Her er den typiske DBA-bruger
Livsstil

Her er den typiske DBA-bruger

Julie Schoen
Julie Schoen

Den typiske DBA-bruger er en mand, der søger efter sofaer, som har en mobiltelefon liggende i skuffen til at samle støv. Og så har den mandlige DBA-bruger typisk også børn. I hvert fald er børnefamilier de bedste til at genbruge.

På DBA kan du sælge og købe brugte ting fra både private men også fra forhandlere. Faktisk kan du også købe en del nye ting fra primært forhandlere.

Men hvem er det typisk, der benytter sig af genbrugssitet? Hvem er den gennemsnitlige DBA-bruger? Det kan du blive klogere på i artiklen, her.

DBA har nemlig foretaget en undersøgelse, der blandt andet kortlægger den typiske DBA-bruger. Undersøgelsen kalder vi for Genbrugsindekset, og den viser for eksempel, at den gennemsnitlige DBA-bruger er en mand. Hele 58 procent af brugerne på DBA er nemlig mænd, og dermed er de resterende 42 procent kvindelige brugere.

Læs flere sjove statistikker om DBA-brugeren under disse DBA-annoncer.

Royal Copenhagen er det ord, som blev søgt 7. mest på i 2018

 1. Kronjyden Blå Azur Fad På Fod

  Kronjyden Blå Azur Fad På Fod

  Stentøj, fad, Kronjyden , Kronjyden Blå Azur fad på fod, Måler 19,3cm i diameter og fod 1cm høj. Designet af Jens Harald Quistgaard. Hel og fin stand Pris 495kr. Prisen er fast Vi sender for 50kr p

  495,00 kr.29-04-2022
 2. Porcelæn, Cup, Royal Copenhagen, - Pris per sæt (1 låg + 1 kop + 1 tallerken).
Kop// Diameter: 8.5 c

  Porcelæn, Cup, Royal Copenhagen, - Pris per sæt (1 låg + 1 kop + 1 tallerken). Kop// Diameter: 8.5 cm. //Højde: 5.5cm Tallerken //Diameter: 13.8cm - Fin stand (Ingen revner eller skader) #Royal Copen

  100,00 kr.09-06-2023
 3. Porcelæn, Æggebæger, Royal Copenhagen, Sælger disse æggebæger som sæt i blå mega riflet. De står som

  Porcelæn, Æggebæger, Royal Copenhagen, Sælger disse æggebæger som sæt i blå mega riflet. De står som ubrugt, og derfor ingen skrammer. De står uden æske og brudgaranti. 1. Sortering. Hent i Slagelse

  250,00 kr.09-06-2023
 4. Royal Copenhagen Fajance Siena Vase

  Royal Copenhagen Fajance Siena Vase

  Fajance, vase, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen fajance, Siena vase. Nr. 954/3768. Måler højde 13,5cm ø. 19cm. Designet af Ivan Weiss. 1. sort. Hel og fin stand Pris 745kr. Prisen er fast Vi send

  745,00 kr.13-01-2022
 5. Porcelæn, Fad, Royal Copenhagen, Stort royal Copenhagen fad i sort.

  Porcelæn, Fad, Royal Copenhagen, Stort royal Copenhagen fad i sort.

  700,00 kr.09-06-2023
 6. Porcelæn, Blå Blomst kantet model , Royal Copenhagen, Blå Blomst kantede kopper nr 8500. Pris or sæt

  Porcelæn, Blå Blomst kantet model , Royal Copenhagen, Blå Blomst kantede kopper nr 8500. Pris or sæt 75 kr. Hentes i Humlebæk el i Gentofte.

  70,00 kr.09-06-2023

16.425 annoncer er lige nu aktive på DBA med Royal Copenhagen. Har du kun 200 kroner på lommen, kan du vælge mellem 3.144 Royal Copenhagen-ting.

Wow: Så lang tid bruger vi i DBAs app

Noget kunne tyde på, at DBA er mere end blot et site, hvor du kan købe og sælge. Måske er det også en platform, hvor vi føler os underholdt – eller en platform, vi bruger til tidsfordriv. I hvert fald er DBAs app så populær, at den slår mange andre danske apps. Danskerne bruger nemlig længere tid på DBA end på de store danske nyhedssites.

I gennemsnit bruger danskerne hele 7 minutter og 52 sekunder på DBA, mens vi for eksempel ”kun” bruger 5 minutter og 18 sekunder på TV2.dk.

Det viser tal fra Dansk Online Index.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskerne, Brian og Kirsten

Nogle af dem, der bruger lang tid på DBAs app er Brian og Kirsten. De har nemlig smukseret deres hjem med utallige genbrugsfund, og deres genbrugselsker-hjem er et af de mest populære her på DBA Guide. I hvert fald er artiklen om deres hjem en af de mest læste. Måske fordi, de ejer en scooter, som kun tre andre i Danmark ejer, hvoraf en af dem er kongehuset. Se deres hjem ved at klikke på linket herover
Nogle af dem, der bruger lang tid på DBAs app er Brian og Kirsten. De har nemlig smukseret deres hjem med utallige genbrugsfund, og deres genbrugselsker-hjem er et af de mest populære her på DBA Guide. I hvert fald er artiklen om deres hjem en af de mest læste. Måske fordi, de ejer en scooter, som kun tre andre i Danmark ejer, hvoraf en af dem er kongehuset. Se deres hjem ved at klikke på linket herover

Børnefamilier genbruger mest – her er hvad de typisk køber

Undersøgelsen viser, at især børnefamilier er glade for DBA. Næsten 7 ud af 10 børnefamilier har købt en brugt vare inden for de seneste 12 måneder, hvilket er 11 procent flere end den samlede danske befolkning i alderen 18-85 år.

Og det er især legetøjet, som familierne køber brugt. For hver femte børnefamilie svarer, at de har købt brugt legetøj inden for de seneste 12 måneder. 17 procent, hvilket svarer til 2 ud af 10 børnefamilier, har købt udstyret til deres børn, brugt.

Børnefamilier skal anskaffe sig mange ting, og omsætningshastigheden på tingene er langt større i en familie med børn end uden. Alene fra 0-7 år har børn skiftet tøj, sko, seng, legetøj og andre småbørnsprodukter flere gange
siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea.

Børnelegetøj til salg på DBA:

 1. Togbane, Nyt Brio tog med vogne og skinner. 22 dele.

  Togbane, Nyt Brio tog med vogne og skinner. 22 dele.

  75,00 kr.09-06-2023
 2. Togbane, Brio togbane med nye og ældre enheder lige klar som supplering til din nuværende leg eller

  Togbane, Brio togbane med nye og ældre enheder lige klar som supplering til din nuværende leg eller som fin opstart. Nostalgi når det er bedst. Der er en hel del forskellige skinner, bygninger, tunn

  250,00 kr.09-06-2023
 3. BRIO togbane, BRIO togbane sælges. Består af: 2 lokomotiver og 4 vogne; 23 buede skinner, hvor et li

  BRIO togbane, BRIO togbane sælges. Består af: 2 lokomotiver og 4 vogne; 23 buede skinner, hvor et lille stykke er knækket af den ene (kan bruges alligevel); 9 lange og 1 kort lige skinner; 2 skinner d

  300,00 kr.09-06-2023
 4. Brio togbane med tilbehør, Gammel brio togbane med masser af skinner og tilbehør. Banegård, tunnelle

  Brio togbane med tilbehør, Gammel brio togbane med masser af skinner og tilbehør. Banegård, tunneller, skibe osv. Se foto. Sendes ikke. Pris: 1000 kr.

  1.000,00 kr.09-06-2023
 5. Kæmpe samling brio, Kæmpe samling brio . Sendes ikke

  Kæmpe samling brio, Kæmpe samling brio . Sendes ikke

  700,00 kr.09-06-2023
 6. Diverse Brio legetøj, Alle legetøj er i pæn stand uden fejl, brugt lidt.

Samlet eller stykkevis til

  Diverse Brio legetøj, Alle legetøj er i pæn stand uden fejl, brugt lidt. Samlet eller stykkevis til salg. Brio Central Station - 200,- Vandfaldtunnel - 150,- (skinner medfører) Jernbaneoverskæring -

  900,00 kr.09-06-2023

Der er nærmest ikke det børnelegetøj, du ikke kan finde på DBA. Se selv efter, her. 976 annoncer med Brio er lige nu til salg på DBA.

Genbrug som opdragelse

For børnefamilierne handler deres færden på DBA også om andet end blot at få købt og solgt ting. I undersøgelsen angiver 81 procent af de danske forældre nemlig, at det er vigtigt for dem, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi. Og nogle forældrene lærer børnene dette ved at gå efter princippet om, at børnene først skal have solgt deres gamle legetøj, før de må købe nyt. Dette har 36 procent af de danske forældre nemlig gjort.

- Det er vigtigt for mig, at min datter lærer at se værdien i ting, som ikke står på hylder nede i butikken. Det styrker fantasien, at man kan se muligheder i de ting, man støder på hen ad vejen, siger Jonathan Brethvad, der er 45 år, bor i Allerød, og som elsker at genbruge.

DBA Guide har tidligere bragt en artikel og et podcast-afsnit med ham og hans kone, hvor de blandt andet fortæller, at de har købt det meste af deres have på DBA, og deres væg i huset er sørme også handlet på DBA.

Jeg har taget min datter med på genbrugsstationen hundred gange. Hver gang kigger vi i containeren for at se, om der ligger noget legetøj. Hun opfatter det som en slags bibliotek, hvor hun kan låne ting, og når hun ikke har brug for det mere, kan hun aflevere det igen
fortæller Jonathan.
Jonathan Brethvad og hans kone. Jonathan er 45 år, gift og har en datter på 4 år. Jonathan er uddannet skolelærer men arbejder i dag som selvstændig. Han bruger det meste af sin fritid på DIY-projekter, hvor han primært bruger brugte byggematerialer. Senest har han bygget en Newyorker-væg ud af brugte mursten til deres hjem i Allerød
Jonathan Brethvad og hans kone. Jonathan er 45 år, gift og har en datter på 4 år. Jonathan er uddannet skolelærer men arbejder i dag som selvstændig. Han bruger det meste af sin fritid på DIY-projekter, hvor han primært bruger brugte byggematerialer. Senest har han bygget en Newyorker-væg ud af brugte mursten til deres hjem i Allerød

Danskernes søgninger på DBA

Men hvad laver brugerne så, når de er inde på DBA? Dette har vi tidligere skrevet flere artikler om, og her får du et resumé:

Den typiske DBA-bruger søger efter en sofa. I hvert fald var ’sofa’ det mest anvendte ord i DBAs søgefelt i 2018. I 2017 var topscoren ’iPhone’.

Den ting, som flest danskere har købt brugt er dog ikke en sofa, men tøj. Hele 28 procent af danskerne svarer nemlig, at de inden for de seneste 12 måneder har købt tøj brugt. Den ting, som færrest danskere har købt brugt, er motorbåde og sejlbåde.

Og hvis vi kigger på, hvad danskerne så helst vil af med på DBA, er det ting til boligen. Den kategori, som der hvert år bliver oprettet flest annoncer i, er nemlig ’Til boligen’. Her finder du hårde hvidevarer, kunst, møbler og boligtilbehør.

I disse landsdele bliver der handlet mest med genbrugs-varer

Vi har også kortlagt, at de DBA-brugere, der sælger flest ting, er nordjyderne. Dem, der køber flest brugte ting, er til gengæld fynboerne.

Kigger man dog samlet set på, hvem der både køber og sælger mest – altså ”handler” mest brugt, er det sønderjyderne, der indtager førstepladsen.

Dem, der er dårligst til at handle brugt (altså både købe og sælge), er fynboerne. Og det er jo lidt pudsigt, nu hvor fynboerne samtidig er de bedste til at købe brugt. Dermed må fynboerne være rigtig dårlige til at sælge deres brugte ting.

Motorbåde og sejlbåde til salg på DBA (de to ting, som færrest danskere har købt brugt):

 1. Styrepultbåd Nordhval SC 5 - 60 HK Yamaha/Udstyr 2022

  Styrepultbåd Nordhval SC 5 - 60 HK Yamaha/Udstyr 2022

  Nordhval SC 5 - 60 HK Yamaha/Udstyr, Styrepultbåd, årg. 2022, fod 16, hk 60, Yamaha F60, Benzin, skrog: Aluminium, bredde 1.95, dybde 33, NORDHVAL SC 5 - Konsol båd i nymoderne design! Velkommen omb

  199.900,00 kr.15-12-2022
 2. Yamaha 9.9 HK Sport

  Yamaha 9.9 HK Sport

  Grand, Motorbåd, hk 99, Yamaha, benzin, motorårgang: 2021, ferskvandskølet, Påhængsmotorer, " Påhængsmotor, hk 15, benzin, 4-takts, kort ben/langt ben Med denne helt unikke Yamaha F9.9CMHS Sport, so

  25.600,00 kr.17-10-2022
 3. TurboSwing XXL

  TurboSwing XXL

  Grand, Motorbåd, Benzin, Ferskvandskølet, skrog: aluminium, Installations Video https://youtu.be/NUtEEBIZFYc Manual https://turboswing.com/media/pdf/TurboSwing-Installation-Instructions.pdf

  6.800,00 kr.17-10-2022
 4. MonsterTower MTE

  MonsterTower MTE

  Grand, Motorbåd, Ingen motor, Ferskvandskølet, skrog: aluminium, https://monstertower.com/

  6.170,00 kr.17-10-2022
 5. MonsterTower MT1

  MonsterTower MT1

  Grand, Motorbåd, Ferskvandskølet, Illustration

  8.330,00 kr.17-10-2022
 6. Waterski Rack

  Waterski Rack

  Grand, Motorbåd, Ferskvandskølet, Video https://www.youtube.com/embed/BAptCVwgfwg

  1.920,00 kr.17-10-2022

3.112 motorbåde kan du lige nu købe på DBA. 

Så meget tjener vi på at sælge vores brugte ting

70 procent af danskerne har på et tidspunkt handlet brugt online, viser undersøgelsen. Det er 3 procent mere end forrige år. Kigger man på, hvor mange der har købt en eller flere brugte ting de seneste 12 måneder, er det hele 61 procent af danskerne. Kun 32 procent af os har dog solgt en eller flere brugte ting det seneste år.

Men det kan virkelig betale sig at sælge, for de 32 procent, der har solgt noget det seneste år, har på det år solgt for hele 5.612 kroner. Du kan læse mere om, hvor mange der køber og sælger brugt, og for eksempel få svar på, hvor mange penge danskerne har købt brugte ting for de seneste 12 måneder, her.

Det kan godt betale sig at få solgt, hvis du er en af de 68 procent af befolkningen, der ikke har solgt en brugt ting de seneste 12 måneder. For undersøgelsen viser også, at vi har mange ting liggende på loftet, i kælderen eller bare i skuffen, som vi ikke bruger. Ting, som vi kunne sætte til salg og indkassere over 8.000 kroner på. Det vurderer danskerne i hvert fald selv, de ville kunne tjene på at sælge alt det, de ikke bruger i deres hjem. Så det er bare om at komme i gang!  

SE OGSÅ: Guld i gemmerne: Vi rydder op i Kristianes skur i Ebeltoft

Mere end 8.000 kroner ville du kunne tjene på at sælge ud af alle de ting, du har liggende i skuffen, i kælderen og på loftet. Ting, du ikke bruger. Tøj og mobiltelefonen er de to ting, som flest danskere har liggende i hjemmet, uden at få dem brugt, viser undersøgelse. I DBA Guides Guld i gemmerne-videoer, som du kan se et billede fra her, tager vi ud og hjælper danskerne med at rydde op, vurdere deres ting og sætte til salg. Se hvordan det gik for sig i Ebeltoft, da vi besøgte Kristiane. Klik på linket over billedet for at se videoen
Mere end 8.000 kroner ville du kunne tjene på at sælge ud af alle de ting, du har liggende i skuffen, i kælderen og på loftet. Ting, du ikke bruger. Tøj og mobiltelefonen er de to ting, som flest danskere har liggende i hjemmet, uden at få dem brugt, viser undersøgelse. I DBA Guides Guld i gemmerne-videoer, som du kan se et billede fra her, tager vi ud og hjælper danskerne med at rydde op, vurdere deres ting og sætte til salg. Se hvordan det gik for sig i Ebeltoft, da vi besøgte Kristiane. Klik på linket over billedet for at se videoen

Om DBA Genbrugsindeks

DBA Genbrugsindeks 2018 blev lanceret d. 29. september 2018. For tredje år i træk har DBA kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 respondenter i alderen 18-75 år, en onlineundersøgelse blandt 1.000 af DBA’s egne brugere, og ved at analysere brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

En mobiltelefon er den ting, som flest har liggende i hjemmet, uden at bruge. Sæt den til salg på DBA, ligesom her:

 1. Samsung Galaxy s6 sort 32GB

  Samsung Galaxy s6 sort 32GB

  Samsung galaxy s6, 32, Samsung Galaxy s6 sort 32GB Batteri i god stand lader og kabler medfølger ikke  2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos El Recycling har vi høje standarde

  699,00 kr.02-01-2023
 2. Samsung Galaxy S5 mini gold 16GB

  Samsung Galaxy S5 mini gold 16GB

  Samsung galaxy s5 mini, 16, Samsung Galaxy S5 mini gold 16GB Batteri i god stand lader og kabler medfølger ikke  2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos El Recycling har vi høje

  699,00 kr.02-01-2023
 3. Samsung Galaxy j5 sort 16GB

  Samsung Galaxy j5 sort 16GB

  Samsung galaxy j5, 16, Samsung Galaxy j5 sort 16GB Batteri i god stand lader og kabler medfølger ikke 2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos El Recycling har vi høje standarder,

  599,00 kr.02-01-2023
 4. Samsung Galaxy A8 32GB

  Samsung Galaxy A8 32GB

  Samsung Galaxy A8 (2018), 32, Samsung Galaxy A8 32GB Batteri i god stand lader og kabler medfølger ikke med panser glas 2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos El Recycling har

  899,00 kr.30-12-2022
 5. Samsung Galaxy j5 sort 16GB

  Samsung Galaxy j5 sort 16GB

  Samsung Galaxy J5, 16, Samsung Galaxy j5 sort 16GB Batteri i perfekt stand lader og kabler medfølger ikke 2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos El Recycling har vi høje standar

  599,00 kr.30-12-2022
 6. Samsung Galaxy A5 (2017) 32GB

  Samsung Galaxy A5 (2017) 32GB

  Samsung Galaxy A5(2017), 32, Samsung Galaxy A5 (2017) 32GB Batteri i god stand ridset på bagcover og glas lader og kabler medfølger ikke 2 års garanti Levering: 1-3 hverdage. Fri fragt. Hos

  635,00 kr.30-12-2022

15.434 mobiltelefoner kan du lige nu købe på DBA. 6.000 af dem koster 200 kroner eller derunder.

Vil du læse mere om den gennemsnitlige DBA-bruger, og hvad DBA bliver brugt til, så kan du smutte forbi artiklen her, hvor du kan læse om en sød kærlighedshistorie – to, der fandt hinanden på DBA.

Du kan også blive klogere på, hvorfor mænd er så meget bedre end kvinder til at få venner gennem DBA. Eller du kan læse med om de fine historier, du finder i artiklen her, hvor vi fortæller, at rigtig mange sælger ting for deres venner. Ting, som vennerne tror ikke kan blive solgt. Læs blandt andet, hvilken ting Susanne solgte for 1.000 kroner på bare 18. timer, efter veninden havde givet op på sin ting. Godt, den i hvert fald ikke blev smidt ud.

I videoen herunder kan du møde en af DBAs mange brugere - supersælgeren Anja. Du kan se Anjas DBA-profil og læse mere om hendes mange salg i artiklen, her.

Relaterede artikler