Genbrugsindekset 2022: Disse DBA-kategorier er der allermest konkurrence i
Livsstil

Genbrugsindekset 2022: Disse DBA-kategorier er der allermest konkurrence i

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Ting til boligen, ting til børn og tøj og mode. Det er de brugte sager, vi de seneste 12 måneder har sat allermest til salg her på DBA. Det er dermed også de varer, der er allermest konkurrence om at sælge. Læs her, hvorfor det netop er disse varer, vi er glade for at sætte til salg.

Er du på jagt efter brugte møbler og tilbehør til din bolig? Så er du ret godt stillet. Det er nemlig det rene slaraffenland at gå på opdagelse i lige netop den varegruppe her på DBA.

DBAs spritnye undersøgelse – kaldet Genbrugsindekset anno 2022 – viser nemlig, at danskerne har sat allerflest ting til boligen til salg de seneste 12 måneder her på DBA. Det betyder også, at det er disse ting, der er mest konkurrence om at sælge.

24 procent af de adspurgte, har solgt brugte ’ting til boligen’ de seneste 12 måneder, og det giver altså varegruppen en førsteplads som den mest konkurrerende kategori.

LÆS OGSÅ: Så mange penge køber vi brugt for om året – Mette-Marie springer skalaen

Hvis du sætter ’tøj og accessoirers’ til salg, kan du også forvente, at der er konkurrence. 18 procent af de adspurgte har nemlig solgt lige netop disse ting de seneste 12 måneder. Der er 13 procent, der har solgt ting fra kategorien ’billede og lyd’, 11 procent har solgt ’ting til børn’ og 8 procent har solgt materialer og ting, der hører ind under kategorien ’have og byg’. Kilde: DBAs Genbrugsindeks anno 2022.
Hvis du sætter ’tøj og accessoirers’ til salg, kan du også forvente, at der er konkurrence. 18 procent af de adspurgte har nemlig solgt lige netop disse ting de seneste 12 måneder. Der er 13 procent, der har solgt ting fra kategorien ’billede og lyd’, 11 procent har solgt ’ting til børn’ og 8 procent har solgt materialer og ting, der hører ind under kategorien ’have og byg’. Kilde: DBAs Genbrugsindeks anno 2022.

Supersælger mærker konkurrencen 

At der bliver solgt allerflest ting til boligen betyder, at du som køber har meget at vælge imellem i lige netop den kategori, og der er dermed større sandsynlighed for, at du finder dét, du søger. Måske kan du endda vælge og vrage mellem tingene og også prutte prisen ned.

Men hvad betyder det mon for de sælgere, som sætter ting til boligen til salg, og som altså skal konkurrere med rigtig mange andre sælgere om at få solgt ting fra lige netop denne kategori? 

Det har vi spurgt supersælgeren Camila Nielsen om. Hun er 45 år, bor i Ramløse på Nordsjælland, og hun har især en svaghed for at købe og sælge brugte møbler.

- Jeg kan godt mærke, at der er mange, der sætter ting til boligen til salg. Jeg har også netop sat priserne ned på mange af mine annoncer. Der er mange, der forsøger at prutte priserne ned. Nogle gange prutter folk virkelig langt ned – det er lige frisk nok, synes jeg, siger Camila.

Camila har solgt en stor del på DBA, men hun har stadig en masse sager til salg. Faktisk har hun i skrivende stund hele 1.385 annoncer på DBA. Camila gætter på, at det i gennemsnit tager hende fem måneder at sælge sine bolig-ting. Nogle af hendes sager bliver solgt inden for få dage, men hun har også annoncer, som har ligget på DBA i mere end fire år.

- Jeg har lige solgt et fransk blandingsbatteri til et badekar til koldt og varmt vand, som jeg har haft til salg på DBA i årevis. Jeg havde sat det til salg for 2.900 kroner, men har løbende sat prisen ned. Jeg fik omkring 1.000 kroner for det, og jeg sagde ja til det, fordi jeg havde haft det til salg så længe, fortæller Camila.

LÆS OGSÅ: Danskerne slår rekord: Så mange penge har vi tjent på brugte sager

Camila har altid været vild med at købe brugte ting. Hun har lært fra sin morfar, at de fleste ting har værdi, og at man snildt kan tjene en god skilling på de ting, man ikke bruger.
Camila har altid været vild med at købe brugte ting. Hun har lært fra sin morfar, at de fleste ting har værdi, og at man snildt kan tjene en god skilling på de ting, man ikke bruger.

Få Camilas tips – Sådan sikrer du, du vinder konkurrencen

Camila er især vild med den franske landstil, og det er der tilsyneladende også mange potentielle købere, der er. Camila får i hvert fald mange henvendelser på sine annoncer. Der er dog mange, der ikke vil betale den pris, Camila vil have i bytte for sine møbler.

- Det handler meget om pris. Jeg har mange varer, som folk gerne vil have, men nogle gange er prisen for høj for dem. Jeg har eksempelvis en meget unik slagterbænk fra Frankrig til salg. Den er mere end 200 år gammel. Mange vil købe den, men de vil ikke give 15.000 kroner for den, som jeg lige har sat den ned til. Det er en god pris og ikke dyrt, så jeg vil helst ikke sætte den længere ned, siger Camila og fortsætter:

- Den der vinder konkurrencen, og altså får solgt sine ting, er den person, der har den laveste pris. Man skal gøre op med sig selv, om man bare vil af med sine ting hurtigst muligt, og så sælge dem billigere, eller om man vil forsøge at få det beløb, som ens ting er værd og så vente i længere tid, siger Camila.

For at komme hurtigst muligt af med dine ting og få det beløb, du ønsker, er det også en god idé at bruge lidt ekstra tid på at tage nogle gode billeder af den vare, du sælger. Med et godt billede fanger du den potentielle købers opmærksomhed.

Herefter skal du fastholde personens opmærksomhed og gerne få personen til købe dit produkt. Derfor er det vigtigt, at du har skrevet en god og udførlig annoncetekst. Skriv alle de informationer ned, du også gerne selv ville have, hvis du skulle købe en brugt ting fra andre.

LÆS OGSÅ: Unge slår genbrugsrekorder på stribe

Camila har i skrivende stund denne gamle, smukke, franske slagterbænk til salg. Hun har haft den til salg siden begyndelsen af marts i år. Hun har selv hentet den hjem fra Frankrig, og hun vil gerne have 15.000 kroner i bytte for den.
Camila har i skrivende stund denne gamle, smukke, franske slagterbænk til salg. Hun har haft den til salg siden begyndelsen af marts i år. Hun har selv hentet den hjem fra Frankrig, og hun vil gerne have 15.000 kroner i bytte for den.

Denne kategori er der kommet mere konkurrence i

Hvis vi sammenligner de nyeste tal fra Genbrugsindekset 2022 med Genbrugsindekset 2021, var det også dengang ’ting til boligen’, der nappede førstepladsen, og dermed fortsat den kategori, der er mest konkurrence i. ’Tøj og mode’ er også fortsat på andenpladsen over det, vi har solgt flest ting af.

’Billede og lyd’ er derimod blevet mere populært at sælge. Kategorien er gået fra en femteplads til en tredjepladsen. Ting ’til børn’ er rykket fra en tredjeplads ned på en fjerdeplads. Det betyder, at ’have og byg’ nu ligger på femtepladsen fremfor fjerdepladsen. Det seneste år er der altså færre, der har oprettet annoncer inden for ’have og byg’-kategorien end året tidligere.

Sådan så top fem-listen ud i Genbrugsindekset 2021:

 1. Til boligen
 2. Tøj og mode
 3. Til børn
 4. Have og byg
 5. Billede og lyd

Bænke til salg på DBA:

 1. 🚛 FREE SUNDAY | Raw & Industrial jern velour bænk

  🚛 FREE SUNDAY | Raw & Industrial jern velour bænk

  Bænk, 🚛 FRI LEVERING SØNDAG! RESERVER NU OG FÅ GRATIS LEVERING TIL KANTSTEN (Storkøbenhavn) ————————————————————— Rå og industriel jernbænk med polstring i olivengrøn velour. Placer bænken i din

  1.499,00 kr.24-02-2024
 2. Bænk, IKEA, Bænk i birk (IKEA NORRÅKer)
Fremstår flot, dog en enkelt rids (se billede).
Højde: 45 cm

  Bænk, IKEA, Bænk i birk (IKEA NORRÅKer) Fremstår flot, dog en enkelt rids (se billede). Højde: 45 cm Bredde: 103 cm Dybde: 29 cm

  225,00 kr.24-02-2024
 3. 2 bænke med ryg i fransk flet

  2 bænke med ryg i fransk flet

  Bænk, FDB møbler, 2 sort lakerede bænke med sæderne af fransk flet Står som nye men pga flytning, er der desværre ikke plads til dem. God sidde komfort og kan bruges både ved spisebordet og ved sofabo

  2.200,00 kr.24-02-2024
 4. Bænk, Bænk fra skole-omklædningsrum
Har to stk.
300 pr. stk. - 2 for 500 kr. 

150 x 31 x 44 = længd

  Bænk, Bænk fra skole-omklædningsrum Har to stk. 300 pr. stk. - 2 for 500 kr. 150 x 31 x 44 = længde/bredde og højde

  300,00 kr.24-02-2024
 5. Vintage forsamlingshus bænk

  Vintage forsamlingshus bænk

  Bænk, Vintage forsamlingshus bemalet bænk. Måler 2,27cm lang Pris 1100kr. Prisen er fast Denne vare sendes ikke og skal afhentes i vores 300m2 store butik i Fensmark ved Næstved Du kan se vores åbn

  1.100,00 kr.19-12-2023
 6. Bænk, massiv teak - chaiselong, bord, bænk, mv., 

Har dette flotte håndlavede møbel i massiv teak.

  Bænk, massiv teak - chaiselong, bord, bænk, mv., Har dette flotte håndlavede møbel i massiv teak. Det kan fungere som bænk, bord, chaiselong, til planter, til bøger, mv. Der er de smukkeste håndlave

  1.600,00 kr.24-02-2024

I skrivende stund er der mere end 5.300 bænke til salg på DBA. Hvis du er på jagt efter en slagterbænk, er der lige nu 10 annoncer med en af slagsen til salg på DBA.

Top 20: Disse ting har der været mest konkurrence om at sælge

Hvis vi ikke blot ser på, hvilke kategorier der er mest konkurrence i, men derimod går et skridt dybere og ser på hver enkelt ting, så er det faktisk tøj, der er blevet solgt allermest af det seneste år.

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting vi har solgt allermest det seneste år:

 1. Tøj: 15%
 2. Møbler og lamper: 13%
 3. Boligtilbehør: 11%
 4. Børnetøj og sko: 7%
 5. Legetøj: 7%
 6. Mobiltelefoner: 6%
 7. Sko: 6%
 8. Anden elektronik: 6%
 9. Bøger: 4%
 10. Husholdningsvarer: 4%
 11. Biler: 4%
 12. Cykler: 4%
 13. Smykker: 3%
 14. Hårde hvidevarer: 3%
 15. Udstyr til børn: 3%
 16. Computere: 2%
 17. Spilkonsoller: 2%
 18. Byggematerialer: 2%
 19. Lp’er: 2%
 20. Kunst og antikviteter: 2%

Børnetøj til salg på DBA:

 1. Badetøj, Badeble, Ukendt, str. 92, Badeble str 2-3 år. Neopren der slutter helt til ved benene. De f

  Badetøj, Badeble, Ukendt, str. 92, Badeble str 2-3 år. Neopren der slutter helt til ved benene. De fleste svømmehaller ser gerne at barnet har sådan en på, hvis barnet bruger ble. Er brugt et par gang

  80,00 kr.24-02-2024
 2. Cardigan, Strik-Cardigan, LMTD, str. 164, 13-14 år. God, men brugt.

  Cardigan, Strik-Cardigan, LMTD, str. 164, 13-14 år. God, men brugt.

  45,00 kr.24-02-2024
 3. Nattøj, Nat sæt , Name it, str. 110, Name it nattøj med Gurli gris. Er i meget pæn stand. Været i br

  Nattøj, Nat sæt , Name it, str. 110, Name it nattøj med Gurli gris. Er i meget pæn stand. Været i brug Maks et par gange

  100,00 kr.24-02-2024
 4. Jakke, *NY* Skindjakke, Molo, str. 116, Lækker skindjakke (ægte skind) fra Molo, som aldrig har være

  Jakke, *NY* Skindjakke, Molo, str. 116, Lækker skindjakke (ægte skind) fra Molo, som aldrig har været brugt - mærket sidder stadig i. Farven er sort. Et par mål: Bredde (fra armhule til armhule): ca

  350,00 kr.24-02-2024
 5. Cardigan, Strik-Cardigan , LMTD, str. 164, 13-14 år. Næsten ny!

  Cardigan, Strik-Cardigan , LMTD, str. 164, 13-14 år. Næsten ny!

  45,00 kr.24-02-2024
 6. Jakke, Mads Nørgaard, termojakke, str. 170, str. 13 år
Den klassiske jakke fra Nørgaard i armygrøn.

  Jakke, Mads Nørgaard, termojakke, str. 170, str. 13 år Den klassiske jakke fra Nørgaard i armygrøn. Super stand. En god forårsjakke

  200,00 kr.24-02-2024

Lige nu er der mere end 136.000 annoncer med børnetøj på DBA.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Genbrugsindekset 2016
Genbrugsindekset 2017
Genbrugsindekset 2018
Genbrugsindekset 2019
Genbrugsindekset 2020
Genbrugsindekset 2021

 

Sofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, fløjl, 3 pers. , Bloomingsville, Sælger min smukke sofa, da jeg skal have en uden chaisealong.

  Sofa, fløjl, 3 pers. , Bloomingsville, Sælger min smukke sofa, da jeg skal have en uden chaisealong. 230 cm lang. Chaisealong skal være i begge sider. Støvet grøn. Stort set ubrugt. Den er tung

  9.500,00 kr.24-02-2024
 2. Sofa, stof, 3 pers. , Sofa Company, Så god som ny. Kun brugt i 5 mdr. sælges pga flytning. 
Ny pris

  Sofa, stof, 3 pers. , Sofa Company, Så god som ny. Kun brugt i 5 mdr. sælges pga flytning. Ny pris 12000

  8.000,00 kr.24-02-2024
 3. Sofa, læder, 3 pers. , Mogens Hansen, Model MH 321 i regina læder 4001, sort med firkantede ben i st

  Sofa, læder, 3 pers. , Mogens Hansen, Model MH 321 i regina læder 4001, sort med firkantede ben i stål. Inkl. læder pølle model 321 også i regina læder. Den er fra 2009 og har patina. Er lige blevet b

  4.900,00 kr.24-02-2024
 4. Sofa, stof, 2 pers., https://www.dba.dk/sofa-2-pers-bolia-grat/id-1110451082/?utm_source=share&utm_m

  Sofa, stof, 2 pers., https://www.dba.dk/sofa-2-pers-bolia-grat/id-1110451082/?utm_source=share&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_share_listing Bolia sofa i grå. Se opsl

  1,00 kr.24-02-2024
 5. Sofa, 5 pers. , Ilva, Flot velholdt 5 Pers. mørkegrå venstrevendt hjørne sofa med chaiselong 
Flavio

  Sofa, 5 pers. , Ilva, Flot velholdt 5 Pers. mørkegrå venstrevendt hjørne sofa med chaiselong Flavio Vione Stoffet af Nova antracit Ben i børster stål L 288 CM H 79 CM B/D 201 CM Skal afhentes i

  1.800,00 kr.24-02-2024
 6. Sofa, bomuld, 2 pers. , Ikea, Rigtig flot 2 pers sofa sælges og kan afhentes i kbh K. Den er fra IKE

  Sofa, bomuld, 2 pers. , Ikea, Rigtig flot 2 pers sofa sælges og kan afhentes i kbh K. Den er fra IKEA, og modellen hedder Backsälen. Nypris er 3300 DKK, og har været samlet i 3 uger.

  2.500,00 kr.24-02-2024

Der er omkring 150.000 sofaer til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Hvis du gerne vil blive lige så god til at sælge ud af dine ting, som Camila er, kan du lade dig inspirere af supersælgeren Maya. I artiklen her fortæller hun om sine bedste salg og deler samtidig ud af sine salgstricks.

I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. De selvsamme tips serverer vi for dig i en mere enkelt version i videoen herunder:

Relaterede artikler