Fashion alert: Alder er det nye hot!
Livsstil

Fashion alert: Alder er det nye hot!

Louise Guldager
Louise Guldager

Fashion alert: Alder er det nye hot!

Det er verdens bedst bevarede kliche, at mode kun er for de unge og smarte uden forpligtelser med slanke silhuetter, som gør at alt sidder pænt. Efter et par år i modebranchen, har jeg heldigvis kunnet konstatere, at det ligefrem hjælper, at være mere moden. Det kan godt være, jeg aldrig kommer i en tætsiddende latex buks, efter jeg har født og at kødet ved overarmen er lidt for løst til en tubetop, men jeg lader mig ikke slå af pinden af dén grund.

Januar er for alvor over os og det gælder om at holde sig varm. Heldigvis er der mange måder, man kan holde varmen – og samtidig være fashionabel. Man behøver Gud være lovet ikke bevæge sig rundt i tårnhøje stilletter, når sneen daler over landet, ligesom der heller ikke er nogen, der forventer at se mavekorte bluser eller broderi anglaise på denne tid af året. Nu er vi nok mange, der af forskellige årsager alligevel aldrig ville lade moden diktere mavekort – uanset årstid, men derfor kan man jo godt skele til, hvad der hitter nu.

Noget af det absolut mest fashion-forward i såvel mode som interiør industrien as we speak er ord som nostalgi, 70érne, ruskind, brændte nuancer, vintage taskertweed, skind og pels. Derfor giver det god mening at aflægge et site som DBA et besøg. Bare fordi man har brug for at opdatere garderoben en smule og måske også gerne vil ramme bare en flig af dét, som magasinerne og modebranchen går forrest med, er der ingen grund til at slå bunden ud af budgettet. Faktisk vil jeg gå så langt, som at sige, at man her NETOP finde ægte 70ér items og nostalgi – og ikke bare moderne fortolkninger med dyre designernavne i nakken til overpris.

Skal du kun investere i ét item denne sæson, så vil jeg forslå ruskind. Eksempelvis en ruskindsnederdel. Det er en trend, vi ser igennem både denne og næste sæson og derfor ikke noget, der stopper foreløbigt. Fordelen ved brugt ruskind er desuden, at skindet ofte bliver blødere med tiden og særligt hvis vi taler kjoler og nederdele, som især er dét, der hitter, så er nyt stift ruskind ikke altid lige eftergivende.

Tænk i snit og detaljer, der hører 70érne til. A-form, gennemknappet nederdel, bindebælter i livet, markerede lommer, tydelige kraver, twiggy-look. Og alle nuancer, der kunne have siddet på dén generations unge: orange, brun, bordeaux, cognac, camel, marineblå, flaskegrøn, off-white, karry og okker.

Samme fremgangsmåde gælder sådan set også sæsonen andre IT items; Kappen/ponchoen,  vintage dametasken, de knælange støvler og camel coaten. Der spores hos alle de store modehuse en tydelig tendens tilbage til det originale og autentiske. De ’rene’ materialer: slangeskind, ruskind, læder, silke, uld og strik.

Personlig stil har efter min mening aldrig været at gå ned med hovedet under armen og tømme en designerbutik for et samlet look. Personlig stil handler om egne præferencer, modet til at mikse (f.eks. nyt og gammelt), lysten til at lege (bare lidt) og evnen til at se nye varianter over gamle ’kendinge’. For én gang skyld noget, hvor en mere moden alder ofte gavner. Faktisk har tendenserne det jo ofte med at gå i ring, så for os, der er født et pænt stykke før 90érne, kan det faktisk gå hen og blive et forspring på den lange bane. Hurra for moden! Og hurra for at være moden!

Kærlige hilsner

Louise //

Find det på DBA

 1. Festkjole, Hale Bob, str. M, Se billede, Silkejersey, Næsten som ny, 
Silkekjole fra det hippe am

  Festkjole, Hale Bob, str. M, Se billede, Silkejersey, Næsten som ny, Silkekjole fra det hippe amerikanske designerfirma “Hale Bob”. Båret af mange kendisser som Sharon Stone, Paris Hilton, Heidi

  650,00 kr.01-10-2023
 2. Guitarforstærker, Marshall DSL20CR, Marshall DSL20 20w rør combo til meget små penge med 1x12. Perfe

  Guitarforstærker, Marshall DSL20CR, Marshall DSL20 20w rør combo til meget små penge med 1x12. Perfekt øve amp eller til små gigs.

  1.800,00 kr.01-10-2023
 3. Lenovo IdeaPad Gaming 3 R5-5/8/512/3060/120 Hz 15,6" bærbar gaming-computer

  Lenovo IdeaPad Gaming 3 R5-5/8/512/3060/120 Hz 15,6" bærbar gaming-computer

  Lenovo Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K201Y3MX, GHz AMD Ryzen 5 5600H-processor, Som ny - originalindpakning mangler, Denne Lenovo IdeaPad Gaming 3 15,6" bærbare gaming-computer har en AMD Ryzen-pro

  5.919,00 kr.26-06-2023
 4. PlayStation VR2 headset- PSVR2

  PlayStation VR2 headset- PSVR2

  PlayStation VR2 headset- PSVR2, PlayStation, Som ny - originalindpakning mangler, Oplev en anden slags gaming med PlayStation VR2 headsettet og opdag betagende og realistisk 3D-grafik i 4K og 120 fps.

  4.215,00 kr.26-06-2023
 5. Playstation 3, Navigation, God, Navigation controller fra Sony 
Orgienle.
Pr stk 75 kr .

  Playstation 3, Navigation, God, Navigation controller fra Sony Orgienle. Pr stk 75 kr .

  75,00 kr.01-10-2023
 6. Andet, Katchi, motiv: Andet, stil: Andet

  Andet, Katchi, motiv: Andet, stil: Andet

  100.000,00 kr.01-10-2023

Relaterede artikler