Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool
Livsstil

Fem genbrugsting, der gøre den cool mand endnu mere cool

Nicolai Klingenberg
Nicolai Klingenberg

Det er ingen kunst at købe nyt, men hvorfor købe det, som alle de andre også har adgang til? Med et brugtkøb kan du ikke blot spare penge, men også få noget, som de andre ikke har. Lad jagten begynde og kom stilsikkert videre i tilværelsen.

Nogle ting er bare federe, når de er brugte. Dels fordi, sagerne har fået en absolut cool patina, som du ellers selv skulle bruge år på at opnå, men også fordi, nogle af sagerne ikke længere produceres. Slutteligt kan der også være penge at spare.

Tip 1: SMG - Small leather goods

Enhver mand kan spankulere ind i en forretning og erhverve sig en sprit ny - og dødssyg - pung af kanvas eller en taske af det billigt læder. Omend læderet og kvaliteten sjældent matcher prisen, så skal du også trættes med, at du med lethed render på andre med samme tegnebog i lommen eller taske over skulderen.

Louis Vuitton Keepall på DBA:

 1. Louis Vuitton - Keepall Bandouliére 55

  Louis Vuitton - Keepall Bandouliére 55

  Dufflebag, Louis Vuitton, Jeg sælger denne taske fra Louis Vuitton, da jeg ikke får den brugt. Den er købt i Oktober 2021, i den officielle butik i København på Strøget. Tasken fejler ingenting og s

  9.500,00 kr.13-11-2022
 2. Dufflebag, Louis Vuitton Virgil Abloh Bandouliere, Frabeder mig uintelligente spørgsmål.

Taske 1:

  Dufflebag, Louis Vuitton Virgil Abloh Bandouliere, Frabeder mig uintelligente spørgsmål. Taske 1: Louis Vuitton x Virgil Abloh PVC Prism Keepall Bandouliere 50 Bag Medfølger: Dustbag og certifikat.

  16.999,00 kr.23-07-2022

I stedet kan du kigge efter mærker som Mulberry og Louis Vuitton - brugt, og du finder også “no name” mapper, tasker og punge af kernelæder, som tager sig særdeles godt ud efter års brug: Læderet har for eksempel ændret kulør og er blevet blødere.

 

Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra
Læder med patina. Og det bliver kun smukkere herfra

Du finder Mulberry, her. Og den populære Louis Vuitton Keepall weekendtaske, her. Tag chancen med en søgning på kernelæder, her.

Tip 2: Støvler / sko

Det er IKKE kun sneakers, der har det med at trække overpriser. Legendariske støvlemodeller fra blandt andet mærket Red Wing har det med at få samlere til at give formuer for gamle modeller. Har støvlerne årtier på bagen, og har de aldrig været brugte, så kan du erhverve dig et stykke støvle-historie, som du må forvente at betale overpris for - til gengæld har du noget, de færreste har. Og så kan du også godt regne med at sælge det igen på DBA til en fornuftig pris.

Find Red Wing-støvler på DBA, her:

 1. Støvler, Red Wings, str. 43, De legendariske - eftersigende uopslidelige - Red Wings støvler. Knap g

  Støvler, Red Wings, str. 43, De legendariske - eftersigende uopslidelige - Red Wings støvler. Knap gået til, så de kan bæres en livstid endnu (hvis du slår gennemsnitslevealderen). Brugt på nogle ture

  400,00 kr.06-12-2022
 2. Støvler, Red Wing, str. 44,5, Lysebrun, Læder, God men brugt, Lækre Red Wing støvler sælges. Haft

  Støvler, Red Wing, str. 44,5, Lysebrun, Læder, God men brugt, Lækre Red Wing støvler sælges. Haft dem nogle år, men brugt alt for lidt. Størrelsen er 44, men svarer nok mere til en 44,5/45.

  1.300,00 kr.05-12-2022
 3. Støvler, Red Wing, str. 43, Brun, Læder, God men brugt, Red Wing Iron Ranger. 
Nypris 2.600,-

Sk

  Støvler, Red Wing, str. 43, Brun, Læder, God men brugt, Red Wing Iron Ranger. Nypris 2.600,- Skal hentes i Brønshøj (alle dage efter aftale) eller på Islands Brygge (man-fre efter aftale)

  900,00 kr.04-12-2022
 4. Støvler, Red Wing, str. 42, Brun, Læder, Næsten som ny, Red Wing Roughneck i Briar Oil Slick læde

  Støvler, Red Wing, str. 42, Brun, Læder, Næsten som ny, Red Wing Roughneck i Briar Oil Slick læder i rigtig fin stand. De er lige som alle andre Red Wings store i størrelsen, så hvis du normalt bru

  1.400,00 kr.03-12-2022
 5. Støvler, Red Wing, str. 44,5, Næsten som ny, Størrelserne er lidt misvisende. Red Wing er store i s

  Støvler, Red Wing, str. 44,5, Næsten som ny, Størrelserne er lidt misvisende. Red Wing er store i størrelserne så selvom det er en 10 1/2 eller 43,5 så passer den mere en 44,5. De har ikke gået man

  1.350,00 kr.27-11-2022
 6. Støvler, Red Wing, str. 43,5, Black Chrome, God men brugt, Moc Toe 8130 US str. 10½

  Støvler, Red Wing, str. 43,5, Black Chrome, God men brugt, Moc Toe 8130 US str. 10½

  1.200,00 kr.25-11-2022

Du kan se alle Red Wing-støvler på DBA, her.

Ser fodtøjet trist ud? Fat mod. En omgang læderfedt kan gøre underværker - og det kan et par nye snørebånd også. Tjek dog altid sålen - er den slidt igennem, kan det blive en kostelig affære. Dernæst er det væsentligt at huske på, at skoene - eller støvlerne - allerede er gået til, så du ikke skal døje med begynderslid på fødderne, og at størrelsen rent faktisk er, som den er - nye lædersko og støvler kan nemlig give sig en halv til en hel størrelse.  

En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!
En let afvaskning med fugtig klud, herefter en omgang læderfedt og dernæst nye snørebånd. Vupti, så har du nogle nye sko!

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du: Få råd til den klassiske designertaske på DBA

Tip 3: Skræddersyet tøj

Godt tøj er oftest lavet til ejermanden direkte, og selvom langt størstedelen af det tøj, vi ser i dag, er masseproduceret, så skal du ikke kimse ad et skræddersyet jakkesæt med årtier på bagen. Det er muligt, at snittet kan synes lidt forældet, men en tilretning koster langt mindre end et nyt jakkesæt - til gengæld kan du være ganske sikker på, at dit nye, brugte suit kommer til at sidde lige i skabet (men det er ikke her, det skal hænge - på med det!), og du vil samtidig være klassisk klædt på uden et ordinært logo i foret.

Skryddersyede jakkesæt, kan du se nogle af, her:

 1. Jakkesæt, Skræddersyet, str. L, Gråbrun med lysblå stribe, Uld, Ubrugt, Syet i Thailand . Flot jakk

  Jakkesæt, Skræddersyet, str. L, Gråbrun med lysblå stribe, Uld, Ubrugt, Syet i Thailand . Flot jakke og 2 par bukser.

  550,00 kr.05-12-2022
 2. Vintage Engelsk 1965 jakkesæt, H.Franks, str. M, Brune striber, Uld, Næsten som ny, Utroligt flot sk

  Vintage Engelsk 1965 jakkesæt, H.Franks, str. M, Brune striber, Uld, Næsten som ny, Utroligt flot skræddersyet jakkesæt fra H.Franks skrædder i Barking London. Lavet i 1965 3delt uld jakkesæt i brune

  2.500,00 kr.24-11-2022
 3. Vintage jakkesæt, Chrome og Goldsmith, str. M, Uld, God men brugt, Vintage skræddersyet jakkesæt fra

  Vintage jakkesæt, Chrome og Goldsmith, str. M, Uld, God men brugt, Vintage skræddersyet jakkesæt fra 1962. Det anerkendte herremagasin Chrome og Goldsmith. Flot stand. Foret er gået lidt op i nakken

  1.000,00 kr.21-11-2022
 4. jakkesæt, Tiger of sweden, str. S, str. 48, skræddersyet., polyester, uld, elastan, viskose, Suit i

  jakkesæt, Tiger of sweden, str. S, str. 48, skræddersyet., polyester, uld, elastan, viskose, Suit i ungt og smart look. Fremstår i særdeles flot stand. Sender gerne. Det sidste billede er blot inspira

  1.199,00 kr.20-11-2022
 5. Skræddersyet jakkesæt, Skræddersyet, str. M, Blå, Næsten som ny, Flot og slankt jakkesæt, brugt nytå

  Skræddersyet jakkesæt, Skræddersyet, str. M, Blå, Næsten som ny, Flot og slankt jakkesæt, brugt nytårsaften 2021, kan desværre ikke passe det længere da jeg har taget på. Jeg er 176,5 høj Billeder ko

  775,00 kr.06-11-2022
 6. Jakkesæt, Frencheye Luxury , str. S, Mørkeblå, 100% uld, Næsten som ny, Smukt mørkeblåt jakkesæt der

  Jakkesæt, Frencheye Luxury , str. S, Mørkeblå, 100% uld, Næsten som ny, Smukt mørkeblåt jakkesæt der er skræddersyet i London. Nyprisen på 5000,-. Mærket er Frencheye luxury. Passer perfekt på en sl

  1.500,00 kr.19-10-2022

Et brugt jakkesæt eller en smoking med opdaterede tilretninger er oplagt til bryllup, store fester eller andre væsentlige mærkedage, hvor ekviperingen skal trække mest muligt. Du kan også finde nydelige vintageslips, som igen vil gøre, at du ikke ligner noget, der er trådt direkte ud af et 2017-katalog. 

Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København
Navnetags fra den dygtige skrædder Alfred Alm, som havde til huse i København

Vanligvis kan der være ugelange ventetider på et skræddersyet jakkesæt, og selvom du angiveligt skal bruge lidt penge og tid på tilretning af dit brugte “sæt” eller suit, så sparer du med lethed tusindvis af kroner, når du sammenligner prisen på et brugt skræddersyet sæt og et nyt. 

Du finder et udbud af skræddersyet tøj, her.

Tip 4: Solbriller

Det er muligt, at der hvert år bliver lanceret talrige “nye” solbrillemodeller, men har du overvejet, at der er en grund til, at de klassiske modeller bliver ved med at være i sortiment? Det handler om det klassiske look. Et brand som Ray-Ban har blandt andet modellen Aviator, som du med lethed kan iklæde år efter år, mens italienske Persol blandt andet blev udødeliggjort, da Steve McQueen blev foreviget med en Persol-solbrille på snuden. Det er muligt, du ikke bliver lige så cool, men du nærmer dig. 

Ray-Ban Aviator-solbriller til salg på DBA:

 1. Solbriller unisex, Ray-Ban lookalike, Lyserødt skær. Aviator style

  Solbriller unisex, Ray-Ban lookalike, Lyserødt skær. Aviator style

  110,00 kr.06-12-2022
 2. Solbriller unisex, Rayban aviator, str 62 (large)
sølv stel med "light blue gradient" glas
nye!

  Solbriller unisex, Rayban aviator, str 62 (large) sølv stel med "light blue gradient" glas nye!

  600,00 kr.06-12-2022
 3. Solbriller unisex, Rayban aviator, str 58 (mellem størrelse)
sølv stel og grå/spejl glas
som nye

  Solbriller unisex, Rayban aviator, str 58 (mellem størrelse) sølv stel og grå/spejl glas som nye

  550,00 kr.06-12-2022
 4. Solbriller unisex, Rayban, Model Aviator, blå glas. 

Meget pæn stand, str. 52 ( mindste model). Sta

  Solbriller unisex, Rayban, Model Aviator, blå glas. Meget pæn stand, str. 52 ( mindste model). Standard str. er 55. Med etui og klud. Ingen ridser i hverken stel eller glas.

  550,00 kr.30-11-2022
 5. Solbriller unisex, Ray Ban, Frame: Aviator Large
Lens: Gold Mirror Lens
Ref: W3276

Sparsomt brugt.

  Solbriller unisex, Ray Ban, Frame: Aviator Large Lens: Gold Mirror Lens Ref: W3276 Sparsomt brugt. Etui og brilleklud medfølger. Must have hvis du er på vej på pilotskole. Kan sendes med GLS eller l

  400,00 kr.24-11-2022
 6. Ray-ban vintage aviator

  Ray-ban vintage aviator

  Solbriller unisex, Ray-ban, Ray-Ban Aviator solbriller. Ikke brugt af ejer. Etui medfølger i god stand. NY PRIS

  595,00 kr.21-11-2022

Du finder et flot udbud af Persol solbriller, her, Og Ray-Ban Aviator, her. 

Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol
Den limiterede Steve Mcqueen solbrille fra Persol

Et par nye Persol solbriller kan nemt koste 1.500 kroner - og mere til. Et par brugte kan koste 500 kroner. Og så er der ham den førnævnte Steve McQueen - Persol lavede en hyldest model til ham, som for længst er udsolgt. Derfor kan du kun finde den brugt. Ray-Ban? De har også talrige modeller, der er udgået. Smag og behag. kender du bedst selv.

LÆS OGSÅ: 7 demin-tendenser, der egner sig bedst brugt

Tip 5: Hat

Hatten har haft sin storhedstid, så forsvandt den - og nu er den ved at få en renæssance igen. Du kan jo passende prøve hatte-løjerne af med et udgangspunkt i det brugte. Du behøver ikke at være tryllekunstner for at bære hat, men den behøver heller ikke at være høj. Drop den billige plast-stråhat med Bacardi-logo, men prøv i stedet en fedora-hat. Få styr på din hovedstørrelse, inden du handler - og tilsæt derefter dit eget præg på hatten med en pin, en fjer eller en anden (lille) fiks detalje, som du sætter i hattens bånd.

Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig
Et ældgammelt fag har fået en renæssance. Du vælger selv, om din brugte hat skal bæres dagligt eller til festligere lejligheder. Vi er dog sikre på, at den vil klæde dig

Her er nogle af de hatte, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Hat, ?, str. Ses på billede, Næsten som ny, Super lækker og varm Herrehat, nu her til vinter, brugt

  Hat, ?, str. Ses på billede, Næsten som ny, Super lækker og varm Herrehat, nu her til vinter, brugt få gange som ny, kan sendes med dao køber betaler for porto

  225,00 kr.05-12-2022
 2. Hat, Superdry, str. Onesize (m/l), Grå, Uld, Ubrugt

  Hat, Superdry, str. Onesize (m/l), Grå, Uld, Ubrugt

  100,00 kr.04-12-2022
 3. Hat, Rains, Ubrugt

  Hat, Rains, Ubrugt

  75,00 kr.04-12-2022
 4. Hat, Stetson open road , str. 57 cm - 7 1/8, Valnød caribou , Ubrugt, Søger disse stetson open roa

  Hat, Stetson open road , str. 57 cm - 7 1/8, Valnød caribou , Ubrugt, Søger disse stetson open road hatte /farver. De er umulige at opdrive herhjemme og i Europa. Stetson.com sender ikke til Europa

  1.000,00 kr.04-12-2022
 5. Hat, M.J.M. sine 1829., str. L, Sort, Uld, Næsten som ny, Lækker sixpence, sendes på købers regni

  Hat, M.J.M. sine 1829., str. L, Sort, Uld, Næsten som ny, Lækker sixpence, sendes på købers regning, ved afhentning i Bagsværd mod betaling 50 kr Se også mine andre annoncer

  225,00 kr.03-12-2022
 6. Hat, str. 56, Læder, God men brugt, Australsk læderhat str. 56.
Pris: 190 kr.

Aussie bush, Snowy

  Hat, str. 56, Læder, God men brugt, Australsk læderhat str. 56. Pris: 190 kr. Aussie bush, Snowy mountain. Kærne læder, nøddebrun. Pæn alm. brugt stand og fra røgfrit hjem. Obs! annoncen er slåe

  190,00 kr.03-12-2022

Du finder et udbud af herrehatte på DBA, her. 

Fælles for alle brugte sager er, at du får noget, der har levet et - potentielt - interessant, tidligere liv på en anden mand. Vi er i øvrigt overbeviste om, at du nemmere får dine penge hjem igen, hvis du overvejer at sælge for eksempel støvler, lædervarer og solbriller igen på et senere tidspunkt - det er også "værd" (høhø) at tage med.

Og når nu vi er ved det brugte, så kunne du jo passende overveje, om det ikke er nu, du burde købe et brugt ur. Den idé kan du læse mere om i artiklen, her.

Relaterede artikler