Sangeren Sandra Athina elsker genbrugsfund: Forener det med musikken
Livsstil

Sangeren Sandra Athina elsker genbrugsfund: Forener det med musikken

Julie Schoen
Julie Schoen

Støvlerne kostede 3.000 kroner fra ny, men hun fik dem til 200 kroner. Yndlingstasken fra Balenciaga har hun købt for en slik brugt, selvom den koster hele 13.000 kroner fra ny. Læs hvor billigt, sangeren Sandra Athina shoppede tasken for på brugtmarkedet, og læs om hendes genbrugsdogmer, når hun skal optræde. Dogmer, der fik hende hyret til Danmarks største branchefestival; Spot festival.

Teaserbillede foto: Nicklas Hemming Johansen 

De skal se pæne ud, de skal være unikke, og de skal fungere lige så fint, som var de købt fra nye.

Det er ofte de krav, vi har til de genbrugsvarer, som vi køber. Men hvis man er en genbrugsting, der bliver købt af sanger og sangskriveren Sandra Athina, skal man ud på lidt af en stroppetur:

For eksempel havde hun nogle af sine støver på i hele to timer, mens hun gik rundt i bølgerne. Støvler, der ikke var gummistøvler. Det har heller ikke være uden knubs at være Sandra Athinas hvide, firkantede lampe, som har været ind og ud af lastbiler, op og ned af scener.

Sandra Athina er nemlig sanger og sangskriver, og hun har lavet sig et genbrugsdogme, der betyder, at hun helst optræder i genbrugstøj og kun har genbrugsting med på scenen. Også i sine musikvideoer er hun gavmild med genbrug, men det sætter dog hendes genbrugsfund på nogle prøvelser. Prøvelser, de består.

- Det er faktisk utroligt, at støvlerne endnu ikke er gået i stykker, efter jeg havde dem på ude i vandet i min musikvideo. Vi skød på Liseleje strand i flere timer. Det viser virkelig, at de er lavet af god kvalitet. Jeg købte dem endda kun for 200 kroner. Fra ny kostede de 3.000 kroner, fortæller sangeren, hvis borgerlige navn er Sandra Athina Vlachakis.

Sandra Athina hittede i sommer med sit seneste nummer ’Usikker’, som blev spillet på P3, og som var med i duellen om at blive ugens upcoming på P3. Nummeret blev også fremhævet af Politiken og udvalgt af både Spotify og Apple music som en af de vigtigste udgivelser.
Sandra Athina har en pladekontrakt med Sony, og har i flere år udgivet numre – numre på engelsk, hvoraf hendes største hits er ’Hollow’ og ’Waterproof’. Førstnævnte er produceret af Greg Wells, som også har produceret for Arina Grande, Adele og Taylor Swift. Sangene er blev spillet på MTV Germany, tysk statsradio og danske P4 New Musik Friday.

’Usikker’-musikvideoen er netop udkommet, og den handler om at forelske sig og ikke vide, hvor man har den anden, men når det gælder genbrug, har kunstneren også været ’usikker’:

Her kan I se Sandra Athina og hendes våde sko. Foto - Simone Steenberg
Her kan I se Sandra Athina og hendes våde sko. Foto - Simone Steenberg

Usikker

Titlen på Sandras nyeste hit, ’Usikker’ definerer hende ikke kun som den nye på-dansk-syngende kunstner, hun er nu. Titlen kan også bruges som en adgangsbillet til at tale om, hvordan hendes forhold til at købe og sælge brugt har ændret sig:

- Jeg har før i tiden været usikker, når jeg har skulle købe og sælge brugt. Usikker på, om det, jeg købte nu også blev sendt af sælger, men også usikker i forhold til, om det elektronik, jeg solgte, også virkede, når det kom frem til sælger. Jeg tror, de fleste af os kender til at sælge elektronik, der virkede, da vi tog det i brug sidst, men hvor man ikke lige får tjekket, om det også stadig spiller, inden man pakker og sender, fortæller Sandra Athina.

I dag har hendes usikkerhed i forhold til genbrugshandlen udviklet sig. Både fordi, hun efterhånden har så langt et genbrugs-CV, at erfaringen har dræbt de bange spekulationer, men også fordi de nye måder at handle brugt på at holdt hende mere i hånden:

- For eksempel dæmper det min usikkerhed, at nærmest alle pakker, som du sender brugte ting med, er forsikret. Det gør, at jeg føler mig tryg. Nu er der lidt mere ordnede forhold, hvis man kan sige det sådan, fortæller Sandra Athina.

Men det er ikke alt, Sandra har købt og solgt på brugtmarkedet, som kan sendes. Eksempelvis har hun købt tre opvaskemaskiner, og så er hun også glad for at gå på loppemarkeder. Hun har faktisk et helt særligt forhold til loppemarkeder.

Opvaskemaskiner på DBA:

 1. LOGIK, indbygning, Meget pæn hvid opvaskemaskine, ingen buler i fronten.
Ca. 2½ år gammel (manual o

  LOGIK, indbygning, Meget pæn hvid opvaskemaskine, ingen buler i fronten. Ca. 2½ år gammel (manual og kvitt. findes ikke! ). Opvaskeren er brugt som "overgangsmaskine" mellem vores gamle køkken og det

  250,00 kr.28-02-2024
 2. AEG PBB84707PW, Integreret, energiklasse C, Et køkken projekt der ikke blev som det skulle. Derfor

  AEG PBB84707PW, Integreret, energiklasse C, Et køkken projekt der ikke blev som det skulle. Derfor er der ikke plads til denne opvaskemaskine. Stadig i indpakning For mere info om maskinen: https:

  6.999,00 kr.28-02-2024
 3. Bosch SilencePlus, indbygning, energiklasse E, b: 60 d: 57 h: 85, Den er 3 år gammel, brugt ca. 20

  Bosch SilencePlus, indbygning, energiklasse E, b: 60 d: 57 h: 85, Den er 3 år gammel, brugt ca. 20 gange. Slå hurtigt til, så kan vi måske lave en god pris. Bybden 57,3 Bredden 59,8 Højden 87 Højd

  3.500,00 kr.28-02-2024
 4. Miele Jubilee og Active , energiklasse A++, b: 598 d: 57 h: 805, 2stk. Super fine opvaskemaskine. Sæ

  Miele Jubilee og Active , energiklasse A++, b: 598 d: 57 h: 805, 2stk. Super fine opvaskemaskine. Sælges pga. ombygning. Begge er xxl modeller med god energiklasse og lav dB 46. Pris er pr stk.

  1.000,00 kr.28-02-2024
 5. Bauknecht, b: 21 d: 15 h: 12, Bestikkurv til Bauknecht. Kan også bruges til andre. Afstand mellem re

  Bauknecht, b: 21 d: 15 h: 12, Bestikkurv til Bauknecht. Kan også bruges til andre. Afstand mellem revner i bunden : 11-12.5 cm ( der hvor den skal passe på tallerkenholderen i maskinen) kan evt aflev

  200,00 kr.28-02-2024
 6. Bosch SilencePlus serie 4 , b: 60 d: 60, 1 1/2 år gammel og kun brugt få gange
Fremstår som nyt
Fra

  Bosch SilencePlus serie 4 , b: 60 d: 60, 1 1/2 år gammel og kun brugt få gange Fremstår som nyt Fra ikke rygerhjem Sælges grundet flytning

  3.200,00 kr.28-02-2024

Pinonær på loppemarked

Selvom Sandra Athina har haft sine betænkeligheder ved at købe og sælge brugt, er det aldrig noget, der har afholdt hende fra at gøre det. Hun er nemlig vokset op med loppemarkeder. Hendes mor var den første til at arrangere loppemarked på Balders plads i 90’erne, og i dag er det et af de store loppemarkeds-steder i København.

- Jeg var altid med på loppemarkeder, da jeg var yngre. Det er en ting, jeg har med min mor. Jeg fandt ting til storskrald og tog det så med på loppemarked sammen med min mor og solgte det med vores øvrige ting, fortæller Sandra Athina.

Sandra Athina på scenen i genbrugstøj. Foto - Live billede Stella Polaris
Sandra Athina på scenen i genbrugstøj. Foto - Live billede Stella Polaris

Genbrug som dogme i sit musikalske virke

Sandra Athinas hverdag er ikke ligesom mange af os andres. Der er intet 8-16 her, men der er en masse sceneoptrædener, musikindspilnings-dage, musikvideo-optagelser og sangskrivningsprocesser. For at udfordre sig selv har Sandra Athina forenet sit loppeliv med sit musikalske virke:

- Jeg synes, det er sjovt at have nogle dogmer at arbejde indenfor. Derfor har jeg opsat en regel om, at jeg kun køber genbrugstøj og -ting til at optræde med på scenen. Og så passer det bare perfekt med, at scenetøj gerne må være mere iøjnefaldende og helst ikke sort. For genbrugstøj kan meget let være farverigt, glitret og opmærksomhedstagende, fortæller Sandra Athina.

Eksempelvis er hendes stativ til computeren, som hun bruger, når hun optræder, købt brugt. Og den firkantede, hvide, store lampe, der følger med hende, hvorend hun optræder, er også købt brugt. Det var engang en havelampe. Nu har Sandra Athina dømt den til at være en scene-lampe.

- Jeg har også lavet en musikvideo, hvor jeg kun var iført brugt fra top til tå. Hvidt og blåt tøj, og mine sko var også brugte, fortæller Sandra Athina.

Fra musikvideoen. ’Jeg er vokset op med den tilgang, at man skal tænke i, hvordan man smartest gør ting: At man kan bygge ting om. At man ikke bare tager det, der liger til højrebenet og trykker ’klik’, ’køb’. Jeg har bygget en del ting ud af gamle fund. Eksempelvis har jeg bygget en slagbænk ud til mit køkken sammen med min mor. Det var en smart bænk, fordi vi lavede et opbevaringsrum i den. Det er det smarte ved at bygge selv: Du tilpasser tingene til, hvordan du vil have det’. Foto - Simone Steenberg
Fra musikvideoen. ’Jeg er vokset op med den tilgang, at man skal tænke i, hvordan man smartest gør ting: At man kan bygge ting om. At man ikke bare tager det, der liger til højrebenet og trykker ’klik’, ’køb’. Jeg har bygget en del ting ud af gamle fund. Eksempelvis har jeg bygget en slagbænk ud til mit køkken sammen med min mor. Det var en smart bænk, fordi vi lavede et opbevaringsrum i den. Det er det smarte ved at bygge selv: Du tilpasser tingene til, hvordan du vil have det’. Foto - Simone Steenberg

Hyret af Aarhus kommune og Spot Festival til at sætte fokus på musikalsk genbrug

Sandra Athinas imødekommenhed overfor genbrug har også skaffet hende koncert-jobs:

Spot Festival og Århus Kommune rakte ud efter Sandra Athina, som netop var hjemvendt fra turné i NYC, hvor hun med sin musik og sine budskaber optrådte under FN-ugen for statsministre, royale og Akon. Aarhus Kommune ville have hende til at spille på Spot Festival for at stadsfeste Århus Kommunes’ klimatiltag.

- Jeg blev hyret til at sætte fokus på den grønne omstilling med min musik og mine visuals, fortæller Sandra.

Mikrofoner på DBA:

 1. Rødecaster Pro, Røde Rødecaster Pro, Hej, jeg har besluttet mig for at sælge ud af en masse af mit u

  Rødecaster Pro, Røde Rødecaster Pro, Hej, jeg har besluttet mig for at sælge ud af en masse af mit udstyr. Min Rødecaster Pro har været mit hjertebarn i mit podcast-studie og har bidraget til utallige

  2.800,00 kr.28-02-2024
 2. Podcast udstyr, Røde, Professionelt podcast udstyr udlejes, både på dagsbasis og for længere periode

  Podcast udstyr, Røde, Professionelt podcast udstyr udlejes, både på dagsbasis og for længere perioder. Vi har bl.a. Røde Wireless Pro (trådløst mikrofonsystem med indbygget optagefunktion) Zoom livet

  250,00 kr.28-02-2024
 3. Studio Kondensator Mikrofon, Golden Age Project FC1

virker som den skal, med ophæng
Lille bule i gi

  Studio Kondensator Mikrofon, Golden Age Project FC1 virker som den skal, med ophæng Lille bule i gitter (som på foto) deraf prisen Ink popfilter Fast pris - til salg så længe annoncen er aktiv Ing

  300,00 kr.28-02-2024
 4. Guitto GMS-02 mikrofon-arm til bord

  Guitto GMS-02 mikrofon-arm til bord

  Guitto GMS-02 mikrofon-arm til bord, Guitto GMS-02 mikrofon-arm til bord - Ny vare med reklamationsret - Tilfredsgaranti - 30 dages fuld returret - Hurtig dag-til-dag levering - Vi er e-mærket - Vi

  399,00 kr.02-11-2023
 5. Keyboard, Roland FP-7F digitalklaver, Dyrk musikken. Super elklaver med flere forskellige lyde, semi

  Keyboard, Roland FP-7F digitalklaver, Dyrk musikken. Super elklaver med flere forskellige lyde, semi-vægtede tangenter, mulighed for at koble til højtalere, midi så man kan bruge det til at indspille

  9.000,00 kr.27-02-2024
 6. Mikrofon, Shure KSM8, Fuldstændig som ny
Absolut toppen af vokal mikrofoner

Sælges da jeg er gået o

  Mikrofon, Shure KSM8, Fuldstændig som ny Absolut toppen af vokal mikrofoner Sælges da jeg er gået over til trådløs

  1.800,00 kr.27-02-2024

13.000 kroner kostede den fra ny: Sandra fik den for 75 kroner

Men det er ikke kun som musikeren Sandra Athina, at hjertet banker for brugt tøj. Også i hendes egen garderobe kan du finde en masse beklædningsgenstande og accessoires, som er fra brugtmarkedet.

- Min Balenciaga-taske har jeg købt brugt for 75 kroner. Jeg bruger den hver dag, og jeg betragter det som lidt af et lykketræf, at jeg fandt den. Sådan noget skal man ikke give fra sig. Det er en god historie, at sådan en dyr taske kan købes så billigt, og sådan en god historie kan ikke købes for penge, fortæller Sandra Athina, der oplyser, at tasken koster 13.000 kroner fra ny.

Der er noget lykkeamulet over den

tilføjer hun.
Hun er usikker på kærligheden i sit nye hit, men også i forhold til genbrug, har usikkerheden eksisteret. Foto - Nicklas Hemming Johansen
Hun er usikker på kærligheden i sit nye hit, men også i forhold til genbrug, har usikkerheden eksisteret. Foto - Nicklas Hemming Johansen

En kendis og et julemirakel

Sandras jakke er også købt brugt, og da den kom med posten, kunne Sandra Athina genkende afsenderens navn:

- Hun er en sej, kendt, dansk business woman. Jeg havde bestilt den i super dårlig tid inden jul, så jeg var så glad for, at den nåede frem. Jeg sms’ede hende, at jeg nu havde hentet pakken og var så lettet over, at den kom frem. Jeg skrev i samme ombæring, at jeg ikke kunne undgå at lægge mærke til hendes navn, og at jeg bare ville sige, at hun var mega sej. Hun skrev tak for de søde ord. Vi blev begge enige om, at det var et julemirakel, at jakken nåede frem, fortæller Sandra Athina.

Jakken skulle nå frem inden jul, fordi den egentlig var en gave fra hendes far, og derfor var den hyggelig at have med til juleaften.

Jakker på DBA:

 1. Jakke, str. 38, Prada, Sort, Dun, Næsten som ny, Prada klassisk dun jakke nypris 6000 IT 44(M) br

  Jakke, str. 38, Prada, Sort, Dun, Næsten som ny, Prada klassisk dun jakke nypris 6000 IT 44(M) brugt 2 gange

  1.100,00 kr.28-02-2024
 2. Jakke, str. 48, Zizzi, Mørkeblå, -, God men brugt, Virkelig dejlig og fin overgangsjakke/trøje me

  Jakke, str. 48, Zizzi, Mørkeblå, -, God men brugt, Virkelig dejlig og fin overgangsjakke/trøje med lynlås. Har været glad for den men er nu krøbet ud af den. Kan sende den med dao (43 kr) eller d

  75,00 kr.28-02-2024
 3. Jakke, str. 36, -, Medium. sort, Næsten som ny, 
Lækker vinterjakke el skijakke. som ny dog med to

  Jakke, str. 36, -, Medium. sort, Næsten som ny, Lækker vinterjakke el skijakke. som ny dog med to strygelapper (dækker firmalogo og lille hul) - se foto - derfor så billig. Mærke - se logo. Lukkes

  300,00 kr.28-02-2024
 4. Jakke, str. 40, HM, Ubrugt, Frakke / blazer - aldrig brugt - 2 store lommer, ingen lynlås eller kna

  Jakke, str. 40, HM, Ubrugt, Frakke / blazer - aldrig brugt - 2 store lommer, ingen lynlås eller knapper. Farve Ivory. sælges til kr. 129 • JA, varen er til salg • KAN SENDES til pakkeshop - kr. 35

  129,00 kr.28-02-2024
 5. Jakke, str. 44, Sisters Point, Sort, Polyester / bomuld, Ubrugt, Sisters Point halvlang jakke med

  Jakke, str. 44, Sisters Point, Sort, Polyester / bomuld, Ubrugt, Sisters Point halvlang jakke med nitter på skuldrene. Designed i DK. Str. M Helt sort. Med 2 udvendige lommer. Foret med bomuld i øv

  75,00 kr.28-02-2024
 6. Jakke, str. 42, andet mrk., rød, Polyester - nylon, Næsten som ny, Vatteret damejakke. skrålommer

  Jakke, str. 42, andet mrk., rød, Polyester - nylon, Næsten som ny, Vatteret damejakke. skrålommer med lynlås. slids i siderne med 1 trykknap. Forårsjakke/efterårsjakke. Du er velkommen til at komme

  60,00 kr.28-02-2024

Sandras bedste handel

Men det er ikke i Sandras klædeskab, at de største besparelser ved at gå på brugtmarkedet, findes. Ude i hendes køkken gemmer der sig også gode loppefund.

- Jeg har sparet rigtig mange penge på at købe stort set alle hårde hvidevarer til mit køkken brugt. Jeg har i alt købt tre opvaskemaskiner de forskellige steder, jeg har boet, brugt. Man sparer altså mange penge på at købe noget som for eksempel sin ovn brugt. Jeg gav 250 kroner for min ovn, som næsten ikke var brugt, fortæller Sandra Athina, der også pungede 300 kroner ud for en brugt opvaskemaskine.

Hun har også tjent gode penge på at sælge sko. Men ikke hvilke som helst sko: Nogle sjældne.

Jeg havde gået meget lidt i dem, men jeg vidste, de var sjældne, så jeg stoppede med at gå mere i dem og besluttede i stedet at sælge dem. Jeg endte med at få mere for dem, end hvad jeg havde købt dem for.

’Jeg synes, det er sjovt at afprøve, hvor billigt kan man få tingene for, og hvor billigt kan man for eksempel renovere sit køkken, uden at købe nyt. Derfor elsker jeg at købe brugt. Og det giver jo også én god samvittighed’, fortæller Sandra Athina, der har renoveret sit køkken med brugtfund. Foto - Køkken Natasha Penaguião
’Jeg synes, det er sjovt at afprøve, hvor billigt kan man få tingene for, og hvor billigt kan man for eksempel renovere sit køkken, uden at købe nyt. Derfor elsker jeg at købe brugt. Og det giver jo også én god samvittighed’, fortæller Sandra Athina, der har renoveret sit køkken med brugtfund. Foto - Køkken Natasha Penaguião

Flere gange har købere overrasket Sandra Athina

Det finurlige ved at sælge brugt, er, at du sjældent ved, hvem du sælger til. Sandra Athina er meget åben  for, at man kan troppe op på hendes dørmåtte og købe af hende, og det har op til flere gange givet nogle finurlige situationer:

- Den ene gang solgte jeg en sofa, som jeg nok solgte for billigt. Den var voldsom billig. Jeg havde hjernerystelse og kunne derfor ikke overskue så meget. Kvinden, der kom og købte sofaen, havde også haft hjernerystelse, så vi endte med at få en god, lille snak om, hvordan det var, og hvordan hun selv var blevet rask, fortæller Sandra Athina.

En anden gang havde Sandra Athina nogle ølkasser til salg. Hun havde haft dem, siden hun var teenager og blev enig med sig selv om, at de nu var for ”unge” til at have stående i hendes voksne lejlighed. Men det par, der troppede op for at erhverve sig ølkasserne, vækkede minder hos Sandra Athina:

- Manden i parret var en, jeg havde været barndomsforelsket i. Det var min barndomskærlighed, fniser Sandra Athina.

Sofaer på DBA:

 1. Sofa, stof, 2 pers. , Ilva, Ny Ilva Cleveland 2 pers. sofa, Riviera 53 light Grey stof, monteret med

  Sofa, stof, 2 pers. , Ilva, Ny Ilva Cleveland 2 pers. sofa, Riviera 53 light Grey stof, monteret med ben i ubehandlet eg. Ben i krom medfølger. Fejlkøb.

  2.000,00 kr.28-02-2024
 2. Sofa, velour, 3 pers. , Gratis, Egetræ. Afhentning snarest i 4250 Fuglebjerg. Mobil 40476996

  Sofa, velour, 3 pers. , Gratis, Egetræ. Afhentning snarest i 4250 Fuglebjerg. Mobil 40476996

  2,00 kr.28-02-2024
 3. Sofa, læder, 3 pers. , Mogens Hansen 2225, Super flot og velholdt læder sofa 
Af mærket Mogens Hanse

  Sofa, læder, 3 pers. , Mogens Hansen 2225, Super flot og velholdt læder sofa Af mærket Mogens Hansen model 2225 218 lang

  3.500,00 kr.28-02-2024
 4. Sofa, læder, 3 pers., 3 personers tremmesofa i træ og læder.
Har lidt slid bagpå. Se billeder.
Eller

  Sofa, læder, 3 pers., 3 personers tremmesofa i træ og læder. Har lidt slid bagpå. Se billeder. Ellers en rigtig fin sofa. L: 196 cm B: 76 cm

  450,00 kr.28-02-2024
 5. Sofa, alcantara, 3 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantar

  Sofa, alcantara, 3 pers. , Stouby Møbeldesign, Superlækker ergonomisk sofa i kirsebærtræ og alcantara møbelstof. Fabrikat: Stouby Møbeldesign. Købt hos Olsson møbler i Birkerød, der kun sælger dansk

  13.000,00 kr.24-02-2024
 6. Sofa, 2 pers. , Ilva cleveland, Cleveland 2-personers sofa fra Ilva. God stand. Ben medfølger. 

Sæl

  Sofa, 2 pers. , Ilva cleveland, Cleveland 2-personers sofa fra Ilva. God stand. Ben medfølger. Sælges da jeg gerne ville have den i 3-personers og de kun blev solgt samlet af tidligere ejer.

  550,00 kr.28-02-2024

Relaterede artikler