Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks
LivsstilDIY

Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Astrid
Astrid

Du har sikkert hørt det tusinde gang før. Forandring fryder – men der er altså noget om sagen! Med 5 råd guider DBA til en simpel, men synlig (og gratis) genopfriskning af dit hjem.

Du tænker måske ikke over det i en travl hverdag, men lige som forårssolens stråler sniger sig ind ad vinduet, får du en ualmindelig trang til fornyelse i dit hjem. Måske der kun ligger et par håndører i sparegrisen, eller måske du bare mangler inspiration.  

Hvad end der holder dig tilbage – frygt ej!

Vi har samlet 5 råd, du nemt kan give dig i kast med – med eller uden posen fuld af penge. Læs med her!

Du kan finde inspiration til indretning på DBA’s Instagramprofil.
Du kan finde inspiration til indretning på DBA’s Instagramprofil.

Skab forandring med de ting du allerede har

At føre dette råd ud i livet koster ikke så meget som en rød reje. Det første råd på programmet er nemlig omrokering af dine møbler.

Du kan selvfølgelig tage fat på klassikeren og bytte rundt på sofa-arrangementet og spisebords-opsætningen. Men du behøver ikke genopfinde den dybe tallerken, hvis du synes både sofa og spisebord står helt fantastisk. Som start kan du nøjes med at flytte rundt på dine billeder og på den måde skabe et nyt udtryk i hjemmet.

Ligger der lidt guldmønter på kistebunden, du er okay med at brænde af, kan du på DBA finde mere

Har du alligevel mod på en større makeover og mangler lidt inspiration, kan du i artiklen se om indretningstendenserne i 2020.

SE OGSÅ: DIY – Fra kommode til bænk

Ved bare at flytte om på et par enkelte ting i hjemmet, kan du skabe et helt nyt udtryk.
Ved bare at flytte om på et par enkelte ting i hjemmet, kan du skabe et helt nyt udtryk.

Rådet til dig, der vil have mere natur ind i hjemmet

Vil du have mere liv og farve ind i dit hjem, er planter et godt sted at begynde. Vil du ikke bruge penge på nye planter, kan du starte med at tjekke, om der eventuelt kunne være nogle små skud, blandt de planter du allerede har, som du kan plante ud.

Du kan også hoppe en tur forbi DBA. Hvis du er heldig, kan du finde både potter og planter, der gives væk gratis. Klik her for at se om der er nogle gratis planter på DBA. Var der ikke bid, kan du med garanti finde nogle meget billigt. Lige nu kan du finde 50 potteplanter, som koster mindre end 100 kroner.

Husk desuden på, at jo større en plante, du anskaffer dig, desto større forandring og blikfang, vil den skabe i din indretning.

Find planter på DBA:

 1. Monstera og bananplante, Monstera og bananplante inklusive potter sælges, samlet pris 800,- ellers 5

  Monstera og bananplante, Monstera og bananplante inklusive potter sælges, samlet pris 800,- ellers 500 Per stk. Hentes på 4. Sal tæt på Nørrebro station

  800,00 kr.02-12-2023
 2. Stueplante, Monstera, Jeg sælger min flotte Monstera stueplante, da jeg skal flytte og der desværre

  Stueplante, Monstera, Jeg sælger min flotte Monstera stueplante, da jeg skal flytte og der desværre ikke er plads til den længere. Kurven følger med.

  350,00 kr.02-12-2023
 3. Monstera, Monstera, Stor monstera i brun lerkrukke.

  Monstera, Monstera, Stor monstera i brun lerkrukke.

  400,00 kr.02-12-2023
 4. Monstera, Plante i syltekrukke

  Monstera, Plante i syltekrukke

  300,00 kr.02-12-2023
 5. Stueplante, Monstera albo variegata

  Stueplante, Monstera albo variegata

  300,00 kr.01-12-2023
 6. Monstera, Sælger min elskede monstera, da vi desværre ikke kan give den det lys den har brug for. Pl

  Monstera, Sælger min elskede monstera, da vi desværre ikke kan give den det lys den har brug for. Planten er 10-11 år gammel og får stadig en masse nye blade. Den mangler bare et bedre sted at stå

  400,00 kr.01-12-2023

Lige nu kan du finde mere end 80 monstera-planter på DBA.

Rådet til dig, der elsker farver

Er alle væggene i dit hjem hvide, kan du nemt og hurtigt ændre et rums stemning med en klat maling.

Inden du pludselig har malet hele hjemmet mintgrøn, kan det være en god ide at anskaffe en farveprøve og testen nuancen i det pågældende rum. På den måde undgår du at bruge en hulens masse penge på en farve, du ikke er helt tilfreds med.

Du kan også vælge kun at male en enkelt væg – eksempelvis i en lysegul nuance eller med kalkmaling. Ved kun at male en enkelt væg sparer du desuden både penge og tid. Win win. Og så er det endda moderne.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Celine

Vil du se flere billeder af Celines hjem, skal du blot klikke på linket over billedet.
Vil du se flere billeder af Celines hjem, skal du blot klikke på linket over billedet.

Rådet til dig, der nægter at smide noget ud

Har du maling til overs fra, da du malede væggene, skal du endelig ikke smide det ud. Du har nu flere muligheder.

Du kan sætte det til salg på DBA eller give det væk gratis, så andre kan få glæde af det. Eller du kan bruge restmalingen til yderligere forandring i hjemmet.

Mal eventuelt en hylde i samme farve som den nymalede væg, således de to går i ét med hinanden. Det skaber en fantastisk effekt. Du kan også bruge maling til at genopfriske dine bøjler i entréen eller male de indvendige sider i dit vitrineskab.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Du kan også male dit skab eller kommode i samme farve som din nymalede væg. Det giver en god sammenhæng i din indretning.
Du kan også male dit skab eller kommode i samme farve som din nymalede væg. Det giver en god sammenhæng i din indretning.

Rådet til dig, som værdsætter æstetik

Det sidste råd i denne omgang omhandler blomster. Blomster i fine vaser er nemlig en kanon måde at bringe farve ind i hjemmet. Og hvis du bliver træt af farverne på blomsterne, er det jo utroligt nemt at ændre på.

Hvis du ikke vil bruge moneter på blomster, er det bare med at hoppe en tur på cyklen, og så er det bare asti afsted ud i naturen – men være opmærksom på, at du ikke ved et uheld ’stjæler’ blomsterne fra andres grund. Med en flot markbuket sparer du ikke alene penge, men er også helt med på indretningsmoden.

Synes du, det er for besværligt med cykeltur og blomsterplukning, eller vil du gerne støtte din lokale blomsterforretning, er det bestemt også en mulighed. Gå gerne efter en buket med vilde blomster, der ikke er sat alt for sirligt sammen, hvis du vil have et moderne udtryk.

Når blomsterne er ved at hænge med hovederne, kan du eventuelt fjerne vandet og lade dem tørre ind. På den måde forlænges blomsternes levetid. Og tørrede blomster aldrig været mere in.

Find vaser på DBA:

 1. Glas, LYSESTAGER, BY NORD, 

2 FINE LYSESTAGER SÆLGES I 2 FORSKELLIGE FARVER AF MÆRKET BY NORD . OG

  Glas, LYSESTAGER, BY NORD, 2 FINE LYSESTAGER SÆLGES I 2 FORSKELLIGE FARVER AF MÆRKET BY NORD . OG EN FYRFADS LYSESTAGE FRA BOCONCEPT. SÆLGES HELST SAMLET . AFHENTES I KGS LYNGBY 2800 MOBIL 22 83

  250,00 kr.02-12-2023
 2. Glas, Rødvin, hvidvin, flaske, julepynt , Frederik Bagger, Er aldrig blevet brugt så derfor må dette

  Glas, Rødvin, hvidvin, flaske, julepynt , Frederik Bagger, Er aldrig blevet brugt så derfor må dette videre, brug det på nytårsbordet eller måske du i forvejen samler på de klare glas fra Frederik Bag

  1.500,00 kr.02-12-2023
 3. Glas, Skål Lysestage Sæt, PERNILLE BÜLOW Bornholm, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA

  Glas, Skål Lysestage Sæt, PERNILLE BÜLOW Bornholm, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Peach-Melba 2 stk Exceptionel kønne varme farver. Håndlavet glaspuster stage i to farver. NB: sælge

  200,00 kr.02-12-2023
 4. Glas, Skål, Holmegaard provence, Rigtig flot lyseblå Holmegaard Provence Skål
Det er den store model

  Glas, Skål, Holmegaard provence, Rigtig flot lyseblå Holmegaard Provence Skål Det er den store model på 31 cm Nypris for lign modeller er 1200kr - men den smukke farve fåes ikke længere fra ny. Sæ

  300,00 kr.12-08-2023
 5. Glas, Karaffel + 5 Glas, 
Sælges Karaffel + 5 glas
H. på Karaffel 22 cm
H. på glas 5,5 cm.
Farve mø

  Glas, Karaffel + 5 Glas, Sælges Karaffel + 5 glas H. på Karaffel 22 cm H. på glas 5,5 cm. Farve mørk bordeaux rød med mønster. samlet pris 70 kr.

  70,00 kr.02-12-2023
 6. Glas, Vintage Murano Decanter, Murano, Smuk decanter Murano vase. Den er 35 cm høj. Ingen skår. 
Den

  Glas, Vintage Murano Decanter, Murano, Smuk decanter Murano vase. Den er 35 cm høj. Ingen skår. Den er i de smukkeste farver. Grøn/turkis top og bund og brændt orange i midten. Den klassiske hvirvel

  650,00 kr.02-12-2023

På DBA kan du lige nu find mere end 23.000 vaser.

Er du på udkig efter mere boliginspiration, kan du her læse om 5 tips til en personlig indretning. Her kan du blandet finde inspiration til kreativ opbevaring og genbrug af gamle lamper.

I videoen neden for kan du møde Sophia, som sælger DBA’s dyreste kolonihavehus. Vi kan røbe, at kolonihavehuset ikke er dyrt uden grund. Ikke alene har det en helt unik beliggenhed, det er også en lille arkitektoniskperle.Vil du vide mere om Sophia og det skønne kolonihavehus, kan du læse med her.

Relaterede artikler