De fandt drømmen på DBA
Livsstil

De fandt drømmen på DBA

Christine
Christine

Hvad er drømme lavet af? Det er svært at svare på, for vi har alle sammen forskellige forestillinger om, hvad det gode liv er. For nogle er det friheden i en veteranbil, mens det for andre er en fin, gammel traktor. I anledningen af DBAs 40 års fødselsdag kan du i denne artikel møde nogle af de mennesker, der fandt drømmen på brugtvaremarkedet.

Du kommer sjældent til at holde stille særligt længe. Nu er du advaret. For selvom DBA er drømmenes holdeplads, er det langt fra deres endedestination – det er ikke her ønskerne, forestillingerne og ambitioner bliver parkeret. Tværtimod! Det er her, det hele begynder.

Fornemmer vi en smule skepsis hos dig? Vi smækker gerne beviser på bordet, for nu præsenterer vi dig for en flok af de folk, som fik indfriet drømmen på DBA. Drømme, der ikke handlede om at finde nye sko eller lækre designmøbler til en god pris, men derimod direkte livsomvæltende drømme, der sendte dem på spændende eventyr i både ind- og udland.

Find en drømmefanger på DBA:

 1. Drømmefanger, Håndlavet, Smuk drømmefanger

  Drømmefanger, Håndlavet, Smuk drømmefanger

  750,00 kr.29-03-2023
 2. Drømmefanger, Drømmefanger med fjer og perler. Som ny. Diameter 12 cm. Længde fra ophæng til den ned

  Drømmefanger, Drømmefanger med fjer og perler. Som ny. Diameter 12 cm. Længde fra ophæng til den nederste fjer 36 cm. Pris 150 kr. Se også

  150,00 kr.28-03-2023
 3. Drømmefanger (str. Ø 32 cm)

  Drømmefanger (str. Ø 32 cm)

  Drømmefanger (str. Ø 32 cm), Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning./n /nDrømmefanger (str. Ø 32 cm) Brand: - Str: Ø 32

  43,00 kr.27-03-2023
 4. NY Drømmefanger 30 Ø, Ny, uåbnet drømmefanger, off-white. Med hvide fjer og små træperler. Diameter

  NY Drømmefanger 30 Ø, Ny, uåbnet drømmefanger, off-white. Med hvide fjer og små træperler. Diameter 30 cm, længde 94 cm. Kan sendes til pakkeshop for 49 kroner

  85,00 kr.26-03-2023
 5. Drømmefanger, Meget stor drømmefanger, 1 meter lang, købt på Kreta

  Drømmefanger, Meget stor drømmefanger, 1 meter lang, købt på Kreta

  150,00 kr.25-03-2023
 6. Drømmefanger, Sælger min super smukke, dekorative og velholdte drømmefanger. Nettet er sort med fjer

  Drømmefanger, Sælger min super smukke, dekorative og velholdte drømmefanger. Nettet er sort med fjer i brunlige nuancer. Ca. mål: Længde i alt: 114 cm Diameter på de fem net er: 41, 17, 12, 9 og 9 cm

  350,00 kr.21-03-2023

Lige nu er der 127 drømmefangere til salg på DBA, så du kan let få opfyldt dine ønsker.

100 år gammel cirkusvogn kickstartede cafédrømmen

Tanken har måske allerede strejfet dig? Tænk at stå af karrieræset, sætte rutinerne på pause og skabe sin egen hverdag i en forretning, du selv er chef i… Det var drømmen for Brinja og Michael fra København, men i stedet for bare at lade det blive ved drømmen, købte de en 100 år gammel cirkusvogn på DBA.

Ved fælles hjælp satte de vognen i stand, og i 2013 slog de dørene op til ’Cirkus-Is og kaffe’ – en hyggelig café, der også danner rammen om familiens hjem. Her otte år senere ruller caféen stadig derudaf, og du kan både købe kaffe, is, belgiske vafler og frisklavede sandwiches ved Stillinge Strand i Slagelse, hvor cirkuscaféen er parkeret.

Du kan møde den kreative familie i artiklen her, hvor du også kan finde ud af, hvor mange cirkusvogne forretningen siden hen er blevet udvidet med.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe cirkusdirektørens cirkusvogn

Der er altid mange mennesker ved cirkuscaféen, som blandt andet sælger is fra Vebbestrup Mejeri.
Der er altid mange mennesker ved cirkuscaféen, som blandt andet sælger is fra Vebbestrup Mejeri.

Modigt: Familien solgte alt de ejede på DBA

I 2019 tog Familien Ekstrand en drastisk beslutning: De solgte alt, de ejede på DBA, købte en veteranbus fra 1963 og satte kursen mod uudforsket land. Med to små børn på bagsædet vinkede de en forårsdag farvel til hverdagslivet i København og rullede ud på eventyr i den retrovogn, de selv havde istandsat.

Hvor længe familien ville være på vejen, vidste de ikke, men drømmen var et friere liv under varme himmelstrøg. Den drøm fik i den grad indfriet, og fra deres nye hjem på 20 kvadratmeter blev der endda tid til at starte en selvstændig forretning.

Er du nysgerrig på, hvordan det gik den modige familie? Så kan du møde dem i artiklen her, men vi vil allerede godt fortælle nu, at tingene tog en uventet drejning kort tid efter, de var landet under sydens sol i Portugal.

LÆS OGSÅ: Unikt: Husbåd til salg på DBA

Familien Ekstrand måtte sælge mange af deres ejendele på DBA, så de kun fik det mest nødvendige med på rejsen.
Familien Ekstrand måtte sælge mange af deres ejendele på DBA, så de kun fik det mest nødvendige med på rejsen.

Vild forvandling: Fra campingvogn til luksuriøst sommerhus

Det begyndte med en gammel campingvogn, der lige skulle have en make over før ferien, men… For Sofie og Morten fra Vejle blev det startskuddet til vild rejse, for det viste sig, at parret havde sans for at indrette og renovere på få kvadratmeter.

Hurtigt blev ’Happy Camper’ en populær forretning, hvor gamle campingvogne blev forvandlet til luksuriøse sommerhuse med stue, køkken, bad og små hyggekroge. Det satte gang i store drømme hos det innovative DIY-par, som i dag restaurerer campingvogne på fuld tid.

Hør om de store, nye ambitioner i denne artikel, hvor du også kan se de flotte sommerhuse og finde ud af, hvordan du booker en overnatning eller to, hvis du trænger til lidt ferie.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til dig, der skal sælge din campingvogn

Der er mange lækre detaljer i campingvogne, der er indrettet som luksuriøse sommerhuse.
Der er mange lækre detaljer i campingvogne, der er indrettet som luksuriøse sommerhuse.

Kreative teenagere byggede isbutik på to hjul

Sommeren var på vej til Faxe Ladeplads, da det lokale ishus uden varsel drejede nøglen om. Drømmen om kølende is på de varmeste dage blev brat slukket for byens borgere, men fire friske teenagere tog en rask beslutning. De satte kursen mod København, købte en ladcykel, en lille fryser og brugte et par dage på at optimere sagerne.

Det blev begyndelsen på den ​isbutik, som siden 2020 har serviceret de sliksultne ved stranden i Faxe.

Fra fryseren på ladet finder Sille, Sofie, Freja og Viktor chips, kolde vand og flere slags is frem og alt sammen til den simple sum af 10 kroner stykket. Den rustne ladcykel indfriede derfor ikke kun drømmen om egen virksomhed for vennerne, men også drømmen om kolde is for de lokale.

LÆS OGSÅ: Sommeris du selv kan lave

Den rullende isbutik blev hurtigt populær, og vennerne fortæller, at de allerede har tjent materialerne til restaureringen ind.
Den rullende isbutik blev hurtigt populær, og vennerne fortæller, at de allerede har tjent materialerne til restaureringen ind.

73-årig tog traktoren tilbage til nutiden

Det lå ikke i kortene, at 73-årige Gunner skulle få en ny livsdrøm, da han kort efter konens død, sprang en kranspulseåre og svævede mellem liv og død på hospitalet. Langsomt, men sikkert kom Gunner heldigvis til hægterne igen, men for den ældre herre var det svært at finde meningen med livet. Hvad tror du, han gjorde? 

De færreste ville nok købe en traktor, men ikke desto mindre var det, hvad Gunner gjorde. En Porsche fra 1959 fangede den tidligere traktorforhandlers interesse, og bid for bid gik han i gang med at skille den ad for at reparere den.

Det skulle vise sig at være den rigtige beslutning for i takt med, at traktoren genopstod på ny, fik Gunner glæden igen. Mød ham i denne artikel og find ud af, hvorfor han endte med at sælge drømmen på DBA.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du din egen cafe-racer

Den røde traktor har tre cylindre, og kan med sikkerhed starte i frostvejr, fordi der er koldvarmet diesel i tanken.
Den røde traktor har tre cylindre, og kan med sikkerhed starte i frostvejr, fordi der er koldvarmet diesel i tanken.

Sæt dig bag rattet:

 1. Legetøj, britains, traktor mejetærsker og såmaskine er britains grøn traktor er siku . er som billed

  Legetøj, britains, traktor mejetærsker og såmaskine er britains grøn traktor er siku . er som billeder viser .

  750,00 kr.23-03-2023
 2. Havetraktor, Ferguson 31, Ferguson 31 benzinsælges, starter og kører, ny udstødning medfølger.
For n

  Havetraktor, Ferguson 31, Ferguson 31 benzinsælges, starter og kører, ny udstødning medfølger. For nærmere information ring tlf 61743283. Sms besvares ikke.

  4.900,00 kr.29-03-2023
 3. Strygemærker, Spiderman og hestekræfter. Stryge symærker, 4 stryge sy mærker. Spider mand, traktor,

  Strygemærker, Spiderman og hestekræfter. Stryge symærker, 4 stryge sy mærker. Spider mand, traktor, biler og andet i metal. Samlet pris 40 kr. Saml gerne til bunke mod forud betaling Sender gerne til

  40,00 kr.29-03-2023
 4. Højttaler, Dali, Lektor 8, passiv, Perfekt, Dali lektor 8 i noget nær perfekt stand sælges

Der er

  Højttaler, Dali, Lektor 8, passiv, Perfekt, Dali lektor 8 i noget nær perfekt stand sælges Der er spikes under dem. Kan let afmonteres hvis det ønskes Kvittering og manual kan medfølge. Hvis du o

  4.000,00 kr.29-03-2023
 5. Tilbehør havetraktor, Solus, 0 hk, Solus højtip vogn , stort set ikke brugt . 
Sælges langt unde ny

  Tilbehør havetraktor, Solus, 0 hk, Solus højtip vogn , stort set ikke brugt . Sælges langt unde ny pris . Vognen er moms fri .

  16.500,00 kr.29-03-2023
 6. Havetraktor, Solo/ Alko, 22 hk, Næsten ny havetraktor fra 2022, kun kørt 6 timer , med 2cylindret mo

  Havetraktor, Solo/ Alko, 22 hk, Næsten ny havetraktor fra 2022, kun kørt 6 timer , med 2cylindret motor med oliefilter , trinløs gear i pedal eltilkobling af skærebord .

  18.500,00 kr.29-03-2023

Drømmer du også om en traktor? Der er mange flotte køretøjer til salg på DBA, uanset om du søger en personbil eller en havetraktor.

Drømmen om en have med sydlandsk stemning, som sendte tankerne til Provence, fik Grete indfriet på DBA. Her fandt hun præcis det, der fuldendte den grønne oase i Varde. Kan du gætte, hvad det er? Vi tager dig med på havevandring i denne artikel, hvor Grete fortæller, hvordan hun endte med at gøre en god brugthandel, som gjorde hendes have til lidt af en berømthed.

Er drømmen en unik samling af Holmegaard, skal du møde Søren fra Mørke. I videoen, du kan se herunder, viser han vaser, skåle og andre unikavarer frem fra gemmerne – og du kan godt glæde dig! Det er imponerende fund, han med tiden har gjort på DBA.

Relaterede artikler