Maja har på kort tid tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj
Livsstil

Maja har på kort tid tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj

Julie Schoen
Julie Schoen

Maja og kæresten flytter til udlandet på ubestemt tid, og det betyder, at hun må sælge ud af gemmerne. Det har hun tjent godt på og samtidig fået mange gode oplevelser med i rygsækken.

’Det er godt for miljøet’ og ’Du møder mennesker, du ellers ikke ville møde’. Der er mange gode argumenter for at sælge ud af sine ting, men Maja Grønholdts grund ville nok få de fleste ud af starthullerne.

29-årige Maja og kæresten drager nemlig til Asien på ubestemt tid, og så er det begrænset, hvor meget af klædeskabet hun kan have med sig i backbacker-rygsækken. Lejligheden bliver lejet ud møbleret, men tøj, smykker og småting skal Maja pludselig tage alvorligt op til overvejelse:

- Jeg er virkelig blevet tvunget til at tage stilling til mine ting. ’Får jeg det brugt?’. Det er sådan helt Marie Kondo-agtigt, fortæller Maja, der er i fuld sving med at sælge ud.

Det er primært tøj og smykker, hun har solgt og stadig har til salg, og allerede nu har hun fået solgt så meget, at det svarer til 5-6 flyttekasser.

- Det er ret naturligt for mig i det hele taget at sælge ud af mine ting, når jeg ikke får dem brugt nok, men nu handler det også om, at jeg jo kan tjene ekstra penge til vores ophold, fortæller Maja og fortsætter:

- Jeg vil hellere have 500 kroner i kontanter, som kan bruges til oplevelser i Asien end at have for 500 kroner gammelt tøj liggende i et kælderrum.

Kælderrummet er nemlig det sted, hvor de få ting, Maja virkelig ikke kan leve uden – men heller ikke kan leve med i Asien – skal opbevares. Kærestens forældres kælderrum er stillet til rådighed, men her er der heller ikke uanet mængder af plads. 

Andre end Maja har sat deres tøj til salg. Se tre eksempler, her:

 1. By Malene Birger Bluse - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  By Malene Birger Bluse - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  Bluse, By Malene Birger, str. 40, Bluse fra By Malene Birger. Blusen er multifarvet og i størrelse 40. Denne her bluse er både flot og elegant. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering i

  399,00 kr.29-03-2023
 2. By Malene Birger Top - Secondhand - Kvinde - Størrelse: L

  By Malene Birger Top - Secondhand - Kvinde - Størrelse: L

  Top, By Malene Birger, str. L, Top fra By Malene Birger. Toppen er hvid. Toppen virker let og utrolig rar at have på. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi

  189,00 kr.29-03-2023
 3. DAY Birger et Mikkelsen Bluse - Secondhand - Kvinde -

  DAY Birger et Mikkelsen Bluse - Secondhand - Kvinde -

  Bluse, DAY Birger et Mikkelsen, str. 40, Bluse fra DAY Birger et Mikkelsen. Blusen er beige og i størrelse 40. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender m

  269,00 kr.29-03-2023
 4. By Malene Birger Top - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S

  By Malene Birger Top - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S

  Top, By Malene Birger, str. S, Top fra By Malene Birger. Toppen er lilla og i størrelse small. Materialet der er brugt til toppen er rigtig fint og føles glat. ✓ Du får altid 30 dages returret hos

  189,00 kr.29-03-2023
 5. By Malene Birger Bluse - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  By Malene Birger Bluse - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 40

  Bluse, By Malene Birger, str. 40, Bluse fra By Malene Birger. Blusen er pink og i størrelse 40. Nyd denne smukke bluse fyldt med pailletter. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inde

  109,00 kr.29-03-2023
 6. DAY Birger et Mikkelsen Strik - Secondhand - Kvinde -

  DAY Birger et Mikkelsen Strik - Secondhand - Kvinde -

  Strik, DAY Birger et Mikkelsen, str. L, Strik fra DAY Birger et Mikkelsen. Denne strik er sort og i størrelse large. Det er en virkelig god idé at have nogle få flotte basis ting i garderoben, som k

  279,00 kr.29-03-2023

Du kan finde en masse tøj på DBA. Både til mænd og kvinder. For eksempel kan du til kvinder finde tøj fra brands som Malene Birger, Chanel, Designers Remix og Wood Wood.

Denne type ting kom Maja og kæresten let af med

- Loftsrummet var fyldt med min kærestes gamle legetøj, og forældrene har længe haft efterspurgt, at han fik ryddet op i legetøjet, så nu hvor vi har måtte få vores ting opbevaret hos dem, skyldte vi også at gøre plads til tingene, fortæller Maja.

Så hun og kæresten har også haft travlt med at sælge ud af det gamle legetøj. Og det har faktisk været overraskende let:

Min kæreste troede ikke, legetøjet kunne sælges. Men vi tog flere af tingene med på loppemarkedet, hvor børnene nærmest flokkedes om det. Børnene var også ligeglade med, om der manglede lidt dimser til tingene. Og vi solgte blandt andet min kærestes Jumbo-bøger på DBA. Der kom en far med sine to sønner og hentede de fleste af bøgerne. Så vi har fået solgt næsten alt legetøjet
siger Maja.
Majas klædeskab var proppet med hendes og kæresten tøj, inden hun gik i gang med at sælge ud. ’Jeg er sikker på, at jeg sagtens ville kunne sælge for 1.000 kroner mere, hvis jeg blot havde mere tid, inden vi rejser den 22. september’, siger Maja.
Majas klædeskab var proppet med hendes og kæresten tøj, inden hun gik i gang med at sælge ud. ’Jeg er sikker på, at jeg sagtens ville kunne sælge for 1.000 kroner mere, hvis jeg blot havde mere tid, inden vi rejser den 22. september’, siger Maja.

Her er Majas "dyreste salg"

Hun har både fået solgt ud af tingene på loppemarkeder og på nettet. Det mere eksklusive mærketøj sælger hun på nettet, for der er folk villige til at give mere for det kontra loppemarkedet.

- På loppemarkedet tager jeg mellem 40 og 80 kroner for det af mit tøj, der er mere ”random”. Mærker fra H&M og Samsøe & Samsøe og sådan.

Men hun kunne også for nyligt indkassere 1.000 kroner for en af sine Ganni-kjoler, der havde været ’pissedyr’ fra ny. Den solgte hun på nettet.

Bluser fra Samsøe & Samsøe:

 1. Bluse, Samsøe & Samsøe, str. 38, Næsten som ny, Lile str. 40 
Findes på Amager. Købes som beset. Mob

  Bluse, Samsøe & Samsøe, str. 38, Næsten som ny, Lile str. 40 Findes på Amager. Købes som beset. MobilePay haves. Kan sendes mod betaling.
Available on Amager. Bought as seen. MobilePay available. Can

  100,00 kr.02-10-2023
 2. Sweater, Samsøe & Samsøe, str. 38, Brun, God men brugt, OBS. Sidste billede viser pasform, ikke trøj

  Sweater, Samsøe & Samsøe, str. 38, Brun, God men brugt, OBS. Sidste billede viser pasform, ikke trøjens stand. Brun trøje fra Samsøe & Samsøe i str. M. Brugstegn i form af farve på skrift er gået af

  150,00 kr.02-10-2023
 3. Top, Samsøe & Samsøe, str. 36, Lilla, Viskose, Næsten som ny, Top fra Samsøe & Samsøe står til at væ

  Top, Samsøe & Samsøe, str. 36, Lilla, Viskose, Næsten som ny, Top fra Samsøe & Samsøe står til at være XS/S. Kun brugt enkelt gang. Sendes ikke, men kan afhentes på Amager ved Lergravsparken eller eft

  20,00 kr.02-10-2023
 4. Bluse, Samsøe & Samsøe, str. 38, Lyseblå-hvid, Bommuld, God men brugt, Lækker Samsøe & Samsøe bluse,

  Bluse, Samsøe & Samsøe, str. 38, Lyseblå-hvid, Bommuld, God men brugt, Lækker Samsøe & Samsøe bluse, i lyseblå og hvide striber. Str M. 85kr. SE VORES ANDRE ANNONCER.

  85,00 kr.01-10-2023
 5. Skjorte, Zara og Samsøe & Samsøe, str. 38, Blå-hvid stribet skjorte og hvid bluse uden ærmer, Ubrugt

  Skjorte, Zara og Samsøe & Samsøe, str. 38, Blå-hvid stribet skjorte og hvid bluse uden ærmer, Ubrugt, Samsøe & Samsøe bluse, hvid og uden ærmer Zara skjorte, blå/hvid stribet med lange ærmer og 2 brys

  125,00 kr.01-10-2023
 6. Skjorte, Samsøe & Samsøe , str. 40, Blå, creme og brun , Bomuld , Næsten som ny

  Skjorte, Samsøe & Samsøe , str. 40, Blå, creme og brun , Bomuld , Næsten som ny

  275,00 kr.01-10-2023

Lige nu er der 249 forskellige ting fra Samsøe og Samsøe til salg på DBA.

Majas vilde mersalg

- Det er egentlig fint for mig at sælge ud af mit tøj. Meget af det ville jeg nok alligevel ikke bruge, når jeg kommer hjem til næste år, eller hvornår det nu bliver. Jeg har fået mere lyst til at sælge mit tøj, fordi jeg ved, at det, der ikke sælges, alligevel bare skal gemmes væk på loftet og samle støv på ubestemt tid. Så hvorfor ikke hellere få lidt ekstra penge med på rejsen? Hver en krone tæller.

Maja begyndte i god tid at sælge ekstra meget af sit tøj på grund af rejsen, og på den tid har hun fået solgt for cirka 10.000 kroner. Der er særligt én køber, som har spyttet ekstra godt i kassen med Majas ”lommepenge” til ferien:

En kvinde kom for at hente et stykke tøj af mig, og da jeg sagde, at jeg havde meget mere til salg, endte hun med at købe lidt flere ting. Jeg fandt alt muligt frem fra klædeskabet og vi aftalte, hun kunne komme forbi igen en anden dag. Og det gjorde hun. Jeg solgte hende cirka 5 ting mere. Vi brugte præcis samme størrelse
fortæller Maja.
Denne leopardjakke er en af de ting, som Maja har fået solgt i forbindelse med sin rejse. Den er fra Zara, og Maja solgte jakken for 100 kroner
Denne leopardjakke er en af de ting, som Maja har fået solgt i forbindelse med sin rejse. Den er fra Zara, og Maja solgte jakken for 100 kroner

’Fuck, den har jeg jo også!’

Men selvom Maja har fået solgt godt ud, er hun langt fra i mål.

- Vi rejser den 22. september, og jeg har stadig en del, jeg ikke har fået solgt. Men der er også meget, jeg skal nå inden rejsen i forhold til planlægning. Jeg har nærmest ikke engang tid til at oprette annoncer på dele af mit tøj, forklarer Maja.

LÆS OGSÅ: Det tager maksimum 2 minutter at oprette en DBA-annonce

Hun er undervejs i oprydningen og sit salg blevet overrasket over hvor langt, hun har igen:

- Jeg har da fundet ting aller øverst i mit skab, hvor jeg har tænkt: ’Fuck, den har jeg jo også!’, siger hun.

Og det er ikke kun mængden af tøj, der nærmest vokser sig større jo længere ind i skabet, Maja graver. Det er også backpackeren, der synes at blive mindre:

- Jo tættere, vi kommer på, jo mere går det op for mig, hvor lidt vi kan have med. Jeg tror for eksempel kun, jeg får plads til et par sneakers, et par løbesko og et par sandaler, fortæller Maja, der havde en sneakersbeholdning, der talte omkring 15 stykker.

Sneakers til kvinder til salg på DBA:

 1. Sneakers, str. 41, Dolce & Gabbana, Blå, God men brugt, Dolce & Gabbana sko, købt for en del år si

  Sneakers, str. 41, Dolce & Gabbana, Blå, God men brugt, Dolce & Gabbana sko, købt for en del år siden på modemesse. Ny pris 2.400kr.

  250,00 kr.03-10-2023
 2. Sneakers, str. 41, Clarks Wallabe, Beige, Ubrugt, Her ses den populære Clarks Wallabee “Maple Sued

  Sneakers, str. 41, Clarks Wallabe, Beige, Ubrugt, Her ses den populære Clarks Wallabee “Maple Suede” - Skoen er helt ny - Skoen er i størrelse 41 - Skoen er udsolgt overalt Skoen bliver sendt in

  1.050,00 kr.03-10-2023
 3. Fillipa K Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 39

  Fillipa K Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 39

  Sneakers, str. 39, Fillipa K, Et par sneakers fra Fillipa K. Dette par sneakers er rosa og i størrelse 39. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med B

  249,00 kr.29-03-2023
 4. Adidas Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 42.5

  Adidas Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 42.5

  Sneakers, str. 42.5, Adidas, Et par sneakers fra Adidas. Dette par sneakers er rød og i størrelse 42.5. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Budb

  209,00 kr.29-03-2023
 5. Sneakers, str. 38,5, Air Jordan, Rød, Slidt, Flotte men lidt brugt, haft dem i noget tid og bruger

  Sneakers, str. 38,5, Air Jordan, Rød, Slidt, Flotte men lidt brugt, haft dem i noget tid og bruger ikke længere, derfor sælger jeg ud. Kontakt for mere info

  900,00 kr.03-10-2023
 6. Adidas Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 42.5

  Adidas Sneakers - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 42.5

  Sneakers, str. 42.5, Adidas, Et par sneakers fra Adidas. Dette par sneakers er sort og i størrelse 42.5. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Bud

  189,00 kr.29-03-2023

Leder du efter sneakers til kvinder på DBA, har du lige nu hele 6.734 at vælge imellem. Blandt andet fra brands som Nike, Adidas, New Balance og Reebok.

Maja er virkelig i tvivl om, om hun skal skille sig af med denne ting

Rygsækken skal også rumme andet end bare praktisk tøj, for som Maja siger, så er det ikke kun en ferie, hun skal på. Hun skal have en hverdag dernede, og derfor skal der også være plads til en pæn kjole.

Hun har dog ikke tænkt sig at snyde nogle af sine ting med over i kærestens backpacker. Til gengæld har hun sat ting til salg, som hun tvivler på kan blive solgt. Eksempelvis nogle shorts fra Gina Tricot. Men hvis det nu lykkes at få dem solgt, sparer det Maja for plads og indkasserer hende ekstra penge.

- Det er også med at få solgt tøjet nu, inden noget af det går af mode. For eksempel ville min Ganni-kjole i silke kun miste værdi af at ligge i skabet, siger Maja.

Hun har dog stadig noget tøj, hun er i tvivl om, hvorvidt hun skal sætte til salg. Det tæller blandt andet en læderjakke, som hun har haft gennem flere sæsoner, men som ville kunne indbringe hende en god sjat penge, hvis hun fik den solgt. Den kostede nemlig i omegnen af 5.000 kroner fra ny. Maja har ikke haft brugt den det seneste år, men hun ved bare med sig selv, at hun vil mangle den, når hun engang flytter tilbage.

Skulle hun få solgt læderjakken og fortryde, vil det i så fald være det første salg, hun fortryder:

Jeg er glad for alle mine handler. Jeg har ikke fortrudt noget. Når tøjet først er væk fra mit klædeskab, så plejer jeg ikke at tænke over, at det er væk
siger Maja.
Armbåndet her har Maja også fået solgt. Maja er generelt god til at genbruge. Hun sælger jævnligt ud af sine ting, og hvis hun er på jagt efter en specifik ny vare, tjekker hun ofte lige genbrugssites på nettet, om nogle skulle have begået et fejlkøb. ’Tit er det dog ret nye modeller, jeg er på jagt efter, så det er sjældent, det lykkes at finde dem brugte. Men jeg fandt da for eksempel en jakke fra Acne brugt, som jeg alligevel ville have købt’, fortæller hun
Armbåndet her har Maja også fået solgt. Maja er generelt god til at genbruge. Hun sælger jævnligt ud af sine ting, og hvis hun er på jagt efter en specifik ny vare, tjekker hun ofte lige genbrugssites på nettet, om nogle skulle have begået et fejlkøb. ’Tit er det dog ret nye modeller, jeg er på jagt efter, så det er sjældent, det lykkes at finde dem brugte. Men jeg fandt da for eksempel en jakke fra Acne brugt, som jeg alligevel ville have købt’, fortæller hun
Så nu ser Majas klædeskab forhåbentlig ikke så proppet ud mere, inden hun pakker ned og rejser afsted til det store udland
Så nu ser Majas klædeskab forhåbentlig ikke så proppet ud mere, inden hun pakker ned og rejser afsted til det store udland

Maja er ikke den eneste, der har måtte ”ofrer” noget, for at få råd til noget andet. Anita tog for eksempel et rengøringsjob for at få råd til sin brudekjole, og nu her, efter brylluppet, sælger hun kjolen på DBA. Vil du være den næste lykkelige brud i Anitas kjole, så læs mere om kjolen og Anita i artiklen her, hvor du også kan se, om kjolen stadig er til salg.

Du kan også få hjælp til, hvad du med fordel kan skille dig af med i hjemmet – ting, som du ikke bare tjener penge på at sælge ud af, men også får en gladere kæreste af. DBA Guide har nemlig haft fat i en sexolog, der har lavet os en liste over de ting i et typisk kvindehjem, som mænd irriteres over. Ting, du kan skille dig af med for at få en mere tilfreds kæreste.

Maja er ikke den eneste, der er god til at sælge ud og få genbrugt. Du kan i videoen herunder møde Rie, der bor med en masse genbrugsfund i sit hjem. Nærmest alt Ries tøj er købt brugt, og hun har en særlig regel derudover for, hvornår hun må købe tøjet. Hør om den regel, her:

Du kan læse mere om Ries hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler