40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne
Livsstil

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Christine
Christine

Stockholmskabet fra Ikea, Osprey fra Lego og materialer som teak, marmor eller messing har allerede vist sig at være hot her i begyndelsen af 2020’erne, men hvad venter ellers i fremtiden? Vi har kigget i kortene og lyttet til eksperterne, så vi nu er klar til at afsløre hvilke trends, som tegner tiden fremover.

Genbrug er godt. Ikke kun for pengepungen, men også for miljøet, der faktisk trives fint med, at vi producerer lidt mindre og i stedet sælger vores brugte sager videre til andre på DBA. For der er trods alt noget om snakken, når man siger, at én mands skrald er en anden mands guld.

I anledningen af DBAs 40-års fødselsdag har vi allerede set på, hvad der kendetegnede 1980’erne, 1990’erne, 2000’erne og 2010’erne, men hvad venter egentlig i 2020’erne? Spørger vi trendforskerne, er svaret, at vi i de kommende år skalerer ned, downsizer og tænker markant mere over vores valg. Vi har kigget i krystalkuglen, og tendsen er tydelig: Genbrugsguldet bliver kun mere værd.

Opdater hjemmet med marmor:

 1. Vægur, Bloomingville, Sort Bloomingville marmor vægur m. guldvisere.
Ø 25.5 cm. 
Ubrugt.

  Vægur, Bloomingville, Sort Bloomingville marmor vægur m. guldvisere. Ø 25.5 cm. Ubrugt.

  275,00 kr.22-09-2023
 2. Bronze figur, Vægter, 1900, Vintage flot figur i Bronze på marmor opsats.
Bronze figur VÆGTER i fin

  Bronze figur, Vægter, 1900, Vintage flot figur i Bronze på marmor opsats. Bronze figur VÆGTER i fin stand uden skader. H 20 cm, vægt 910 g. Der er mærke bag som er svær at tyde, se foto, foran står de

  750,00 kr.22-09-2023
 3. Andet, b: 150 d: 80 h: 3, Super flot bordplade i hvid/lysegrå marmor.

Der er et lille indhak i det

  Andet, b: 150 d: 80 h: 3, Super flot bordplade i hvid/lysegrå marmor. Der er et lille indhak i det ene hjørne og den ene langside. Se billeder. Jeg synes ikke selv at det er tydeligt, men man kan eve

  1.200,00 kr.22-09-2023
 4. Bronze Lady Justice / græsk gudinde - Bronze, Marmor

  Bronze Lady Justice / græsk gudinde - Bronze, Marmor

  Figures & Figurines, Håndlavet bronzestatue af retfærdighedens dame på poleret marmorbund. 23,7 x 7,2 x 7,2 cm Denne Xclusive-vare vil blive sendt meget godt pakket. Ydermere vil der blive sat skrøbel

  1.863,00 kr.22-09-2023
 5. Bronzestatue af Gëlle Fra - 34 cm - Bronze, Marmor

  Bronzestatue af Gëlle Fra - 34 cm - Bronze, Marmor

  Figures & Figurines, Bronzestatue af Gëlle Fra, eller krigsmindesmærket i Luxembourg. Højde 34 cm. Bredde 7 cm. Længde 9 cm. Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online auktionsplatform, der

  1.304,00 kr.22-09-2023
 6. Konsolbord, Vægspejl (2) - Glas, Marmor, Træ - omkring 1900

  Konsolbord, Vægspejl (2) - Glas, Marmor, Træ - omkring 1900

  Furniture & Works of Art, Konsolbord, specialfremstillet af møbelsnedkere fra begyndelsen af århundredet, dateret omkring 1900-1910. Raffineret og dygtigt håndværk. Udskårne forreste og drejede støtte

  3.725,00 kr.22-09-2023

Marmor er et populært materiale, og på DBA kan du finde mange flotte marmorting til hjemmet.

Vink farvel til villaen

Minimalisme bliver et af de udtryk, du allerede nu skal tage ind i ordforrådet, for trendforskerne er enige om, at det former fremtiden.

Tidligere var det de store armbevægelser, der kendetegnede årtierne, men i 2020’erne rykker vi sammen på mindre plads i alternative boliger. Særligt spår eksperterne, at vi vinker farvel til villaen til fordel for tiny houses.

Kolonihavehuse, husbåde, cirkusvogne og andre beboelsesvogne har det til fælles, at pladsen er minimal. Ikke mere end 20 kvadratmeter får du at brede dig på, men præcis det er pointen med et tiny home. Her skal der ikke være rum til mere end nøjagtigt det, du har brug for i hverdagen. Er du fristet? Faktisk ser vi allerede tendensen på DBA, hvor du lige nu kan finde flere småhuse til salg.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste: Kolonihavehus

Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.
Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.

Vi bliver cool og customized med denne ting

Vi bliver nogle artige og miljøbevidste forbrugere i fremtiden, når ”brug-og-smid-væk” erstattes med bæredygtighed og zero waste. Gaber du allerede ved tanken? Det er faktisk ikke spor kedeligt at tage de bæredygtige valg, for på DBA kan du finde virkelig mange fine sager, når engangsplast skal skiftes ud med genanvendelige materialer.

I køkkenet kommer madkasserne, glassene og flaskerne tilbage på hylderne. De gammeldags plastiksugerør fra børnefødselsdagene opgraderes til smarte metalsugerør i fancy farver, Weck-glas overtager i stedet for husholdningsfilm, og stofposen afløser plastikposens plads. 

Og hvorfor er det så, du skal være helt oppe at køre over no plastic-tendensen? Fordi det egentlig bare er federe at tage en stofmulepose i hånden med et customized logo eller et cool statement, end det er at trisse rundt med plastikposen fra det lokale supermarked.

Find en madkasse i metal på DBA:

 1. Skoletaske, Rygsæk , Jeva, Jeva skole taske med tilhørende gymnastikpose og mange gode lommer, bl.a.

  Skoletaske, Rygsæk , Jeva, Jeva skole taske med tilhørende gymnastikpose og mange gode lommer, bl.a. foret lomme til at holde madkassen kold, lomme til drikkedunk mm. Camouflage mønster. Lidt brugsspo

  95,00 kr.22-09-2023
 2. Skoletaske, Velholdt skoletaske, Lego, Meget velholdt Lego Nnjago skoletaske i grøn.
Spinjitzu.
Task

  Skoletaske, Velholdt skoletaske, Lego, Meget velholdt Lego Nnjago skoletaske i grøn. Spinjitzu. Tasken er meget vægtmæssig let og kan indstilles så den sidder godt på barnets ryg. Tasken er rummelig o

  200,00 kr.22-09-2023
 3. Madkasse, DISNEY, Madkasse, Madkasser plast, DISNEY

Jeg har nogle Disney madkasser som jeg sælger.

  Madkasse, DISNEY, Madkasse, Madkasser plast, DISNEY Jeg har nogle Disney madkasser som jeg sælger. De er 16 x 12cm. Der er 44 stk. Sælges helst samlet. 1 stk. 30,- Samlet 400,-

  400,00 kr.21-09-2023
 4. 3 Sprouts Termobeholder - Ugle - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  3 Sprouts Termobeholder - Ugle - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  3 Sprouts Termobeholder - Ugle - Madkasser Og Drik, 3 Sprouts Termobeholder - Ugle - Madkasser Og Drik, 3 Sprouts, Termobeholder fra 3 Sprouts Gør det nemt at have frokost med på farten til din lille

  99,00 kr.28-02-2023
 5. 3 Sprouts Termobeholder - Bjørn - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  3 Sprouts Termobeholder - Bjørn - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  3 Sprouts Termobeholder - Bjørn - Madkasser Og Dri, 3 Sprouts Termobeholder - Bjørn - Madkasser Og Dri, 3 Sprouts, Termobeholder fra 3 Sprouts Gør det nemt at have frokost med på farten til din lille

  99,00 kr.28-02-2023
 6. Madkasse, Økologi madkasse bondegård dyr gul

  Madkasse, Økologi madkasse bondegård dyr gul

  40,00 kr.21-09-2023

Genanvendelige materialer bliver populært i fremtiden, så madkassen kommer tilbage i skoletasken. På DBA kan du lige nu finde 779 madkasser, og her kan du se dem, der er lavet i metal.

Pandamad bliver til moderne møbler

Teak har længe været populært, men det er også so last year. I hvert fald, hvis vi kigger ind i fremtiden, hvor den tunge træsort sættes ud af spil til fordel for lyse og lette materialer.

Vi rykker tilbage til naturen og genforelsker os i eg og ask, som er meget holdbare og slidstærke trætyper. De er testet til hverdagen, som Ikea ville sige, og i stedet for at frygte pletter på de pæne, sarte teakmøbler, kan nu sætte varme kaffekopper, spilde lidt rødvin eller vælte en skål müsli på møblerne uden at de går i stykker.

Men vi bliver ikke kun i Skandinavien, når det gælder indretning, for bambus er faktisk også en af de træsorter, som skal tilbage i modebilledet. Det er nemlig den plante, der vokser allerhurtigst, og netop derfor bliver den anset som en uudtømmelig naturressource. Læg dertil, at den udskiller op til 35 procent mindre ilt end andre træarter og har samme ekstreme styrke som eg og ask, så forstår vi godt, hvorfor pandaernes favoritføde får frit spil fremtiden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.
Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.

Her er den røde tråd

Hvor mon den er, den røde tråd? Shu-Bi-Dua kunne ikke se den, men måske du allerede har luret det? Vi kan i hvert faldt godt se, hvordan den løber gennem vores fremtidsvalg: De rene, naturlige materialer er tråden. For ikke nok med, at vi skifter plastik ud i køkkenet og stuerne, så sætter vi også snart nye standarder for stofvalget.

Tidligere tog vi det ikke så højt, om tøjet var lavet i polyester eller elastan, men du kan godt begynde at nærstudere vaskeanvisningen, næste gang du skal have ny T-shirt eller skjorte.

Hør, silke og bomuld buldrer frem i bevidstheden hos forbrugerne, men vi klæder ikke kun kroppen i naturtekstiler. Fremover ser vi, at duge, servietter, sengetøj og gardiner også bliver inkluderet.

LÆS OGSÅ: Vildt: Jane har ikke købt noget i 7 år

Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.
Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.

Rundkredsstemning eller no rules?

Frygter du fremtiden bliver lidt for hippie-agtig? Bare rolig, vi er ikke på vej retur til 70’ernes rundkredse, for selvom vi tager hånd om miljøet og med gode genbrugsvaner forsøger at tage bæredygtige valg, vil vi også have fest og farver!

Den hvide farve har indtil nu været i høj kurs, men den klassiske kulør er faktisk på vej ud af paletten. De vilde farvevalg og en god blanding af kontraster rykker ind i stedet! Det hvide stel skiftes ud med vintage, og blandes med keramik, glas, ler og terrakotta.

Det bliver råt, rustikt og rykker den polerede overflade et my fra hinanden, så grib muligheden og glæd dig over, at moden for én gangs skyld dikterer ”no rules”.

Keramik på DBA i dag:

 1. Stentøj, Skålesæt, Knabstrup Keramik, Skålesæt med 4 størrelser skåle.
Skålene har en diameter på he

  Stentøj, Skålesæt, Knabstrup Keramik, Skålesæt med 4 størrelser skåle. Skålene har en diameter på henholdvis 25/20,5/15,5/10 cm. Tavola er en ekslusiv serie af stentøj i et moderne og tidløst formspr

  700,00 kr.22-09-2023
 2. Keramik, Fad, Søholm, Keramik, Fad, Søholm

Fad
Mål 21 x 17 cm
I fin stand

  Keramik, Fad, Søholm, Keramik, Fad, Søholm Fad Mål 21 x 17 cm I fin stand

  150,00 kr.22-09-2023
 3. Keramik, Skål asietskål bordskål, BJØRN WIINBLAD, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA

  Keramik, Skål asietskål bordskål, BJØRN WIINBLAD, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA RØD serie samlet 2 stk Yndig Rød aflang skålasiet + lille rund mini skål (sjælden) fra ca. 50-60'er

  500,00 kr.22-09-2023
 4. Stentøj, Tallerken, ESLAU GOURMET, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
6 stk Stor Hvid

  Stentøj, Tallerken, ESLAU GOURMET, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA 6 stk Stor Hvid Middagstallerken. Det rene Hvide Nordiske Look 6 x Mål: Ø26 H2.5 GOURMET BATTERIE DE CUISINE Ovnfas

  600,00 kr.22-09-2023
 5. Keramik, Slik

  Keramik, Slik

  20,00 kr.22-09-2023
 6. Keramik, Vase, Michael Andersen Keramik, Ældre vase i brunlige og grønlige nuancer fra Michael Ander

  Keramik, Vase, Michael Andersen Keramik, Ældre vase i brunlige og grønlige nuancer fra Michael Andersen keramik. Designet af Marianne Starck. Måler ca. 16 cm i højden, 15 cm i bredden. Perfekt stand,

  400,00 kr.22-09-2023

Du kommer hurtigt med på keramiktrenden, hvis du søger på DBA. Her finder du næsten 30.000 flotte fund. 

Vi var ikke mere end lige trådt ind i 2020, før danskerne begyndte at sætte ting til salg fra 2019, men hvad var det, vi ikke ville have stående i garagen længere? Det afslører vi i denne artikel – og vi garanterer: Du bliver overrasket undervejs, for særligt én ting viste sig at være yderst populær at komme af med.

Det gælder om at lytte godt efter, når modeeksperterne taler, for de har som regel helt styr på, hvad trenden bliver. Så når de siger, at keramik bliver stort i fremtiden, må du hellere begynde at holde øje med de bedste fund. Det har samleren Christian gjort gennem syv år, og i denne video fortæller han, hvordan du finder de fineste eksemplarer til den bedste pris.

Relaterede artikler