Black Friday: DBA går sammen med Ikea
Livsstil

Black Friday: DBA går sammen med Ikea

DBA Guide
DBA Guide

Forestil dig at gå ind i en butik og blive mødt af ekspedienter, der gelejder dig ud af butikken og henviser dig til at gå ind til naboforretningen. Det er netop, hvad Ikea gør på fredag ved dette års Black Friday. Men det giver god mening. For Ikea, DBA og miljøet. For på Black Friday slår Ikea et slag for genbrug ved at opfordre deres danske internetkunder til at handle brugt på DBA i stedet for at købe nyt.

Skru ned for dine flyaktiviteter, spis mindre køb og husk at tage korte bade.

Der er vist ingen grænser for, hvor mange råd du lige nu kan få kastet i nakken, for at din adfærd kan blive mere bæredygtig.

Men i stor kontrast til, at Danmark har fået meget mere fokus på de grønne initiativer, bliver Black Friday hvert år større og større. På denne ene dag om året ignorerer mange danskere alle de grønne og bæredygtige intentioner og shopper i stedet amok i diverse butikker. Hvert år bliver der handlet for mere og mere på denne tilbudsgule dag.

Sidste år var der enkelte virksomheder, som boycuttede ”den amerikanske handelsdag” for i stedet at holde lukket eller blot sælge til normal pris. Men i år har Ikea valgt en gylden mellemvej.

I stedet for at holde lukket, boycutte eller gå i tilbudsgult, har Ikea valgt at bruge Black Friday som en anledning til at minde folk om, at hvis de vil have nyt til boligen, så køb brugt.

Ikea og DBA er således gået sammen om en kampagne, der sætter fokus på at handle med brugte varer frem for nye. På Ikeas hjemmeside vil du derfor – op til - og på selve Black Friday - blive mødt af en startside, der opfordrer dig til at gå på DBA og købte brugte Ikea-møbler frem for nye. Du kan selv se efter ved selvsyn, her, eller tjekket billedet herunder:

På Ikeas hjemmeside linker de op mod – og på – Black Friday – flittigt til DBA, mens vi på DBA også linker folk tilbage til Ikea, hvis nu de ikke kan finde de Ikea-møbler, de leder efter, brugte
På Ikeas hjemmeside linker de op mod – og på – Black Friday – flittigt til DBA, mens vi på DBA også linker folk tilbage til Ikea, hvis nu de ikke kan finde de Ikea-møbler, de leder efter, brugte

Ikea har en brugt selvtillid

Der er heller ingen grund til at købe nye møbler, for på DBA bugner det med fine, brugte af slagsen, og også møbler fra Ikea er fint repræsenteret på genbrugssitet.

Lige nu er der 16.115 Ikea-varer til salg på DBA, og det vidner jo om, at Ikeas møbler fint kan tåle mere end én ejer. Og Ikeas Black Friday-kampagne signalerer da også, at Ikea har en stor ”holdbarheds-tillid” til deres møbler, siden de sender potentielle købere videre til Ikea-møbler, der allerede har overlevet én ejer. 

Vi er rigtigt glade for, at Ikea sætter fokus på, at genbrug er en vej mod et bæredygtigt forbrug. At præsentere kunderne for DBA sender et signal om, at selvom en vare er brugt, er den ikke brugt op
siger Tue Sø, CMO for DBA.

Ikeas Black Friday-kampagne er et led i den svenske virksomheds overordnet strategi om at blive mere bæredygtige. I 2030 har Ikea et mål om, at forretningens møbler kun er produceret af fornybare eller genanvendte materialer. Et mål, der kræver, at Ikea gør det 30 procent bedre, end de gør nu. For i dag består 10 procent af Ikeas sortiment af genanvendte materialer, mens 60 procent af produkterne er produceret i fornybare materialer.

Spisestuemøbler fra Ikea på DBA:

 1. Spisebord, Bambus, Ikea, Billeder af selve bordet kan sendes :) det dog pakket væk. Derfor kun bille

  Spisebord, Bambus, Ikea, Billeder af selve bordet kan sendes :) det dog pakket væk. Derfor kun billede fra Ikea. Men finder det gerne frem ved intresse.

  1.000,00 kr.26-03-2023
 2. Spisebordsstol, Træ, IKEA, Sælger disse hvide spisebords stole som er i super fin stand, da de ikke

  Spisebordsstol, Træ, IKEA, Sælger disse hvide spisebords stole som er i super fin stand, da de ikke er blevet brugt så meget. Sælges da jeg ikke har plads til dem desværre. Sælger 4 stk til en samlet

  700,00 kr.26-03-2023
 3. Spisebordsstol, Plast, Ikea, Ikea Tobias stol 4 stk. 600 kr.

  Spisebordsstol, Plast, Ikea, Ikea Tobias stol 4 stk. 600 kr.

  600,00 kr.26-03-2023
 4. Spisebord, Egefinér, Ikea, b: 96 l: 175, Meget velholdt spisebord uden ridser i bordpladen. Inkl 2 t

  Spisebord, Egefinér, Ikea, b: 96 l: 175, Meget velholdt spisebord uden ridser i bordpladen. Inkl 2 tillægsplader som opbevares under bordpladen (se billede). Mål på tillægsplader: 42 cm, så bordet mål

  750,00 kr.26-03-2023
 5. Spisebordsstol, Træ - birk, Ikea Rönninge, b: 46 l: 49, 2 styks Ikea Rönninge stole sælges. De frems

  Spisebordsstol, Træ - birk, Ikea Rönninge, b: 46 l: 49, 2 styks Ikea Rönninge stole sælges. De fremstår meget pænt da de har ikke været brugt så meget. Pris pr. styk 400 kr. Nypris 695 kr. Mål: B

  400,00 kr.26-03-2023
 6. Spisebord, IKEA LISABO, Fint bord fra IKEA. Model Lisabo. Se mål på billede. Fin stand. Dog med to s

  Spisebord, IKEA LISABO, Fint bord fra IKEA. Model Lisabo. Se mål på billede. Fin stand. Dog med to små ridser, som ikke er særlig tydelige (se billeder). Meget let i vægt og nemt at samle.

  700,00 kr.26-03-2023

Lige nu er der 773 spisestuemøbler til salg fra Ikea på DBA. 300 spiseborde, 33 køkkenstole og 262 spisebordsstole.

Disse Ikea-møbler er mest eftertragtede på DBA

Det mest populære møbel på DBA er hvert år en sofa. Og sidste år kunne iPhone indtage førstepladsen på listen over den ting, flest søger efter på DBA.

Men kigger man på, hvad DBAs brugere er på jagt efter, så snart det gælder et Ikea-møbel, er det køkkenet, der er størst efterspørgsel på.

Her er en top fem over de mest søgte Ikea-produkter på DBA:
1. Ikea køkken
2. Ikea pax
3. Ikea kommode
4. Ikea skab
5. Ikea reol

LÆS OGSÅ: 3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken 

Her kan du se et TV-møbel fra Ikea, som har fået en ny overflade-plade. Det er ét af de i alt 8 Ikea-hacks, som du kan blive klogere på længere nede i artiklen. Ikea-hacks som kan inspirere dig til at shine dine møbler fra Ikea lidt op, så de kan forblive længere i dit hjem, uden at de ”trætter” dig/går af mode. Foto: Holly Marder - Flere idéer til en skandinavisk dagligstue
Her kan du se et TV-møbel fra Ikea, som har fået en ny overflade-plade. Det er ét af de i alt 8 Ikea-hacks, som du kan blive klogere på længere nede i artiklen. Ikea-hacks som kan inspirere dig til at shine dine møbler fra Ikea lidt op, så de kan forblive længere i dit hjem, uden at de ”trætter” dig/går af mode. Foto: Holly Marder - Flere idéer til en skandinavisk dagligstue

Disse Ikea-møbler er der flest af på DBA

Er du på jagt efter et vitrineskab, et garderobeskab eller et klædeskab, som oprindeligt er købt i Ikea, har du god mulighed for at finde det på DBA. For ud af de mange forskellige møbler, du kan finde fra Ikea på DBA, er Ikea-skabe det, der er flest af. Dem er der lige nu 1.003 af.

Reoler og reolsystemer fra Ikea er det, du kan finde næst flest af, for i skrivende stund er der 891 af disse fra Ikea til salg på DBA.

Ikea-skabe til salg på DBA:

 1. Garderobeskab, IKEA PAX, b: 50 d: 58 h: 201, Jeg sælger dette garderobeskab, da det blev til 
overs

  Garderobeskab, IKEA PAX, b: 50 d: 58 h: 201, Jeg sælger dette garderobeskab, da det blev til overs i forbindelse med udvidelse af vores skab :-) Skabet er i fin stand, men der er skruehuller på begg

  150,00 kr.26-03-2023
 2. Vitrineskab, Ikea

  Vitrineskab, Ikea

  3.000,00 kr.26-03-2023
 3. Vitrineskab, Ikea Oxberg Billy, b: 80 d: 42 h: 202, Fint vitrineskab. Nypris 1409kr. Hvis du kan lev

  Vitrineskab, Ikea Oxberg Billy, b: 80 d: 42 h: 202, Fint vitrineskab. Nypris 1409kr. Hvis du kan leve med lidt støv og brugsspor, samt et par manglende håndtag, kan du her gøre en god handel. Måske ti

  400,00 kr.26-03-2023
 4. Vitrineskab, IKEA, Skab fra IKEA. 3 elementer. Fejler intet rent funktionmæssigt, men vil have godt

  Vitrineskab, IKEA, Skab fra IKEA. 3 elementer. Fejler intet rent funktionmæssigt, men vil have godt af noget ny maling og lidt rengøring ??

  150,00 kr.26-03-2023
 5. Vægskab, IKEA, b: 60 d: 20 h: 130, Bestå Reol fra IKEA med to elementer. Hver især er de 20x60x65 cm

  Vægskab, IKEA, b: 60 d: 20 h: 130, Bestå Reol fra IKEA med to elementer. Hver især er de 20x60x65 cm store. Der følger en låge og hylde med til hver.

  150,00 kr.26-03-2023
 6. Andet skab, IKEA, b: 180 d: 42 h: 64, 2.310kr fra ny 

https://www.ikea.com/dk/da/p/besta-vaegmonter

  Andet skab, IKEA, b: 180 d: 42 h: 64, 2.310kr fra ny https://www.ikea.com/dk/da/p/besta-vaegmonteret-skabskombination-hvid-lappviken-hvid-s89425910/?gbraid=0AAAAAD9cmpbPftQWjdqpKC2WqaWl2QpDD&gclid=C

  1.500,00 kr.26-03-2023

Klik her for at se alle de skabe fra Ikea, som du lige nu kan finde på DBA.

8 måder til at forny dine Ikea-møbler

Når du bliver træt af et møbel, kan du sætte det til salg og i stedet købe et nyt. Men du kan også blot give dit møbel en overhaling.

For eksempel kan du sætte nye greb/håndtag på dit Ikea-skab eller din Ikea-kommode. En anden måde at forny dit Ikea-møbel på er at male det. Eksempelvis kan du male skufferne på din reol i forskellige farver. Du kan også udskifte toppladen på dit møbel. Har du for eksempel et klassisk, aflangt TV-møbel i hvid plast, kan du berige det med en træplade på toppen. Så får det et mere nordisk udtryk. Se selv hvordan i billedet ovenfor.

Man tænker måske ikke så meget over det, men et møbels ben siger faktisk meget om dit møbel. Så er du træt af dit skuffedarium, og synes du, det godt kunne trænge til et frisk pust, kan du også bare udskifte benene.

Er du meget kreativ og ikke bange for at kaste dig ud i lidt af et koncentrationsprojekt, der kræver præcision og en sav, kan du også beklæde dine Ikea-fronter med træ. På billedet herunder kan du se, hvordan det blandt andet kan gøres.

Du kan læse flere Ikea-hacks i vores DBA Guide artikel, her.

Billedet forestiller en Ikea-kommode, der har fået et personligt præg. At udsmykke fronterne på et Ikea-møbel er et af de i alt 8 Ikea-hacks, du kan finde i artiklen, som vi linker til herover. Foto: ComfyDwelling.com - Flere idéer til boligindretning
Billedet forestiller en Ikea-kommode, der har fået et personligt præg. At udsmykke fronterne på et Ikea-møbel er et af de i alt 8 Ikea-hacks, du kan finde i artiklen, som vi linker til herover. Foto: ComfyDwelling.com - Flere idéer til boligindretning

Ikea og DBAs Black Friday-initiativ taler ind i danskernes holdning

Selvom dankortene kommer på overarbejde hvert år til Black Friday, og selvom vi år for år køber for mere og mere på den tilbuds-overhvelmne dag, så er der mange af os, der har set os lidt sure på det amerikanske koncept.

En undersøgelse, fortaget af DBA, viser nemlig, at 58 procent af danskerne mener, at Black Friday bidrager til et unødigt overforbrug. Undersøgelsen sladrer også om, at hver anden dansker ønsker at leve mere bæredygtigt.

Derfor er det kærkomment, at nogle virksomheder bruger Black Friday som en oplagt anledning til at minde folk om, at der er et godt alternativ til at handle nye varer – for eksempel ved at handle brugt.

Hvor enig er du i følgende udsagn: Jeg synes, at Black Friday er et godt koncept
Helt enig – 6 %
Enig – 13 %
Hverken enig eller uenig – 31 %
Uenig – 15 %
Meget uenig – 29 %
Ved ikke – 7 %

Hvor enig er du i følgende udsagn: Black Friday bidrager til et unødvendigt overforbrug
Helt enig – 31 %
Enig – 27 %
Hverken enig eller uenig – 25 %
Uenig – 7 %
Meget uenig – 3 %
Ved ikke – 7 %

Diverse ting til boligen købt i Ikea:

 1. Reol, Rumdeler, Ikea inkl kasser skabe og skuffer

  Reol, Rumdeler, Ikea inkl kasser skabe og skuffer

  500,00 kr.26-03-2023
 2. Tranhult hylde , Ikea, En hylde og to hyldeknægte i hvid. Aldrig brugt - stadig i indpakning. Hylde

  Tranhult hylde , Ikea, En hylde og to hyldeknægte i hvid. Aldrig brugt - stadig i indpakning. Hylde måler 120x30cm.

  130,00 kr.26-03-2023
 3. Hovedpude ergonomisk IKEA helt ny, Ikea, Ergonomisk hovedpude sovet med en gang med betræk. Fungerer

  Hovedpude ergonomisk IKEA helt ny, Ikea, Ergonomisk hovedpude sovet med en gang med betræk. Fungerer ikke for mig, da jeg sover mest på maven. Den fungerer godt til at sove på siden eller ryggen. Ny p

  200,00 kr.26-03-2023
 4. Ikea vintage lampe, Populær Ikea lampe, der er udgået af produktion. Flot solgul farve. En smule bru

  Ikea vintage lampe, Populær Ikea lampe, der er udgået af produktion. Flot solgul farve. En smule brugsspor, men flot med inderdelen på.

  100,00 kr.26-03-2023
 5. 6 store Opbevaringskasser, Ikea, 6 stk Store og rummelige kasser til opbevaring af tøj, legetøj, bøg

  6 store Opbevaringskasser, Ikea, 6 stk Store og rummelige kasser til opbevaring af tøj, legetøj, bøger etc 60x40 cm. Robuste og holdbare. Virkelig god kvalitet (har prøvet mange forskellige også fra

  55,00 kr.26-03-2023
 6. Væghylde, IKEA, Væghylde, hvid, 80x30 cm

Tre væghylder til salg, alle i gode stand

Ny pris 209 dkk

  Væghylde, IKEA, Væghylde, hvid, 80x30 cm Tre væghylder til salg, alle i gode stand Ny pris 209 dkk Pris for en 150 dkk

  150,00 kr.26-03-2023

I skrivende stund er der 3.000 ting fra Ikea til salg i kategorien ’Diverse indretning’.

Om undersøgelsen

Undersøgelsesresultaterne stammer fra DBA Genbrugsindeks 2019. For fjerde år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en repræsentativ befolkningsundersøgelse. Undersøgelsen er foretaget via Userneeds online panel blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-70 år og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her

Kun 6 procent svarer i en ny undersøgelse, foretaget på vegne af DBA, at de er helt enige i, at Black Friday er et godt koncept
Kun 6 procent svarer i en ny undersøgelse, foretaget på vegne af DBA, at de er helt enige i, at Black Friday er et godt koncept

Vil du læse mere om, hvordan danskerne forholder os til Black Friday versus bæredygtighed og miljø, kan du læse denne DBA Guide-artikel.

Der er ingen undskyldning for ikke at sælge dine ting på DBA. Stort set alt kan sælges. Det er Marianne det bedste eksempel på, for hun har solgt en virkelig mærkelig ting. Noget, de fleste nok ikke ville tro, kunne lade sig gøre at sælge. Læs hvad, her.

Du kan også læse om DJ’en Le Gammeltoft, der lykkedes med at sælge sit ventilationsanlæg. Det er også en lidt finurlig ting at sætte til salg, men ikke destomindre havde hun held med det.

Mangler du yderligere inspiration til, hvad du kan sælge, kan du blive inspireret i videoen herunder, hvor vi har været hjemme hos Jakob i Ansager og hjulpet ham med at sortere på hans loft, for at sælge tingene.Klik her for at se, om Jakobs ting stadig er til salg på DBA – læs artiklen, her.

Relaterede artikler