Disse ting ville flest danskere af med i 2020
Livsstil

Disse ting ville flest danskere af med i 2020

Julie Schoen
Julie Schoen

Nu er myten blevet bekræftet: Kvinder HAR for mange sko. Eller havde. For DBAs kvindesko-kategori er en af de DBA-kategorier, der i 2020 blev oprettet allerflest annoncer i. Her er vi klar med listen over de ting, som danskerne oftest satte til salg på DBA sidste år.

Hvilke ting er de mest upopulære hjemme hos dig? Hvilke ting er du mest træt af står og fylder? Hvilke ting bruger du mindst?

Når vi sætter noget til salg på DBA, ligger der forskellige årsager til grund. Nogle har brug for pladsen, andre bruger ikke tingen længere, og andre trænger til at få samme ting, bare i en ny model.

Og skimmer man listen over de ting, der blev sat flest til salg af på DBA, er det også tydeligt, der kunne ligge forskellige årsager bag, at netop disse ting søgte nyt hjem.

For eksempel var vi ifølge tallene ellevilde for at få afsat vores DVD’er og Blu-rays. Noget som flere og flere folk ikke bruger længere. I mange hjem er DVD-afspilleren for længst sendt ud af boligen, og derfor må DVD’erne samme vej. Selv den Friends TV-boks, du ellers var så stolt af, at du var den eneste fra klassen, der ejede.

Damesko og -støvler er også på listen over de ting, som blev sat oftest til salg på DBA. Man siger, at kvinder har mange sko. Gad vide, om kvinderne selv har forslået at rydde op og tømme ud, eller om det er en ordre fra partneren? Og måske de kun vil have afsat deres fodtøj for at få plads til et par nye?

I hvert fald er det altid sjovt at dykke ned i alle de "upopulære" ting, som der var flest i 2020, som håbede, at andre ville købe af os på DBA. Her får I listen og for at hæve spændingen, begynder vi med den 10. mest ”upopulære” ting.

-          2021: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2019: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2018: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2017: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link

  

I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din
I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din

Billederne, DVD-filemene og også bøgerne er på vej du af hjemmene. Men langsomt. I hvert fald har bøgerne vist ikke lige så travlt som billederne og DVD’erne med at blive digitale, og især den ældre generation kunne vist ikke drømme om at sælge deres elskede bøger.

Men det kunne mange danskere, ser det ud til. I hvert fald blev der i 2020 sat så mange skønlitterære bøger til salg, at det var den kategori, der blev oprettet 10. flest annoncer i sidste år.

Nogle folk har dog også så mange bøger, at man dårligt nok ville lægge mærke til det, hvis de solgte 10 styks fra samlingen.

Er du vild med det skrevne ord, og nyder du at have fortællingerne i ’hard copy’-form, er der masser af bøger at vælte sig i på DBA:

Skønlitterære bøger på DBA:

 1. Dødevaskeren, Sara Omar , genre: roman

  Dødevaskeren, Sara Omar , genre: roman

  40,00 kr.17-05-2024
 2. Papmachéreglen / papmaché reglen, Hella Joof, genre: humor

  Papmachéreglen / papmaché reglen, Hella Joof, genre: humor

  40,00 kr.17-05-2024
 3. Om fjorten dage, Peter Seeberg, genre: noveller, 1. udgaven af Om fjorten dage, Peter Seeberg.

  Om fjorten dage, Peter Seeberg, genre: noveller, 1. udgaven af Om fjorten dage, Peter Seeberg.

  50,00 kr.17-05-2024
 4. Lykke-Per, 1-2, Henrik Pontoppidan, genre: roman, Aldrig åbnet, som nye.

Købspris: 280 kr.

Kan afh

  Lykke-Per, 1-2, Henrik Pontoppidan, genre: roman, Aldrig åbnet, som nye. Købspris: 280 kr. Kan afhentes i Risskov (eller Ry efter aftale).

  150,00 kr.17-05-2024
 5. Steppeulven, Herman Hesse, genre: roman, Aldrig åbnet, som ny.

Købspris: 150 kr.

Kan afhentes i Ri

  Steppeulven, Herman Hesse, genre: roman, Aldrig åbnet, som ny. Købspris: 150 kr. Kan afhentes i Risskov (eller Ry efter aftale).

  75,00 kr.17-05-2024
 6. Div Chandler krimier, Raymond Chandler, genre: krimi og spænding, Gode ferie krimier. Samlet 50kr

  Div Chandler krimier, Raymond Chandler, genre: krimi og spænding, Gode ferie krimier. Samlet 50kr

  50,00 kr.17-05-2024

83.542 skønlitterære bøger er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du for eksempel romaner, digte og krimiere.
  

9. DVD-film og Blu-ray

Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt
Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt

Historien om Ariel, der drømmer om livet på land med Prins Erik, eller Meryl Streep, der lever sit liv på en amerikansk farm. Der er mange gode fortællinger, som kun bliver bedre af at blive fortalt i billeder, form og farver. Alligevel er DVD’erne og Blu-ray på listen over de mest upopulære ting i danskernes hjem.

Det skyldes nok ikke, at vi er blevet trætte af at se film. Vi er blot irriteret over, at film fylder. Fysisk.

Streamingtjenester som Netflix, HBO og Disney+ fylder næsten ikke engang på din computers hukommelseskort, og med få klik har du adgang til en lind strøm af spændende fortællinger og eventyr. Så hvorfor beholde sin gamle DVD med ’Det femte element’, når du ligeså fint kan se verden blive reddet af den orange-hårede pige gennem en streamingtjeneste?

I 2020 blev der sat så mange Blu-ray og DVD-film til salg på DBA, at denne DBA-kategori indtager listens 9. plads.

Blu-ray og DVD-film på DBA:

 1. Letters from Iwo Jima, DVD, drama, Letters from Iwo Jima
Se gerne mine andre annoncer med film.
Samm

  Letters from Iwo Jima, DVD, drama, Letters from Iwo Jima Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.17-05-2024
 2. The Private Lives Of Pippa Lee (UÅBNET), instruktør Rebecca Miller, DVD, drama, UÅBNET, stadig i fol

  The Private Lives Of Pippa Lee (UÅBNET), instruktør Rebecca Miller, DVD, drama, UÅBNET, stadig i folie. /Romantisk film fra 2009. Med bl.a. Robin Wright, Alan Arkin, Maria Bello, Monica Bellucci, Blak

  12,00 kr.17-05-2024
 3. Film, DVD, andet, 50 kr for alle film.

  Film, DVD, andet, 50 kr for alle film.

  50,00 kr.17-05-2024
 4. Born on the Fourth of July, DVD, drama, Born on the Fourth of July
Se gerne mine andre annoncer med

  Born on the Fourth of July, DVD, drama, Born on the Fourth of July Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.17-05-2024
 5. The Marker (Pistol Whipped), instruktør Roel Reiné, DVD, action, Fra 2007. Med slettede scener som b

  The Marker (Pistol Whipped), instruktør Roel Reiné, DVD, action, Fra 2007. Med slettede scener som bonus. Med bl.a. Steven Seagal, Paul Calderon, Renée Elise Goldsberry. Beskrivelse: Den eneste, Matt

  35,00 kr.17-05-2024
 6. The Day After Tomorrow + Independence Day (2 film), instruktør Roland Emmerich (begge film), DVD, sc

  The Day After Tomorrow + Independence Day (2 film), instruktør Roland Emmerich (begge film), DVD, science fiction, Box-set med 2 DVD'er. Indeholder filmene: * The Day After Tomorrow (Fra 2004). Med bl

  13,00 kr.17-05-2024

64.220 DVD og Blu-ray-film kan man lige nu købe på DBA. Du kan også finde laserdisc-film, HD DVD og ultra HD Blu-ray.
  

85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg
85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg

Husker du hotdogmaskinen? Der findes maskiner specialudviklet til nærmest enhver fødevare. Appelsin-presseren, salat-tørreren og riskogeren.

Hvis du er glad for køkkenmaskiner, kan du let fylde et helt køkken op med dét, og noget kunne tyde på, at maskinerne i nogle hjem har taget overhånd. I hvert fald blev 2020 året, hvor mange danskere forsøgte at finde nye hjem til deres køkkenudstyr og -maskiner.

Så hvis du sidste år skilte dig af med din ostehøvl via DBA eller satte køkkenrulleholderen til salg, skriver du dig ind i statistikken.

Har du en kok gemt i maven, er DBA det oplagte sted for dig at gå på udkig efter udstyr, der kan bringe dig videre på dit næste madeventyr, for i 2020 blev der sat så meget køkkenudstyr til salg, at DBA burde bugne med det. Stadig den dag i dag.

Køkkenudstyr og -maskiner på DBA:

 1. Kaffe kapsler, 340 kopper kaffe 
Kaffe kapsler - Nespresso kompatible kapsler.
550kr. For 340 stk. n

  Kaffe kapsler, 340 kopper kaffe Kaffe kapsler - Nespresso kompatible kapsler. 550kr. For 340 stk. normalpris 34kr. For 10stk. Tres Flores består af tre udvalgte økologiske bønner fra Costa Rica, Ni

  550,00 kr.17-05-2024
 2. Kaffemaskine, OBH Nordica, OBH Nordica Kaffemaskine 100kr

  Kaffemaskine, OBH Nordica, OBH Nordica Kaffemaskine 100kr

  100,00 kr.17-05-2024
 3. Isterningespand, MENU, Super fin intakt isterningespand fra MENU med tang.

  Isterningespand, MENU, Super fin intakt isterningespand fra MENU med tang.

  100,00 kr.17-05-2024
 4. Toaster, Eipq, Næsten ikke brugt, virker perfekt

  Toaster, Eipq, Næsten ikke brugt, virker perfekt

  50,00 kr.17-05-2024
 5. Kaffemaskine , MoccaMaster, Næsten ny MoccaMaster KB-741 …. Fra dødsbo

  Kaffemaskine , MoccaMaster, Næsten ny MoccaMaster KB-741 …. Fra dødsbo

  600,00 kr.17-05-2024
 6. Emalje Randform, Madam Rød, Emalje Randform, Madam Rød, Vintage, Køkkenting, samleobjekt.

En super

  Emalje Randform, Madam Rød, Emalje Randform, Madam Rød, Vintage, Køkkenting, samleobjekt. En super flot vintage Madam Rød emalje Randform. Den er i rigtig god stand. Brug den som pynt i dit køkken,

  75,00 kr.17-05-2024

I skrivende stund er der 29.015 annoncer med køkkenudstyr og -maskiner på DBA.
  

7. Faglitteratur

Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for
Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for

Hvad er corona-virus, hvordan smitter den, og hvordan føles det at blive syg af virussen? 2020 var nok i sandhed et år, hvor vi søgte svar på mange spørgsmål – hvornår åbner butikkerne igen, hvor meget plejepersonale har vi på sygehusene - og vi fik svar så godt, det nu kunne gøres.

Men vi søgte tydeligvis ikke efter viden i de gode og gamle fagbøger. I hvert fald var sidste år et år, hvor rigtig mange danskere satte sig til tasterne for at få fundet et nyt hjem til en eller flere af deres fagbøger.
Således ender DBAs faglitterære kategori på en 7. plads på denne liste.

Faglitterære bøger på DBA:

 1. Photo Journalism, emne: journalistik, Klassisk opslagsværk med fotojournalistik. 

Coffee table book

  Photo Journalism, emne: journalistik, Klassisk opslagsværk med fotojournalistik. Coffee table book a la h.f.ullmann // Taschen. Kan afhentes i Risskov (eller Ry efter aftale).

  100,00 kr.17-05-2024
 2. The Consumer Society, Jean Baudrillard, emne: sociologi, Med overstregninger, men i god stand.

Købs

  The Consumer Society, Jean Baudrillard, emne: sociologi, Med overstregninger, men i god stand. Købspris: 385 kr. Kan afhentes i Risskov (eller Ry efter aftale).

  200,00 kr.17-05-2024
 3. Hvis din nabo var en bil + Den kronologiske uskyld, Henrik Dahl, emne: sociologi, Aldrig åbnet, som

  Hvis din nabo var en bil + Den kronologiske uskyld, Henrik Dahl, emne: sociologi, Aldrig åbnet, som nye. Sælges samlet for 130 kr. Hvis din nabo var en bil. Salgspris: 80 kr. Den kronologiske uskyl

  80,00 kr.17-05-2024
 4. Dansk Møbeldesign x 2, Per H. Hansen & Klaus Petersen, emne: design, Sælges samlet for 250 kr.

Som

  Dansk Møbeldesign x 2, Per H. Hansen & Klaus Petersen, emne: design, Sælges samlet for 250 kr. Som nye. Den store danske møbelguide. Købspris: 300 kr. Salgspris: 150 kr. Moderne dansk møbeldesign.

  150,00 kr.17-05-2024
 5. The Feminine Mystique, Betty Friedan, emne: historie og samfund, Aldrig åbnet, som ny.

Købspris: 12

  The Feminine Mystique, Betty Friedan, emne: historie og samfund, Aldrig åbnet, som ny. Købspris: 125 kr. Kan afhentes i Risskov (eller Ry efter aftale).

  75,00 kr.17-05-2024
 6. Fuglelivets hvor og hvornår, Tommy Dybbro og Søren Olsen, emne: dyr, En håndbog med beskrivelse af 2

  Fuglelivets hvor og hvornår, Tommy Dybbro og Søren Olsen, emne: dyr, En håndbog med beskrivelse af 260 danske fuglelokaliteter og forslag til at få de bedste fugleoplevelser året rundt Se foto med ba

  100,00 kr.17-05-2024

Hvad enten du er interesseret i historie & samfund, mad & vin, kunst & kultur eller meget andet, så kan du finde det i DBAs kategori ’Faglitteratur’.
  

6. Bluser, toppe og trøjer - til kvinder

200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada
200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada

Hvor meget af dit tøj har du egentlig fået brugt i 2020? Normalt siges det – og undersøgelser viser – at alt for mange af os slet ikke får brugt hele vores garderobe til fulde.

Men især i 2020 må den dårlige samvittighed have hersket: Hvem har gået i andet end joggintøj? Hjemmetøj og pyjamassen har er sikkert blevet lidt mere slidt, men de fine skjorter har nok for manges vedkommende lidt afsavn.

Måske derfor var der mange danskere, som sidste år satte sig til tasterne for at komme af med deres tøjoverdele. På DBA 2020 blev der sat så mange bluser, toppe og trøjer til salg, at kategorien indtager listens 6. plads.

Strik-veste på DBA:

 1. Vest, Stella Nova, str. 36, Næsten som ny, Så fin strik. - vest/cardigan/Kappe. Kan også bruges med

  Vest, Stella Nova, str. 36, Næsten som ny, Så fin strik. - vest/cardigan/Kappe. Kan også bruges med bælte. Meget fleksibel i størrelse. Flot med lille ærme. Str. S.

  75,00 kr.17-05-2024
 2. Vest, ukendt, str. 44, dueblå, Næsten som ny, Dueblå strikket vest/trøje med korte ærmer.

  Vest, ukendt, str. 44, dueblå, Næsten som ny, Dueblå strikket vest/trøje med korte ærmer.

  50,00 kr.16-05-2024
 3. Vest, Hjemmestrikket, str. One size, Vest, Hjemmestrikket , str. One size, Stribet, Mohair/Acryl,
Læ

  Vest, Hjemmestrikket, str. One size, Vest, Hjemmestrikket , str. One size, Stribet, Mohair/Acryl, Lækker og blød kvalitet, Vesten er helt ny. Brystmål: 150 cm og længde fra skulder og ned 58 cm Den po

  189,00 kr.16-05-2024
 4. Vest, Hjemmestrikket Anette Danielsen opskrift , str. 38, Lilla, Hørgarn, God men brugt, Vest - Sand

  Vest, Hjemmestrikket Anette Danielsen opskrift , str. 38, Lilla, Hørgarn, God men brugt, Vest - Sandstorm opskrift af Annette Danielsen - strikket i hørgarn. Str s/m - Brystmål: 47x2 cm Længde: 53 cm.

  150,00 kr.15-05-2024
 5. Vest, Dressbarn, str. 42, Koksgrå, Strik, Næsten som ny, 
Fra røgfrit hjem. Er købt i USA. Der står

  Vest, Dressbarn, str. 42, Koksgrå, Strik, Næsten som ny, Fra røgfrit hjem. Er købt i USA. Der står str. S i den, men den er i størrelse ca 42.Lavet af 60% bomuld og 40 % Acryl der gør den holder faco

  50,00 kr.12-05-2024
 6. Vest, Cocoture, str. 40, Grøn, Strik ikke uld, Næsten som ny, Flot med en sort eller hvid skjorte un

  Vest, Cocoture, str. 40, Grøn, Strik ikke uld, Næsten som ny, Flot med en sort eller hvid skjorte under. Farven er som fotoet der er tæt på. Brugt et par gange

  150,00 kr.11-05-2024

79 strik-veste er til salg lige nu på DBA, og du kan også finde cardigans, sweatre, skjorter og rullekraver i kategorien, bare for at nævne nogle eksempler.
  

5. Sko og støvler – til kvinder

I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette
I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette

Du kan kun gå i ét par ad gangen, så egentlig behøver man jo ikke have mere end ét par sko. Men hvis vi skal være ærlige, kommer de fleste af os nok aldrig i nærheden af kun at eje ét par.

Sko har vi mange af. Og der går myter om, at kvinder især har mange.

I 2020 var der nok ikke den helt store lejlighed til at bruge skoene, fordi meget af året blev tilbragt i hjemmet, foran fjernsynet eller i sofaen, og især stiletterne må have kedet sig på skohylden.

Om det var al tiden derhjemme, der fik kvinderne til at indse, at de havde for mange sko, eller om det var en trang til fornyelse, er ikke til at sige, men sikkert er det i hvert fald, at der blev sat så meget kvindeligt fodtøj til salg på DBA sidste år, at DBAs ’Sko og støvle’-kategori indtager listens 5. plads. Det, vi satte 5. mest til salg af på DBA i 2020, var således fodtøj til kvinder.

Sko og støvler på DBA:

 1. Sandaler, str. 38, Fantasy, natur, læder, Kun brugt en enkelt gang. Sko/shoes/sandals
Overdel og ind

  Sandaler, str. 38, Fantasy, natur, læder, Kun brugt en enkelt gang. Sko/shoes/sandals Overdel og inder sål er i 100% læder. Sålen er lavet med “felxsole technology” for fantastisk pasform og komfort.

  500,00 kr.17-05-2024
 2. Sportssko, str. 37, New balance, Næsten som ny, New Balance
410 V7 - Løbesko trail
Helt nye. Brugt

  Sportssko, str. 37, New balance, Næsten som ny, New Balance 410 V7 - Løbesko trail Helt nye. Brugt en håndfuld gange max Med original boks

  199,00 kr.17-05-2024
 3. Stiletter, str. 38, Chie Mihara, støvet grøn, Ruskind, Ubrugt, Her er skoen til sommerfesten, som

  Stiletter, str. 38, Chie Mihara, støvet grøn, Ruskind, Ubrugt, Her er skoen til sommerfesten, som desværre er et lidt for impulsivt fejlkøb. Blød ruskind og meget elegante på. Sender gerne - køb

  995,00 kr.17-05-2024
 4. Gummistøvler, str. 36, Ubrugt, Billi bi, Korte blanke gummistøvler i Chelsea model fra BILLI BI.
Fa

  Gummistøvler, str. 36, Ubrugt, Billi bi, Korte blanke gummistøvler i Chelsea model fra BILLI BI. Farve: Sort gloss
Materiale: Gummi
Mål: Hæl: 3 cm.
Nypris 699 kr. Findes på Amager. Købes som beset.

  225,00 kr.17-05-2024
 5. Anden damesko, str. 39, Sort, Ubrugt, Sko.

Sort.

39.

Nye.

Pris pr par.

Ved forsendelse betale

  Anden damesko, str. 39, Sort, Ubrugt, Sko. Sort. 39. Nye. Pris pr par. Ved forsendelse betaler køber ALLE udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.17-05-2024
 6. Anden damesko, str. 38, Brun, Ubrugt, Sko.

Brun.

38.

Nye.

Ved forsendelse betaler køber ALLE u

  Anden damesko, str. 38, Brun, Ubrugt, Sko. Brun. 38. Nye. Ved forsendelse betaler køber ALLE udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.17-05-2024

52.135 sko og støvler til kvinder er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du blandt andet sneakers, sandaler, sportssko og træsko.
   

4. Andet legetøj og spil

Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio
Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio

Playmobilen, bondegården og lægesættet skulle også finde nye børn at glæde i 2020. I hvert fald blev DBAs kategori ’Andet legetøj’ den kategori, hvor der var 4. mest annonceaktivitet i hele sidste år. For rigtig mange annoncer blev i 2020 oprettet i denne kategori.

I ’andet legetøj’-kategorien finder du ting til børnene som mikroskober, trækvogne, rulleskøjter og Hello Kitty.

3 annoncer fra kategorien ’Andet legetøj’:

 1. Våben, Nerf - Rebelle, Nerf, Sej og elegant nerf pistol med clip til bælte eller buksekant og 5 patr

  Våben, Nerf - Rebelle, Nerf, Sej og elegant nerf pistol med clip til bælte eller buksekant og 5 patroner.

  100,00 kr.17-05-2024
 2. Rutsjebane, Boldbassin og rutsjebane , Misioo og Aja baby, Ny rutsjebane fra Aja baby (købt på minia

  Rutsjebane, Boldbassin og rutsjebane , Misioo og Aja baby, Ny rutsjebane fra Aja baby (købt på miniart copenhagens hjemmeside) inkl boldbassin med bolde fra Misioo. Boldbassinet har en enkelt plet på

  900,00 kr.17-05-2024
 3. Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(1985) - KC01_TIN.23456_5893B TIN.23456 Tintin, Captain Haddock -

  Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(1985) - KC01_TIN.23456_5893B TIN.23456 Tintin, Captain Haddock - TV and Comics Schleich Tintin, Captain Haddock Schleich ID: TIN.23456 Year: 1985 State: NORMAL BRUG

  98,00 kr.17-05-2024
 4. Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2022) - 72186 Party Paula - Farm World Limited Edition
Schleich

  Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2022) - 72186 Party Paula - Farm World Limited Edition Schleich Party Paula Schleich ID: 72186 Year: 2022 State: NY Extra Notes: Figuren/Saettet er helt ny og aldri

  100,00 kr.17-05-2024
 5. Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2022) - 72184 Paint Horse Mare - Horse Club Limited Edition
Schl

  Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2022) - 72184 Paint Horse Mare - Horse Club Limited Edition Schleich Paint Horse Mare Schleich ID: 72184 Year: 2022 State: NY Extra Notes: Figuren/Saettet er helt n

  180,00 kr.17-05-2024
 6. Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2012) - 70078 The Respected Eqyptian - Heroes
Schleich The Respe

  Figurer, 10%-15% på alt ved merkøb.(2012) - 70078 The Respected Eqyptian - Heroes Schleich The Respected Eqyptian Schleich ID: 70078 Year: 2012 State: NY Extra Notes: Figuren/Saettet er helt ny og ald

  150,00 kr.17-05-2024

Om du leder efter dyre-figurer, båd eller gyngeheste kan du finde det i kategorien ’Andet legetøj’.
  

3. Diverse samlinger og objekter

150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med
150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med

Når vi skal definere, hvad folk sætter mest til salg af på DBA, kan vi ikke se det mere specifikt end på kategoriniveau. Og i mange tilfælde er det også tilstrækkeligt, fordi nogle af DBAs kategorier er rimelig specifikke.
Og så er der andre, der ikke er det. Et eksempel er kategorien ’Diverse samlinger og objekter’. Her finder du alt fra gammelt cola-merchendise til dåser, samlekort, kuglepenne og gamle tændstiksæsker. Alt hvad hjertet er fuldt af. Danskerne kan tydeligvis samle på alt.

Men i 2020 blev det åbenbart tid til at rydde op i de gamle sager og få afsat nogle af de bunker af ting, som hober sig op i kælderen. I 2020 gjorde mange danskere øjensynligt op med deres samlinger, eftersom denne kategori var den kategori, der blev oprettet 3. flest nye annoncer i sidste år.

3 ting til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’:

 1. Udstoppede dyr, 3 sommerfugle, 3 udstoppede sommerfugle - i solid udstillingskasse med beslag til op

  Udstoppede dyr, 3 sommerfugle, 3 udstoppede sommerfugle - i solid udstillingskasse med beslag til ophæng Følgende sommerfugle i kassen : Chrysiridia rhipheus - Doxocopa elis - Anteos menippe I pæn

  550,00 kr.17-05-2024
 2. Andre samleobjekter, Mr. Men/ Fætterfolket, 5 små metal æsker.
4 med fætterfolket og 1 med stjernete

  Andre samleobjekter, Mr. Men/ Fætterfolket, 5 små metal æsker. 4 med fætterfolket og 1 med stjernetegnene vædderen. Måler 4 × 3 cm. Samlet pris.

  140,00 kr.17-05-2024
 3. Samlekort, Pokemon kort, Tapu koko ex 247
I perfekt stand
Sælges til 75kr

  Samlekort, Pokemon kort, Tapu koko ex 247 I perfekt stand Sælges til 75kr

  75,00 kr.17-05-2024
 4. Samlefigurer, Bronze, Isbjørn eller bjørn i bronze på sokkel. Den er usigneret, men kunne ligne en m

  Samlefigurer, Bronze, Isbjørn eller bjørn i bronze på sokkel. Den er usigneret, men kunne ligne en model efterligning af Søren Kongstrand (1872 - 1951) Størrelsen er ca 8 x 8 x 8 cm. Inkl sokkel. GLS

  250,00 kr.17-05-2024
 5. Samlekort, Pokemon kort, Chien pao ex 261
Vardi er ca. 200kr
Men sælges kun til 149kr

  Samlekort, Pokemon kort, Chien pao ex 261 Vardi er ca. 200kr Men sælges kun til 149kr

  149,00 kr.17-05-2024
 6. Porcelæn, Kinesisk porcelæn vase

  Porcelæn, Kinesisk porcelæn vase

  200,00 kr.17-05-2024

91.731 annoncer er der i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’.
  

Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand
Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand

Royal copenhagen-tallerkenen, keramik-vasen eller påskeægget i rustfrit skål. Ting som disse ryger ind i ’Glas, bestik og porcelæns’-kategorien, når du sætter dem til salg på DBA. Og rigtig mange af os satte ting til salg, som hørte til i denne kategori.

Faktisk blev der sat så mange ting til salg, at vi her kan konkludere, at glas, bestik og porcelæn var hjemmets næst mest upopulære ting i 2020. I hvert fald er det den kategori, der løber med 2. pladsen på denne liste.

Lidt fra kategorien ’Glas, bestik og porcelæn’:

 1. Fajance, Royal Distilleries vinkaraffel, vinkaraffel Royal Distilleries

  Fajance, Royal Distilleries vinkaraffel, vinkaraffel Royal Distilleries

  180,00 kr.17-05-2024
 2. Porcelæn, Askebæger & Cigaretbæger m/guldkant , Bing & Grøndahl, Cigaretbæger - Højde 6 cm/kr. 50,00

  Porcelæn, Askebæger & Cigaretbæger m/guldkant , Bing & Grøndahl, Cigaretbæger - Højde 6 cm/kr. 50,00 Askebæger - 8,5 x 7,5 cm/kr. 35,00 Priser fra kr. 35,00

  35,00 kr.17-05-2024
 3. Glas, Vase, Finsk Helene Tynell, 2 stk vintage vaser i fin stand kobolt blå og klart glas og prisen

  Glas, Vase, Finsk Helene Tynell, 2 stk vintage vaser i fin stand kobolt blå og klart glas og prisen er pr stk

  100,00 kr.17-05-2024
 4. Keramik, Testel, Løvemose, 6 x kopper, underkopper og desserttallerken. (Lille skår i en kop)
2 x ka

  Keramik, Testel, Løvemose, 6 x kopper, underkopper og desserttallerken. (Lille skår i en kop) 2 x kander 1 x sukkerskål Stage 1 x skål med låg og hank Sælges samlet

  1.000,00 kr.17-05-2024
 5. Porcelæn, Stel, Edelsten Bavaria Marselisborg, Helt spisestelssæt fra Edelsten Bavaria Marselisborg.

  Porcelæn, Stel, Edelsten Bavaria Marselisborg, Helt spisestelssæt fra Edelsten Bavaria Marselisborg. Består af: • 15 rødvinsglas • 14 hvidvinsglas • 13 ølglas • 12 snapseglas • 13 dessertvinsgl

  2.000,00 kr.17-05-2024
 6. Vase, Stor vase, Broste, Smuk lysegrå og mørkegrå vase fra broste. Meget stor.

  Vase, Stor vase, Broste, Smuk lysegrå og mørkegrå vase fra broste. Meget stor.

  900,00 kr.17-05-2024

Fajance, porcelæn, keramik og glas er bare noget af det, du kan finde i DBAs ’Glas, bestik og porcelæn’s-kategori.
  

1. Diverse indretning

I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den
I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den

Mange kvinder kender lysten til at placere noget hyggeligt, hver gang de finder en tom plads på en vandret flade i hjemmet. ’Nips’ kalder vi det, og for nu virkelig at tale i store vendinger, er mænd godt trætte af alt det fylder i hjemmet.

Måske det var derfor, at danskerne gik til tasterne i 2020 og forsøgte at få fundet et nyt hjem til lysestagen, figuren og puderne?
DBAs ’diverse indretning’-kategori blev i hvert fald så overdynget med konstante nyoprettede annoncer, at kategorien løber med titlen som den DBA-kategori, der sidste år oplevede flest nye annoncer.

Dermed kan vi lidt kækt konkludere, at småting til boligen som bakker, bøjler, knager, lysetager og servietholdere er hjemmets mest upopulære ting. De fik i hvert fald sparket i 2020. Men om tingene har fundet nye hjem er individuelt.

Diverse indretningsting til salg:

 1. Gardin/forhæng, Gardin/forhæng i meget kraftig lærred længde 425 cm bredde 232 cm. Fin stand

  Gardin/forhæng, Gardin/forhæng i meget kraftig lærred længde 425 cm bredde 232 cm. Fin stand

  125,00 kr.17-05-2024
 2. Stor Glasopsats med stål holder, Deco til blomsteropsats. Glas/Stål, Stor og flot opsats på 31,5 cm

  Stor Glasopsats med stål holder, Deco til blomsteropsats. Glas/Stål, Stor og flot opsats på 31,5 cm høj grøn metal holder m/ 3 ringe. Har en stor glasskål på en Ø19 cm øverst, som ender i en spids. Vi

  95,00 kr.17-05-2024
 3. Sofaben, Sofaben/ sengebem i metal. Højde 12 cm.

  Sofaben, Sofaben/ sengebem i metal. Højde 12 cm.

  150,00 kr.17-05-2024
 4. Globuslampe, Hyggelig retro globuslampe med fod Ø 13cm fod i teaktræ. 

Globussen er en smule beskad

  Globuslampe, Hyggelig retro globuslampe med fod Ø 13cm fod i teaktræ. Globussen er en smule beskadiget i toppen, og den skal have en ny pære.

  100,00 kr.17-05-2024
 5. Avspark belysning gulvlampe 41x41x137cm glas sort.

  Avspark belysning gulvlampe 41x41x137cm glas sort.

  Avspark belysning gulvlampe 41x41x137cm glas sort., Førpris: 1430 kr. Tilbudspris: 787 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik p

  787,00 kr.17-05-2024
 6. Line belysning pendel 12x12x120cm stål sølvfarvet.

  Line belysning pendel 12x12x120cm stål sølvfarvet.

  Line belysning pendel 12x12x120cm stål sølvfarvet., Førpris: 519 kr. Tilbudspris: 286 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på

  286,00 kr.17-05-2024

I skrivende stund er der 104.802 annoncer i kategorien ’Diverse indretning’ på DBA.

Hvis du er vild med data og statistikker, har vi meget mere ”guf” til dig. I denne artikel får du svar på, hvilke danskere der genbruger mest.

Vi er også klar med en liste over de ting, som der bliver handlet mest med på genbrugsmarkedet. For nu har vi jo lige konkluderet, at dét, der sættes mest til salg af på DBA, er diverse ting til boligen såsom puder, og lysestager, men det er altså ikke dét, som folk køber mest af på DBA og andre genbrugssteder.

En statistik, der aldrig slår fejl, er, at der er rigtig mange danskere, som har noget genbrug i hjemmet, og nogle har mere end andre. En af dem, der har allermest, er Marie-Louise, som du kan møde i videoen herunder, hvor hun viser rundt i sit hjem:

Du kan læse mere om Marie-Louises hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler