SÆRT: På trods af solen solgte Louise mest af dette på festivalen
LivsstilUdeliv

SÆRT: På trods af solen solgte Louise mest af dette på festivalen

Julie Schoen
Julie Schoen

I år var solen en flittig gæst på Roskilde Festival, og så er det jo nærliggende at tro, at is, vand og lette sommerkjoler var noget af det, festivalgæsterne købte mest af. Men sådan gik det ikke helt. Noget, der overrasker Louise, der havde butik på festivalen.


  
Det har været en knas tør oplevelse af gæste Roskilde Festival 2018. Solen var gavmild med sine stråler og med sin varme, og det skulle man tro smittede af på salget. Men ikke hvis man spørger Louise Trillingsgaard, der havde butik ude på festivalpladsen.

Louise ejer second hand-butikken ’Hello Vintage’, og hun havde slæbt den ene vintage sommerkjole med på festivalen efter den anden. Men det var noget helt andet, hun endte med at have udsolgt af:

- Det, som vi har solgt mest af, er de her 80'er skisuites (flyvedragter, red.) og andet varmt tøj, fortæller butiksejeren og genbrugsentusiasten, mens hun påpeger, at man ikke behøver en sovepose, hvis man blot har flyverdragt på. Så festivalkunderne kan bare smide sig direkte ind i teltet efter et besøg hos Hello Vintage.

Louise har faktisk solgt så meget varmt tøj frem for det kolde, at hun på festivalens sidste dag må melde udsolgt af det varmeste tøj i sortimentet.

- Jeg tror, at nu hvor det har været så varmt, har man pakket efter dét, og så kommer det bag på folk, at aftenerne alligevel er ret kølige. De kommer tænderklaprende ind i butikken og vil bare have fat i det første og det bedste varme tøj, griner Louise, der har holdt åbent helt til klokken 24 i butikken.

Flyverdragter til damer, til salg på DBA:

 1. Buksedragt, Flyverdragt til vinter DAME, The Dalset, str. S, Army grøn, 100 % recycled polyesterfi

  Buksedragt, Flyverdragt til vinter DAME, The Dalset, str. S, Army grøn, 100 % recycled polyesterfibre, Ubrugt, Er som ny, da den kun har været i brug i 5 timer. Læs mere om dragten inde på deres si

  800,00 kr.21-09-2023
 2. Andet, Flyverdragt , VRS, str. L, Ubrugt

  Andet, Flyverdragt , VRS, str. L, Ubrugt

  100,00 kr.20-09-2023
 3. Dragt, Flyverdragt, Envii, str. S, Sort og gul, Polyester, God men brugt, Flyverdragt fra Envii.

  Dragt, Flyverdragt, Envii, str. S, Sort og gul, Polyester, God men brugt, Flyverdragt fra Envii. Str. S. Passer også str. M. Længde fra nakken og ned 146 cm. Den er vatteret og dejlig varm. Der

  250,00 kr.20-09-2023
 4. Andet, Dalset, str. XL, Blå, Næsten som ny, Jeg sælger min lækre, originale Dalset flyverdragt.
De

  Andet, Dalset, str. XL, Blå, Næsten som ny, Jeg sælger min lækre, originale Dalset flyverdragt. Den passer til en høj kvinde (jeg er 185 cm). Sidelommer, hætte og snøre i taljen.

  450,00 kr.17-09-2023
 5. Dragt, Flyverdragt, Modstrøm, str. xl, Army, Næsten som ny, Lækker armygrøn flyverdragt fra Modstr

  Dragt, Flyverdragt, Modstrøm, str. xl, Army, Næsten som ny, Lækker armygrøn flyverdragt fra Modström i str XL. Den er brugt een gang. (nypris 1000 kr) Sælges for 450 kr. Se også mine andre annoncer!

  450,00 kr.16-09-2023
 6. Blandet tøj, Flyverdragt , Global Funk, str. S, Blå, Næsten som ny, Flyverdragt med for fra global

  Blandet tøj, Flyverdragt , Global Funk, str. S, Blå, Næsten som ny, Flyverdragt med for fra global funk. Næsten som ny, købt for lille. Ny pris 1200

  400,00 kr.16-09-2023

Her kan du se de flyverdragter til kvinder, der lige nu er til salg på DBA. Du kan også finde 1.804 sweatre til kvinder på sitet.

Louise sadler om til næste år


Sidste år havde Louise også en butik (pop-up marked) på Roskilde Festival, og det er ikke kun salget af det varme tøj, der i år overrasker hende. I det hele taget er hun overrasket over, hvor begejstret festivalgæsterne er for at købe brugt tøj.

- Jeg har nærmest fået solgt, alt det jeg har taget med. Det, som vi i dag (lørdag, red.) har på hylderne, er det eneste vintage-tøj, jeg har tilbage. Vi har solgt virkelig godt i år, så det er helt fantastisk. Jeg vil helt sikkert gerne tilbage med min butik næste år, fortæller Louise.

Hun laver derfor en huskeseddel til sig selv om at tage meget mere tøj med næste år - og særligt varmt tøj. Dertil har Louise også fået solgt en del tørklæder, som mange brugte til at beskytte sig mod støvet.

SE OGSÅ: Video: Sara - hjælp, jeg er broke!

Festivalgæsterne lader sig altså ikke skræmme af, at Louises sortiment udelukkende rummer second hand-tøj. Tværtimod får det et helt særligt klientel til at ”give den gas”:

Vi har lidt ”fjolletøj” i butikken. Tyl-skørter, bluser, der er ekstra farverige og andet opmærksomhedssøgende tøj, og det er der en del fyre, som kommer ind og køber. De slår sig løs her på festivalen
fortæller en smilende og tilfreds Louise.
Louise har også solgt en del pelse. Det er især mændene, der har købt disse, fordi de synes, det er sjovt at gå med pelsene åbne og i bar mave
Louise har også solgt en del pelse. Det er især mændene, der har købt disse, fordi de synes, det er sjovt at gå med pelsene åbne og i bar mave

Fine vintagekjoler på DBA:

 1. Anden kjole, Vintage / Retro, str. L, Næsten som ny, length: 92 cm
chest, pit to pit: 43 cm
waist:

  Anden kjole, Vintage / Retro, str. L, Næsten som ny, length: 92 cm chest, pit to pit: 43 cm waist: min 41 Size : M-L

  250,00 kr.22-09-2023
 2. Anden kjole, King Louie, str. XL, S, 95% Viscose - 5% Elastan, Næsten som ny, Vintage kjole brugt

  Anden kjole, King Louie, str. XL, S, 95% Viscose - 5% Elastan, Næsten som ny, Vintage kjole brugt få gange

  350,00 kr.21-09-2023
 3. Cocktailkjole, Vintage . Illum, str. M, Blomstret , Silke, Næsten som ny, Smukkeste vintage kjole

  Cocktailkjole, Vintage . Illum, str. M, Blomstret , Silke, Næsten som ny, Smukkeste vintage kjole fra 1950’erne. Med mærke af Illum. Lynes i siden og knappes foran. Ren silke. Passer en nutidig str

  300,00 kr.18-09-2023
 4. Maxikjole, Marco polo, str. M, Antracit grå/sort, Silke, God men brugt, Fin vintage Marco polo kj

  Maxikjole, Marco polo, str. M, Antracit grå/sort, Silke, God men brugt, Fin vintage Marco polo kjole, købt brugt men har aldrig haft den på selv.

  300,00 kr.18-09-2023
 5. Cocktail Vintage Bardot wiggle kjole

  Cocktail Vintage Bardot wiggle kjole

  Cocktailkjole, The house of foxy , str. L, Sort, Polyester, stretch, Næsten som ny, Oprindelig pris: kr. 1649

  290,00 kr.23-07-2023
 6. Cocktailkjole, Ukendt , str. XS, Grøn , Viskose, God men brugt, Smuk vintage kjole. Produceret i

  Cocktailkjole, Ukendt , str. XS, Grøn , Viskose, God men brugt, Smuk vintage kjole. Produceret i UK

  250,00 kr.16-09-2023

Louise droppede denne ting i år – festivalgæsterne synes, det var for svært at regne ud


At Louise har solgt så godt kan også have været påvirket af Louises ret gennemskuelige priser. Papskite hænger overalt i butikken og adviserer om, at alt på denne række koster 150-300 kroner. Priser, der er nemme at regne ud. Og det har Louise da også tænkt ekstra meget over i år

- Sidste år kørte vi med en kilopris. Men det havde folk svært ved at regne ud. For hvor tung er en t-shirt? Det kan selv for en ædru være svært at vide, og dertil er folk jo lidt stegte her på festivalen, så i år har vi droppet den prissætning, griner Louise.

Hvis du vil aflægge Louises butik her uden for Roskilde Festival, så afholder 'Hello Vintage' pop-up markeder i København, Odense, Esbjerg, Herning, Aalborg og Aarhus.

Andet genbrugstøj på DBA:

 1. Skjorte, Soulland, str. M, Lyseblå, Næsten som ny, Lækker skjorte fra Soulland. Fejler ingenting.

  Skjorte, Soulland, str. M, Lyseblå, Næsten som ny, Lækker skjorte fra Soulland. Fejler ingenting. Kan afhentes på Frederiksberg, ellers betaler køber for porto

  200,00 kr.17-09-2023
 2. Skjorte, Soulland, Wood Wood, Tiger of Sweden, str. M, God men brugt, Cool skjorter i rigtig fin st

  Skjorte, Soulland, Wood Wood, Tiger of Sweden, str. M, God men brugt, Cool skjorter i rigtig fin stand! Sort-grå skjorte er fra Tiger of Sweden (str. 39) Turkis skjorte er fra Tiger of Sweden Sort o

  50,00 kr.17-09-2023
 3. Sweatshirt, Soulland, str. M, Sort, Ubrugt, Sweatshirt Katastrophe fra Soulland ubrugt.

  Sweatshirt, Soulland, str. M, Sort, Ubrugt, Sweatshirt Katastrophe fra Soulland ubrugt.

  150,00 kr.16-09-2023
 4. Sweatshirt, Soulland, str. M, Sort, God men brugt, Se også andre annoncer

  Sweatshirt, Soulland, str. M, Sort, God men brugt, Se også andre annoncer

  180,00 kr.13-09-2023
 5. Bluse, Han Kjøbenhavn, str. M, *** Tjek profil for mere tøj – (Patagonia, Acne, Soulland, The North

  Bluse, Han Kjøbenhavn, str. M, *** Tjek profil for mere tøj – (Patagonia, Acne, Soulland, The North Face, Han Kjøbenhavn mm) *** Sort langærmet t-shirt fra Han Kjøbenhavn. Super god stand.

  250,00 kr.12-09-2023
 6. T-shirt, Ellen Pedersen, str. L, Ubrugt, Helt ny broderet t-shirt fra designer Ellen Pedersen

***

  T-shirt, Ellen Pedersen, str. L, Ubrugt, Helt ny broderet t-shirt fra designer Ellen Pedersen *** Tjek profil for mere tøj – (Patagonia, Acne, Soulland, The North Face, Han Kjøbenhavn mm) ***

  150,00 kr.12-09-2023
Louise får en del mindre tøj at bære hjem, for hun har solgt meget mere på festivalen, end hun havde regnet med
Louise får en del mindre tøj at bære hjem, for hun har solgt meget mere på festivalen, end hun havde regnet med

En genbrugselsker af største karakter


Louise Trillingsgaard
er ikke kun ejer af butikken Hello Vintage. Hun er også forfatteren til bogen Retroguld og butikken af samme navn. Dertil er hun DBA Guides genbrugsekspert, som vi blandt andet havde fornøjelsen af at trække på, da vi optog programmerne ’Guld i gemmerne’.

Her tog DBA Guide hjem til fire mennesker, der havde et rodet loft eller en uoverskuelig kælder – vi prissatte deres ting og fik dem sat til salg på DBA, og så fulgte vi op på, hvem der havde købt de gamle, støvede ting. Hvor er tingene i dag, og hvilket nyt liv har de fået. Det fik vi svar på, og du kan se alle programmerne, ved at klikke her.

Tasker på DBA:

 1. Skuldertaske, Michael Kors, læder, som ny sælges den store taske i beige læder med MK dustbag måler

  Skuldertaske, Michael Kors, læder, som ny sælges den store taske i beige læder med MK dustbag måler H: 25 B:35 D: 15

  650,00 kr.22-09-2023
 2. Festtaske, andet mærke, krokodilleskind, Flot selskabstaske inkl. pung og lille spejl. Købt i Neye p

  Festtaske, andet mærke, krokodilleskind, Flot selskabstaske inkl. pung og lille spejl. Købt i Neye på Strøget cirka 1955. Echt Krokodil.

  500,00 kr.22-09-2023
 3. Clutch, Adax, kalveskind, Limited edition Stine Goya for Adax. 
I org. emballage. 
NY / aldrig brugt

  Clutch, Adax, kalveskind, Limited edition Stine Goya for Adax. I org. emballage. NY / aldrig brugt.

  450,00 kr.22-09-2023
 4. Skuldertaske, Marni, skind, Super fin taske som på billederne
Nypris 11000 kvittering og dustbag hav

  Skuldertaske, Marni, skind, Super fin taske som på billederne Nypris 11000 kvittering og dustbag haves Sælges for 4.800,- Kan mødes Køge eller Frederiksberg Sender med GLS eller DAO Tager mobilepay

  4.800,00 kr.22-09-2023
 5. Anden håndtaske, Louis Vuitton, læder, Speedy 30
Købt i Milano 2008, kvittering, hængelås og nøgler

  Anden håndtaske, Louis Vuitton, læder, Speedy 30 Købt i Milano 2008, kvittering, hængelås og nøgler og dustbag medfølger Fremstår som som ny - nærmest ikke brugt Har fået lavet en bund der medfølger.

  4.800,00 kr.22-09-2023
 6. Skuldertaske, Gucci, læder, Tasken er brugt og lidt slid ved låsen, som jeg har vedhæftet et billede

  Skuldertaske, Gucci, læder, Tasken er brugt og lidt slid ved låsen, som jeg har vedhæftet et billede af ellers så har den bare Alm brugsspor. Der medfølger ikke noget til tasken, men et ægtehedsbevi

  4.000,00 kr.22-09-2023

Her kan du se de 8.924 håndtasker, du lige nu kan købe på DBA. I alt er der 25.522 tasker til salg på DBA.

Hvis du vil læse om andre gode handler på Roskilde Festival, så læs om denne her camp, der blandt andet hjalp en pige med at score på festivalen. Hvordan? Det kan du få svaret på i videoen.

Du kan også læse om Maj og Jonathan, der nærmest har købt hele deres have på DBA - og tilmed også en væg. Hvordan køber man en væg på DBA? Ja, det kan du høre svaret på, ved at klikke, her.

Relaterede artikler