Disse ting ville flest danskere af med i 2020
Livsstil

Disse ting ville flest danskere af med i 2020

Julie Schoen
Julie Schoen

Nu er myten blevet bekræftet: Kvinder HAR for mange sko. Eller havde. For DBAs kvindesko-kategori er en af de DBA-kategorier, der i 2020 blev oprettet allerflest annoncer i. Her er vi klar med listen over de ting, som danskerne oftest satte til salg på DBA sidste år.

Hvilke ting er de mest upopulære hjemme hos dig? Hvilke ting er du mest træt af står og fylder? Hvilke ting bruger du mindst?

Når vi sætter noget til salg på DBA, ligger der forskellige årsager til grund. Nogle har brug for pladsen, andre bruger ikke tingen længere, og andre trænger til at få samme ting, bare i en ny model.

Og skimmer man listen over de ting, der blev sat flest til salg af på DBA, er det også tydeligt, der kunne ligge forskellige årsager bag, at netop disse ting søgte nyt hjem.

For eksempel var vi ifølge tallene ellevilde for at få afsat vores DVD’er og Blu-rays. Noget som flere og flere folk ikke bruger længere. I mange hjem er DVD-afspilleren for længst sendt ud af boligen, og derfor må DVD’erne samme vej. Selv den Friends TV-boks, du ellers var så stolt af, at du var den eneste fra klassen, der ejede.

Damesko og -støvler er også på listen over de ting, som blev sat oftest til salg på DBA. Man siger, at kvinder har mange sko. Gad vide, om kvinderne selv har forslået at rydde op og tømme ud, eller om det er en ordre fra partneren? Og måske de kun vil have afsat deres fodtøj for at få plads til et par nye?

I hvert fald er det altid sjovt at dykke ned i alle de "upopulære" ting, som der var flest i 2020, som håbede, at andre ville købe af os på DBA. Her får I listen og for at hæve spændingen, begynder vi med den 10. mest ”upopulære” ting.

-          2021: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2019: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2018: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2017: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link

  

I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din
I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din

Billederne, DVD-filemene og også bøgerne er på vej du af hjemmene. Men langsomt. I hvert fald har bøgerne vist ikke lige så travlt som billederne og DVD’erne med at blive digitale, og især den ældre generation kunne vist ikke drømme om at sælge deres elskede bøger.

Men det kunne mange danskere, ser det ud til. I hvert fald blev der i 2020 sat så mange skønlitterære bøger til salg, at det var den kategori, der blev oprettet 10. flest annoncer i sidste år.

Nogle folk har dog også så mange bøger, at man dårligt nok ville lægge mærke til det, hvis de solgte 10 styks fra samlingen.

Er du vild med det skrevne ord, og nyder du at have fortællingerne i ’hard copy’-form, er der masser af bøger at vælte sig i på DBA:

Skønlitterære bøger på DBA:

 1. Mosen - Polarcirklen 2 - Indbundet - Krimi & Spænding Hos Coop

  Mosen - Polarcirklen 2 - Indbundet - Krimi & Spænding Hos Coop

  Mosen - Polarcirklen 2 - Indbundet - Krimi & Spænd, Anden, genre: Mosen - Polarcirklen 2 - Indbundet - Krimi & Spænd, Mosen Stenträsk, 1990. Politibetjent Wiking Stormberg finder en besked fra sin kon

  270,00 kr.07-10-2022
 2. Profeten Og Idioten - Indbundet - Skønlitteratur Hos Coop

  Profeten Og Idioten - Indbundet - Skønlitteratur Hos Coop

  Profeten Og Idioten - Indbundet - Skønlitteratur H, Anden, genre: Profeten Og Idioten - Indbundet - Skønlitteratur H, Profeten og idioten På roadtrip med en dommedagsprofet, en influencer og en mester

  270,00 kr.07-10-2022
 3. Steve Jobs : en biografi om manden bag Apple af Walter Isaacson (Bog)

  Steve Jobs : en biografi om manden bag Apple af Walter Isaacson (Bog)

  Steve Jobs : en biografi om manden bag Apple af Wa, Steve Jobs : en biografi om manden bag Apple af Wa, genre: Bøger, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop.

  54,00 kr.21-03-2024
 4. 6 bøger om 4 danske statsministre og 2 kandidater

  6 bøger om 4 danske statsministre og 2 kandidater

  6 bøger om 4 danske statsministre og 2 kandidater, 6 bøger om 4 danske statsministre og 2 kandidater, genre: Bøger, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop.

  142,00 kr.21-03-2024
 5. 3 bøger

  3 bøger

  3 bøger, 3 bøger, genre: Skønlitteratur, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. 3 bøger Vi sender til hele landet for 45 kr. Leveringstiden er 1-3

  54,00 kr.21-03-2024
 6. Det skal mærkes at vi lever (Bog)

  Det skal mærkes at vi lever (Bog)

  Det skal mærkes at vi lever (Bog), Det skal mærkes at vi lever (Bog), genre: Bøger, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. ubrugt Vi sender til hel

  43,00 kr.21-03-2024

83.542 skønlitterære bøger er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du for eksempel romaner, digte og krimiere.
  

9. DVD-film og Blu-ray

Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt
Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt

Historien om Ariel, der drømmer om livet på land med Prins Erik, eller Meryl Streep, der lever sit liv på en amerikansk farm. Der er mange gode fortællinger, som kun bliver bedre af at blive fortalt i billeder, form og farver. Alligevel er DVD’erne og Blu-ray på listen over de mest upopulære ting i danskernes hjem.

Det skyldes nok ikke, at vi er blevet trætte af at se film. Vi er blot irriteret over, at film fylder. Fysisk.

Streamingtjenester som Netflix, HBO og Disney+ fylder næsten ikke engang på din computers hukommelseskort, og med få klik har du adgang til en lind strøm af spændende fortællinger og eventyr. Så hvorfor beholde sin gamle DVD med ’Det femte element’, når du ligeså fint kan se verden blive reddet af den orange-hårede pige gennem en streamingtjeneste?

I 2020 blev der sat så mange Blu-ray og DVD-film til salg på DBA, at denne DBA-kategori indtager listens 9. plads.

Blu-ray og DVD-film på DBA:

 1. Friends box, DVD, komedie, Friends box med alle sæsoner i + disk med bonus materiale til hver sæson.

  Friends box, DVD, komedie, Friends box med alle sæsoner i + disk med bonus materiale til hver sæson. OBS: Der mangler 1 disk i sæson 3.

  300,00 kr.18-05-2024
 2. 2900 Happiness sæson 2 på DVD, DVD, action, 2900 Happiness sæson 2 på DVD
Har desværre ikke sæson 1.

  2900 Happiness sæson 2 på DVD, DVD, action, 2900 Happiness sæson 2 på DVD Har desværre ikke sæson 1.

  100,00 kr.18-05-2024
 3. Harry Potter og dødsregalierne del 2, DVD, eventyr, Harry Potter og dødsregalierne del 2

  Harry Potter og dødsregalierne del 2, DVD, eventyr, Harry Potter og dødsregalierne del 2

  30,00 kr.18-05-2024
 4. Heroes Sæson 4, DVD, drama, Heroes Sæson 4
Jeg har desværre ikke de andre sæsoner.

  Heroes Sæson 4, DVD, drama, Heroes Sæson 4 Jeg har desværre ikke de andre sæsoner.

  100,00 kr.18-05-2024
 5. One Tree Hill Sæson 5, DVD, drama, One Tree Hill Sæson 5
Jeg har desværre ikke de andre sæsoner.

  One Tree Hill Sæson 5, DVD, drama, One Tree Hill Sæson 5 Jeg har desværre ikke de andre sæsoner.

  100,00 kr.18-05-2024
 6. Dvd film , DVD, andet, Nye og brugte dvd film 
1 stk 15kr 
4 stk 50kr
10 stk 100kr
Sender gerne ved

  Dvd film , DVD, andet, Nye og brugte dvd film 1 stk 15kr 4 stk 50kr 10 stk 100kr Sender gerne ved køb for mindst 50kr

  15,00 kr.18-05-2024

64.220 DVD og Blu-ray-film kan man lige nu købe på DBA. Du kan også finde laserdisc-film, HD DVD og ultra HD Blu-ray.
  

85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg
85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg

Husker du hotdogmaskinen? Der findes maskiner specialudviklet til nærmest enhver fødevare. Appelsin-presseren, salat-tørreren og riskogeren.

Hvis du er glad for køkkenmaskiner, kan du let fylde et helt køkken op med dét, og noget kunne tyde på, at maskinerne i nogle hjem har taget overhånd. I hvert fald blev 2020 året, hvor mange danskere forsøgte at finde nye hjem til deres køkkenudstyr og -maskiner.

Så hvis du sidste år skilte dig af med din ostehøvl via DBA eller satte køkkenrulleholderen til salg, skriver du dig ind i statistikken.

Har du en kok gemt i maven, er DBA det oplagte sted for dig at gå på udkig efter udstyr, der kan bringe dig videre på dit næste madeventyr, for i 2020 blev der sat så meget køkkenudstyr til salg, at DBA burde bugne med det. Stadig den dag i dag.

Køkkenudstyr og -maskiner på DBA:

 1. EVA væghængt køkkenvægt, EVA, Retro EVA køkkenvægt, med lidt slidt brun skål. Virker fint.

  EVA væghængt køkkenvægt, EVA, Retro EVA køkkenvægt, med lidt slidt brun skål. Virker fint.

  50,00 kr.18-05-2024
 2. Sage Barista Express, Sage, Jeg sælger min Sage Barista Express kaffemaskine pga. at vi fik en ny.

  Sage Barista Express, Sage, Jeg sælger min Sage Barista Express kaffemaskine pga. at vi fik en ny. Købt i 2017, men stadig i god stand (se billederne). Blev regelmæssigt afkalket, rengjort og fik ski

  550,00 kr.18-05-2024
 3. Kaffemaskine

  Kaffemaskine

  2.700,00 kr.18-05-2024
 4. Køkkenredskaber og te-tilbehør, Sælges for 10 kr. pr. styk

  Køkkenredskaber og te-tilbehør, Sælges for 10 kr. pr. styk

  10,00 kr.18-05-2024
 5. Bosch Series 8 indbygget ovn HBG6751S2S

  Bosch Series 8 indbygget ovn HBG6751S2S

  Built in oven, Bosch, Det er ligegyldigt, om du er en madlavningsentusiast eller ej. Med den moderne, indbyggede ovn HBG6751S2S fra Bosch i rustfrit stål, vil du nyde ethvert minut af madlavningen. S

  6.105,00 kr.29-02-2024
 6. Støbejernsgryde, Kitchenaid, Stor kitchenaid støbejernsgryde

  Støbejernsgryde, Kitchenaid, Stor kitchenaid støbejernsgryde

  500,00 kr.18-05-2024

I skrivende stund er der 29.015 annoncer med køkkenudstyr og -maskiner på DBA.
  

7. Faglitteratur

Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for
Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for

Hvad er corona-virus, hvordan smitter den, og hvordan føles det at blive syg af virussen? 2020 var nok i sandhed et år, hvor vi søgte svar på mange spørgsmål – hvornår åbner butikkerne igen, hvor meget plejepersonale har vi på sygehusene - og vi fik svar så godt, det nu kunne gøres.

Men vi søgte tydeligvis ikke efter viden i de gode og gamle fagbøger. I hvert fald var sidste år et år, hvor rigtig mange danskere satte sig til tasterne for at få fundet et nyt hjem til en eller flere af deres fagbøger.
Således ender DBAs faglitterære kategori på en 7. plads på denne liste.

Faglitterære bøger på DBA:

 1. Dansk rock 1956 - 1997, politikken, emne: musik, bogen , Dansk rock 1956 - 1997, musikken,grupperne,

  Dansk rock 1956 - 1997, politikken, emne: musik, bogen , Dansk rock 1956 - 1997, musikken,grupperne,solisterne historien,super godt stand, kan hentes for 40 kr. sendes gerne

  40,00 kr.18-05-2024
 2. Chaplin og hans 81 film, Uno Asplund /I.C.Lauritzen, emne: film og foto, Chaplin og hans 81 film bo

  Chaplin og hans 81 film, Uno Asplund /I.C.Lauritzen, emne: film og foto, Chaplin og hans 81 film bogen god stander,Almindelig brugsspor, Bibliografi af Chaplin samt bog om Chaplin og hans mange film.

  30,00 kr.18-05-2024
 3. Dommedag als, Tom Buk-Swienty, emne: historie og samfund, I meget god stand

Hardback

Kan sendes

  Dommedag als, Tom Buk-Swienty, emne: historie og samfund, I meget god stand Hardback Kan sendes

  50,00 kr.18-05-2024
 4. Jeg har have, Red. Eyvind Thorsen, emne: hus og have, Politikens Familiebøger 2002. 384 sider. Hardb

  Jeg har have, Red. Eyvind Thorsen, emne: hus og have, Politikens Familiebøger 2002. 384 sider. Hardback. Rigt illustreret. Rigtig pænt eksemplar. Sendes gerne. Køber betaler porto.

  35,00 kr.18-05-2024
 5. Binyretræthed, James L Wilson, emne: krop og sundhed, - hvordan du kan genvinde energi, vitalitet,

  Binyretræthed, James L Wilson, emne: krop og sundhed, - hvordan du kan genvinde energi, vitalitet, livsglæde og et stærkt immunforsvar 1. udgave fra 2011 på forlaget Aronsen Oplag: 1 ISBN: 9788799326

  120,00 kr.18-05-2024
 6. Ayurveda-ms-mad. Lakto-vegetar-ms-opskrifter., Tina Frenstrup, emne: mad og vin, 1. udgave fra 2019

  Ayurveda-ms-mad. Lakto-vegetar-ms-opskrifter., Tina Frenstrup, emne: mad og vin, 1. udgave fra 2019 på forlaget Privat Oplag: 1 Vægt: 700 gram Med kostskemaer. 128 sider, illustreret i farver, hardbac

  100,00 kr.18-05-2024

Hvad enten du er interesseret i historie & samfund, mad & vin, kunst & kultur eller meget andet, så kan du finde det i DBAs kategori ’Faglitteratur’.
  

6. Bluser, toppe og trøjer - til kvinder

200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada
200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada

Hvor meget af dit tøj har du egentlig fået brugt i 2020? Normalt siges det – og undersøgelser viser – at alt for mange af os slet ikke får brugt hele vores garderobe til fulde.

Men især i 2020 må den dårlige samvittighed have hersket: Hvem har gået i andet end joggintøj? Hjemmetøj og pyjamassen har er sikkert blevet lidt mere slidt, men de fine skjorter har nok for manges vedkommende lidt afsavn.

Måske derfor var der mange danskere, som sidste år satte sig til tasterne for at komme af med deres tøjoverdele. På DBA 2020 blev der sat så mange bluser, toppe og trøjer til salg, at kategorien indtager listens 6. plads.

Strik-veste på DBA:

 1. Vest, Free Qjento, str. 40, Sort, Bomuld Strik, Næsten som ny, Strikket sort vest med pynte-metalkna

  Vest, Free Qjento, str. 40, Sort, Bomuld Strik, Næsten som ny, Strikket sort vest med pynte-metalknapper og lukkemekanisme med hægter Prøv også at klikke på: Se sælgers andre annoncer lige til højre v

  35,00 kr.18-05-2024
 2. Vest, Stella Nova, str. 36, Næsten som ny, Så fin strik. - vest/cardigan/Kappe. Kan også bruges med

  Vest, Stella Nova, str. 36, Næsten som ny, Så fin strik. - vest/cardigan/Kappe. Kan også bruges med bælte. Meget fleksibel i størrelse. Flot med lille ærme. Str. S.

  75,00 kr.17-05-2024
 3. Vest, ukendt, str. 44, dueblå, Næsten som ny, Dueblå strikket vest/trøje med korte ærmer.

  Vest, ukendt, str. 44, dueblå, Næsten som ny, Dueblå strikket vest/trøje med korte ærmer.

  50,00 kr.16-05-2024
 4. Vest, Hjemmestrikket, str. One size, Vest, Hjemmestrikket , str. One size, Stribet, Mohair/Acryl,
Læ

  Vest, Hjemmestrikket, str. One size, Vest, Hjemmestrikket , str. One size, Stribet, Mohair/Acryl, Lækker og blød kvalitet, Vesten er helt ny. Brystmål: 150 cm og længde fra skulder og ned 58 cm Den po

  189,00 kr.16-05-2024
 5. Vest, Hjemmestrikket Anette Danielsen opskrift , str. 38, Lilla, Hørgarn, God men brugt, Vest - Sand

  Vest, Hjemmestrikket Anette Danielsen opskrift , str. 38, Lilla, Hørgarn, God men brugt, Vest - Sandstorm opskrift af Annette Danielsen - strikket i hørgarn. Str s/m - Brystmål: 47x2 cm Længde: 53 cm.

  150,00 kr.15-05-2024
 6. Vest, Dressbarn, str. 42, Koksgrå, Strik, Næsten som ny, 
Fra røgfrit hjem. Er købt i USA. Der står

  Vest, Dressbarn, str. 42, Koksgrå, Strik, Næsten som ny, Fra røgfrit hjem. Er købt i USA. Der står str. S i den, men den er i størrelse ca 42.Lavet af 60% bomuld og 40 % Acryl der gør den holder faco

  50,00 kr.12-05-2024

79 strik-veste er til salg lige nu på DBA, og du kan også finde cardigans, sweatre, skjorter og rullekraver i kategorien, bare for at nævne nogle eksempler.
  

5. Sko og støvler – til kvinder

I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette
I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette

Du kan kun gå i ét par ad gangen, så egentlig behøver man jo ikke have mere end ét par sko. Men hvis vi skal være ærlige, kommer de fleste af os nok aldrig i nærheden af kun at eje ét par.

Sko har vi mange af. Og der går myter om, at kvinder især har mange.

I 2020 var der nok ikke den helt store lejlighed til at bruge skoene, fordi meget af året blev tilbragt i hjemmet, foran fjernsynet eller i sofaen, og især stiletterne må have kedet sig på skohylden.

Om det var al tiden derhjemme, der fik kvinderne til at indse, at de havde for mange sko, eller om det var en trang til fornyelse, er ikke til at sige, men sikkert er det i hvert fald, at der blev sat så meget kvindeligt fodtøj til salg på DBA sidste år, at DBAs ’Sko og støvle’-kategori indtager listens 5. plads. Det, vi satte 5. mest til salg af på DBA i 2020, var således fodtøj til kvinder.

Sko og støvler på DBA:

 1. Sandaler, str. 38, Ubrugt, Absolutely new, never used , will fit for 37 size

  Sandaler, str. 38, Ubrugt, Absolutely new, never used , will fit for 37 size

  120,00 kr.18-05-2024
 2. Sandaler, str. 38, Ubrugt, Absolutely new, never used, will fit for 37 size

  Sandaler, str. 38, Ubrugt, Absolutely new, never used, will fit for 37 size

  120,00 kr.18-05-2024
 3. Sandaler, str. 38, Dr. Martens, Sort, Leader, Næsten som ny, Næsten helt nye sandaler fra Dr. Mar

  Sandaler, str. 38, Dr. Martens, Sort, Leader, Næsten som ny, Næsten helt nye sandaler fra Dr. Martens til damer i str. 38. Brugt en enkelt gang, men dsv. Ikke min stil, derfor sælges. Np 1100kr

  550,00 kr.18-05-2024
 4. Sneakers, str. 37, Puma, Hvid, Ubrugt, Sprit nye sneakers fra Puma til damer i str. 37. Aldrig bru

  Sneakers, str. 37, Puma, Hvid, Ubrugt, Sprit nye sneakers fra Puma til damer i str. 37. Aldrig brugte

  300,00 kr.18-05-2024
 5. Sandaler, str. 38, Gioseppo, Sort, Ubrugt, Sprit nye sandaler fra Gioseppo til damer i str. 38
Ald

  Sandaler, str. 38, Gioseppo, Sort, Ubrugt, Sprit nye sandaler fra Gioseppo til damer i str. 38 Aldrig brugte

  150,00 kr.18-05-2024
 6. Sneakers, str. 38, Puma, Hvid, Næsten som ny, STAND: SOM NYE
STR:38
NYPRIS: 800,-

SENDER GERNE

  Sneakers, str. 38, Puma, Hvid, Næsten som ny, STAND: SOM NYE STR:38 NYPRIS: 800,- SENDER GERNE

  170,00 kr.18-05-2024

52.135 sko og støvler til kvinder er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du blandt andet sneakers, sandaler, sportssko og træsko.
   

4. Andet legetøj og spil

Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio
Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio

Playmobilen, bondegården og lægesættet skulle også finde nye børn at glæde i 2020. I hvert fald blev DBAs kategori ’Andet legetøj’ den kategori, hvor der var 4. mest annonceaktivitet i hele sidste år. For rigtig mange annoncer blev i 2020 oprettet i denne kategori.

I ’andet legetøj’-kategorien finder du ting til børnene som mikroskober, trækvogne, rulleskøjter og Hello Kitty.

3 annoncer fra kategorien ’Andet legetøj’:

 1. Gokart, Mooncar, Kidcar, Rød Mooncar med nye dæk, klar til næste barn der elsker at lege og kære run

  Gokart, Mooncar, Kidcar, Rød Mooncar med nye dæk, klar til næste barn der elsker at lege og kære rundt.

  450,00 kr.18-05-2024
 2. Tegne/male, Træ-staffeli med tavle og magnettavle, Træ-staffeli med tavle og magnettavle sælges. 
Må

  Tegne/male, Træ-staffeli med tavle og magnettavle, Træ-staffeli med tavle og magnettavle sælges. Mål: bredde 48 cm, dybde: 52 cm og højde 93 cm. Der medfølger magnetbogstaver og magnettal. Fremstår p

  150,00 kr.18-05-2024
 3. Bb Junior Fjernstyret Bil - Ferrari - Rød - Fjernstyret & Interaktivt Legetøj...

  Bb Junior Fjernstyret Bil - Ferrari - Rød - Fjernstyret & Interaktivt Legetøj...

  Bb Junior Fjernstyret Bil - Ferrari - Rød - Fjerns, Bb Junior Fjernstyret Bil - Ferrari - Rød - Fjerns, BB Junior, Fjernstyret bil fra BB Junior Nu bliver der fart over feltet! Lad familiens mindste f

  280,00 kr.07-10-2022
 4. Trampolin, Trampolin kantpude/kantbeskytter 366 cm. - blå, ALDRIG BRUGT - sælges pga. fejlkøb

Tramp

  Trampolin, Trampolin kantpude/kantbeskytter 366 cm. - blå, ALDRIG BRUGT - sælges pga. fejlkøb Trampolin kantbeskytter 366 cm - blå - 12 FT Indhentet elastikbetræk, designet til de fleste trampoliner

  350,00 kr.18-05-2024
 5. Tegne/male, Topmodel, heste, Topmodel

  Tegne/male, Topmodel, heste, Topmodel

  90,00 kr.18-05-2024
 6. Gynge, ** Gynge til salg **

** Sprit ny, aldrig brugt

** se billeder

** pris re 150kr

** skriv h

  Gynge, ** Gynge til salg ** ** Sprit ny, aldrig brugt ** se billeder ** pris re 150kr ** skriv her eller send en sms. tak

  150,00 kr.18-05-2024

Om du leder efter dyre-figurer, båd eller gyngeheste kan du finde det i kategorien ’Andet legetøj’.
  

3. Diverse samlinger og objekter

150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med
150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med

Når vi skal definere, hvad folk sætter mest til salg af på DBA, kan vi ikke se det mere specifikt end på kategoriniveau. Og i mange tilfælde er det også tilstrækkeligt, fordi nogle af DBAs kategorier er rimelig specifikke.
Og så er der andre, der ikke er det. Et eksempel er kategorien ’Diverse samlinger og objekter’. Her finder du alt fra gammelt cola-merchendise til dåser, samlekort, kuglepenne og gamle tændstiksæsker. Alt hvad hjertet er fuldt af. Danskerne kan tydeligvis samle på alt.

Men i 2020 blev det åbenbart tid til at rydde op i de gamle sager og få afsat nogle af de bunker af ting, som hober sig op i kælderen. I 2020 gjorde mange danskere øjensynligt op med deres samlinger, eftersom denne kategori var den kategori, der blev oprettet 3. flest nye annoncer i sidste år.

3 ting til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’:

 1. Andre samleobjekter, Evolving skies booster pakke for Kids, Evolving skies booster box med 36 pakker

  Andre samleobjekter, Evolving skies booster pakke for Kids, Evolving skies booster box med 36 pakker. Bemærk det er til børn og det er på fransk, men der er 10 kort i hver pakke. De ligner de rigtige

  300,00 kr.18-05-2024
 2. Samlekort, Panini, Euro 2004 stickers, 4 stickers med Fernando Torres, Ricardo Carvalho, Miroslav Kl

  Samlekort, Panini, Euro 2004 stickers, 4 stickers med Fernando Torres, Ricardo Carvalho, Miroslav Klose og Wesley Sneijder Pris pr. stk: 40 kr. Samlet pris: 120 kr.

  40,00 kr.18-05-2024
 3. Militær, Lægekuffert, Lægekuffert fyldt med udstyr og blanketter. Kufferten ef ca. 60 x 40 x 15 cm o

  Militær, Lægekuffert, Lægekuffert fyldt med udstyr og blanketter. Kufferten ef ca. 60 x 40 x 15 cm og vejer +10 kg. Giv et bud

  1.234,00 kr.18-05-2024
 4. Samlekort, Panini, Euro 2004 stickers, 4 stickers med Thierry Henry, Wayne Rooney, Andrea Pirlo og Z

  Samlekort, Panini, Euro 2004 stickers, 4 stickers med Thierry Henry, Wayne Rooney, Andrea Pirlo og Zlatan Ibrahimovic. God stand Pris pr stk: 100 kr Samlet pris: 300 kr

  75,00 kr.18-05-2024
 5. Andre samleobjekter, Skibslanterne og log flynder, dekorative med maritimt præg.
Lanternen hvidt gla

  Andre samleobjekter, Skibslanterne og log flynder, dekorative med maritimt præg. Lanternen hvidt glas, uden brænder, kan isættes lys, blå malet, Flynder fra gammel slæbelog. Sælges samlet …

  280,00 kr.18-05-2024
 6. Porcelæn, Mumi Arabia kop / krus, Mumi Arabia krus - Kærlighed.

Super fin stand. 
Sender gerne

  Porcelæn, Mumi Arabia kop / krus, Mumi Arabia krus - Kærlighed. Super fin stand. Sender gerne

  100,00 kr.18-05-2024

91.731 annoncer er der i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’.
  

Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand
Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand

Royal copenhagen-tallerkenen, keramik-vasen eller påskeægget i rustfrit skål. Ting som disse ryger ind i ’Glas, bestik og porcelæns’-kategorien, når du sætter dem til salg på DBA. Og rigtig mange af os satte ting til salg, som hørte til i denne kategori.

Faktisk blev der sat så mange ting til salg, at vi her kan konkludere, at glas, bestik og porcelæn var hjemmets næst mest upopulære ting i 2020. I hvert fald er det den kategori, der løber med 2. pladsen på denne liste.

Lidt fra kategorien ’Glas, bestik og porcelæn’:

 1. Keramik, Lysestage , Kähler, Flot hvid Kähler Hammershøj lysestage, den er 20 cm høj, er i pæn stand

  Keramik, Lysestage , Kähler, Flot hvid Kähler Hammershøj lysestage, den er 20 cm høj, er i pæn stand

  75,00 kr.18-05-2024
 2. Andet, Patentglas, Forskellige størrelser 
27 stk. Prisen er for alle 
Afhentes i Århus

  Andet, Patentglas, Forskellige størrelser 27 stk. Prisen er for alle Afhentes i Århus

  250,00 kr.18-05-2024
 3. Keramik, Lysestage , Kähler, 1 flot lilla Kähler fyrfads lysestage, har få brugs spor men er i pæn s

  Keramik, Lysestage , Kähler, 1 flot lilla Kähler fyrfads lysestage, har få brugs spor men er i pæn stand ellers, er 13 cm i diameter og ca 4,5 cm høj

  75,00 kr.18-05-2024
 4. Keramik, Vase, Kähler, Flot tyrkis Kähler vase med mønster forneden, den er i pæn stand, er 12 cm hø

  Keramik, Vase, Kähler, Flot tyrkis Kähler vase med mønster forneden, den er i pæn stand, er 12 cm høj

  150,00 kr.18-05-2024
 5. Porcelæn, 6 tallerkener, BOTANIC Vintage Collection, Green House
Diameter 26,5 cm og 29 cm

Sælges f

  Porcelæn, 6 tallerkener, BOTANIC Vintage Collection, Green House Diameter 26,5 cm og 29 cm Sælges for 10 kr. pr. styk

  10,00 kr.18-05-2024
 6. Glas, Vandkaraffel, Rosendahl Grand Cru, 90 cl - Glas - Klar. Intakt. Som ny. Nypris 199 kr. 
Findes

  Glas, Vandkaraffel, Rosendahl Grand Cru, 90 cl - Glas - Klar. Intakt. Som ny. Nypris 199 kr. Findes på Amager. Købes som beset. MobilePay haves. Kan sendes mod betaling. Available on Amager. Bought a

  50,00 kr.18-05-2024

Fajance, porcelæn, keramik og glas er bare noget af det, du kan finde i DBAs ’Glas, bestik og porcelæn’s-kategori.
  

1. Diverse indretning

I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den
I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den

Mange kvinder kender lysten til at placere noget hyggeligt, hver gang de finder en tom plads på en vandret flade i hjemmet. ’Nips’ kalder vi det, og for nu virkelig at tale i store vendinger, er mænd godt trætte af alt det fylder i hjemmet.

Måske det var derfor, at danskerne gik til tasterne i 2020 og forsøgte at få fundet et nyt hjem til lysestagen, figuren og puderne?
DBAs ’diverse indretning’-kategori blev i hvert fald så overdynget med konstante nyoprettede annoncer, at kategorien løber med titlen som den DBA-kategori, der sidste år oplevede flest nye annoncer.

Dermed kan vi lidt kækt konkludere, at småting til boligen som bakker, bøjler, knager, lysetager og servietholdere er hjemmets mest upopulære ting. De fik i hvert fald sparket i 2020. Men om tingene har fundet nye hjem er individuelt.

Diverse indretningsting til salg:

 1. Kogebogsholder, 2 Smukke og dekorative kogebogsholdere i romantisk fransk vintagestil. 
Begge har to

  Kogebogsholder, 2 Smukke og dekorative kogebogsholdere i romantisk fransk vintagestil. Begge har to praktiske kæder som holder kogebogens sider på plads og er rustikke i fransk landstil med mange fin

  100,00 kr.18-05-2024
 2. Retro løbehjul, Til pynt

  Retro løbehjul, Til pynt

  200,00 kr.18-05-2024
 3. Højtaler , Samsung, De er brugt son nye

  Højtaler , Samsung, De er brugt son nye

  4.000,00 kr.18-05-2024
 4. Retro Globus

  Retro Globus

  200,00 kr.18-05-2024
 5. Royal Copenhagen kande, 16 cm høj 2 sort ny. Ubrugt og flot. Fast pris.

  Royal Copenhagen kande, 16 cm høj 2 sort ny. Ubrugt og flot. Fast pris.

  300,00 kr.18-05-2024
 6. Vase, Tre blå vaser 50kr

Mulighed for levering mod betaling se evt også mine andre annoncer. Afhent

  Vase, Tre blå vaser 50kr Mulighed for levering mod betaling se evt også mine andre annoncer. Afhentes på Frederiksberg eller i Nykøbing Sjælland eller Osted.

  50,00 kr.18-05-2024

I skrivende stund er der 104.802 annoncer i kategorien ’Diverse indretning’ på DBA.

Hvis du er vild med data og statistikker, har vi meget mere ”guf” til dig. I denne artikel får du svar på, hvilke danskere der genbruger mest.

Vi er også klar med en liste over de ting, som der bliver handlet mest med på genbrugsmarkedet. For nu har vi jo lige konkluderet, at dét, der sættes mest til salg af på DBA, er diverse ting til boligen såsom puder, og lysestager, men det er altså ikke dét, som folk køber mest af på DBA og andre genbrugssteder.

En statistik, der aldrig slår fejl, er, at der er rigtig mange danskere, som har noget genbrug i hjemmet, og nogle har mere end andre. En af dem, der har allermest, er Marie-Louise, som du kan møde i videoen herunder, hvor hun viser rundt i sit hjem:

Du kan læse mere om Marie-Louises hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler