Her er den typiske DBA-bruger
Livsstil

Her er den typiske DBA-bruger

Julie Schoen
Julie Schoen

Den typiske DBA-bruger er en mand, der søger efter sofaer, som har en mobiltelefon liggende i skuffen til at samle støv. Og så har den mandlige DBA-bruger typisk også børn. I hvert fald er børnefamilier de bedste til at genbruge.

På DBA kan du sælge og købe brugte ting fra både private men også fra forhandlere. Faktisk kan du også købe en del nye ting fra primært forhandlere.

Men hvem er det typisk, der benytter sig af genbrugssitet? Hvem er den gennemsnitlige DBA-bruger? Det kan du blive klogere på i artiklen, her.

DBA har nemlig foretaget en undersøgelse, der blandt andet kortlægger den typiske DBA-bruger. Undersøgelsen kalder vi for Genbrugsindekset, og den viser for eksempel, at den gennemsnitlige DBA-bruger er en mand. Hele 58 procent af brugerne på DBA er nemlig mænd, og dermed er de resterende 42 procent kvindelige brugere.

Læs flere sjove statistikker om DBA-brugeren under disse DBA-annoncer.

Royal Copenhagen er det ord, som blev søgt 7. mest på i 2018

 1. Porcelæn, Blå blomst flettet smør tallerken , Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet

  Porcelæn, Blå blomst flettet smør tallerken , Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet 5 mini tallerkner til smør. 0818 Tag alle for 100kr

  100,00 kr.02-12-2023
 2. Porcelæn, Blå blomst flettet dyb tallerken, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet
dy

  Porcelæn, Blå blomst flettet dyb tallerken, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet dyb tallerken, 8105 I pæn stand

  100,00 kr.02-12-2023
 3. Porcelæn, Blå blomst flettet, Rund skål , Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet rund

  Porcelæn, Blå blomst flettet, Rund skål , Royal Copenhagen, Royal Copenhagen blå blomst flettet rundt skål. 8060. I rigtig pæn stand.

  275,00 kr.02-12-2023
 4. Porcelæn, Blå blomst flettet opsats skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen, blå blomst flettet skå

  Porcelæn, Blå blomst flettet opsats skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen, blå blomst flettet skål opsats. 8062. I rigtig fin stand

  250,00 kr.02-12-2023
 5. Porcelæn, Peber- og saltkværn, Royal Copenhagen, Sæt med Peberkværn og saltkværn fra Royal Copenhage

  Porcelæn, Peber- og saltkværn, Royal Copenhagen, Sæt med Peberkværn og saltkværn fra Royal Copenhagen. De er 10 cm høje. Peberkværnen er med peugeot kværn. Kan afhentes i 4330 Hvalsø eller 3520 Farum

  150,00 kr.02-12-2023
 6. Porcelæn, Blå blomst fletter - 2 kaffekander, Royal Copenhagen, 2 royal Copenhagen blå blomst flette

  Porcelæn, Blå blomst fletter - 2 kaffekander, Royal Copenhagen, 2 royal Copenhagen blå blomst fletter kaffekander. En med låg og en uden låg Sælges samlet for 300kr

  300,00 kr.02-12-2023

16.425 annoncer er lige nu aktive på DBA med Royal Copenhagen. Har du kun 200 kroner på lommen, kan du vælge mellem 3.144 Royal Copenhagen-ting.

Wow: Så lang tid bruger vi i DBAs app

Noget kunne tyde på, at DBA er mere end blot et site, hvor du kan købe og sælge. Måske er det også en platform, hvor vi føler os underholdt – eller en platform, vi bruger til tidsfordriv. I hvert fald er DBAs app så populær, at den slår mange andre danske apps. Danskerne bruger nemlig længere tid på DBA end på de store danske nyhedssites.

I gennemsnit bruger danskerne hele 7 minutter og 52 sekunder på DBA, mens vi for eksempel ”kun” bruger 5 minutter og 18 sekunder på TV2.dk.

Det viser tal fra Dansk Online Index.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskerne, Brian og Kirsten

Nogle af dem, der bruger lang tid på DBAs app er Brian og Kirsten. De har nemlig smukseret deres hjem med utallige genbrugsfund, og deres genbrugselsker-hjem er et af de mest populære her på DBA Guide. I hvert fald er artiklen om deres hjem en af de mest læste. Måske fordi, de ejer en scooter, som kun tre andre i Danmark ejer, hvoraf en af dem er kongehuset. Se deres hjem ved at klikke på linket herover
Nogle af dem, der bruger lang tid på DBAs app er Brian og Kirsten. De har nemlig smukseret deres hjem med utallige genbrugsfund, og deres genbrugselsker-hjem er et af de mest populære her på DBA Guide. I hvert fald er artiklen om deres hjem en af de mest læste. Måske fordi, de ejer en scooter, som kun tre andre i Danmark ejer, hvoraf en af dem er kongehuset. Se deres hjem ved at klikke på linket herover

Børnefamilier genbruger mest – her er hvad de typisk køber

Undersøgelsen viser, at især børnefamilier er glade for DBA. Næsten 7 ud af 10 børnefamilier har købt en brugt vare inden for de seneste 12 måneder, hvilket er 11 procent flere end den samlede danske befolkning i alderen 18-85 år.

Og det er især legetøjet, som familierne køber brugt. For hver femte børnefamilie svarer, at de har købt brugt legetøj inden for de seneste 12 måneder. 17 procent, hvilket svarer til 2 ud af 10 børnefamilier, har købt udstyret til deres børn, brugt.

Børnefamilier skal anskaffe sig mange ting, og omsætningshastigheden på tingene er langt større i en familie med børn end uden. Alene fra 0-7 år har børn skiftet tøj, sko, seng, legetøj og andre småbørnsprodukter flere gange
siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea.

Børnelegetøj til salg på DBA:

 1. Kæmpe Brio tog samling

  Kæmpe Brio tog samling

  Brio tog masser tilbehør, Kæmpe samling Brio tog, skinner, kraner, specielle vogne, miner, tunneller, metro, skibe+gods, prinsesse slot, brand station og meget meget mere... 95% er original Brio, - d

  2.500,00 kr.02-12-2023
 2. BRIO tog, Stor samling af brio tog.

De fleste skinner er i fin stand. Enkelte har fået malet blåt p

  BRIO tog, Stor samling af brio tog. De fleste skinner er i fin stand. Enkelte har fået malet blåt på sig. Der er 156 skinner, broer og en station. 33 vogne / lokomotiver. Et barbapapa tog, heli

  1.400,00 kr.02-12-2023
 3. BRIO trælegetøj, BRIO trælegetøj fra 1970’erne i meget fin stand.
Pris pr stk 85kr
BRIO træk rasle i

  BRIO trælegetøj, BRIO trælegetøj fra 1970’erne i meget fin stand. Pris pr stk 85kr BRIO træk rasle i træ med lidt slidspor fra raslen. BRIO helikopter i træ, længde 17 cm. Kan afhentes på Nørrebro, K

  85,00 kr.02-12-2023
 4. Togbane, 1 bedroller med Brio togbane med flere toge, station og bro. 
Det er brugt, og nogle af ski

  Togbane, 1 bedroller med Brio togbane med flere toge, station og bro. Det er brugt, og nogle af skinnerne og togene er der skrevet på, men fungerer fint og kan sikkert vaskes af.

  250,00 kr.02-12-2023
 5. BRIO Gåvogn, Brugt gåvogn fra Brio. Små tegn på brug efter to børn. Kører upåklageligt og håndtaget

  BRIO Gåvogn, Brugt gåvogn fra Brio. Små tegn på brug efter to børn. Kører upåklageligt og håndtaget kan indstilles i flere vinkler.

  150,00 kr.02-12-2023
 6. Brio togbane, Brio tognane med tog sammensat med lidt forskelligt.

  Brio togbane, Brio tognane med tog sammensat med lidt forskelligt.

  400,00 kr.02-12-2023

Der er nærmest ikke det børnelegetøj, du ikke kan finde på DBA. Se selv efter, her. 976 annoncer med Brio er lige nu til salg på DBA.

Genbrug som opdragelse

For børnefamilierne handler deres færden på DBA også om andet end blot at få købt og solgt ting. I undersøgelsen angiver 81 procent af de danske forældre nemlig, at det er vigtigt for dem, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi. Og nogle forældrene lærer børnene dette ved at gå efter princippet om, at børnene først skal have solgt deres gamle legetøj, før de må købe nyt. Dette har 36 procent af de danske forældre nemlig gjort.

- Det er vigtigt for mig, at min datter lærer at se værdien i ting, som ikke står på hylder nede i butikken. Det styrker fantasien, at man kan se muligheder i de ting, man støder på hen ad vejen, siger Jonathan Brethvad, der er 45 år, bor i Allerød, og som elsker at genbruge.

DBA Guide har tidligere bragt en artikel og et podcast-afsnit med ham og hans kone, hvor de blandt andet fortæller, at de har købt det meste af deres have på DBA, og deres væg i huset er sørme også handlet på DBA.

Jeg har taget min datter med på genbrugsstationen hundred gange. Hver gang kigger vi i containeren for at se, om der ligger noget legetøj. Hun opfatter det som en slags bibliotek, hvor hun kan låne ting, og når hun ikke har brug for det mere, kan hun aflevere det igen
fortæller Jonathan.
Jonathan Brethvad og hans kone. Jonathan er 45 år, gift og har en datter på 4 år. Jonathan er uddannet skolelærer men arbejder i dag som selvstændig. Han bruger det meste af sin fritid på DIY-projekter, hvor han primært bruger brugte byggematerialer. Senest har han bygget en Newyorker-væg ud af brugte mursten til deres hjem i Allerød
Jonathan Brethvad og hans kone. Jonathan er 45 år, gift og har en datter på 4 år. Jonathan er uddannet skolelærer men arbejder i dag som selvstændig. Han bruger det meste af sin fritid på DIY-projekter, hvor han primært bruger brugte byggematerialer. Senest har han bygget en Newyorker-væg ud af brugte mursten til deres hjem i Allerød

Danskernes søgninger på DBA

Men hvad laver brugerne så, når de er inde på DBA? Dette har vi tidligere skrevet flere artikler om, og her får du et resumé:

Den typiske DBA-bruger søger efter en sofa. I hvert fald var ’sofa’ det mest anvendte ord i DBAs søgefelt i 2018. I 2017 var topscoren ’iPhone’.

Den ting, som flest danskere har købt brugt er dog ikke en sofa, men tøj. Hele 28 procent af danskerne svarer nemlig, at de inden for de seneste 12 måneder har købt tøj brugt. Den ting, som færrest danskere har købt brugt, er motorbåde og sejlbåde.

Og hvis vi kigger på, hvad danskerne så helst vil af med på DBA, er det ting til boligen. Den kategori, som der hvert år bliver oprettet flest annoncer i, er nemlig ’Til boligen’. Her finder du hårde hvidevarer, kunst, møbler og boligtilbehør.

I disse landsdele bliver der handlet mest med genbrugs-varer

Vi har også kortlagt, at de DBA-brugere, der sælger flest ting, er nordjyderne. Dem, der køber flest brugte ting, er til gengæld fynboerne.

Kigger man dog samlet set på, hvem der både køber og sælger mest – altså ”handler” mest brugt, er det sønderjyderne, der indtager førstepladsen.

Dem, der er dårligst til at handle brugt (altså både købe og sælge), er fynboerne. Og det er jo lidt pudsigt, nu hvor fynboerne samtidig er de bedste til at købe brugt. Dermed må fynboerne være rigtig dårlige til at sælge deres brugte ting.

Motorbåde og sejlbåde til salg på DBA (de to ting, som færrest danskere har købt brugt):

 1. Regal Commodore 3060 DIESEL

  Regal Commodore 3060 DIESEL

  Regal Commodore 3060 DIESEL, Motorbåde, årg. 2004, fod 32, hk 2x240, skrog: Glasfiber, bredde 3.15, dybde 0.91, hjemhavn: Midtsjælland, NY REDUCERET PRIS det bliver ikke billigere! Sjældent udbudt cr

  395.000,00 kr.05-10-2023
 2. Beneteau Antares 8.80 med 2×150 HK Suzuki påhængsmotorer

  Beneteau Antares 8.80 med 2×150 HK Suzuki påhængsmotorer

  Beneteau , Kabinebåd, årg. 2016, fod 29, hk 300, Suzuki, udenbordsmotor, skrog: glasfiber, bredde 2,98, hjemhavn: Helsingør, Fantastisk Beneteau Antares 8.80 Drømmer du om at udforske det åbne hav?

  745.000,00 kr.13-09-2023
 3. WELLCRAFT 195 CCF

  WELLCRAFT 195 CCF

  Wellcraft, Styrepultbåd, hk 140, Suzuki, benzin, Centerpultbåd på 19,5 fod med rigelig motorkraft. Velegnet til alle former for vandsjov. Indbyggede fisketangsholdere. - Inkl. trailer. Motor og trai

  129.900,00 kr.25-05-2021
 4. Scand 27 Adriatic

  Scand 27 Adriatic

  Scand 27 Adriatic, Motorbåd, årg. 1988, fod 27, Diesel, skrog: Glasfiber, bredde 3.06, dybde 1.00, Kg 4500, hjemhavn: Ring og Hør, Båden er beliggende, Ring og Hør. Klik på »» Gå til varen «« og se No

  150.000,00 kr.08-07-2023
 5. Aquador 30 HT

  Aquador 30 HT

  Aquador 30 HT, Motorbåd, årg. 2019, fod 30, Diesel, skrog: Glasfiber, bredde 3.10, dybde 0.00, Kg 3700, Båden er beliggende, Stockholm. Klik på »» Gå til varen «« og se Båtgiganten AB detaljerede anno

  1.257.594,00 kr.08-07-2023
 6. NEDSAT! Nimbus 340 Coupe 2x Yanmar diesel, spar 100.000KR ved køb inden 1/11

  NEDSAT! Nimbus 340 Coupe 2x Yanmar diesel, spar 100.000KR ved køb inden 1/11

  Nimbus, Motorbåd, årg. 1998, fod 34, sovepladser 6, hk 460, Yanmar, diesel, motorårgang: 1998, ferskvandskølet, indenbordsmotor, skrog: glasfiber, bredde 3,4, dybde 0,96, Kg 7000, hjemhavn: Mosede, M

  649.900,00 kr.30-08-2023

3.112 motorbåde kan du lige nu købe på DBA. 

Så meget tjener vi på at sælge vores brugte ting

70 procent af danskerne har på et tidspunkt handlet brugt online, viser undersøgelsen. Det er 3 procent mere end forrige år. Kigger man på, hvor mange der har købt en eller flere brugte ting de seneste 12 måneder, er det hele 61 procent af danskerne. Kun 32 procent af os har dog solgt en eller flere brugte ting det seneste år.

Men det kan virkelig betale sig at sælge, for de 32 procent, der har solgt noget det seneste år, har på det år solgt for hele 5.612 kroner. Du kan læse mere om, hvor mange der køber og sælger brugt, og for eksempel få svar på, hvor mange penge danskerne har købt brugte ting for de seneste 12 måneder, her.

Det kan godt betale sig at få solgt, hvis du er en af de 68 procent af befolkningen, der ikke har solgt en brugt ting de seneste 12 måneder. For undersøgelsen viser også, at vi har mange ting liggende på loftet, i kælderen eller bare i skuffen, som vi ikke bruger. Ting, som vi kunne sætte til salg og indkassere over 8.000 kroner på. Det vurderer danskerne i hvert fald selv, de ville kunne tjene på at sælge alt det, de ikke bruger i deres hjem. Så det er bare om at komme i gang!  

SE OGSÅ: Guld i gemmerne: Vi rydder op i Kristianes skur i Ebeltoft

Mere end 8.000 kroner ville du kunne tjene på at sælge ud af alle de ting, du har liggende i skuffen, i kælderen og på loftet. Ting, du ikke bruger. Tøj og mobiltelefonen er de to ting, som flest danskere har liggende i hjemmet, uden at få dem brugt, viser undersøgelse. I DBA Guides Guld i gemmerne-videoer, som du kan se et billede fra her, tager vi ud og hjælper danskerne med at rydde op, vurdere deres ting og sætte til salg. Se hvordan det gik for sig i Ebeltoft, da vi besøgte Kristiane. Klik på linket over billedet for at se videoen
Mere end 8.000 kroner ville du kunne tjene på at sælge ud af alle de ting, du har liggende i skuffen, i kælderen og på loftet. Ting, du ikke bruger. Tøj og mobiltelefonen er de to ting, som flest danskere har liggende i hjemmet, uden at få dem brugt, viser undersøgelse. I DBA Guides Guld i gemmerne-videoer, som du kan se et billede fra her, tager vi ud og hjælper danskerne med at rydde op, vurdere deres ting og sætte til salg. Se hvordan det gik for sig i Ebeltoft, da vi besøgte Kristiane. Klik på linket over billedet for at se videoen

Om DBA Genbrugsindeks

DBA Genbrugsindeks 2018 blev lanceret d. 29. september 2018. For tredje år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-75 år, en onlineundersøgelse blandt 1.000 af DBA’s egne brugere, og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

En mobiltelefon er den ting, som flest har liggende i hjemmet, uden at bruge. Sæt den til salg på DBA, ligesom her:

 1. Samsung 20fe 5G

  Samsung 20fe 5G

  Samsung S20Fe 5G, 128, Samsung S20fe 📱 Stand: 8/10📦 Nypris: 3000 kr💰 Kvittering medfølger🧾 Oplader medfølger🔌 Original kasse medfølger📦 Denne varer er verificeret af vores eksperter! ✅ P19384 �

  1.899,00 kr.22-09-2023

15.434 mobiltelefoner kan du lige nu købe på DBA. 6.000 af dem koster 200 kroner eller derunder.

Vil du læse mere om den gennemsnitlige DBA-bruger, og hvad DBA bliver brugt til, så kan du smutte forbi artiklen her, hvor du kan læse om en sød kærlighedshistorie – to, der fandt hinanden på DBA.

Du kan også blive klogere på, hvorfor mænd er så meget bedre end kvinder til at få venner gennem DBA. Eller du kan læse med om de fine historier, du finder i artiklen her, hvor vi fortæller, at rigtig mange sælger ting for deres venner. Ting, som vennerne tror ikke kan blive solgt. Læs blandt andet, hvilken ting Susanne solgte for 1.000 kroner på bare 18. timer, efter veninden havde givet op på sin ting. Godt, den i hvert fald ikke blev smidt ud.

I videoen herunder kan du møde en af DBAs mange brugere - supersælgeren Anja. Du kan se Anjas DBA-profil og læse mere om hendes mange salg i artiklen, her.

Relaterede artikler