Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool
Livsstil

Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool

Nicolai Klingenberg
Nicolai Klingenberg

Det er ingen kunst at købe nyt, men hvorfor købe det, som alle de andre også har adgang til? Med et brugtkøb kan du ikke blot spare penge, men også få noget, som de andre ikke har. Lad jagten begynde og kom stilsikkert videre i tilværelsen.

Nogle ting er bare federe, når de er brugte. Dels fordi, sagerne har fået en absolut cool patina, som du ellers selv skulle bruge år på at opnå, men også fordi, nogle af sagerne ikke længere produceres. Slutteligt kan der også være penge at spare.

Tip 1: SMG - Small leather goods

Enhver mand kan spankulere ind i en forretning og erhverve sig en sprit ny - og dødssyg - pung af kanvas eller en taske af det billigt læder. Omend læderet og kvaliteten sjældent matcher prisen, så skal du også trættes med, at du med lethed render på andre med samme tegnebog i lommen eller taske over skulderen.

Louis Vuitton Keepall på DBA:

 1. Dufflebag, Louis Vuitton, Louis vuitton monogram Keepall 50
Tasken er i god stand, med brugstegn.

L

  Dufflebag, Louis Vuitton, Louis vuitton monogram Keepall 50 Tasken er i god stand, med brugstegn. Lidt om tasken: Keepall 50 rejsetaske i brun. Der er plads til en 13 tommers computer. 50 x 28 x 22 c

  3.500,00 kr.15-09-2023
 2. Anden taske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 45 sælges. Brugt men i pæn stand. Tasken er farvet

  Anden taske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 45 sælges. Brugt men i pæn stand. Tasken er farvet sort ved læderdelen. Er pæn indeni og lugter ikke. Er opbevaret pænt.

  5.000,00 kr.14-09-2023
 3. Dufflebag, Louis Vuitton, Keepall sælges, bemærk flaw vist på billede. Ældre taske, kvittering fra L

  Dufflebag, Louis Vuitton, Keepall sælges, bemærk flaw vist på billede. Ældre taske, kvittering fra Lauritz haves. Byd gerne

  2.900,00 kr.28-08-2023
 4. Weekendtaske, Louis Vuitton, Smukkeste Louis Vuitton keepall 50 weeekendtaske med land rem. Har lidt

  Weekendtaske, Louis Vuitton, Smukkeste Louis Vuitton keepall 50 weeekendtaske med land rem. Har lidt vandskader på læderrem men fremgår overordnet pæn. Kommer med kvittering

  6.300,00 kr.05-08-2023

I stedet kan du kigge efter mærker som Mulberry og Louis Vuitton - brugt, og du finder også “no name” mapper, tasker og punge af kernelæder, som tager sig særdeles godt ud efter års brug: Læderet har for eksempel ændret kulør og er blevet blødere.

 

Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra
Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra

Du finder Mulberry, her. Og den populære Louis Vuitton Keepall weekendtaske, her. Tag chancen med en søgning på kernelæder, her.

Tip 2: Støvler / sko

Det er IKKE kun sneakers, der har det med at trække overpriser. Legendariske støvlemodeller fra blandt andet mærket Red Wing har det med at få samlere til at give formuer for gamle modeller. Har støvlerne årtier på bagen, og har de aldrig været brugte, så kan du erhverve dig et stykke støvle-historie, som du må forvente at betale overpris for - til gengæld har du noget, de færreste har. Og så kan du også godt regne med at sælge det igen på DBA til en fornuftig pris.

Find Red Wing-støvler på DBA, her:

 1. Støvler, Red Wing , str. 42, Oil tanned, Læder, Næsten som ny, Model classic Moc style no. 1907

  Støvler, Red Wing , str. 42, Oil tanned, Læder, Næsten som ny, Model classic Moc style no. 1907

  1.500,00 kr.23-09-2023
 2. Støvler, Militær, str. 46, Sort, Læder, God men brugt, Flotte velholdte støvler - tunge med metal

  Støvler, Militær, str. 46, Sort, Læder, God men brugt, Flotte velholdte støvler - tunge med metal beslag/forstærkning på sål. Samme kvalitet som Red Wing

  500,00 kr.22-09-2023
 3. Støvler, Red Wing, str. 41,5, Brun, Briar oil læder, God men brugt, RED WING HERITAGE 9215 FOREMA

  Støvler, Red Wing, str. 41,5, Brun, Briar oil læder, God men brugt, RED WING HERITAGE 9215 FOREMAN MEN'S BRIAR OIL BROWN LEATHER CHUKKA STØVLER. Læder: Briar Oil Slick Leather, der er meget nemt

  700,00 kr.20-09-2023
 4. Støvler, Red Wings, str. 43, Læder, Næsten som ny, Fedeste støvler fra Red Wings. Brugt sparsomt.

  Støvler, Red Wings, str. 43, Læder, Næsten som ny, Fedeste støvler fra Red Wings. Brugt sparsomt. Ny pris var 2300kr. Sælges for 700kr.

  700,00 kr.14-09-2023
 5. Støvler, Red Wing, str. 41, Næsten som ny, Den limiterede 8833 str. 8 USA. Må erkende at jeg ikke f

  Støvler, Red Wing, str. 41, Næsten som ny, Den limiterede 8833 str. 8 USA. Må erkende at jeg ikke får dem brugt. De har været på to gange. Fåes ikke længere

  2.200,00 kr.14-09-2023
 6. Støvler, Red wings , str. 42,5, Sort, Ægte læder, Ubrugt, Red wings sko støvler sælges fra restpa

  Støvler, Red wings , str. 42,5, Sort, Ægte læder, Ubrugt, Red wings sko støvler sælges fra restparti butik. Kom og prøv i indre by kbh. Sendes gerne.

  1.000,00 kr.11-09-2023

Du kan se alle Red Wing-støvler på DBA, her.

Ser fodtøjet trist ud? Fat mod. En omgang læderfedt kan gøre underværker - og det kan et par nye snørebånd også. Tjek dog altid sålen - er den slidt igennem, kan det blive en kostelig affære. Dernæst er det væsentligt at huske på, at skoene - eller støvlerne - allerede er gået til, så du ikke skal døje med begynderslid på fødderne, og at størrelsen rent faktisk er, som den er - nye lædersko og støvler kan nemlig give sig en halv til en hel størrelse.  

En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!
En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du: Få råd til den klassiske designertaske på DBA

Tip 3: Skræddersyet tøj

Godt tøj er oftest lavet til ejermanden direkte, og selvom langt størstedelen af det tøj, vi ser i dag, er masseproduceret, så skal du ikke kimse ad et skræddersyet jakkesæt med årtier på bagen. Det er muligt, at snittet kan synes lidt forældet, men en tilretning koster langt mindre end et nyt jakkesæt - til gengæld kan du være ganske sikker på, at dit nye, brugte suit kommer til at sidde lige i skabet (men det er ikke her, det skal hænge - på med det!), og du vil samtidig være klassisk klædt på uden et ordinært logo i foret.

Skryddersyede jakkesæt, kan du se nogle af, her:

 1. Skræddersyet jakkesæt, Skræddersyet i Singapore, str. M, Bordeaux / cyklame farvet, Thaisilke, God m

  Skræddersyet jakkesæt, Skræddersyet i Singapore, str. M, Bordeaux / cyklame farvet, Thaisilke, God men brugt, Vintage jakkesæt i thaisilke i str M / 38 med jakke med skulderpuder samt nederdel med sli

  125,00 kr.24-09-2023
 2. Selskabsuniform, BRDR Høyer, str. M, Sort, God men brugt, God stand. Skræddersyet til 178 cm høj, 70

  Selskabsuniform, BRDR Høyer, str. M, Sort, God men brugt, God stand. Skræddersyet til 178 cm høj, 70 kg og bruger normalt 32 i livet i normale bukser. Skjorte, seler og skærf medfølger.

  4.500,00 kr.22-09-2023
 3. Habitjakke, Pierre Cardin, str. XXL, Lys grå, Uld, Næsten som ny, Denne flotte skræddersyede habitja

  Habitjakke, Pierre Cardin, str. XXL, Lys grå, Uld, Næsten som ny, Denne flotte skræddersyede habitjakke fra Pierre Cardin kan nu blive din. Den er lavet i Paris og båret af min bedstefar ved et par en

  1.200,00 kr.16-09-2023
 4. Jakkesæt, Sjölin, str. S, Mørkeblåt, Uld og silke, Næsten som ny, Brugt 1 gang til bryllup. Skrædder

  Jakkesæt, Sjölin, str. S, Mørkeblåt, Uld og silke, Næsten som ny, Brugt 1 gang til bryllup. Skræddersyet. Er vokset fra det. Lavet til mig i februar 2023 Fuldstændig som nyt. Passer til slank ( 67 kg.

  2.500,00 kr.15-09-2023
 5. Kjole og hvidt, skræddersyet, str. XL, sort, stof, Næsten som ny, Festtøj kjole og hvidt med tilbehø

  Kjole og hvidt, skræddersyet, str. XL, sort, stof, Næsten som ny, Festtøj kjole og hvidt med tilbehør . Str 54 talje 94 skridtlængde 78 bukselængde 105 , skjorte 41 , hat 59 se fotos

  1.200,00 kr.14-09-2023
 6. Vintage "Kjole og hvidt" str 52 i uld m tilbehør

  Vintage "Kjole og hvidt" str 52 i uld m tilbehør

  herre "kjole og hvidt" m tilbehør, Brdr Andersen skrædderi, str. XL, sort/hvidt, uld, God men brugt, Vintage skræddersyet "KJOLE OG HVIDT" i kraftig uld, Skræddersyet og der følger med tilhørende skjo

  1.000,00 kr.10-09-2023

Et brugt jakkesæt eller en smoking med opdaterede tilretninger er oplagt til bryllup, store fester eller andre væsentlige mærkedage, hvor ekviperingen skal trække mest muligt. Du kan også finde nydelige vintageslips, som igen vil gøre, at du ikke ligner noget, der er trådt direkte ud af et 2017-katalog. 

Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København
Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København

Vanligvis kan der være ugelange ventetider på et skræddersyet jakkesæt, og selvom du angiveligt skal bruge lidt penge og tid på tilretning af dit brugte “sæt” eller suit, så sparer du med lethed tusindvis af kroner, når du sammenligner prisen på et brugt skræddersyet sæt og et nyt. 

Du finder et udbud af skræddersyet tøj, her.

Tip 4: Solbriller

Det er muligt, at der hvert år bliver lanceret talrige “nye” solbrillemodeller, men har du overvejet, at der er en grund til, at de klassiske modeller bliver ved med at være i sortiment? Det handler om det klassiske look. Et brand som Ray-Ban har blandt andet modellen Aviator, som du med lethed kan iklæde år efter år, mens italienske Persol blandt andet blev udødeliggjort, da Steve McQueen blev foreviget med en Persol-solbrille på snuden. Det er muligt, du ikke bliver lige så cool, men du nærmer dig. 

Ray-Ban Aviator-solbriller til salg på DBA:

 1. Solbriller dame, Ray Ban, Aviator solbriller fra Ray Ban med brune glas i perfekt stand og i origina

  Solbriller dame, Ray Ban, Aviator solbriller fra Ray Ban med brune glas i perfekt stand og i original æske. Ingen ridser

  300,00 kr.24-09-2023
 2. Solbriller herre, Ray-Ban, Ny/ubrugt ægte Aviator Ray-Ban. Afhentes i 4160 Herlufmagle/Gelsted. Nypr

  Solbriller herre, Ray-Ban, Ny/ubrugt ægte Aviator Ray-Ban. Afhentes i 4160 Herlufmagle/Gelsted. Nypris ca 1000kr

  500,00 kr.23-09-2023
 3. Solbriller unisex, Ray Ban vintage B&L, Helt nye og ubrugte Ray Ban B&L Aviator made in usa størelse

  Solbriller unisex, Ray Ban vintage B&L, Helt nye og ubrugte Ray Ban B&L Aviator made in usa størelse 62 14 med g15 mørkegrønne linser og de tilhørende tags og papirer fra 1990 har været gemt i mange å

  1.200,00 kr.23-09-2023
 4. Solbriller unisex, Ray Ban vintage B&L, Størelse 62-14 VINTAGE B&L RAY-BAN BRUN PHOTOCHROMIC OUTDOOR

  Solbriller unisex, Ray Ban vintage B&L, Størelse 62-14 VINTAGE B&L RAY-BAN BRUN PHOTOCHROMIC OUTDOORSMAN AVIATOR Solbrille made in USA og skifter fra lys til mørkebrun i solskinsvejr brillen er i god

  600,00 kr.23-09-2023
 5. Solbriller herre, Ray-Ban, Klassisk Ray-Ban Aviator med lidt brugsridser.

  Solbriller herre, Ray-Ban, Klassisk Ray-Ban Aviator med lidt brugsridser.

  250,00 kr.21-09-2023
 6. Solbriller unisex, Ray-Ban Aviator Classic RB3025 L0205, Stelfarve: Guld
Stel: Pilot
Steltype: Full-

  Solbriller unisex, Ray-Ban Aviator Classic RB3025 L0205, Stelfarve: Guld Stel: Pilot Steltype: Full-Rim Linsefarve: Grøn Rammemateriale: Metal Helt fin stand??

  300,00 kr.20-09-2023

Du finder et flot udbud af Persol solbriller, her, Og Ray-Ban Aviator, her. 

Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol
Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol

Et par nye Persol solbriller kan nemt koste 1.500 kroner - og mere til. Et par brugte kan koste 500 kroner. Og så er der ham den førnævnte Steve McQueen - Persol lavede en hyldest model til ham, som for længst er udsolgt. Derfor kan du kun finde den brugt. Ray-Ban? De har også talrige modeller, der er udgået. Smag og behag. kender du bedst selv.

LÆS OGSÅ: 7 demin-tendenser, der egner sig bedst brugt

Tip 5: Hat

Hatten har haft sin storhedstid, så forsvandt den - og nu er den ved at få en renæssance igen. Du kan jo passende prøve hatte-løjerne af med et udgangspunkt i det brugte. Du behøver ikke at være tryllekunstner for at bære hat, men den behøver heller ikke at være høj. Drop den billige plast-stråhat med Bacardi-logo, men prøv i stedet en fedora-hat. Få styr på din hovedstørrelse, inden du handler - og tilsæt derefter dit eget præg på hatten med en pin, en fjer eller en anden (lille) fiks detalje, som du sætter i hattens bånd.

Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig
Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig

Her er nogle af de hatte, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Hat, Morgan Old Street London, str. 6 3/4, Sort og beige, Filt, God men brugt, Ældre Vintage hat

  Hat, Morgan Old Street London, str. 6 3/4, Sort og beige, Filt, God men brugt, Ældre Vintage hat - Morgan Old Street London. Størrelse 6 3/4. Mindre brugsspor.

  150,00 kr.24-09-2023
 2. Hat, lys sort, filt, God men brugt, selve filten er intakt men hatten trænger til en særlig hånd,

  Hat, lys sort, filt, God men brugt, selve filten er intakt men hatten trænger til en særlig hånd, tror den er fra Sydamerika men er ikke sikker, måler 17x20 cm inden og 32x35 cm med skyggen

  50,00 kr.24-09-2023
 3. Hat, Woodson, str. 58, Strå, Næsten som ny, Fantastisk vintage Boaters hat i rigtig god stand. 
Le

  Hat, Woodson, str. 58, Strå, Næsten som ny, Fantastisk vintage Boaters hat i rigtig god stand. Leder du efter det helt rigtige sailor-look, så er dette hatten dertil. Kan også bruges, hvis man vil

  250,00 kr.24-09-2023
 4. Hat, Sixpens

  Hat, Sixpens

  75,00 kr.24-09-2023
 5. Hat, Grøn og grå, Filt, God men brugt, To tyrolerhatte sælges. Den grå har kun været brugt en gan

  Hat, Grøn og grå, Filt, God men brugt, To tyrolerhatte sælges. Den grå har kun været brugt en gang. Prisen er en samlet pris for begge hatte.

  60,00 kr.24-09-2023
 6. Hat, HPI of SWEDEN, str. 58, Brun, Mink, Ubrugt, Super flot. Mink hue / hat med øreklapper. Har a

  Hat, HPI of SWEDEN, str. 58, Brun, Mink, Ubrugt, Super flot. Mink hue / hat med øreklapper. Har aldrig været brugt.

  300,00 kr.23-09-2023

Du finder et udbud af herrehatte på DBA, her. 

Fælles for alle brugte sager er, at du får noget, der har levet et - potentielt - interessant, tidligere liv på en anden mand. Vi er i øvrigt overbeviste om, at du nemmere får dine penge hjem igen, hvis du overvejer at sælge for eksempel støvler, lædervarer og solbriller igen på et senere tidspunkt - det er også "værd" (høhø) at tage med.

Og når nu vi er ved det brugte, så kunne du jo passende overveje, om det ikke er nu, du burde købe et brugt ur. Den idé kan du læse mere om i artiklen, her.

Relaterede artikler