Genbrugsindeset 2023
Livsstil

Genbrugsindeset 2023

Julie Schoen
Julie Schoen

Genbrugsindekset - Den største danske undersøgelse af privat køb og salg af brugte ting. Genbrugsindekset tager temperaturen på hele Genbrugsdanmark. Ikke kun på danskernes shopping på DBA, men også på andre online markedspladser, loppemarkeder og vintagebutikker. Læs det nye Genbrugsindeks 2023 her.

Hvor meget genbruger danskerne? Hvor mange penge kan man i gennemsnit tjene på at sælge dine brugte ting på et år? Hvilken landsdel er mest flittige til at handle brugt, og hvilke ting er mest populære at købe såvel som at sælge?

Alt det kan du blive klogere på her. Genbrugsindekset 2023 er nemlig nu publiceret. En rapport, udgivet af DBA, der tager pulsen på, hvor meget, hvor flittige og hvorfor danskerne køber og sælger brugt – på tværs af alle online såvel som fysiske brugt-handelspladser.

Det er ottende år i træk, at Genbrugsindekset er på gaden, og derfor kan vi også klart se mønstre i Genbrugsadfærden.

Genbrugsindekset kortlægger både danskernes genbrugsvaner gennem en større spørgeskema-undersøgelse foretaget af Epinion for DBA. Spørgeskemaundersøgelser har det med at blive mere valide, hvis de bakkes op af faktiske data, og dem har DBA jo et hav af, eftersom der på DBA hvert år sættes 11 millioner af varer til salg, og hver måned har portalen mere end 350.000 unikke, aktive brugere.


Læs Genbrugsindekset 2023 ved at klikke her

DBA Genbrugsindeks 2023

 

Det viser Genbrugsindekset hovedsageligt i år

I år genbruger vi mere end nogensinde før. Og det er noget af en nyhed. For danskerne er generelt ret flittige til at købe og sælge ud af deres brugte ejendele, og derfor er det ret svært at ”slå niveauet” fra de seneste år. Men det er altså hermed lykkedes i år:

4 ud af 5 danskere svarer i Genbrugsindekset 2023, at de har handlet genbrug inden for det seneste år. En stigning fra de seneste år, hvor tallet har lydt på 3 ud af 4.

I Genbrugsindekset 2023 kan du også få svar på, hvilke brugte ting der siden 2017 er blevet mere og mindre populære frem til i dag, og vi når også forbi, hvordan forældrene inddrager deres børn i familiens genbrugshandel.

Du kan også igen i år ”hilse” på vores Pruttedanmarkskort, som blev modtaget med stor succes af medierne sidste år, hvor det havde ”premiere”.
Rapporten fra i år sladrer også om, at mændene fortsat hænger i bremsen, når det gælder om at købe og sælge brugt, men at mændene dog har gennemgået en større udvikling end kvinderne i år – mændene er virkelig ved at komme efter deres efterslæb.

Den mest populære genbrugsvare i år er tøj. Her er et udvalg af tøj til salg på DBA lige nu:

 1. Støvler, str. 38, Gucci, brun, skind, Næsten som ny, Superflotte støvler helt igennem i skind med

  Støvler, str. 38, Gucci, brun, skind, Næsten som ny, Superflotte støvler helt igennem i skind med logo - de er stort set ubrugte (lædersåler ser hurtigt slidte ud). Der er lynlås i siden Den indve

  2.500,00 kr.22-06-2024
 2. Jeans nederdel med strechs, str. 46, Zay, Ubrugt, Fast pris
Bytter ikke
Tager ikke mål

  Jeans nederdel med strechs, str. 46, Zay, Ubrugt, Fast pris Bytter ikke Tager ikke mål

  200,00 kr.22-06-2024
 3. Anden kjole, Hanne Bloch, str. S, multi, Næsten som ny, Superflot farvestrålende kjole

Størrelsen

  Anden kjole, Hanne Bloch, str. S, multi, Næsten som ny, Superflot farvestrålende kjole Størrelsen er 1 Materalet er viscose/viscoseblanding Mål: Brystvidde: 122 cm Længde: 123 cm Længde fra ærmeg

  700,00 kr.22-06-2024
 4. Sandaler, str. 41,5, Marc by Marc Jacobs, sort, skind, God men brugt, Superflotte sandaler med sl

  Sandaler, str. 41,5, Marc by Marc Jacobs, sort, skind, God men brugt, Superflotte sandaler med sløjfer og tåsplit Den indvendige længde er 27 cm, hælen er 1,3 cm, det bredeste sted er 9,5 cm Bud

  400,00 kr.22-06-2024
 5. Tunika, ., str. 40, Blå og hvid, Næsten som ny, Tunika/bluse/skjorte. Lidt længere bagpå. Rummelig.

  Tunika, ., str. 40, Blå og hvid, Næsten som ny, Tunika/bluse/skjorte. Lidt længere bagpå. Rummelig. Meget flotte farver.

  60,00 kr.22-06-2024
 6. Top, Michael Kors, str. 34, multi, Næsten som ny, Superflot og feminin top :-)

Det er en str S

Mat

  Top, Michael Kors, str. 34, multi, Næsten som ny, Superflot og feminin top :-) Det er en str S Materiale: bomuld/bomuldsblanding Mål: Brystvidde: 82 cm Længde: 62 cm Længde fra ærmegab og ned: 43 c

  200,00 kr.22-06-2024

Om Genbrugsindekset 2023:

Genbrugsindekset 2023 blev lanceret d. 18. juni 2023. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner på tværs af alle genbrugskanaler; fysiske såvel som online. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Data til Genbrugsindekset 2023 er indsamlet via Nordstats panel i perioden 3.-20. februar 2023. Læs hele Genbrugsindekset 2023 her.

Julie Schoen er DBAs presseanvarlige og talsperson. Alle årerne har hun været inde over Genbrugsindekset. Hun er et leksikon af genbrugstal, og hun kender alle brugthandels-mønstrene. Har du spørgsmål Genbrugsindekset eller gerne vil have en kommentar eller et interview, er du mere end velkommen til at kontakte hende på Julie.schoen@schibsted.com. Julies telefonnummer er 28 77 75 06.
Julie Schoen er DBAs presseanvarlige og talsperson. Alle årerne har hun været inde over Genbrugsindekset. Hun er et leksikon af genbrugstal, og hun kender alle brugthandels-mønstrene. Har du spørgsmål Genbrugsindekset eller gerne vil have en kommentar eller et interview, er du mere end velkommen til at kontakte hende på Julie.schoen@schibsted.com. Julies telefonnummer er 28 77 75 06.

Relaterede artikler