40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne
Livsstil

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Christine
Christine

Stockholmskabet fra Ikea, Osprey fra Lego og materialer som teak, marmor eller messing har allerede vist sig at være hot her i begyndelsen af 2020’erne, men hvad venter ellers i fremtiden? Vi har kigget i kortene og lyttet til eksperterne, så vi nu er klar til at afsløre hvilke trends, som tegner tiden fremover.

Genbrug er godt. Ikke kun for pengepungen, men også for miljøet, der faktisk trives fint med, at vi producerer lidt mindre og i stedet sælger vores brugte sager videre til andre på DBA. For der er trods alt noget om snakken, når man siger, at én mands skrald er en anden mands guld.

I anledningen af DBAs 40-års fødselsdag har vi allerede set på, hvad der kendetegnede 1980’erne, 1990’erne, 2000’erne og 2010’erne, men hvad venter egentlig i 2020’erne? Spørger vi trendforskerne, er svaret, at vi i de kommende år skalerer ned, downsizer og tænker markant mere over vores valg. Vi har kigget i krystalkuglen, og tendsen er tydelig: Genbrugsguldet bliver kun mere værd.

Opdater hjemmet med marmor:

 1. Servante, finer, Lille fin servante med marmor plade. 

Vi har selv bejdset møblet.

  Servante, finer, Lille fin servante med marmor plade. Vi har selv bejdset møblet.

  400,00 kr.31-03-2023
 2. Marmor opsats

  Marmor opsats

  75,00 kr.31-03-2023
 3. Chatol, Det er med grædende hjerte at jeg skal sælge min elskede skænk, vi skal flytte og har desvær

  Chatol, Det er med grædende hjerte at jeg skal sælge min elskede skænk, vi skal flytte og har desværre ikke plads til den, Den er smuk som den står i den brune farve, eller man kan male den kalk hvid

  2.000,00 kr.31-03-2023
 4. Piedestal
 Kr. 400,-

  Piedestal Kr. 400,-

  Piedestal Kr. 400,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Piedestal i malet træ med marmor hylder, fra 1920erne. Den har brugsspor. H 98cm B 26cm D26cm Emne nr. 72553

  400,00 kr.07-09-2022
 5. Sæbedispenser, Sødahl, Sødahl sæbedispenser , marmor
Ubrugt
Skal afhentes i Herning

  Sæbedispenser, Sødahl, Sødahl sæbedispenser , marmor Ubrugt Skal afhentes i Herning

  135,00 kr.31-03-2023
 6. Kvindefigur af bronze

  Kvindefigur af bronze

  Kvindefigur af bronze, LotID: 6342037 Figur af patineret bronze forestillende nøgen kvinde stående på en hånd. Monteret på firkantet sokkel af sort marmor Signeret Milo h. 34 cm. Modelfoto Denne vare

  2.300,00 kr.31-03-2023

Marmor er et populært materiale, og på DBA kan du finde mange flotte marmorting til hjemmet.

Vink farvel til villaen

Minimalisme bliver et af de udtryk, du allerede nu skal tage ind i ordforrådet, for trendforskerne er enige om, at det former fremtiden.

Tidligere var det de store armbevægelser, der kendetegnede årtierne, men i 2020’erne rykker vi sammen på mindre plads i alternative boliger. Særligt spår eksperterne, at vi vinker farvel til villaen til fordel for tiny houses.

Kolonihavehuse, husbåde, cirkusvogne og andre beboelsesvogne har det til fælles, at pladsen er minimal. Ikke mere end 20 kvadratmeter får du at brede dig på, men præcis det er pointen med et tiny home. Her skal der ikke være rum til mere end nøjagtigt det, du har brug for i hverdagen. Er du fristet? Faktisk ser vi allerede tendensen på DBA, hvor du lige nu kan finde flere småhuse til salg.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste: Kolonihavehus

Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.
Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.

Vi bliver cool og customized med denne ting

Vi bliver nogle artige og miljøbevidste forbrugere i fremtiden, når ”brug-og-smid-væk” erstattes med bæredygtighed og zero waste. Gaber du allerede ved tanken? Det er faktisk ikke spor kedeligt at tage de bæredygtige valg, for på DBA kan du finde virkelig mange fine sager, når engangsplast skal skiftes ud med genanvendelige materialer.

I køkkenet kommer madkasserne, glassene og flaskerne tilbage på hylderne. De gammeldags plastiksugerør fra børnefødselsdagene opgraderes til smarte metalsugerør i fancy farver, Weck-glas overtager i stedet for husholdningsfilm, og stofposen afløser plastikposens plads. 

Og hvorfor er det så, du skal være helt oppe at køre over no plastic-tendensen? Fordi det egentlig bare er federe at tage en stofmulepose i hånden med et customized logo eller et cool statement, end det er at trisse rundt med plastikposen fra det lokale supermarked.

Find en madkasse i metal på DBA:

 1. Blafre Drikkedunk i Rustfrit Stål - 500 Ml - Grøn - Madkasser Og Drikkedunke ...

  Blafre Drikkedunk i Rustfrit Stål - 500 Ml - Grøn - Madkasser Og Drikkedunke ...

  Blafre Drikkedunk i Rustfrit Stål - 500 Ml - Grøn , Blafre Drikkedunk i Rustfrit Stål - 500 Ml - Grøn , Blafre, Stor drikkedunk fra Blafre Med denne gedigne drikkedunk i rustfrit stål kan du og dit ba

  150,00 kr.01-02-2023
 2. Filibabba Køletaske - Night - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  Filibabba Køletaske - Night - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  Filibabba Køletaske - Night - Madkasser Og Drikked, Filibabba Køletaske - Night - Madkasser Og Drikked, Filibabba, Madkasse fra Filibabba Frisk frugt og en kold brickjuice. Madpakken er bare lidt lækr

  150,00 kr.04-11-2022
 3. Madkasse, Real Madrid, 2 stk Real madkasser sælges samlet. Den end aldrig brugt.pris for begge

  Madkasse, Real Madrid, 2 stk Real madkasser sælges samlet. Den end aldrig brugt.pris for begge

  75,00 kr.31-03-2023
 4. Filibabba Køletaske - Chestnuts - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  Filibabba Køletaske - Chestnuts - Madkasser Og Drikkedunke Hos Coop

  Filibabba Køletaske - Chestnuts - Madkasser Og Dri, Filibabba Køletaske - Chestnuts - Madkasser Og Dri, Filibabba, Madkasse fra Filibabba Frisk frugt og en kold brickjuice. Madpakken er bare lidt lækr

  150,00 kr.04-11-2022
 5. Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop

  Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop

  Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop, Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop, Blafre, Rygsæk til børn fra Blafre - 8,5 liter Nu kan dit barn pakke sin egen lille taske, når I ska

  400,00 kr.02-11-2022
 6. Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop

  Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop

  Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop, Blafre Børnerygsæk - Rosa - Børnetasker Hos Coop, Blafre, Lille rygsæk til børn fra Blafre - 6 liter Nu kan dit barn pakke sin egen lille taske, når I

  350,00 kr.02-11-2022

Genanvendelige materialer bliver populært i fremtiden, så madkassen kommer tilbage i skoletasken. På DBA kan du lige nu finde 779 madkasser, og her kan du se dem, der er lavet i metal.

Pandamad bliver til moderne møbler

Teak har længe været populært, men det er også so last year. I hvert fald, hvis vi kigger ind i fremtiden, hvor den tunge træsort sættes ud af spil til fordel for lyse og lette materialer.

Vi rykker tilbage til naturen og genforelsker os i eg og ask, som er meget holdbare og slidstærke trætyper. De er testet til hverdagen, som Ikea ville sige, og i stedet for at frygte pletter på de pæne, sarte teakmøbler, kan nu sætte varme kaffekopper, spilde lidt rødvin eller vælte en skål müsli på møblerne uden at de går i stykker.

Men vi bliver ikke kun i Skandinavien, når det gælder indretning, for bambus er faktisk også en af de træsorter, som skal tilbage i modebilledet. Det er nemlig den plante, der vokser allerhurtigst, og netop derfor bliver den anset som en uudtømmelig naturressource. Læg dertil, at den udskiller op til 35 procent mindre ilt end andre træarter og har samme ekstreme styrke som eg og ask, så forstår vi godt, hvorfor pandaernes favoritføde får frit spil fremtiden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.
Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.

Her er den røde tråd

Hvor mon den er, den røde tråd? Shu-Bi-Dua kunne ikke se den, men måske du allerede har luret det? Vi kan i hvert faldt godt se, hvordan den løber gennem vores fremtidsvalg: De rene, naturlige materialer er tråden. For ikke nok med, at vi skifter plastik ud i køkkenet og stuerne, så sætter vi også snart nye standarder for stofvalget.

Tidligere tog vi det ikke så højt, om tøjet var lavet i polyester eller elastan, men du kan godt begynde at nærstudere vaskeanvisningen, næste gang du skal have ny T-shirt eller skjorte.

Hør, silke og bomuld buldrer frem i bevidstheden hos forbrugerne, men vi klæder ikke kun kroppen i naturtekstiler. Fremover ser vi, at duge, servietter, sengetøj og gardiner også bliver inkluderet.

LÆS OGSÅ: Vildt: Jane har ikke købt noget i 7 år

Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.
Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.

Rundkredsstemning eller no rules?

Frygter du fremtiden bliver lidt for hippie-agtig? Bare rolig, vi er ikke på vej retur til 70’ernes rundkredse, for selvom vi tager hånd om miljøet og med gode genbrugsvaner forsøger at tage bæredygtige valg, vil vi også have fest og farver!

Den hvide farve har indtil nu været i høj kurs, men den klassiske kulør er faktisk på vej ud af paletten. De vilde farvevalg og en god blanding af kontraster rykker ind i stedet! Det hvide stel skiftes ud med vintage, og blandes med keramik, glas, ler og terrakotta.

Det bliver råt, rustikt og rykker den polerede overflade et my fra hinanden, så grib muligheden og glæd dig over, at moden for én gangs skyld dikterer ”no rules”.

Keramik på DBA i dag:

 1. Bjørn Wiinblad

Rund skål med dame og to fugle

  Bjørn Wiinblad Rund skål med dame og to fugle

  Porcelæn, Bjørn Wiinblad Rund skål med dame og to fugle, Bjørn Wiinblad Rund skål med dame og to fugle, Nymølle keramik, Bjørn Wiinblad, rund skål med dame og to fugle. Dekorationsnummer 3029/1285.

  375,00 kr.31-03-2023
 2. Bjørn Wiinblad keramik

Lysestage / dame fra 1980

  Bjørn Wiinblad keramik Lysestage / dame fra 1980

  Porcelæn, Bjørn Wiinblad keramik Lysestage / dame fra 1980, Bjørn Wiinblad keramik Lysestage / dame fra 1980, Bjørn Wiinblad figur lysestage, dame. Dekorationsnummer M24. Denne er produceret i 1980

  2.900,00 kr.02-03-2023
 3. Bjørn Wiinblad keramik

Mælkekande fra 1981

  Bjørn Wiinblad keramik Mælkekande fra 1981

  Porcelæn, Bjørn Wiinblad keramik Mælkekande fra 1981, Bjørn Wiinblad keramik Mælkekande fra 1981, Bjørn Wiinblad figur / mælkekande. Dekorationsnummer K2. Denne er produceret i 1981. Højde 17,0 cm

  2.900,00 kr.02-03-2023
 4. Bjørn Wiinblad

Kaffekrus - Marts

  Bjørn Wiinblad Kaffekrus - Marts

  Porcelæn, Bjørn Wiinblad Kaffekrus - Marts, Bjørn Wiinblad Kaffekrus - Marts, Bjørn Wiinblad krus fra månedsserien, Marts - Victoire. Udført hos Nymølle keramik. Højde 9,1 cm., diameter 8,0 cm. P

  175,00 kr.31-03-2023
 5. Keramik, Kartoffelkrukke, Terracotta, Kartoffelkrukke 5kg
Fin klassisk lerkrukke med huller og låg t

  Keramik, Kartoffelkrukke, Terracotta, Kartoffelkrukke 5kg Fin klassisk lerkrukke med huller og låg til opbevaring af kartolfer. Krukken har også håndtag, hvilket gør den let at flytte og tage ned fra

  100,00 kr.31-03-2023
 6. Søholm keramik figur

Blå fiskerkone

  Søholm keramik figur Blå fiskerkone

  Porcelæn, Søholm keramik figur Blå fiskerkone, Søholm keramik figur Blå fiskerkone, Søholm keramik, blå fiskerkone. Højde 13,0 cm. Perfekt stand. Der er 1 stk. Prisen er pr. stk. 300,- Alle vo

  300,00 kr.31-03-2023

Du kommer hurtigt med på keramiktrenden, hvis du søger på DBA. Her finder du næsten 30.000 flotte fund. 

Vi var ikke mere end lige trådt ind i 2020, før danskerne begyndte at sætte ting til salg fra 2019, men hvad var det, vi ikke ville have stående i garagen længere? Det afslører vi i denne artikel – og vi garanterer: Du bliver overrasket undervejs, for særligt én ting viste sig at være yderst populær at komme af med.

Det gælder om at lytte godt efter, når modeeksperterne taler, for de har som regel helt styr på, hvad trenden bliver. Så når de siger, at keramik bliver stort i fremtiden, må du hellere begynde at holde øje med de bedste fund. Det har samleren Christian gjort gennem syv år, og i denne video fortæller han, hvordan du finder de fineste eksemplarer til den bedste pris.

Relaterede artikler