIG BRUGT OG PAKKET UD 

Juliana Vanlet er et automatisk vandings og

  Drivhus, Selvvandingsanlæg, ALDRIG BRUGT OG PAKKET UD Juliana Vanlet er et automatisk vandings og gødningsanlæg, der også vander planterne når du ikke er hjemme. Juliana Vanlet består af en hovedbe

  500,00 kr.28-05-2023
 6. Monstera albo variegata, Stueplante

Smuk og sund monstera albo variegata plante. Lerkrukke og plant

  Monstera albo variegata, Stueplante Smuk og sund monstera albo variegata plante. Lerkrukke og plantestøtte medfølger. Se også gerne mine andre annoncer

  1.500,00 kr.28-05-2023

4.073 annoncer med planter kan du lige nu finde på DBA. 2.972 af dem koster mellem 0-199 kroner.
  

Hvorfor giver du second hand-gaver?

Jeg har en del venner med småbørn. De og jeg vil selvfølgelig gerne være med til at sætte klimaet på dagsordenen - også for deres børns skyld.

Derfor virker det helt nonsens at skulle købe flere nye ting, som på den lange bane vil være med til at belaste miljøet. Specielt når det for børn oftest er underordnet, om en gave er ny eller brugt.

Det virker som om, der er en overproduktion af materielle ting i verden, og jeg vil absolut ikke være fanatisk eller fordømme folk, der køber nyt, men hvis det ingen forskel gør, kan man i min optik ligeså godt købe brugt.

LÆS OGSÅ: Denne type gave vil danskerne lige så gerne have til jul

Vil du forkæle én, der er træt af at vaske gulv? Så kan du købe denne gulvvasker og give i gaven. Den koster 500 kroner lige nu på DBA. Det er Mike fra Hvidovre, der har gulvvaskeren til salg, der skriver, at gulvvaskeren er en Swingo 750b
Vil du forkæle én, der er træt af at vaske gulv? Så kan du købe denne gulvvasker og give i gaven. Den koster 500 kroner lige nu på DBA. Det er Mike fra Hvidovre, der har gulvvaskeren til salg, der skriver, at gulvvaskeren er en Swingo 750b

Modtager du selv second hand-gaver?

Ja. Det tror jeg. Jeg er faktisk usikker på, om de gaver, jeg får, er second hand. Nogle gange er det jo tydeligt, det ikke er. Men jeg bekymrer mig ikke, om det er eller ej.

Jeg har nogle kreative venner, hvor jeg ved, deres gaver til mig er genbrug. Her ved jeg, de har stået i situationen, fundet en ting og lige tænkt ’den her ting passer til ham’. Og det er jeg bare helt vildt glad for.
  

Hvad har du fået af brugte gaver?

Jeg har fået tøj, værktøj og sågar et askebæger.

Der findes et hav af værktøj på DBA. Blandet andet bor, sav og høvl.

Hvis man er villig til at modtage genbrugsgaver, bor man så i et genbrugshjem? Svaret er ja, for det gør Jeppe. Men det meste har han dog købt selv, brugt. Du kan tjekke hans hjem ud i artiklen, her.

Du kan også læse mere om Jeppes bedste DBA-salg i artiklen, her.

Vil du derudover se mere til Jeppe, kan du følge ham på Instagram, hvor han lægger inspirerende billeder ud fra sin bolig: @bjornberg.dk

Bettina fra Gentofte har dette askebærger til salg på DBA, som du kan købe og forære væk for bare 30 kroner. Bærget måler 12,2 centimeter i diameteren og er 3,5 centimeter højt
Bettina fra Gentofte har dette askebærger til salg på DBA, som du kan købe og forære væk for bare 30 kroner. Bærget måler 12,2 centimeter i diameteren og er 3,5 centimeter højt

Jeppes hjem kan på mange måder sidestilles med Chilis. De har nemlig den store ting til fælles, at deres hjem hovedsageligt består af brugte fund. Du kan se Chilis smukke indretning i artiklen, her.

Trines livsstil er også bundet op på at købe og sælge brugt. Hun går rigtig meget op i bæredygtighed og cirkulært forbrug, og hvordan det påvirker hendes hverdag og vaner, kan du lytte mere til i podcasten, som vi har skrevet en artikel på baggrund af, her. I artiklen er der et link til podcasten.

Har du en gammel peberkværn, du ikke ved, hvad du skal bruge til, kan du lave den om til en lampe. Det er nemlig, hvad Marie-Louise har gjort ud af sine. Se hendes skønne lamper og hendes fine indretning i videoen herunder.

Du kan læse mere om Marie-Louises hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler