Hvad vil det sige at være bæredygtig?
LivsstilUdeliv

Hvad vil det sige at være bæredygtig?

DBA Guide
DBA Guide

Begrebet bæredygtighed bliver brugt i stor stil – men hvad betyder det egentlig? Det kan du blive klogere på i artiklen, her.

Bæredygtighed, bæredygtighed, bæredygtighed. Begrebet fylder fortsat mere og mere i den politiske debat og samtalerne ved middagsbordet. Og med Greta Thunbergs aktivistiske tilgang til at øge fokusset på klimaforandringerne og den tilhørende enorme mediedækning, er det uundgåeligt ikke at blive konfronteret med begrebet på stort set daglig basis.

Grundet sociale medier og nyhedsmediernes fokus bliver bæredygtighed i bred forstand ofte forbundet med miljø og klima – men faktisk findes der en håndfuld andre former for bæredygtighed.

Ved du eksempelvis hvad social- og æstetisk bæredygtighed betyder? Hvis ikke, kan du blive klogere på det nedenfor, hvor vi tager et nærmere kig på de forskellige former for bæredygtighed og begrebet i sin helhed.

Se sofaer på DBA:

 1. Sofa, fløjl, 4 pers., Super fin sofa i fløjl. God stand. Ingen pletter

  Sofa, fløjl, 4 pers., Super fin sofa i fløjl. God stand. Ingen pletter

  2.000,00 kr.17-06-2024
 2. Sofa, stof, 3 pers. , Formel A, Super fin modulsofa fra Formel A i mørk grå med røde ben.

Er i rigt

  Sofa, stof, 3 pers. , Formel A, Super fin modulsofa fra Formel A i mørk grå med røde ben. Er i rigtig god stand, ingen skader. - Hvert modul måler 90x90 cm - Sofaen er derfor 270x90 cm - Puf 90x90 3

  5.000,00 kr.17-06-2024
 3. Sofa, 2 pers., fra Ilva model Ria. L 152, H 79 og B/D 83 cm. Står som ny. 6. mdr. gammel. Kvittering

  Sofa, 2 pers., fra Ilva model Ria. L 152, H 79 og B/D 83 cm. Står som ny. 6. mdr. gammel. Kvittering og garanti haves

  2.000,00 kr.17-06-2024
 4. Sofa, læder, 4 pers. , ukendt, Sort læder sofa. Har lidt skrammer på bagsiden. Er MEGET behagelig at

  Sofa, læder, 4 pers. , ukendt, Sort læder sofa. Har lidt skrammer på bagsiden. Er MEGET behagelig at side i og er kåret uofficielt som Københavns bedste at crashe på. ;) (Den er god at sove på)

  499,00 kr.17-06-2024
 5. Sofa, læder, 4 pers. , Natuzzi, Smuk Natuzzi sofa i hvid læder med 2 puf til.

Skal afhentes i Dragø

  Sofa, læder, 4 pers. , Natuzzi, Smuk Natuzzi sofa i hvid læder med 2 puf til. Skal afhentes i Dragør

  5.000,00 kr.17-06-2024
 6. Sofa, 3 pers., Sofa m. Chaiselong. Brugt men fin. Sælges grundet flytning.
B: 235
D: 85
D: (chaiselo

  Sofa, 3 pers., Sofa m. Chaiselong. Brugt men fin. Sælges grundet flytning. B: 235 D: 85 D: (chaiselong) 135

  500,00 kr.17-06-2024

Se alle sofaer til salg på DBA, her.

Hvad betyder bæredygtighed?

Bæredygtighed er på alles læber – og begrebet bliver slynget ud i mange forskellige sammenhænge. Måske du af den grund synes, det er vanskeligt at afkode, hvad bæredygtighed egentlig betyder?

Overordnet omfatter bæredygtighed at skabe holdbare, positive betingelser for mennesker, samfund og miljø – både nu og i fremtiden. Der findes forskellige forgreninger af bæredygtighed – herunder økologisk, økonomisk, social og æstetisk.

Alle fire former for bæredygtighed er altså baseret på princippet om at skabe holdbare positive betingelser - men inden for forskellige områder. I det følgende gennemgår vi kort, hvad hver af disse fire bæredygtighedstyper dækker over.

LÆS OGSÅ: Stephanie fra Nybyggerne - 'Jeg blev tvunget til at købe genbrug'

Se hvordan Stephanie indrettede sit Nybygger-hjem med skønne genbrugsfund. Du kan læse mere om Stephanie og hendes genbrugs-Nybygger-hjem via linket over billedet.
Se hvordan Stephanie indrettede sit Nybygger-hjem med skønne genbrugsfund. Du kan læse mere om Stephanie og hendes genbrugs-Nybygger-hjem via linket over billedet.

Hvad betyder økologisk bæredygtighed?

Vi lægger ud med den mest velkendte form for bæredygtighed – nemlig den økologiske også kendt som miljømæssig bæredygtighed.

Kort fortalt handler den økologiske bæredygtighed om at passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på. Der er herunder fokus på, hvordan vi værner om miljøet og naturen. Som nævnt ovenfor er det ofte
denne form for bæredygtighed, vi bliver præsenteret for i medierne.

Find frugttræer på DBA:

 1. Citrontræ 185 cm med 291 blade og 9 frugter

  Citrontræ 185 cm med 291 blade og 9 frugter

  Kunstigt træ, Citrontræ, Citrontræ 185 cm med 291 blade og 9 frugter Flot kunstigt frugttræ med naturstamme i ekstra god kvalitet. Smukt, detaljeret og ekstremt imponerende kunstigt frugttræ i den e

  1.895,00 kr.10-09-2021
 2. Vejbod, Vejbod med æg, grønt og planter
Frit valg 30kr:
Solbær, aronia, hindbær, stikkelsbær, Slange

  Vejbod, Vejbod med æg, grønt og planter Frit valg 30kr: Solbær, aronia, hindbær, stikkelsbær, Slangehvidløg, bronzefennikel, havemælde, citronmelisse, peberrod… Kasse med udvalg af grønt i sæson- (kål

  20,00 kr.16-06-2024
 3. Vejbod, Vejbod med æg, grønt og planter
Frit valg 30kr:
Solbær, aronia, hindbær, stikkelsbær, Slange

  Vejbod, Vejbod med æg, grønt og planter Frit valg 30kr: Solbær, aronia, hindbær, stikkelsbær, Slangehvidløg, bronzefennikel, havemælde, citronmelisse, peberrod… Kasse med udvalg af grønt i sæson- (kål

  30,00 kr.04-06-2024
 4. Bronzefennikel, Bronzefennikel i potte
Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende

  Bronzefennikel, Bronzefennikel i potte Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende størrelse. Skriv og hør nærmere. Bær: Aronia, surbær, Aronia melanocarpa Gojibær, bukketorn, Lycium

  30,00 kr.02-06-2024
 5. Solbær, Solbærbusk i potte
Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende størrelse.

  Solbær, Solbærbusk i potte Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende størrelse. Skriv og hør nærmere. Bær: Aronia, surbær, Aronia melanocarpa Gojibær, bukketorn, Lycium barbarum Ha

  30,00 kr.02-06-2024
 6. Gul hindbær, Stykpris
Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende størrelse. Skriv

  Gul hindbær, Stykpris Jeg har indimellem overskud af følgende planter, i varierende størrelse. Skriv og hør nærmere. Bær: Aronia, surbær, Aronia melanocarpa Gojibær, bukketorn, Lycium barbarum Havtorn

  20,00 kr.31-05-2024

Se alle frugttræer til salg på DBA, her

Hvad betyder økonomisk bæredygtighed?

Den økonomiske bæredygtighed omhandler naturligvis økonomi. Når der tales om økonomisk bæredygtighed menes der, at en given formue skal holdes på samme plan eller øge sin værdi i fremtiden.

Det kan være relevant at anskue økonomisk bæredygtighed ud fra forskellige perspektiver. Som privat person kan du eksempelvis sikre økonomisk bæredygtighed ved at mindske dit forbrug, sælge de ting du ikke længere bruger og eventuelt investere således, at værdien af din formue øges.

Også virksomheder og stater kan arbejder med økonomisk bæredygtighed. 

LÆS OGSÅ:
Drømmen om et friere liv blev realiseret af en gammel cirkusvogn fra DBA

Brinja og Michael købte en 100 år gammel cirkusvogn på DBA – og i dag danner den ramme om deres forretning, liv og parløb.
Brinja og Michael købte en 100 år gammel cirkusvogn på DBA – og i dag danner den ramme om deres forretning, liv og parløb.

Hvad betyder social bæredygtighed?

Social bæredygtighed beskæftiger sig med, at nuværende og fremtidige generationer kan leve i sunde, inkluderende og velfungerende samfund.

Den sociale bæredygtighed har fokus på inklusion og tryghed for alle uagtet vores forskelligheder – herunder blandt andre samfundsklasse, religion og seksualitet.

Et eksempel herpå er at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse. 

LÆS OGSÅ:
Grete skabte sin grønne oase med dette fund på DBA

Der hviler en sydlandsk stemning over haven i Varde, hvor Grete Sand Riber og hendes mand Preben Larsen har skabt en grøn oase.
Der hviler en sydlandsk stemning over haven i Varde, hvor Grete Sand Riber og hendes mand Preben Larsen har skabt en grøn oase.

Hvad betyder æstetisk bæredygtighed?

Rosinen i pølseenden – æstetisk bæredygtighed. Denne form for bæredygtighed omhandler, hvordan vi kan sænke vores forbrug ved at arbejde med holdbare materialer samt gennemtænkt og tidløst design.

Den æstetisk bæredygtighed gør op med brug-og-smid-væk-kulturen. Ved at mindske vores forbrug, handle brugt og tidsløst design samt arbejde med slidstærke materialer, der forskønnes med tiden, arbejder vi aktivt mod at nedsætte vores enorme ressourcespild.

Find designermøbler på DBA:

 1. Arne Jacobsen, Syveren / 3107 / MED ORIGINAL POLSTRING!, Sælger 8 stk syver stole i sort fuldpolstre

  Arne Jacobsen, Syveren / 3107 / MED ORIGINAL POLSTRING!, Sælger 8 stk syver stole i sort fuldpolstret læder fra Fritz Hansen (med stempel). Design: Arne Jacobsen. Fremstår i utrolig flot og fejlfri st

  24.000,00 kr.17-06-2024
 2. Børge Mogensen, Den Spanske Stol / Røget eg /2226, Stol, Sælge den ikoniske Den Spanske Stol i røget

  Børge Mogensen, Den Spanske Stol / Røget eg /2226, Stol, Sælge den ikoniske Den Spanske Stol i røget eg og kernelæder fra Fredericia (med stempel). Mål: H: 67 x B: 82,5 x D: 60 cm. Siddehøjde: 33 cm.

  20.000,00 kr.17-06-2024
 3. Gjorde til Wegner model GE530 reservedele

  Gjorde til Wegner model GE530 reservedele

  Hans J. Wegner, GE 530, Gummigjorde originale Getama, Nye gjorde til Wegner møbler. Se de forskellige modeller på hjemmesiden. F.eks. gummigjorde til GE 530 serien. Her et sæt som passer til stol mod

  1.210,00 kr.10-12-2019
 4. Gjorde til Wegner stole, Serie GE 370 & 375 reservedele

  Gjorde til Wegner stole, Serie GE 370 & 375 reservedele

  GE370 og GE375, Gjorde til én lænestol. Originalt Getama produkt , Hans J. Wegner, Kæmpe udvalg i originale reservedele, og / eller renovering af Wegner møbler udføres. Gjorde, hynder og betræk - kan

  1.050,00 kr.10-12-2019
 5. Anden arkitekt, Butterfly stol , Lænestol, Den oprindelige flagermusstol blev designet af Hardoy, Bo

  Anden arkitekt, Butterfly stol , Lænestol, Den oprindelige flagermusstol blev designet af Hardoy, Bonet & Kurchan i Argentina i 1938. Stolen blev dengang kun produceret i 3 eksemplarer, og var inspire

  2.500,00 kr.17-06-2024
 6. Hans J wegner CH 27

  Hans J wegner CH 27

  CH 27, Læneatol, Hans J. Wegner, 1 stk Hans J Wegner CH 27 i eg med gener. Stolen er fra 1960 og Jeg er ved at skifte enkelt gener på stolen. Stolen bliver også renset i træet. Stolen sælges til kr 35

  35.000,00 kr.09-05-2024

Se alle designermøbler på DBA – lige her.   

Som du måske kan fornemme, indgår de forskellige former for bæredygtighed i et gensidigt samspil. Kunne du tænke dig at leve mere bæredygtigt – men ved du ikke, hvor du skal starte? Så læs med her, hvor vi giver råd til, hvordan du bliver en mere bæredygtig forbruger.

En helt naturlig måde at sætte en stopper for overforbruget er ved at bo så småt, at du simpelthen ikke har plads til unødvendigt habengut. Småt kan nemlig sagtens være godt. Se for dig selv i videoen nedenfor, hvor Lotte viser dig rundt i sin fine, lille cirkusvogn.


Læs mere om Lotte og cirkusvognen i artiklen, her

Relaterede artikler