Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber
Livsstil

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Louise Guldager
Louise Guldager

Ibi Makienok stjæler ofte rampelyset med sin farverige stil og bliver gerne fremhævet for sin stilsikre smag. Men faktisk køber hun oftest sit tøj brugt. Og visse ting, vil hun langt hellere have brugt frem for nyt. Hvad det er – og hvorfor hun prioriterer sådan, kan du læse her.  

Ibi Makienok  har arbejdet både som model, skuespiller, tv-vært og sanger, og for mange er hun nok særligt kendt fra ’Ånderne vender tilbage, ’Go Morgen Danmark’ og senest pogrammet ’Date mig nøgen’. Men hun er også kendt for sit smukke ydre og sin lækre, personlige stil. En stil, som over 70.000 mennesker følger med i dagligt på hendes Instagram profil, og som i høj grad er defineret og skabt af genbrugsguld, som Ibi elsker at gå på jagt efter.

- Siden jeg var 5 år gammel og klædte mig ud sammen med min farmor, der var en herlig dame, har jeg elsket at lege med forskellige udtryk. For mig er genbrugstøj en direkte vej til min personlige stil, fortæller 44-årige Ibi Makienok.

Det startede især i gymnasietiden, hvor hun sammen med sine veninder fandt læderjakker, Dr. Martens støvler,lange maxi-nederdele og militærjakker brugt.

- Vi sparede mange penge ved at købe genbrugstøj og kunne samtidig dyrke den stil, vi synes, var interessant. Det er sådan set det samme, jeg gør i dag, selvom mine incitamenter for at købe genbrugstøj har fået endnu flere lag med tiden. 

Læderjakker til kvinder til salg på DBA:

 1. Læderjakke, str. 40, Acne Studio, Sort, Lamme skind, Næsten som ny, Læder biker jakke fra Acne St

  Læderjakke, str. 40, Acne Studio, Sort, Lamme skind, Næsten som ny, Læder biker jakke fra Acne Studio, været brugt 2 gange og fremstår som ny. Ny pris: 10.500,- Sælges for 6.000,-

  6.000,00 kr.21-06-2024
 2. Læderjakke, str. 38, Muubaa, Elefant grå/brun., skind / læder, Muubaa. 
Skindjakke. Elefant grå/br

  Læderjakke, str. 38, Muubaa, Elefant grå/brun., skind / læder, Muubaa. Skindjakke. Elefant grå/brun. Med for indeni. Med frynser om flet. Perfekt som overgangsjakke. Med flotte detaljer. Se foto

  700,00 kr.20-06-2024
 3. Læderjakke, str. 38, Muubaa, Bordeaux, Læder / skind, Næsten som ny, Muubaa. 
Skindjakke. Bordeau

  Læderjakke, str. 38, Muubaa, Bordeaux, Læder / skind, Næsten som ny, Muubaa. Skindjakke. Bordeaux. Med for indeni. Perfekt som overgangsjakke. Med flotte detaljer. Se foto. Str 36/38. Nypris

  700,00 kr.20-06-2024
 4. Læderjakke, str. 38, Muubaa, Grå, Læder, Muubaa. 
Skindjakke. Grå. 
Med for indeni. Perfekt som ov

  Læderjakke, str. 38, Muubaa, Grå, Læder, Muubaa. Skindjakke. Grå. Med for indeni. Perfekt som overgangsjakke. Med flotte detaljer. Se foto. Str 36/38. Nypris 4999,-

  700,00 kr.20-06-2024
 5. Skindjakke, str. 38, Munderingskompagniet, Sort, Læder, Næsten som ny, Læderjakke, str. 38, Munde

  Skindjakke, str. 38, Munderingskompagniet, Sort, Læder, Næsten som ny, Læderjakke, str. 38, Munderingskompagniet, Sort, Munderingskompagniet. Super blød og lækker kvalitet. Med flot krav og ryg m

  500,00 kr.20-06-2024
 6. Læderjakke, str. 36, Muubaa, Sort, Læder / Rib, Ubrugt, Muubaa. 
Skindjakke. Sort
Med rib på bags

  Læderjakke, str. 36, Muubaa, Sort, Læder / Rib, Ubrugt, Muubaa. Skindjakke. Sort Med rib på bagsiden af ærmer. Blød og lækker. Ruskinds-agtig. Str 36/38. Aldrig brugt. Nypris 3699,- Flere foto

  500,00 kr.20-06-2024

Lige nu er der 2.078 annoncer med kvinde læderjakker til salg til DBA. Ud af dem ligger de 1.258 til under 400 kroner. Det er under halv pris af, hvad en læderjakke typisk koster fra ny.

Derfor elsker Ibi genbrugstøj

Der er flere grunde til, at Ibi Makienok ofte tyr til genbrugstøj frem for nyindkøbt. Det handler ikke kun om økonomi og miljø, skønt det er gode argumenter, fortæller hun:

- Det miljømæssige aspekt er en vigtig bonus. Og hvis man ikke er klar på at skifte hele klædeskabet ud, kan man mikse gammelt med nyt. Det giver en cool stil, og så er vi da ét skridt på vej i den rigtige retning.

Men selvom de gængse argumenter for at købe brugt til klædeskabet ofte er økonomi og miljøhensyn, har Ibi Makienok også andre grunde til at gøre det: 

Jeg elsker historier og fortællinger - det er jo også det, jeg dyrker i mit arbejdsliv. Derfor betyder det noget for mig, når tøj og ting har en historie. Det giver god energi og er mere spændende end noget, der ligner alle andres
fortæller hun og indrømmer, at det nok også hænger sammen med, at hun med egne ord er en ”underholdningstrold”:

- Jeg kan godt lide, når en stil er personlig, og jeg falder gerne for ting, der har historie og er lidt ud over det sædvanelige.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist fandt endelig dette særlige legetøj til datteren

Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder
Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder

Så billig var den kjole, der i medierne blev udråbt til ’månedens kjole’

Der ligger også et andet aspekt i at være en såkaldt ”underholdningstrold”, som Ibi kalder det. Nemlig de mange præmierer og arrangementer, som hun ofte inviteres til:

- Jeg er jo tit på en rød løber, og man gider bare ikke risikere at komme i noget, som én af de andre tropper op i. Og det kan man aldrig vide, når man køber nyt. Derfor vælger jeg næsten altid at tage noget på, der enten er købt i udlandet – eller genbrug. Så ved jeg, at jeg ikke møder min klon på den røde løber. 

Desuden er hun heller ikke bange for at skulle sige til de nysgerrige journalister, der tager billeder og spørger om ophavet for tøjet, at hun er iklædt genbrug:

- Jeg var engang på rød løber i en rigtig drøm af en pailletkjole, der havde kostet mig 400 kroner brugt. Den blev i pressen udråbt til ”månedens kjole” mellem alle de dyre skrud til flere tusinde kroner.

Pailletkjoler til salg på DBA:

 1. Festkjole, Divided, str. S, Sort , Palliet, Ubrugt

  Festkjole, Divided, str. S, Sort , Palliet, Ubrugt

  100,00 kr.15-06-2024
 2. Festkjole, Designers Remix, str. S, Blå, Næsten som ny, Den smukkeste pastel blå fest kjole fra De

  Festkjole, Designers Remix, str. S, Blå, Næsten som ny, Den smukkeste pastel blå fest kjole fra Designers Remix brugt til 1 bryllup. Dyb ryg med bindebånd og små flæser foran. Kjole. Går til lige o

  399,00 kr.06-06-2024
 3. Festkjole, BYIC, str. S, Næsten som ny, Palliet kjole med lange vidde ærmer og en sort sløjfe på ry

  Festkjole, BYIC, str. S, Næsten som ny, Palliet kjole med lange vidde ærmer og en sort sløjfe på ryggen. Kjolen er brugt én gang.

  250,00 kr.01-06-2024
 4. Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. M, Mintgrøn, God men brugt, Ultimativ smuk galla kjole /

  Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. M, Mintgrøn, God men brugt, Ultimativ smuk galla kjole / maxi kjole i flot farve. Helforet - yderste lag silke og inderst bomuld. Virkelig smuk dekoration p

  1.195,00 kr.29-04-2024
 5. Gallakjole, Bride Fashion, str. M, Lys nougat, Næsten som ny, Smuk gallakjole/festkjole 
Str S/M
F

  Gallakjole, Bride Fashion, str. M, Lys nougat, Næsten som ny, Smuk gallakjole/festkjole Str S/M Farven er lys nougat/beige med palliet broderi Super flot fald og slankende facon Brugt 1 gang. Er re

  300,00 kr.20-02-2024
 6. Festkjole, ., str. S, Galla kjole - festkjole - cocktail dress - palliet kjole - party - nytårsdres

  Festkjole, ., str. S, Galla kjole - festkjole - cocktail dress - palliet kjole - party - nytårsdress…. Sort. Glitter glimmer….. luksus kvalitet, skal ses. Str. xs - s. Brugt 1 x Perfekt stand. Så flo

  200,00 kr.11-01-2024

Lige nu er der 272 annoncer med pailletkjoler til salg på DBA. 119 af dem koster under 150 kroner, så du kan sagtens klæde dig på til den røde løber og fest, uden at lænse kontoen.

Disse 3 ting skal du ifølge Ibi med fordel købe brugt

1) Rød løber eller ej, der er masser argumenter for at købe brugt, fortæller Ibi. Faktisk er der nogle ting, som hun helt foretrækker brugt frem for ny. Fordi det er bedre køb, slet og ret:

- Læderjakker er faktisk federe, når de er brugt. Selvfølgelig findes de også i kiksede udgaver, men finder man den rette stil, så er det en vildt god investering. De holder i mange år. Og bliver kun smukkere af at blive brugt.

2) En anden ting, man med fordel kan kigge efter brugt, er ifølge Ibi en trenchcoat.

Trenchcoats er meget oppe i tiden, og de må gerne være lidt oversize og hænge løst på skulderen. Her kan man virkelig få noget for pengene, hvis man kigger brugt - og hvem bekymrer sig om, hvad der står i nakken? De kan findes rigtig billigt.

3) Har du fået blod på tanden til at kigge efter brugt til klædeskabet,er Ibis sidste gode råd at kigge efter bælter:

- Der er simpelthen ingen grund til at købe dem fra nye. Du kan spare mange penge, og de fejler typisk ingenting. Er det ægte læder, bliver de tværtimod kun blødere og pænere med tiden, fortæller Ibi, der godt tør eksperimentere lidt, når hun finder outfits frem om morgenen. Derfor bruger hun eksempelvis også nogle gange slips som bælte, en anden ting, man med fordel kan finde billigt brugt.

Hun kigger også efter T-shirts og trøjer med fede print på. Som eksempelvis en af favoritterne; en vintage vindjakke, hun fandt brugt for år tilbage med et tryk, hvor der står ’VM i Argentina ´78’.

- Det er sgu da sjovt. Og de må gerne være slidt på den fede Roskilde-måde! Man kan sagtens være fashionabel og stilet, selvom det er genbrug.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’
Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’

Trenchcoats til salg på DBA:

 1. Trenchcoat, str. 38, Vintage, Rosa, God men brugt, I god stand, men trænger til en rens.

  Trenchcoat, str. 38, Vintage, Rosa, God men brugt, I god stand, men trænger til en rens.

  450,00 kr.21-06-2024
 2. Trenchcoat, str. 36, Gant, Beige, Næsten som ny, Flot trenchcoat i mellemlang længde. Perfekt til

  Trenchcoat, str. 36, Gant, Beige, Næsten som ny, Flot trenchcoat i mellemlang længde. Perfekt til forår/sommer og tidlig efterår

  800,00 kr.21-06-2024
 3. Trenchcoat, str. 36, Only, Beige, Bomuld og polyester, Næsten som ny, Flot, kort og let trenchcoa

  Trenchcoat, str. 36, Only, Beige, Bomuld og polyester, Næsten som ny, Flot, kort og let trenchcoat fra Only Life str. XS. Kan også bruges som kjole.

  100,00 kr.21-06-2024
 4. Trenchcoat, str. 56, Burberry , Næsten som ny

  Trenchcoat, str. 56, Burberry , Næsten som ny

  4.500,00 kr.20-06-2024
 5. Trenchcoat, str. 36, .., Fin brugt trenchcoat i grå, ukendt mærke. Den er syet lidt ved den ene arme

  Trenchcoat, str. 36, .., Fin brugt trenchcoat i grå, ukendt mærke. Den er syet lidt ved den ene armehule (se billede). Køber betaler fragt. Kan afhentes i København S

  50,00 kr.20-06-2024
 6. Trenchcoat, str. 44, Ilse Jacobsen, Flaskegrøn, Bomuld, Næsten som ny, Trenchcoat & regnfrakke
Ka

  Trenchcoat, str. 44, Ilse Jacobsen, Flaskegrøn, Bomuld, Næsten som ny, Trenchcoat & regnfrakke Kan maskinvaskes. 70 % bomuld, 30 % polyamid

  150,00 kr.20-06-2024

Lige nu er der 454 trenchcoats til kvinder til salg på DBA. Ud af disse, der ligger 238 af dem til under 250 kroner, som er langt under halv pris af nypris.

Tunnelsyn og øje for detaljen

Når man er en ægte genbrugshaj, som Ibi Makienok, har man også en del handler med i bagagen. Derfor har hun i mange år benyttet DBA, både som sælger og køber - og det gælder langt fra kun garderoben. Hun har engang købt en bambus-sofa af et ældre ægtepar på DBA, som hun kørte til Brøndby for at hente. Da hun så den, blev hun meget positivt overrasket.

- Det var en ægte, gammel divan, virkelig sej og smuk. Jeg syede selv nye hynder til den, og nu står den i vores sommerhus, og jeg elsker den.

Pointen er, fortæller Ibi, at man ofte kan finde ting brugt fra ældre generationer, der ikke har samme værdi for dem mere – og dermed gøre en rigtig god handel. Hvis man ved, hvad man går efter og vil have.

Når jeg søger efter noget, beslutter jeg inden HVAD, jeg leder efter - og så sætter mit tunnelsyn ind. Så går jeg kun efter det. Ellers bliver jeg forvirret og får flyttet fokus. Og hvis jeg så finder det – udvider jeg synet.

Et andet eksempel på Ibis evne til at se muligheder i andres aflagte ting er hendes forkærlighed for små skåle.

I gamle dage var der mange, der brugte sådan nogle små skåle til smør eller som askebæger ved bordet. Det er der jo ingen, der gør længere, og derfor kan de findes meget billigt. Dem bruger jeg som soya skåle, når jeg dækker op til sushi. Det ser så fint og festligt ud.

Bambussofaer til salg på DBA:

 1. Kurvemøbler, bambus, 3 pers., Bambus/flet. Kurvesofa
Yderste velholdt
Incl hynder

1200kr

  Kurvemøbler, bambus, 3 pers., Bambus/flet. Kurvesofa Yderste velholdt Incl hynder 1200kr

  1.200,00 kr.21-06-2024
 2. Daybed, bambus, 2 pers., 2 bambus senge / daybed 
Madrasmål er 85 X 200

De ville være flotte med en

  Daybed, bambus, 2 pers., 2 bambus senge / daybed Madrasmål er 85 X 200 De ville være flotte med en tyndere madras (tipmadras bare) som daybed De madrasser som er på billedet er smidt ud. - - - -

  1.500,00 kr.20-06-2024
 3. Kurvemøbler, bambus, 2 pers. , Retro

  Kurvemøbler, bambus, 2 pers. , Retro

  750,00 kr.17-06-2024
 4. Kurvemøbler, bambus, 1 pers. , Ukendt, 2 super kvalitets bambus stole med hynder kraftig møbelstof.

  Kurvemøbler, bambus, 1 pers. , Ukendt, 2 super kvalitets bambus stole med hynder kraftig møbelstof. Alt som nyt. En lille læderstrop bag ryghynde på den ene stol er faldet af. Kan let gendannes og sy

  600,00 kr.16-06-2024
 5. Daybed, bambus, 1 pers., 2 bambus senge / daybed 

Madrasmål er 85 X 200 - de madrasser på billedet

  Daybed, bambus, 1 pers., 2 bambus senge / daybed Madrasmål er 85 X 200 - de madrasser på billedet er smidt ud. Men - - - - Jeg har to gode topmadrasser som kan tilkøbes De ville være flotte med en

  1.500,00 kr.14-06-2024
 6. Daybed, bambus, 1 pers. , Lulus.genbrug, 2 bambus senge / daybed 
Madrasmål er 85 X 200

Madrasserne

  Daybed, bambus, 1 pers. , Lulus.genbrug, 2 bambus senge / daybed Madrasmål er 85 X 200 Madrasserne på billedet er smidt ud, men jeg har to topmadrasser af god kvalitet som kan tilkøbes De ville vær

  1.500,00 kr.13-06-2024

Lige nu er der 60 bambussofaer til salg på DBA. Bambus har fået et stort come-back i indretningen de senere år, og her er mange penge at spare, når man kigger brugt. Men du skal helst bo på Sjælland, for her står de 40 af dem til salg.

Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund
Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund

En helt ny undersøgelse viser, at danskerne genbruger som aldrig før. Faktisk er det knap 8 ud af ti danskere, der inden for de seneste 12 måneder har handlet brugt. Og det er faktisk ofte de samme overvejelser, som dem Ibi Makienok skildrer her. Læs her og se, hvor mange penge danskerne gennemsnitligt bruger om året på at handle brugt.

Er du ligesom Ibi vild med genbrugsjakker, så læs med her, hvor vi guider til de bedste genbrugs-vinterjakker, så du er klar til den kommende sæson. Nogle trends egner sig nemlig bedre til at findes brugt. Læs med her og se de 8 tendenser, du med fordel kan lede efter på DBA.

Andre kendisser, der bruger DBA

- TV-vært, Thomas Skov. Har bl.a. købt en slikautomat på DBA

- TV-vært, Adam Duvå Hall. Han har bl.a. købt og solgt en Commodore 64 på DBA

- Model, Oliver Bjerrehuus. Han har bl.a. solgt sin guitar på DBA

- Skuespiller, Silas Holst. Han har bl.a. købt et Barbiehus på DBA

- Debattør, Tweek Queen. Hun har bl.a. solgt sine guldstøvler på DBA

- Debattør, Nikita Klæstrup. Hun har bl.a. solgt hundevalpe på DBA

- Politiker, Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun har bl.a. købt et kukur på DBA.

- DJ, Le Gammeltoft. Hun har bl.a. solgt sit ventilationsanlæg på DBA

- Politiker, Christine Antorini. Hun har bl.a. solgt din seng på DBA 

- Komiker, Thomas Eje. Han har bl.a. solgt et klaver på DBA

- TV-vært, Line Baun Danielsen. Hun har bl.a. købt Louboutin-stiletter på DBA

- Livsstilsekspert, Flemming Møldrup. Han har bl.a. købt en Berlingo på DBA

- Millionær, Karsten Ree. Han har bl.a. købt vinterdæk på DBA

- Musiker, Anders Blichfeldt. Han har bl.a. købt en operationslampe på DBA

- Musiker, Peter Viskinde. Han har bl.a. solgt sin Mercedes på DBA

- Politiker, Manu Sareen. Han har bl.a. købt et modeltog på DBA

- TV-vært, Christiane Schaumburg-Müller. Hun har bl.a. købt en Chaneljakke brugt

- Skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke. Hun har bl.a. købt brugt tøj

- Balletdanser, Cecilie Lassen. Hun har bl.a. købt møbler brugt

- Sanger, Kaya Brüel. Hun har bl.a. købt et ur brugt

- Sanger, Barbara Moleko. Hun har bl.a. købt Brio-tog brugt


En anden kendis, som vi her på DBA Gudie har mødtes med, er politiker Uffe Elbæk. I videoen herunder kan du høre, hvad han helt konkret selv genbruger hjemme i husstanden:Du kan læse mere om politikerens genbrugsvaner i artiklen, her.

Relaterede artikler