Disse ting ville flest danskere af med i 2020
Livsstil

Disse ting ville flest danskere af med i 2020

Julie Schoen
Julie Schoen

Nu er myten blevet bekræftet: Kvinder HAR for mange sko. Eller havde. For DBAs kvindesko-kategori er en af de DBA-kategorier, der i 2020 blev oprettet allerflest annoncer i. Her er vi klar med listen over de ting, som danskerne oftest satte til salg på DBA sidste år.

Hvilke ting er de mest upopulære hjemme hos dig? Hvilke ting er du mest træt af står og fylder? Hvilke ting bruger du mindst?

Når vi sætter noget til salg på DBA, ligger der forskellige årsager til grund. Nogle har brug for pladsen, andre bruger ikke tingen længere, og andre trænger til at få samme ting, bare i en ny model.

Og skimmer man listen over de ting, der blev sat flest til salg af på DBA, er det også tydeligt, der kunne ligge forskellige årsager bag, at netop disse ting søgte nyt hjem.

For eksempel var vi ifølge tallene ellevilde for at få afsat vores DVD’er og Blu-rays. Noget som flere og flere folk ikke bruger længere. I mange hjem er DVD-afspilleren for længst sendt ud af boligen, og derfor må DVD’erne samme vej. Selv den Friends TV-boks, du ellers var så stolt af, at du var den eneste fra klassen, der ejede.

Damesko og -støvler er også på listen over de ting, som blev sat oftest til salg på DBA. Man siger, at kvinder har mange sko. Gad vide, om kvinderne selv har forslået at rydde op og tømme ud, eller om det er en ordre fra partneren? Og måske de kun vil have afsat deres fodtøj for at få plads til et par nye?

I hvert fald er det altid sjovt at dykke ned i alle de "upopulære" ting, som der var flest i 2020, som håbede, at andre ville købe af os på DBA. Her får I listen og for at hæve spændingen, begynder vi med den 10. mest ”upopulære” ting.

-          2021: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2019: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2018: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link
-          2017: Disse kategorier blev der oprettet flest nye listings i på DBA - link

  

I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din
I Kibæk ved Vestjylland har en DBA-bruger denne bog til salg. Det er en krimi af Leif Davidson, og du skal punge ud med 50 kroner, hvis den skal blive din

Billederne, DVD-filemene og også bøgerne er på vej du af hjemmene. Men langsomt. I hvert fald har bøgerne vist ikke lige så travlt som billederne og DVD’erne med at blive digitale, og især den ældre generation kunne vist ikke drømme om at sælge deres elskede bøger.

Men det kunne mange danskere, ser det ud til. I hvert fald blev der i 2020 sat så mange skønlitterære bøger til salg, at det var den kategori, der blev oprettet 10. flest annoncer i sidste år.

Nogle folk har dog også så mange bøger, at man dårligt nok ville lægge mærke til det, hvis de solgte 10 styks fra samlingen.

Er du vild med det skrevne ord, og nyder du at have fortællingerne i ’hard copy’-form, er der masser af bøger at vælte sig i på DBA:

Skønlitterære bøger på DBA:

 1. Hvor havet ender, Jacquelyn Mitchard, genre: roman, 

Den 3-årige Ben forsvinder sporløst fra et hot

  Hvor havet ender, Jacquelyn Mitchard, genre: roman, Den 3-årige Ben forsvinder sporløst fra et hotel i Chicago. En landsomfattende eftersøgning er resultatløs, men 9 år efter sker der en afgørende u

  59,00 kr.27-11-2023
 2. Brobyggeren med dirigentstokken, Frans Rasmussen, genre: biografi, (udsolgt fra forlaget)

  Brobyggeren med dirigentstokken, Frans Rasmussen, genre: biografi, (udsolgt fra forlaget)

  275,00 kr.27-11-2023
 3. Skakbrikkerne, Peter May, genre: krimi og spænding, Som ny

  Skakbrikkerne, Peter May, genre: krimi og spænding, Som ny

  175,00 kr.27-11-2023
 4. Hestenes Dal m.fl., Jean M. Auel, genre: roman, 

* Hestenes Dal
Hardcover med smudsomslag, 546 sid

  Hestenes Dal m.fl., Jean M. Auel, genre: roman, * Hestenes Dal Hardcover med smudsomslag, 546 sider Gyldendals bogklub, 2002 Stand: Pænt eksemplar, navn i bog * Rejsen over stepperne nr. 2 Hardcov

  49,00 kr.27-11-2023
 5. Lille Claus og Store Claus, H.C Andersen, genre: eventyr, Lille Claus og Store Claus og andre eventy

  Lille Claus og Store Claus, H.C Andersen, genre: eventyr, Lille Claus og Store Claus og andre eventyr. Der mangler nogen sider osv. Tegninger af Gustav Hjortlund. Flensteds Forlag. Afhentes på Amager

  50,00 kr.27-11-2023
 6. Thorkild Simonsen - en biografi, Knud Esmann, genre: biografi

  Thorkild Simonsen - en biografi, Knud Esmann, genre: biografi

  125,00 kr.27-11-2023

83.542 skønlitterære bøger er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du for eksempel romaner, digte og krimiere.
  

9. DVD-film og Blu-ray

Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt
Bond, James Bond. 1.200 kroner håber en DBA-bruger i skrivende stund at få for hele James Bond-”serien” på DBA. Så hvis du er vild med Sean Connery, pistoler, flotte damer og action, kan du tage til København S og hente alle filmene, eller du kan få dem sendt

Historien om Ariel, der drømmer om livet på land med Prins Erik, eller Meryl Streep, der lever sit liv på en amerikansk farm. Der er mange gode fortællinger, som kun bliver bedre af at blive fortalt i billeder, form og farver. Alligevel er DVD’erne og Blu-ray på listen over de mest upopulære ting i danskernes hjem.

Det skyldes nok ikke, at vi er blevet trætte af at se film. Vi er blot irriteret over, at film fylder. Fysisk.

Streamingtjenester som Netflix, HBO og Disney+ fylder næsten ikke engang på din computers hukommelseskort, og med få klik har du adgang til en lind strøm af spændende fortællinger og eventyr. Så hvorfor beholde sin gamle DVD med ’Det femte element’, når du ligeså fint kan se verden blive reddet af den orange-hårede pige gennem en streamingtjeneste?

I 2020 blev der sat så mange Blu-ray og DVD-film til salg på DBA, at denne DBA-kategori indtager listens 9. plads.

Blu-ray og DVD-film på DBA:

 1. Harry Potter og fangen fra Azkaban, DVD, eventyr, Harry Potter og fangen fra Azkaban 2 dvd'er.
Se ge

  Harry Potter og fangen fra Azkaban, DVD, eventyr, Harry Potter og fangen fra Azkaban 2 dvd'er. Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.27-11-2023
 2. En Mand Kommer Hjem, instruktør Thomas Vinterberg, DVD, komedie, God stand.
Jeg har flere annoncer m

  En Mand Kommer Hjem, instruktør Thomas Vinterberg, DVD, komedie, God stand. Jeg har flere annoncer med DVD og VHS. Prisen er fast men mængderabat gives. Afhent i Hillerød, sender ved køb over 50 kr.

  15,00 kr.27-11-2023
 3. Klovn Sæson 1, DVD, TV-serier, Perfekt stand.
Jeg har flere annoncer med DVD og VHS.
Prisen er fast

  Klovn Sæson 1, DVD, TV-serier, Perfekt stand. Jeg har flere annoncer med DVD og VHS. Prisen er fast men mængderabat gives. Afhent i Hillerød, sender ved køb over 50 kr. Hele første sæson, episode 1-1

  20,00 kr.27-11-2023
 4. DVD, dokumentar, I møde om Kristoffer! – En autistisk drengs vej gennem behandlersystemet

  DVD, dokumentar, I møde om Kristoffer! – En autistisk drengs vej gennem behandlersystemet

  125,00 kr.27-11-2023
 5. DVD, action, Godfather – dvd – 1+2+3 - sælges samlet

  DVD, action, Godfather – dvd – 1+2+3 - sælges samlet

  100,00 kr.27-11-2023
 6. Ocean's Twelve, DVD, komedie, Ocean's Twelve
Se gerne mine andre annoncer med film.
Sammen fragter v

  Ocean's Twelve, DVD, komedie, Ocean's Twelve Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.27-11-2023

64.220 DVD og Blu-ray-film kan man lige nu købe på DBA. Du kan også finde laserdisc-film, HD DVD og ultra HD Blu-ray.
  

85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg
85 kroner skal du slippe, hvis denne børdskærer fra Raadvad skal blive din. Det er Julie fra Græsted, der har den til salg

Husker du hotdogmaskinen? Der findes maskiner specialudviklet til nærmest enhver fødevare. Appelsin-presseren, salat-tørreren og riskogeren.

Hvis du er glad for køkkenmaskiner, kan du let fylde et helt køkken op med dét, og noget kunne tyde på, at maskinerne i nogle hjem har taget overhånd. I hvert fald blev 2020 året, hvor mange danskere forsøgte at finde nye hjem til deres køkkenudstyr og -maskiner.

Så hvis du sidste år skilte dig af med din ostehøvl via DBA eller satte køkkenrulleholderen til salg, skriver du dig ind i statistikken.

Har du en kok gemt i maven, er DBA det oplagte sted for dig at gå på udkig efter udstyr, der kan bringe dig videre på dit næste madeventyr, for i 2020 blev der sat så meget køkkenudstyr til salg, at DBA burde bugne med det. Stadig den dag i dag.

Køkkenudstyr og -maskiner på DBA:

 1. Japansk kniv, Sakai Takayuki, Sælger denne smukke Nakiri fra japanske Sakai Takayuki. 16,6cm
45 lag

  Japansk kniv, Sakai Takayuki, Sælger denne smukke Nakiri fra japanske Sakai Takayuki. 16,6cm 45 lag japansk Damaskus stål og en AUS10 kerne. Western style håndtag. Brugt få gange, fremstår som ny.

  1.000,00 kr.27-11-2023
 2. Æbleskivepande, Claus Holm, Fejlkøb aldrig brugt

  Æbleskivepande, Claus Holm, Fejlkøb aldrig brugt

  50,00 kr.27-11-2023
 3. Magimix CS 5200XL foodprocessor MAG18591SK (krom)

  Magimix CS 5200XL foodprocessor MAG18591SK (krom)

  Blender, Magimix, Uanset om du vil tilberede middagen, blende, hakke eller mikse dej, kan denne Magimix CS 5200XL foodprocessor MAG18591SK takle det hele. Foodprocessoren er udstyret med en kraftfuld

  3.869,00 kr.07-10-2023
 4. Bosch Series 8 indbygget ovn HBG6751S2S

  Bosch Series 8 indbygget ovn HBG6751S2S

  Built in oven, Bosch, Det er ligegyldigt, om du er en madlavningsentusiast eller ej. Med den moderne, indbyggede ovn HBG6751S2S fra Bosch i rustfrit stål, vil du nyde ethvert minut af madlavningen. S

  8.299,00 kr.01-05-2023
 5. Induktionskogeplade, Ikea, Denne transportable kogeplade er perfekt til små køkkener, eller når du h

  Induktionskogeplade, Ikea, Denne transportable kogeplade er perfekt til små køkkener, eller når du har brug for en ekstra kogezone. Den er nem at flytte og kan gemmes væk, når den ikke er i brug, så d

  250,00 kr.27-11-2023
 6. Salt og peber kværne sæt, Peugeot, Salt og peber kværne sæt Clermont Duo 14 cm. Aldrig brugt I origi

  Salt og peber kværne sæt, Peugeot, Salt og peber kværne sæt Clermont Duo 14 cm. Aldrig brugt I original emballage.

  250,00 kr.27-11-2023

I skrivende stund er der 29.015 annoncer med køkkenudstyr og -maskiner på DBA.
  

7. Faglitteratur

Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for
Brian fra Eskebjerg nær Kalundborg vil gerne af med sin bog om dansk møbelkunst. Den håber han at få 175 kroner i bytte for

Hvad er corona-virus, hvordan smitter den, og hvordan føles det at blive syg af virussen? 2020 var nok i sandhed et år, hvor vi søgte svar på mange spørgsmål – hvornår åbner butikkerne igen, hvor meget plejepersonale har vi på sygehusene - og vi fik svar så godt, det nu kunne gøres.

Men vi søgte tydeligvis ikke efter viden i de gode og gamle fagbøger. I hvert fald var sidste år et år, hvor rigtig mange danskere satte sig til tasterne for at få fundet et nyt hjem til en eller flere af deres fagbøger.
Således ender DBAs faglitterære kategori på en 7. plads på denne liste.

Faglitterære bøger på DBA:

 1. Spændende nye JULEKLIP, emne: håndarbejde, Spændende nye JULEKLIP af Claus Johansen (hardcover) kr.

  Spændende nye JULEKLIP, emne: håndarbejde, Spændende nye JULEKLIP af Claus Johansen (hardcover) kr. 15,00 Kan afhentes på vores bopæl i Hedensted efter aftale, eller sendes mod betaling af porto - s

  15,00 kr.27-11-2023
 2. Få den hund, du fortjener, Rolf Andersen, emne: dyr, Hundetræning.
ISBN 978-87-7055-564-7
God stand,

  Få den hund, du fortjener, Rolf Andersen, emne: dyr, Hundetræning. ISBN 978-87-7055-564-7 God stand, skrevet 'IB' på den første side.

  100,00 kr.27-11-2023
 3. Spis dig Sund/slank/…, Diverse, emne: mad og vin, En stor stak kogebøger primært fra det forgangene

  Spis dig Sund/slank/…, Diverse, emne: mad og vin, En stor stak kogebøger primært fra det forgangene De Danske Vægtkonsulenter. Fine og gode. Tag hele stakken for 200kr

  200,00 kr.27-11-2023
 4. Mere grill - let og lækker, Coop, emne: mad og vin, Rigtig god stand

Afhentes i Randers eller sende

  Mere grill - let og lækker, Coop, emne: mad og vin, Rigtig god stand Afhentes i Randers eller sendes mod køber betaler porto. Sender med DAO

  20,00 kr.27-11-2023
 5. SKAL VI JULE?, emne: håndarbejde, SKAL VI JULE? Af Willy Louise Stam Prahl (softcover) kr. 15,00

Ka

  SKAL VI JULE?, emne: håndarbejde, SKAL VI JULE? Af Willy Louise Stam Prahl (softcover) kr. 15,00 Kan afhentes på vores bopæl i Hedensted efter aftale, eller sendes mod betaling af porto - se også vor

  15,00 kr.27-11-2023
 6. Leksikon i naturmedicin, Landbohaven, Orchideer mm, Varro Tyler, Henning Gade, Peter Oldake m.fl., e

  Leksikon i naturmedicin, Landbohaven, Orchideer mm, Varro Tyler, Henning Gade, Peter Oldake m.fl., emne: biologi og botanik, • Mine Stueplanter, Håndbog Solgt • Leksikon i naturmedicin af Varro Tyl

  30,00 kr.27-11-2023

Hvad enten du er interesseret i historie & samfund, mad & vin, kunst & kultur eller meget andet, så kan du finde det i DBAs kategori ’Faglitteratur’.
  

6. Bluser, toppe og trøjer - til kvinder

200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada
200 kroner kan du købe denne skjorte for af Christina fra Frederikberg C. Skjorten er i størrelse 40, den er god men brugt, og så er den lavet af silke. Mærket er Escada

Hvor meget af dit tøj har du egentlig fået brugt i 2020? Normalt siges det – og undersøgelser viser – at alt for mange af os slet ikke får brugt hele vores garderobe til fulde.

Men især i 2020 må den dårlige samvittighed have hersket: Hvem har gået i andet end joggintøj? Hjemmetøj og pyjamassen har er sikkert blevet lidt mere slidt, men de fine skjorter har nok for manges vedkommende lidt afsavn.

Måske derfor var der mange danskere, som sidste år satte sig til tasterne for at komme af med deres tøjoverdele. På DBA 2020 blev der sat så mange bluser, toppe og trøjer til salg, at kategorien indtager listens 6. plads.

Strik-veste på DBA:

 1. Vest, Hjemmestrikket, str. 38, Vest, Hjemmestrikket , str. 38, Svag rosa med strib, Acryl/ Polyamid

  Vest, Hjemmestrikket, str. 38, Vest, Hjemmestrikket , str. 38, Svag rosa med strib, Acryl/ Polyamid , Ubrugt Den populære vest - unika - strikket i blødt garn str. S-M Kun denne ene model i flotte f

  169,00 kr.26-11-2023
 2. Vest, SoyaConcept, str. 44, Næsten som ny, Gråbrun meleret pels vest af strik og kaninpels. Der står

  Vest, SoyaConcept, str. 44, Næsten som ny, Gråbrun meleret pels vest af strik og kaninpels. Der står XXL i vesten. Længde 55 cm, bredde 60 cm. Lukkes med 3 hægter og maller. Fra røgfrit hjem uden husd

  275,00 kr.26-11-2023
 3. Vest, S’nob, str. 38, Råhvid, Merino uld, Ubrugt, Flot vest i Aran strik sælges til attraktiv pris.

  Vest, S’nob, str. 38, Råhvid, Merino uld, Ubrugt, Flot vest i Aran strik sælges til attraktiv pris. Passer godt til det vinter vejr vi har lige nu. Skal afhentes i Ørestaden, København

  120,00 kr.26-11-2023
 4. Vest, Signature, str. 42, Sort, God men brugt, Flot strik vest 
Str L 
Brystmål 104 cm

  Vest, Signature, str. 42, Sort, God men brugt, Flot strik vest Str L Brystmål 104 cm

  50,00 kr.26-11-2023
 5. Vest, Ny St-Martins, str. 40, Kunstpels, Ubrugt, Gråmeleret pels vest. Foret plysvest. Lommer i hver

  Vest, Ny St-Martins, str. 40, Kunstpels, Ubrugt, Gråmeleret pels vest. Foret plysvest. Lommer i hver side. Lommer og ærmegab kantet med strik. Har ikke været brugt. 70% akryl, 30% uld. Foer 100% polye

  300,00 kr.25-11-2023
 6. Vest, Hjemmestrik, str. 42, Næsten som ny, Lækker tyk vamset hjemmestrikket vest.
Strikket i drops s

  Vest, Hjemmestrik, str. 42, Næsten som ny, Lækker tyk vamset hjemmestrikket vest. Strikket i drops snow som er 100 % uld. Størrelse L.

  345,00 kr.25-11-2023

79 strik-veste er til salg lige nu på DBA, og du kan også finde cardigans, sweatre, skjorter og rullekraver i kategorien, bare for at nævne nogle eksempler.
  

5. Sko og støvler – til kvinder

I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette
I Viby tæt på Århus C kan du købe disse sneakers fra mærket Fila. Skoene koster 375 kroner og er sat til salg af Anette

Du kan kun gå i ét par ad gangen, så egentlig behøver man jo ikke have mere end ét par sko. Men hvis vi skal være ærlige, kommer de fleste af os nok aldrig i nærheden af kun at eje ét par.

Sko har vi mange af. Og der går myter om, at kvinder især har mange.

I 2020 var der nok ikke den helt store lejlighed til at bruge skoene, fordi meget af året blev tilbragt i hjemmet, foran fjernsynet eller i sofaen, og især stiletterne må have kedet sig på skohylden.

Om det var al tiden derhjemme, der fik kvinderne til at indse, at de havde for mange sko, eller om det var en trang til fornyelse, er ikke til at sige, men sikkert er det i hvert fald, at der blev sat så meget kvindeligt fodtøj til salg på DBA sidste år, at DBAs ’Sko og støvle’-kategori indtager listens 5. plads. Det, vi satte 5. mest til salg af på DBA i 2020, var således fodtøj til kvinder.

Sko og støvler på DBA:

 1. Støvler, str. 40,5, Keen, Multi jord, Keen dry waterproof skind, Ubrugt, de er aldrig brugt, da m

  Støvler, str. 40,5, Keen, Multi jord, Keen dry waterproof skind, Ubrugt, de er aldrig brugt, da mine fødder ikke kan bruge dem. Det er en kvalitets støvle.

  500,00 kr.27-11-2023
 2. Støvler, str. 37, Cashott, sort, læder, Ubrugt, CASHANNAH CHELSEA HIGH CUT LEATHER. H: 30 cm. Nypris

  Støvler, str. 37, Cashott, sort, læder, Ubrugt, CASHANNAH CHELSEA HIGH CUT LEATHER. H: 30 cm. Nypris: 1.299,99 kr. Findes på Amager. Købes som beset. MobilePay haves. Kan sendes mod betaling. Availabl

  500,00 kr.27-11-2023
 3. Støvler, str. 39, White stuff, sort, læder, Brugt få gange. Ruskind. Hæl: 6 cm, H: 17 cm, omkreds øv

  Støvler, str. 39, White stuff, sort, læder, Brugt få gange. Ruskind. Hæl: 6 cm, H: 17 cm, omkreds øverst i skaftet: 31 cm. Nypris: 700 kr. Findes på Amager. Købes som beset. MobilePay haves. Kan send

  200,00 kr.27-11-2023
 4. Sneakers, str. 43, Turkis, Ubrugt, Nye dame sneakers sælges
Fejlkøb, str 43
Sælges for 250kr
Sende

  Sneakers, str. 43, Turkis, Ubrugt, Nye dame sneakers sælges Fejlkøb, str 43 Sælges for 250kr Sender gerne med posten :-) kan osse afhentes

  250,00 kr.27-11-2023
 5. Ballerinasko, str. 39,5, Chanel, Sort, Læder, Slidt, CHANEL ballerina sko. Sort læder. Med slid.

  Ballerinasko, str. 39,5, Chanel, Sort, Læder, Slidt, CHANEL ballerina sko. Sort læder. Med slid. Fast pris.

  1.000,00 kr.27-11-2023
 6. Sneakers, str. 37,5, Bape, God men brugt, Super Nice par sneakers (bape’sta).lækkert materiale, nyp

  Sneakers, str. 37,5, Bape, God men brugt, Super Nice par sneakers (bape’sta).lækkert materiale, nypris omkring 2000kr.

  1.200,00 kr.27-11-2023

52.135 sko og støvler til kvinder er lige nu til salg på DBA. I kategorien finder du blandt andet sneakers, sandaler, sportssko og træsko.
   

4. Andet legetøj og spil

Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio
Rikke fra Faxe sælger dette klovne-legetøj for 80 kroner. Legetøjet er fra Brio

Playmobilen, bondegården og lægesættet skulle også finde nye børn at glæde i 2020. I hvert fald blev DBAs kategori ’Andet legetøj’ den kategori, hvor der var 4. mest annonceaktivitet i hele sidste år. For rigtig mange annoncer blev i 2020 oprettet i denne kategori.

I ’andet legetøj’-kategorien finder du ting til børnene som mikroskober, trækvogne, rulleskøjter og Hello Kitty.

3 annoncer fra kategorien ’Andet legetøj’:

 1. bObles, Pippi hest, bObles, Velholdt bObles Pippi gyngehest. Den er god til træne balancen, men kan

  bObles, Pippi hest, bObles, Velholdt bObles Pippi gyngehest. Den er god til træne balancen, men kan også bruges til “jorden er giftig” i forbindelse med de andre bObles produkter. Den har ganske få b

  250,00 kr.27-11-2023
 2. Puslespil, Fantus - Minisjang, Fantus, Helt ny

  Puslespil, Fantus - Minisjang, Fantus, Helt ny

  150,00 kr.27-11-2023
 3. Andet legetøj, Vandbane, Aquaplay, Sjov vandbane med sluser, pumpe, kran, bro, to både og ekstra de

  Andet legetøj, Vandbane, Aquaplay, Sjov vandbane med sluser, pumpe, kran, bro, to både og ekstra dele. Måler diagonalt 1.3 meter i den nuværende form. Banen kan samles i andre former. Ekstra dele med

  175,00 kr.27-11-2023
 4. Samlekort, 10 Forskellige REVERSE HOLO - pokemonkort , Pokemon, Min søn sælger lidt ud af sin store

  Samlekort, 10 Forskellige REVERSE HOLO - pokemonkort , Pokemon, Min søn sælger lidt ud af sin store samling af pokemonkort. Denne pakke indeholder følgende kort: 10 Forskellige REVERSE HOLO - pokem

  120,00 kr.27-11-2023
 5. Andet legetøj, Tea Party set, Trendmaster 1995, White magical tea party set. Der mangler 1 dukke. Ka

  Andet legetøj, Tea Party set, Trendmaster 1995, White magical tea party set. Der mangler 1 dukke. Kanden har også solskade og der er spildt noget som jeg ikke kan vaske af. Der kan være fejl og mangle

  125,00 kr.27-11-2023
 6. Andet legetøj, Trendmaster 1995, Vintage Carstle, Lilla slot mærket Trendmaster 1995. Der er 1 figur

  Andet legetøj, Trendmaster 1995, Vintage Carstle, Lilla slot mærket Trendmaster 1995. Der er 1 figur til og der er solskade (ælde)..Der kan være fejl og mangler da det har været leget med og er gammel

  100,00 kr.27-11-2023

Om du leder efter dyre-figurer, båd eller gyngeheste kan du finde det i kategorien ’Andet legetøj’.
  

3. Diverse samlinger og objekter

150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med
150 kroner vil Gitte fra Silkeborg have for sit kasseapperaet, som kun er til at lege med

Når vi skal definere, hvad folk sætter mest til salg af på DBA, kan vi ikke se det mere specifikt end på kategoriniveau. Og i mange tilfælde er det også tilstrækkeligt, fordi nogle af DBAs kategorier er rimelig specifikke.
Og så er der andre, der ikke er det. Et eksempel er kategorien ’Diverse samlinger og objekter’. Her finder du alt fra gammelt cola-merchendise til dåser, samlekort, kuglepenne og gamle tændstiksæsker. Alt hvad hjertet er fuldt af. Danskerne kan tydeligvis samle på alt.

Men i 2020 blev det åbenbart tid til at rydde op i de gamle sager og få afsat nogle af de bunker af ting, som hober sig op i kælderen. I 2020 gjorde mange danskere øjensynligt op med deres samlinger, eftersom denne kategori var den kategori, der blev oprettet 3. flest nye annoncer i sidste år.

3 ting til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’:

 1. Cigartilbehør, Hammerslået Hylster, 

Retro cigarhylster i hammerslået metal.
Længde: ca. 11 cm
Frem

  Cigartilbehør, Hammerslået Hylster, Retro cigarhylster i hammerslået metal. Længde: ca. 11 cm Fremstår med alm. brugsslitage. Sælges da jeg ikke ryger cigar Håber den kan blive en stilet accessory

  150,00 kr.27-11-2023
 2. Andre samleobjekter, Birgitte Frigast, Baby Lena, Baby Sofie og Baby Bertram som nye med certifikate

  Andre samleobjekter, Birgitte Frigast, Baby Lena, Baby Sofie og Baby Bertram som nye med certifikater og æsker samt stor ny seng Prisen er pr stk....Eller samlet 3000kr

  1.000,00 kr.27-11-2023
 3. Telefon, 4-5 løse telefonrør., 4-5 løse telefonrør.

Et er en micriswitch fra en militærradio. de an

  Telefon, 4-5 løse telefonrør., 4-5 løse telefonrør. Et er en micriswitch fra en militærradio. de andre er i æsker fra telefonfabrikken Automatik. Samlet pris for dem allesammen: 200.- Kan sendes

  200,00 kr.27-11-2023
 4. Samlefigurer, BRAMMING ORKESTER NISSER, POBRA ORKESTER NISSER
SÆLGES KUN SAMLET FOR 200 KR
SENDER GE

  Samlefigurer, BRAMMING ORKESTER NISSER, POBRA ORKESTER NISSER SÆLGES KUN SAMLET FOR 200 KR SENDER GERNE

  200,00 kr.27-11-2023
 5. Andre samleobjekter, Whisky karaffel - Tue Denmark – Tue Poulsen – 25 cm høj

  Andre samleobjekter, Whisky karaffel - Tue Denmark – Tue Poulsen – 25 cm høj

  275,00 kr.27-11-2023
 6. Påklædningsdukker, Gamle påklædningsdukker ca. 23 cm. 
Afhentes i Farum eller sendes på købers regni

  Påklædningsdukker, Gamle påklædningsdukker ca. 23 cm. Afhentes i Farum eller sendes på købers regning.

  100,00 kr.27-11-2023

91.731 annoncer er der i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’.
  

Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand
Elsebeth har sat denne brune keramikvase til salg på DBA. Vasen koster 700 kroner, hvis du køber den af Elsebeth, der bor i København S. Vasen er formgivet af Carl-Harry Stålhane for svenske Rörstrand

Royal copenhagen-tallerkenen, keramik-vasen eller påskeægget i rustfrit skål. Ting som disse ryger ind i ’Glas, bestik og porcelæns’-kategorien, når du sætter dem til salg på DBA. Og rigtig mange af os satte ting til salg, som hørte til i denne kategori.

Faktisk blev der sat så mange ting til salg, at vi her kan konkludere, at glas, bestik og porcelæn var hjemmets næst mest upopulære ting i 2020. I hvert fald er det den kategori, der løber med 2. pladsen på denne liste.

Lidt fra kategorien ’Glas, bestik og porcelæn’:

 1. Porcelæn, Lysestager, Royal Copenhagen, 2 smukke helblonde stager i 2. sortering - kan ikke se hvorf

  Porcelæn, Lysestager, Royal Copenhagen, 2 smukke helblonde stager i 2. sortering - kan ikke se hvorfor de er 2. sortering. Den ene har et lille afslag indvendig / se billede - det kan ikke ses udefra

  1.000,00 kr.27-11-2023
 2. Keramik, Krus, Bolia, 2 smukke krus fra Bolia
Højde 9,5 cm
Som nye 
Samlet pris

  Keramik, Krus, Bolia, 2 smukke krus fra Bolia Højde 9,5 cm Som nye Samlet pris

  60,00 kr.27-11-2023
 3. Bestik, 97 dele, Obelisk tegnet af Erik Herløw, 
18 middagsknive
18 middagsgafler
12 middagsskeer

  Bestik, 97 dele, Obelisk tegnet af Erik Herløw, 18 middagsknive 18 middagsgafler 12 middagsskeer 8 dessertskeer 5 Frokostgafler 11 teskeer 8 Kaffeskeer 11 Smørknive (sjældne) 2 Serveringsske

  3.500,00 kr.27-11-2023
 4. Holmegaard.

  Holmegaard.

  Glas, Likørglas., Holmegaard / Kastrup glasværk., sælger 6 stk. "Amager/Twist" likørglas, 8,5 cm. høje ,glimrende kvalitet. sender gerne + 50 kr.

  300,00 kr.03-10-2023
 5. Glas, Krystalglas, 12 nye krystalglas til portvin eller dessertvin


Pris pr stk

  Glas, Krystalglas, 12 nye krystalglas til portvin eller dessertvin Pris pr stk

  50,00 kr.27-11-2023
 6. Glas, Karafler, Holmegaard, 4 x karafler fra holmegaard (stk 199,-), mundblæst glas, Ingen fejl, fre

  Glas, Karafler, Holmegaard, 4 x karafler fra holmegaard (stk 199,-), mundblæst glas, Ingen fejl, fremstår som nyt. OBS: Bedre priser laves ved køb af flere stk… evt det hele (4 stk) for KUN 599,-

  199,00 kr.27-11-2023

Fajance, porcelæn, keramik og glas er bare noget af det, du kan finde i DBAs ’Glas, bestik og porcelæn’s-kategori.
  

1. Diverse indretning

I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den
I Faxe kan du købe denne magasinholder af en bruger på DBA, der kun forlanger 125 kroner for den

Mange kvinder kender lysten til at placere noget hyggeligt, hver gang de finder en tom plads på en vandret flade i hjemmet. ’Nips’ kalder vi det, og for nu virkelig at tale i store vendinger, er mænd godt trætte af alt det fylder i hjemmet.

Måske det var derfor, at danskerne gik til tasterne i 2020 og forsøgte at få fundet et nyt hjem til lysestagen, figuren og puderne?
DBAs ’diverse indretning’-kategori blev i hvert fald så overdynget med konstante nyoprettede annoncer, at kategorien løber med titlen som den DBA-kategori, der sidste år oplevede flest nye annoncer.

Dermed kan vi lidt kækt konkludere, at småting til boligen som bakker, bøjler, knager, lysetager og servietholdere er hjemmets mest upopulære ting. De fik i hvert fald sparket i 2020. Men om tingene har fundet nye hjem er individuelt.

Diverse indretningsting til salg:

 1. Duft olier, Duft olier i 10ml 
12 forskellige dufte 

2stk 60kr eller 12stk for 300kr

  Duft olier, Duft olier i 10ml 12 forskellige dufte 2stk 60kr eller 12stk for 300kr

  60,00 kr.27-11-2023
 2. Lysestage til 15 fyrfad, Fink, Sølv plet, 15 lys, højde 59 cm Ø 38 cm

  Lysestage til 15 fyrfad, Fink, Sølv plet, 15 lys, højde 59 cm Ø 38 cm

  4.800,00 kr.27-11-2023
 3. Fst10, Jern, Jern stol

Råhvid

Kun afhentning

  Fst10, Jern, Jern stol Råhvid Kun afhentning

  300,00 kr.27-11-2023
 4. Værtinde-/jule-/fødselsdagsgave, MHR Trævarer/Madam Livsstil, Skønhedsprodukterne har en værdi af 50

  Værtinde-/jule-/fødselsdagsgave, MHR Trævarer/Madam Livsstil, Skønhedsprodukterne har en værdi af 500,-. Træbakken indeholder: - 1 Mind Body Gua Sha fra Moshi Moshi Mind - 1 Mind Sponge fra Moshi Mo

  350,00 kr.27-11-2023
 5. Fad teaktræ Digsmed, Digsmed, Måler 31x43 cm
Flot stand.
Bemærk dog at den skål er mere mørk i glass

  Fad teaktræ Digsmed, Digsmed, Måler 31x43 cm Flot stand. Bemærk dog at den skål er mere mørk i glasset i bunden.

  395,00 kr.27-11-2023
 6. Metal knage – 3 ophæng – 42 cm bred – 13 cm dyb, Sender ikke

  Metal knage – 3 ophæng – 42 cm bred – 13 cm dyb, Sender ikke

  150,00 kr.27-11-2023

I skrivende stund er der 104.802 annoncer i kategorien ’Diverse indretning’ på DBA.

Hvis du er vild med data og statistikker, har vi meget mere ”guf” til dig. I denne artikel får du svar på, hvilke danskere der genbruger mest.

Vi er også klar med en liste over de ting, som der bliver handlet mest med på genbrugsmarkedet. For nu har vi jo lige konkluderet, at dét, der sættes mest til salg af på DBA, er diverse ting til boligen såsom puder, og lysestager, men det er altså ikke dét, som folk køber mest af på DBA og andre genbrugssteder.

En statistik, der aldrig slår fejl, er, at der er rigtig mange danskere, som har noget genbrug i hjemmet, og nogle har mere end andre. En af dem, der har allermest, er Marie-Louise, som du kan møde i videoen herunder, hvor hun viser rundt i sit hjem:

Du kan læse mere om Marie-Louises hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler