Sangeren Sandra Athina elsker genbrugsfund: Forener det med musikken
Livsstil

Sangeren Sandra Athina elsker genbrugsfund: Forener det med musikken

Julie Schoen
Julie Schoen

Støvlerne kostede 3.000 kroner fra ny, men hun fik dem til 200 kroner. Yndlingstasken fra Balenciaga har hun købt for en slik brugt, selvom den koster hele 13.000 kroner fra ny. Læs hvor billigt, sangeren Sandra Athina shoppede tasken for på brugtmarkedet, og læs om hendes genbrugsdogmer, når hun skal optræde. Dogmer, der fik hende hyret til Danmarks største branchefestival; Spot festival.

Teaserbillede foto: Nicklas Hemming Johansen 

De skal se pæne ud, de skal være unikke, og de skal fungere lige så fint, som var de købt fra nye.

Det er ofte de krav, vi har til de genbrugsvarer, som vi køber. Men hvis man er en genbrugsting, der bliver købt af sanger og sangskriveren Sandra Athina, skal man ud på lidt af en stroppetur:

For eksempel havde hun nogle af sine støver på i hele to timer, mens hun gik rundt i bølgerne. Støvler, der ikke var gummistøvler. Det har heller ikke være uden knubs at være Sandra Athinas hvide, firkantede lampe, som har været ind og ud af lastbiler, op og ned af scener.

Sandra Athina er nemlig sanger og sangskriver, og hun har lavet sig et genbrugsdogme, der betyder, at hun helst optræder i genbrugstøj og kun har genbrugsting med på scenen. Også i sine musikvideoer er hun gavmild med genbrug, men det sætter dog hendes genbrugsfund på nogle prøvelser. Prøvelser, de består.

- Det er faktisk utroligt, at støvlerne endnu ikke er gået i stykker, efter jeg havde dem på ude i vandet i min musikvideo. Vi skød på Liseleje strand i flere timer. Det viser virkelig, at de er lavet af god kvalitet. Jeg købte dem endda kun for 200 kroner. Fra ny kostede de 3.000 kroner, fortæller sangeren, hvis borgerlige navn er Sandra Athina Vlachakis.

Sandra Athina hittede i sommer med sit seneste nummer ’Usikker’, som blev spillet på P3, og som var med i duellen om at blive ugens upcoming på P3. Nummeret blev også fremhævet af Politiken og udvalgt af både Spotify og Apple music som en af de vigtigste udgivelser.
Sandra Athina har en pladekontrakt med Sony, og har i flere år udgivet numre – numre på engelsk, hvoraf hendes største hits er ’Hollow’ og ’Waterproof’. Førstnævnte er produceret af Greg Wells, som også har produceret for Arina Grande, Adele og Taylor Swift. Sangene er blev spillet på MTV Germany, tysk statsradio og danske P4 New Musik Friday.

’Usikker’-musikvideoen er netop udkommet, og den handler om at forelske sig og ikke vide, hvor man har den anden, men når det gælder genbrug, har kunstneren også været ’usikker’:

Her kan I se Sandra Athina og hendes våde sko. Foto - Simone Steenberg
Her kan I se Sandra Athina og hendes våde sko. Foto - Simone Steenberg

Usikker

Titlen på Sandras nyeste hit, ’Usikker’ definerer hende ikke kun som den nye på-dansk-syngende kunstner, hun er nu. Titlen kan også bruges som en adgangsbillet til at tale om, hvordan hendes forhold til at købe og sælge brugt har ændret sig:

- Jeg har før i tiden været usikker, når jeg har skulle købe og sælge brugt. Usikker på, om det, jeg købte nu også blev sendt af sælger, men også usikker i forhold til, om det elektronik, jeg solgte, også virkede, når det kom frem til sælger. Jeg tror, de fleste af os kender til at sælge elektronik, der virkede, da vi tog det i brug sidst, men hvor man ikke lige får tjekket, om det også stadig spiller, inden man pakker og sender, fortæller Sandra Athina.

I dag har hendes usikkerhed i forhold til genbrugshandlen udviklet sig. Både fordi, hun efterhånden har så langt et genbrugs-CV, at erfaringen har dræbt de bange spekulationer, men også fordi de nye måder at handle brugt på at holdt hende mere i hånden:

- For eksempel dæmper det min usikkerhed, at nærmest alle pakker, som du sender brugte ting med, er forsikret. Det gør, at jeg føler mig tryg. Nu er der lidt mere ordnede forhold, hvis man kan sige det sådan, fortæller Sandra Athina.

Men det er ikke alt, Sandra har købt og solgt på brugtmarkedet, som kan sendes. Eksempelvis har hun købt tre opvaskemaskiner, og så er hun også glad for at gå på loppemarkeder. Hun har faktisk et helt særligt forhold til loppemarkeder.

Opvaskemaskiner på DBA:

 1. Blomberg Indbygning, Gratis indbygnings opvaskemaskine. Mærke Blomberg. Omkring 4 år gammel. Virker

  Blomberg Indbygning, Gratis indbygnings opvaskemaskine. Mærke Blomberg. Omkring 4 år gammel. Virker stadig. Et ben er knækket, men kan stadig stå stabilt. Trænger til rengøring. Skal afhentes inden re

  1,00 kr.21-02-2024
 2. Siemens, Integreret, b: 60 d: 55 h: 85

  Siemens, Integreret, b: 60 d: 55 h: 85

  500,00 kr.21-02-2024
 3. Siemens IQ500
SN45EW69CS, Integreret, Købt dec 2021, skiftes da vi har fået nyt køkken og skal have

  Siemens IQ500 SN45EW69CS, Integreret, Købt dec 2021, skiftes da vi har fået nyt køkken og skal have en indbygget opvaskemaskine. Fakturaen haves. Bliver pillet ud på fredag. Siemens SN45EW69CS

  2.000,00 kr.21-02-2024
 4. Andet mærke GNU4P821, indbygning, energiklasse E, b: 598 d: 570 h: 818, Grundig opvaskemaskine, GNU

  Andet mærke GNU4P821, indbygning, energiklasse E, b: 598 d: 570 h: 818, Grundig opvaskemaskine, GNU4P821, 3 år gammel, brugt ganske få gange og fremstår næsten som ny. Sælges, fordi jeg ikke bruger d

  1.500,00 kr.21-02-2024
 5. Bosch, bordopvaskemaskine, Brugt meget lidt. Kvittering haves. 3 år gammel.

  Bosch, bordopvaskemaskine, Brugt meget lidt. Kvittering haves. 3 år gammel.

  800,00 kr.21-02-2024
 6. Bauknecht, energiklasse C, b: 59 d: 59 h: 82, Sælger denne splinter nye og super flotte opvaskemaski

  Bauknecht, energiklasse C, b: 59 d: 59 h: 82, Sælger denne splinter nye og super flotte opvaskemaskine den er fra d. 30/05-23 jeg sælger den kun på grund flytning hvor der er opvaskemaskine Rustfrit

  3.000,00 kr.18-02-2024

Pinonær på loppemarked

Selvom Sandra Athina har haft sine betænkeligheder ved at købe og sælge brugt, er det aldrig noget, der har afholdt hende fra at gøre det. Hun er nemlig vokset op med loppemarkeder. Hendes mor var den første til at arrangere loppemarked på Balders plads i 90’erne, og i dag er det et af de store loppemarkeds-steder i København.

- Jeg var altid med på loppemarkeder, da jeg var yngre. Det er en ting, jeg har med min mor. Jeg fandt ting til storskrald og tog det så med på loppemarked sammen med min mor og solgte det med vores øvrige ting, fortæller Sandra Athina.

Sandra Athina på scenen i genbrugstøj. Foto - Live billede Stella Polaris
Sandra Athina på scenen i genbrugstøj. Foto - Live billede Stella Polaris

Genbrug som dogme i sit musikalske virke

Sandra Athinas hverdag er ikke ligesom mange af os andres. Der er intet 8-16 her, men der er en masse sceneoptrædener, musikindspilnings-dage, musikvideo-optagelser og sangskrivningsprocesser. For at udfordre sig selv har Sandra Athina forenet sit loppeliv med sit musikalske virke:

- Jeg synes, det er sjovt at have nogle dogmer at arbejde indenfor. Derfor har jeg opsat en regel om, at jeg kun køber genbrugstøj og -ting til at optræde med på scenen. Og så passer det bare perfekt med, at scenetøj gerne må være mere iøjnefaldende og helst ikke sort. For genbrugstøj kan meget let være farverigt, glitret og opmærksomhedstagende, fortæller Sandra Athina.

Eksempelvis er hendes stativ til computeren, som hun bruger, når hun optræder, købt brugt. Og den firkantede, hvide, store lampe, der følger med hende, hvorend hun optræder, er også købt brugt. Det var engang en havelampe. Nu har Sandra Athina dømt den til at være en scene-lampe.

- Jeg har også lavet en musikvideo, hvor jeg kun var iført brugt fra top til tå. Hvidt og blåt tøj, og mine sko var også brugte, fortæller Sandra Athina.

Fra musikvideoen. ’Jeg er vokset op med den tilgang, at man skal tænke i, hvordan man smartest gør ting: At man kan bygge ting om. At man ikke bare tager det, der liger til højrebenet og trykker ’klik’, ’køb’. Jeg har bygget en del ting ud af gamle fund. Eksempelvis har jeg bygget en slagbænk ud til mit køkken sammen med min mor. Det var en smart bænk, fordi vi lavede et opbevaringsrum i den. Det er det smarte ved at bygge selv: Du tilpasser tingene til, hvordan du vil have det’. Foto - Simone Steenberg
Fra musikvideoen. ’Jeg er vokset op med den tilgang, at man skal tænke i, hvordan man smartest gør ting: At man kan bygge ting om. At man ikke bare tager det, der liger til højrebenet og trykker ’klik’, ’køb’. Jeg har bygget en del ting ud af gamle fund. Eksempelvis har jeg bygget en slagbænk ud til mit køkken sammen med min mor. Det var en smart bænk, fordi vi lavede et opbevaringsrum i den. Det er det smarte ved at bygge selv: Du tilpasser tingene til, hvordan du vil have det’. Foto - Simone Steenberg

Hyret af Aarhus kommune og Spot Festival til at sætte fokus på musikalsk genbrug

Sandra Athinas imødekommenhed overfor genbrug har også skaffet hende koncert-jobs:

Spot Festival og Århus Kommune rakte ud efter Sandra Athina, som netop var hjemvendt fra turné i NYC, hvor hun med sin musik og sine budskaber optrådte under FN-ugen for statsministre, royale og Akon. Aarhus Kommune ville have hende til at spille på Spot Festival for at stadsfeste Århus Kommunes’ klimatiltag.

- Jeg blev hyret til at sætte fokus på den grønne omstilling med min musik og mine visuals, fortæller Sandra.

Mikrofoner på DBA:

 1. Shure Beta 58A, Shure 58A, En dejlig mikrofon brugt meget få gange søger ny ejermand. 

Kan afhentes

  Shure Beta 58A, Shure 58A, En dejlig mikrofon brugt meget få gange søger ny ejermand. Kan afhentes på nørrebro eller sendes på købers regning.

  600,00 kr.21-02-2024
 2. Mikrofoner, Akg c535 eb 2 stk 2200.-
Shure Beta 52 600.-
Akg c1000s 500.-
Audix d6 800.-
Audix om2 3

  Mikrofoner, Akg c535 eb 2 stk 2200.- Shure Beta 52 600.- Akg c1000s 500.- Audix d6 800.- Audix om2 300.- Kan sendes på købers regning

  1,00 kr.21-02-2024
 3. Speaker Management, DBX DriveRack PA1+ Speaker Management System, som indeholder op til 2 x 3 eller

  Speaker Management, DBX DriveRack PA1+ Speaker Management System, som indeholder op til 2 x 3 eller 1 x 6 vejs delefiltre, konfigurerbare mellem 6 – 24 dB, auto EQ via mikrofon, 28 band PEQ, Input lim

  2.100,00 kr.30-06-2023
 4. Mikrofon, RØDE M3, Condenser Microphone
Polar pattern: cardioid
Ideal for recording strings, choir a

  Mikrofon, RØDE M3, Condenser Microphone Polar pattern: cardioid Ideal for recording strings, choir and acoustic guitars Frequency range: 40 - 20,000 Hz 130 dB SPL 21 dBA Inherent noise Output impedanc

  450,00 kr.21-02-2024
 5. Ckmova SPM3L mikrofon til iPhone/iPad

  Ckmova SPM3L mikrofon til iPhone/iPad

  Ckmova SPM3L mikrofon til iPhone/iPad, Ckmova SPM3L mikrofon til iPhone/iPad - Ny vare med reklamationsret - Tilfredsgaranti - 30 dages fuld returret - Hurtig dag-til-dag levering - Vi er e-mærket

  559,00 kr.22-02-2023
 6. Shotgun microphone, Sound pro 2, Sælger denne shotgun mikrofon. Ikke brugt særlig meget. 

Skriv hvi

  Shotgun microphone, Sound pro 2, Sælger denne shotgun mikrofon. Ikke brugt særlig meget. Skriv hvis du vil have den leveret, jeg arbejder for det meste i København. Hvis min vej falder forbi kan jeg

  250,00 kr.20-02-2024

13.000 kroner kostede den fra ny: Sandra fik den for 75 kroner

Men det er ikke kun som musikeren Sandra Athina, at hjertet banker for brugt tøj. Også i hendes egen garderobe kan du finde en masse beklædningsgenstande og accessoires, som er fra brugtmarkedet.

- Min Balenciaga-taske har jeg købt brugt for 75 kroner. Jeg bruger den hver dag, og jeg betragter det som lidt af et lykketræf, at jeg fandt den. Sådan noget skal man ikke give fra sig. Det er en god historie, at sådan en dyr taske kan købes så billigt, og sådan en god historie kan ikke købes for penge, fortæller Sandra Athina, der oplyser, at tasken koster 13.000 kroner fra ny.

Der er noget lykkeamulet over den

tilføjer hun.
Hun er usikker på kærligheden i sit nye hit, men også i forhold til genbrug, har usikkerheden eksisteret. Foto - Nicklas Hemming Johansen
Hun er usikker på kærligheden i sit nye hit, men også i forhold til genbrug, har usikkerheden eksisteret. Foto - Nicklas Hemming Johansen

En kendis og et julemirakel

Sandras jakke er også købt brugt, og da den kom med posten, kunne Sandra Athina genkende afsenderens navn:

- Hun er en sej, kendt, dansk business woman. Jeg havde bestilt den i super dårlig tid inden jul, så jeg var så glad for, at den nåede frem. Jeg sms’ede hende, at jeg nu havde hentet pakken og var så lettet over, at den kom frem. Jeg skrev i samme ombæring, at jeg ikke kunne undgå at lægge mærke til hendes navn, og at jeg bare ville sige, at hun var mega sej. Hun skrev tak for de søde ord. Vi blev begge enige om, at det var et julemirakel, at jakken nåede frem, fortæller Sandra Athina.

Jakken skulle nå frem inden jul, fordi den egentlig var en gave fra hendes far, og derfor var den hyggelig at have med til juleaften.

Jakker på DBA:

 1. Jakke, str. 44, FEMALE Copenhagen, God men brugt, Kan afhentes i Århus og i Ebeltoft

  Jakke, str. 44, FEMALE Copenhagen, God men brugt, Kan afhentes i Århus og i Ebeltoft

  350,00 kr.21-02-2024
 2. Jakke, str. 40, Haglöfs, Flot stand.
Str L.
Ikke ryger hjem.

  Jakke, str. 40, Haglöfs, Flot stand. Str L. Ikke ryger hjem.

  300,00 kr.21-02-2024
 3. Jakke, str. 44, ENVII, Næsten som ny, Kan afhentes i Århus og i Ebeltoft

  Jakke, str. 44, ENVII, Næsten som ny, Kan afhentes i Århus og i Ebeltoft

  350,00 kr.21-02-2024
 4. Jakke, str. 38, Weekday, sort, læder, God men brugt, The jacket is worn but in a very good state

  Jakke, str. 38, Weekday, sort, læder, God men brugt, The jacket is worn but in a very good state (only a barely visible scratch on the sleeve) It’s by Weekday, real leather and has a cool oversized

  800,00 kr.21-02-2024
 5. Jakke, str. 38, Meotine , Ubrugt, Meotine jakke lavet af strudsefjer str. M/L i sort. Jakken er ald

  Jakke, str. 38, Meotine , Ubrugt, Meotine jakke lavet af strudsefjer str. M/L i sort. Jakken er aldrig brugt, da det er et fejlkøb. Byd gerne - kan enten afhentes i Aarhus C eller sendes på købers

  2.500,00 kr.21-02-2024
 6. Jakke, str. 34, Only, Sort, Næsten som ny, Str. hedder xs. 
Standen er så fin. 
Sender gerne (DAO

  Jakke, str. 34, Only, Sort, Næsten som ny, Str. hedder xs. Standen er så fin. Sender gerne (DAO 41kr)

  100,00 kr.21-02-2024

Sandras bedste handel

Men det er ikke i Sandras klædeskab, at de største besparelser ved at gå på brugtmarkedet, findes. Ude i hendes køkken gemmer der sig også gode loppefund.

- Jeg har sparet rigtig mange penge på at købe stort set alle hårde hvidevarer til mit køkken brugt. Jeg har i alt købt tre opvaskemaskiner de forskellige steder, jeg har boet, brugt. Man sparer altså mange penge på at købe noget som for eksempel sin ovn brugt. Jeg gav 250 kroner for min ovn, som næsten ikke var brugt, fortæller Sandra Athina, der også pungede 300 kroner ud for en brugt opvaskemaskine.

Hun har også tjent gode penge på at sælge sko. Men ikke hvilke som helst sko: Nogle sjældne.

Jeg havde gået meget lidt i dem, men jeg vidste, de var sjældne, så jeg stoppede med at gå mere i dem og besluttede i stedet at sælge dem. Jeg endte med at få mere for dem, end hvad jeg havde købt dem for.

’Jeg synes, det er sjovt at afprøve, hvor billigt kan man få tingene for, og hvor billigt kan man for eksempel renovere sit køkken, uden at købe nyt. Derfor elsker jeg at købe brugt. Og det giver jo også én god samvittighed’, fortæller Sandra Athina, der har renoveret sit køkken med brugtfund. Foto - Køkken Natasha Penaguião
’Jeg synes, det er sjovt at afprøve, hvor billigt kan man få tingene for, og hvor billigt kan man for eksempel renovere sit køkken, uden at købe nyt. Derfor elsker jeg at købe brugt. Og det giver jo også én god samvittighed’, fortæller Sandra Athina, der har renoveret sit køkken med brugtfund. Foto - Køkken Natasha Penaguião

Flere gange har købere overrasket Sandra Athina

Det finurlige ved at sælge brugt, er, at du sjældent ved, hvem du sælger til. Sandra Athina er meget åben  for, at man kan troppe op på hendes dørmåtte og købe af hende, og det har op til flere gange givet nogle finurlige situationer:

- Den ene gang solgte jeg en sofa, som jeg nok solgte for billigt. Den var voldsom billig. Jeg havde hjernerystelse og kunne derfor ikke overskue så meget. Kvinden, der kom og købte sofaen, havde også haft hjernerystelse, så vi endte med at få en god, lille snak om, hvordan det var, og hvordan hun selv var blevet rask, fortæller Sandra Athina.

En anden gang havde Sandra Athina nogle ølkasser til salg. Hun havde haft dem, siden hun var teenager og blev enig med sig selv om, at de nu var for ”unge” til at have stående i hendes voksne lejlighed. Men det par, der troppede op for at erhverve sig ølkasserne, vækkede minder hos Sandra Athina:

- Manden i parret var en, jeg havde været barndomsforelsket i. Det var min barndomskærlighed, fniser Sandra Athina.

Sofaer på DBA:

 1. 3 pers. sofa med siddepuf

  3 pers. sofa med siddepuf

  Sofa, uld, 3 pers. , Hurup, Pæn og velholdt sofa med uldbetræk. Nakkestøtte som kan flyttes samt flytbar plade på armlæn. Siddepuf inkluderet. Betrækket kan tages af hynderne og vaskes på uldprogram

  500,00 kr.21-02-2024
 2. Sofa, alcantara, 2 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantar

  Sofa, alcantara, 2 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantara møbelstof. Købt hos Olsson møbler i Birkerød, der kun sælger dansk møbelhåndværk af høj kvalitet

  12.000,00 kr.21-02-2024
 3. Sofa, 2 pers. , Ikea, Grönlid 2-pers. Sofa, inseros hvid

Er i god stand. Brugt i ca 1,5 år. Oprinde

  Sofa, 2 pers. , Ikea, Grönlid 2-pers. Sofa, inseros hvid Er i god stand. Brugt i ca 1,5 år. Oprindelig pris var 3499 DKK. In good condition. Used for about 1,5 year. Original price was 3499 DKK.

  1.500,00 kr.21-02-2024
 4. Sofa, alcantara, 3 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantar

  Sofa, alcantara, 3 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantara møbelstof. Købt hos Olsson møbler i Birkerød, der kun sælger dansk møbelhåndværk af høj kvalitet

  14.500,00 kr.21-02-2024
 5. Sofa, stof, 3 pers. , EKTORP, SUPER TILBUD  1 STK SOFA ORIG GRÅ BETRÆK
FIN STAND KU 500KR AFH. EVT

  Sofa, stof, 3 pers. , EKTORP, SUPER TILBUD 1 STK SOFA ORIG GRÅ BETRÆK FIN STAND KU 500KR AFH. EVT EXTRA BETRÆK HAVES PRIS 400KR FOR ET Sæt. Sofa skilt af for nemmere transport

  500,00 kr.21-02-2024
 6. Sofa, stof, 3 pers., Sofaen måler:
Længde: 257cm
Dybde: 85cm
Dybde ved chaiselong: 155cm
Højde: 81cm

  Sofa, stof, 3 pers., Sofaen måler: Længde: 257cm Dybde: 85cm Dybde ved chaiselong: 155cm Højde: 81cm Træben i Eg Stofbeklædt i antracit Sofaen er vendbar, hvilket vil sige, at du bestemmer, hvilken

  4.000,00 kr.21-02-2024

Relaterede artikler