Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool
Livsstil

Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool

Nicolai Klingenberg
Nicolai Klingenberg

Det er ingen kunst at købe nyt, men hvorfor købe det, som alle de andre også har adgang til? Med et brugtkøb kan du ikke blot spare penge, men også få noget, som de andre ikke har. Lad jagten begynde og kom stilsikkert videre i tilværelsen.

Nogle ting er bare federe, når de er brugte. Dels fordi, sagerne har fået en absolut cool patina, som du ellers selv skulle bruge år på at opnå, men også fordi, nogle af sagerne ikke længere produceres. Slutteligt kan der også være penge at spare.

Tip 1: SMG - Small leather goods

Enhver mand kan spankulere ind i en forretning og erhverve sig en sprit ny - og dødssyg - pung af kanvas eller en taske af det billigt læder. Omend læderet og kvaliteten sjældent matcher prisen, så skal du også trættes med, at du med lethed render på andre med samme tegnebog i lommen eller taske over skulderen.

Louis Vuitton Keepall på DBA:

 1. Dufflebag, Louis Vuitton, Louis Vuitton

Keepall 55 - Monogram Boston Bag Travel

Virkelig lækker

  Dufflebag, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 55 - Monogram Boston Bag Travel Virkelig lækker taske, til en endnu skarpere pris. Tasken fejler ikke noget. Står inden for at den er 100% AUTENTIS

  4.950,00 kr.17-02-2024
 2. Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50

Beskrivelse

Denne Louis Vuitton Keepall 50 e

  Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50 Beskrivelse Denne Louis Vuitton Keepall 50 er en klassisk og stilfuld rejsetaske, der er velegnet til både korte og lange rejser. Tasken er frem

  4.950,00 kr.31-01-2024
 3. Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50

Beskrivelse

Denne Louis Vuitton Keepall 50 e

  Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50 Beskrivelse Denne Louis Vuitton Keepall 50 er en klassisk og stilfuld rejsetaske, der er velegnet til både korte og lange rejser. Tasken er frem

  4.950,00 kr.31-01-2024
 4. Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50

En flot vintage taske, som har bevaret sin ho

  Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50 En flot vintage taske, som har bevaret sin holdform såvel som stand. Taskens stand er derfor meget god. Der er lidt slid på hjørnerne og bunden

  3.995,00 kr.31-01-2024
 5. Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50

Fantastisk rejsetaske, som både er stilet og

  Weekendtaske, Louis Vuitton, Louis Vuitton Keepall 50 Fantastisk rejsetaske, som både er stilet og robust at have med på farten. Materiale: læder Taskens stand er god - der er almindelige brugste

  3.795,00 kr.31-01-2024
 6. Dufflebag, Louis Vuitton, Luksuriøs Louis Vuitton Keepall 60 - Perfekt til Rejser i Stil!

Beskrivel

  Dufflebag, Louis Vuitton, Luksuriøs Louis Vuitton Keepall 60 - Perfekt til Rejser i Stil! Beskrivelse: Produkt: Original Louis Vuitton Keepall 60 Tilstand: Brugt, men i rigtig god stand Størrelse: 60

  4.999,00 kr.21-01-2024

I stedet kan du kigge efter mærker som Mulberry og Louis Vuitton - brugt, og du finder også “no name” mapper, tasker og punge af kernelæder, som tager sig særdeles godt ud efter års brug: Læderet har for eksempel ændret kulør og er blevet blødere.

 

Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra
Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra

Du finder Mulberry, her. Og den populære Louis Vuitton Keepall weekendtaske, her. Tag chancen med en søgning på kernelæder, her.

Tip 2: Støvler / sko

Det er IKKE kun sneakers, der har det med at trække overpriser. Legendariske støvlemodeller fra blandt andet mærket Red Wing har det med at få samlere til at give formuer for gamle modeller. Har støvlerne årtier på bagen, og har de aldrig været brugte, så kan du erhverve dig et stykke støvle-historie, som du må forvente at betale overpris for - til gengæld har du noget, de færreste har. Og så kan du også godt regne med at sælge det igen på DBA til en fornuftig pris.

Find Red Wing-støvler på DBA, her:

 1. Støvler, Red Wing, str. 43, Sort, Læder, Næsten som ny, Mega fede bikerboot fra Red Wing

  Støvler, Red Wing, str. 43, Sort, Læder, Næsten som ny, Mega fede bikerboot fra Red Wing

  800,00 kr.18-02-2024
 2. Støvler, Red Wing, str. 44, Brun, Læder, Ubrugt, Ubrugte Red Wing Iron Ranger. Har aldrig været u

  Støvler, Red Wing, str. 44, Brun, Læder, Ubrugt, Ubrugte Red Wing Iron Ranger. Har aldrig været udenfor en dør pga fejlkøb i størrelse. Nypris 2850 - sælges her for 2250. Prisen forhandles ikke.

  2.250,00 kr.10-02-2024
 3. Støvler, Red Wing Iron Ranger, str. 40, Fine støvler fra Red Wing sælges. Støvlerne er brugt, men fr

  Støvler, Red Wing Iron Ranger, str. 40, Fine støvler fra Red Wing sælges. Støvlerne er brugt, men fremstår i fin stand med flot patina. Fast pris.

  1.500,00 kr.05-02-2024
 4. Støvler, Red Wings, str. 44,5, sand colored Hawthorne Abilene , leather, God men brugt, Red Wings

  Støvler, Red Wings, str. 44,5, sand colored Hawthorne Abilene , leather, God men brugt, Red Wings Støvler.

  1.000,00 kr.04-02-2024
 5. Støvler, Red Wing - moc toe boot , str. 42,5, God men brugt, Orginal pris: 2600kr. God stand, og pa

  Støvler, Red Wing - moc toe boot , str. 42,5, God men brugt, Orginal pris: 2600kr. God stand, og patina på den gode måde. Sålernes spor er delvist slidt. Jeg bruger normalt størrelse 44. Her = 42,5.

  890,00 kr.04-02-2024
 6. Støvler, Red Wing, str. 42,5, God men brugt, Red Eing Round Toe støvler.
Brugt, men fin stand.

Str

  Støvler, Red Wing, str. 42,5, God men brugt, Red Eing Round Toe støvler. Brugt, men fin stand. Str. US 8 De er store i størrelsen. Jeg bruger normalt 42,5 og de passer mig fint.

  500,00 kr.30-01-2024

Du kan se alle Red Wing-støvler på DBA, her.

Ser fodtøjet trist ud? Fat mod. En omgang læderfedt kan gøre underværker - og det kan et par nye snørebånd også. Tjek dog altid sålen - er den slidt igennem, kan det blive en kostelig affære. Dernæst er det væsentligt at huske på, at skoene - eller støvlerne - allerede er gået til, så du ikke skal døje med begynderslid på fødderne, og at størrelsen rent faktisk er, som den er - nye lædersko og støvler kan nemlig give sig en halv til en hel størrelse.  

En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!
En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du: Få råd til den klassiske designertaske på DBA

Tip 3: Skræddersyet tøj

Godt tøj er oftest lavet til ejermanden direkte, og selvom langt størstedelen af det tøj, vi ser i dag, er masseproduceret, så skal du ikke kimse ad et skræddersyet jakkesæt med årtier på bagen. Det er muligt, at snittet kan synes lidt forældet, men en tilretning koster langt mindre end et nyt jakkesæt - til gengæld kan du være ganske sikker på, at dit nye, brugte suit kommer til at sidde lige i skabet (men det er ikke her, det skal hænge - på med det!), og du vil samtidig være klassisk klædt på uden et ordinært logo i foret.

Skryddersyede jakkesæt, kan du se nogle af, her:

 1. Jakkesæt 2 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Sort, Polyester /Uld / Elastaen , Næste

  Jakkesæt 2 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Sort, Polyester /Uld / Elastaen , Næsten som ny, STÅR SOM NYT Forførende Elegance - Bertoni sort 2-Delt Jakkesæt extra høj kvalitet har ma

  699,00 kr.19-02-2024
 2. Jakkesæt , Skræddersyet, str. L, Mørkeblå , Fin uld, Næsten som ny, Galla jakkesæt eller konfirmatio

  Jakkesæt , Skræddersyet, str. L, Mørkeblå , Fin uld, Næsten som ny, Galla jakkesæt eller konfirmation jskkesæt. Kom og prøv medium størrelse haves ligeledes. Anvendt 1 gang til Galla.

  800,00 kr.12-02-2024
 3. Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , N

  Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , Næsten som ny, Få et flot jakkesæt til en spotpris Forførende Elegance - Bertoni Navy Blå 3-Delt Jak

  1.100,00 kr.11-02-2024
 4. Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , N

  Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , Næsten som ny, Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld /

  1.100,00 kr.10-02-2024
 5. Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , N

  Jakkesæt 3 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Navy Blå, Polyester /Uld / Elastaen , Næsten som ny, Forførende Elegance - Bertoni Navy Blå 3-Delt Jakkesæt extra høj kvalitet har max være

  1.000,00 kr.04-02-2024
 6. Jakkesæt 2 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Sort, Polyester /Uld / Elastaen , Næste

  Jakkesæt 2 dele, Bertoni White Collection jakkesæt, str. M, Sort, Polyester /Uld / Elastaen , Næsten som ny, STÅR SOM NYT Forførende Elegance - Bertoni sort 2-Delt Jakkesæt extra høj kvalitet har ma

  699,00 kr.04-02-2024

Et brugt jakkesæt eller en smoking med opdaterede tilretninger er oplagt til bryllup, store fester eller andre væsentlige mærkedage, hvor ekviperingen skal trække mest muligt. Du kan også finde nydelige vintageslips, som igen vil gøre, at du ikke ligner noget, der er trådt direkte ud af et 2017-katalog. 

Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København
Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København

Vanligvis kan der være ugelange ventetider på et skræddersyet jakkesæt, og selvom du angiveligt skal bruge lidt penge og tid på tilretning af dit brugte “sæt” eller suit, så sparer du med lethed tusindvis af kroner, når du sammenligner prisen på et brugt skræddersyet sæt og et nyt. 

Du finder et udbud af skræddersyet tøj, her.

Tip 4: Solbriller

Det er muligt, at der hvert år bliver lanceret talrige “nye” solbrillemodeller, men har du overvejet, at der er en grund til, at de klassiske modeller bliver ved med at være i sortiment? Det handler om det klassiske look. Et brand som Ray-Ban har blandt andet modellen Aviator, som du med lethed kan iklæde år efter år, mens italienske Persol blandt andet blev udødeliggjort, da Steve McQueen blev foreviget med en Persol-solbrille på snuden. Det er muligt, du ikke bliver lige så cool, men du nærmer dig. 

Ray-Ban Aviator-solbriller til salg på DBA:

 1. Solbriller unisex, Rayban, Rb 3025 Aviator large metal 001/51

Fine og velholdte. 

Sender gerne. Pr

  Solbriller unisex, Rayban, Rb 3025 Aviator large metal 001/51 Fine og velholdte. Sender gerne. Pris pp

  600,00 kr.19-02-2024
 2. Solbriller herre, Ray-Ban Aviator Large Metal II, Nye briller ubrugt!
Ray-Ban
RB3026 Aviator Large M

  Solbriller herre, Ray-Ban Aviator Large Metal II, Nye briller ubrugt! Ray-Ban RB3026 Aviator Large Metal II Ny pris 1400kr

  650,00 kr.19-02-2024
 3. Solbriller herre, Ray Ban Aviator, Guld stel og grønt glas. Pæn og velholdt. Ingen ridser eller skad

  Solbriller herre, Ray Ban Aviator, Guld stel og grønt glas. Pæn og velholdt. Ingen ridser eller skader. Kan sendes til pakkeshop for købers regning. Fragt kr. 50,-

  500,00 kr.18-02-2024
 4. Solbriller unisex, Rayban aviator, Ray-Ban Aviator. Klassiske med “grønt” glas og guld stel. Rigtig

  Solbriller unisex, Rayban aviator, Ray-Ban Aviator. Klassiske med “grønt” glas og guld stel. Rigtig fin stand - ingen ridser. Lille størrelse.

  499,00 kr.04-02-2024
 5. Solbriller unisex, Ray-Ban, Den klassiske Aviator solbrille fra Ray-Ban. Brugt meget lidt, og har in

  Solbriller unisex, Ray-Ban, Den klassiske Aviator solbrille fra Ray-Ban. Brugt meget lidt, og har ingen brugsspor. Model: Aviator Large Metal (RB3025). Købt for 1400,-

  800,00 kr.12-02-2024
 6. Solbriller dame, Ray Ban, Aviator solbriller. Pæn stand.

  Solbriller dame, Ray Ban, Aviator solbriller. Pæn stand.

  500,00 kr.12-02-2024

Du finder et flot udbud af Persol solbriller, her, Og Ray-Ban Aviator, her. 

Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol
Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol

Et par nye Persol solbriller kan nemt koste 1.500 kroner - og mere til. Et par brugte kan koste 500 kroner. Og så er der ham den førnævnte Steve McQueen - Persol lavede en hyldest model til ham, som for længst er udsolgt. Derfor kan du kun finde den brugt. Ray-Ban? De har også talrige modeller, der er udgået. Smag og behag. kender du bedst selv.

LÆS OGSÅ: 7 demin-tendenser, der egner sig bedst brugt

Tip 5: Hat

Hatten har haft sin storhedstid, så forsvandt den - og nu er den ved at få en renæssance igen. Du kan jo passende prøve hatte-løjerne af med et udgangspunkt i det brugte. Du behøver ikke at være tryllekunstner for at bære hat, men den behøver heller ikke at være høj. Drop den billige plast-stråhat med Bacardi-logo, men prøv i stedet en fedora-hat. Få styr på din hovedstørrelse, inden du handler - og tilsæt derefter dit eget præg på hatten med en pin, en fjer eller en anden (lille) fiks detalje, som du sætter i hattens bånd.

Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig
Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig

Her er nogle af de hatte, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Hat, Bowlerhat, Danica, str. 56,5, Sort, Danica
Prima Haarfilt
Dansk Arbejde
C. P. Lauritzen & Co
K

  Hat, Bowlerhat, Danica, str. 56,5, Sort, Danica Prima Haarfilt Dansk Arbejde C. P. Lauritzen & Co København Indvendig omkreds ca. 56,5 cm. I fin stand.

  350,00 kr.19-02-2024
 2. Hat, Har god stand

  Hat, Har god stand

  250,00 kr.19-02-2024
 3. Hat, Ralph Lauren, Beige, God men brugt, Ralph Lauren bøllehat

Lille i størrelsen

Brugt men fejl

  Hat, Ralph Lauren, Beige, God men brugt, Ralph Lauren bøllehat Lille i størrelsen Brugt men fejler ikke noget Kan afhentes i København S

  100,00 kr.19-02-2024
 4. Hat, Renegate, str. 54, Brun, Uld, Næsten som ny, Sælger denne hat fra renegate usa.
Størrelse pa

  Hat, Renegate, str. 54, Brun, Uld, Næsten som ny, Sælger denne hat fra renegate usa. Størrelse passer til M hat. Fejlfri, købt oktober 2023 og kun brugt få gange. Sælges grundet flytning. Nypris c

  500,00 kr.19-02-2024
 5. Hat, Hyphen, str. 58/60, Mink, Polyester, Næsten som ny, Så skøn hat med rigtig god skygge på van

  Hat, Hyphen, str. 58/60, Mink, Polyester, Næsten som ny, Så skøn hat med rigtig god skygge på vandreturen. Solbeskyttelse faktor 80. Fylder intet i kufferten eller rygsækken.

  175,00 kr.19-02-2024
 6. Hat, Strå hat, Rå hvid, Strå, Sælger herre strå hat med sort bånd. Har et lille sted med flettet e

  Hat, Strå hat, Rå hvid, Strå, Sælger herre strå hat med sort bånd. Har et lille sted med flettet ellers velholdt.

  50,00 kr.18-02-2024

Du finder et udbud af herrehatte på DBA, her. 

Fælles for alle brugte sager er, at du får noget, der har levet et - potentielt - interessant, tidligere liv på en anden mand. Vi er i øvrigt overbeviste om, at du nemmere får dine penge hjem igen, hvis du overvejer at sælge for eksempel støvler, lædervarer og solbriller igen på et senere tidspunkt - det er også "værd" (høhø) at tage med.

Og når nu vi er ved det brugte, så kunne du jo passende overveje, om det ikke er nu, du burde købe et brugt ur. Den idé kan du læse mere om i artiklen, her.

Relaterede artikler