De 6 vildeste fund i DBAs historie
Livsstil

De 6 vildeste fund i DBAs historie

Christine
Christine

Har du brug for en pølsevogn eller måske en kanon? Det er blot nogle af de brugte sager, som har været solgt på DBA. Hvis du er nysgerrig på, hvilke finurlige fund, der er blevet gjort gennem de sidste 40 år, skal du læse med nu. Vi dykker ned i de vildeste brugtvarekøb fra arkiverne.

Hvis du tror, det kun er øreclips, værktøj og gamle møbler, der bliver sat til salg på DBA, må vi desværre skuffe dig. Gennem tiden har du både kunne købe svævefly, cirkusvogne og Pierce Brosnans – aka James Bonds – autograf. Blot for at nævne et par af de mest spektakulære sager, for brugtvaremarkedet bugner med overraskelser!

Er du klar til at spærre øjnene op? Det bliver vildt nu, men vi stiller din nysgerrighed, hvis du fortsætter læsningen. Herunder præsenterer vi dig for nogle af de vildeste fund fra DBAs salgshistorik, og vi kan allerede nu afsløre, at det var svært at vælge. Der var nemlig mange mærkelige sager, vi kunne sætte fokus på…

Der har været mange vilde ting til salg gennem tiden på DBA. Blandt andet denne smukke, gamle Rolls Royce. Den kan du finde, hvis du søger på 'Rolls Royce' her på DBA Guide
Der har været mange vilde ting til salg gennem tiden på DBA. Blandt andet denne smukke, gamle Rolls Royce. Den kan du finde, hvis du søger på 'Rolls Royce' her på DBA Guide

Fyr den af med bulder og brag

Det er ikke mange år siden, du kunne finde sabler og uniformer frem for at drage i krig, for dette vilde fund gjorde din indre Napoleon klar til kamp. Læste du historien om Birgittes salutkanon? Så husker du måske, hvordan historien tog en uventet drejning, da hun fortalte, at kanoner var hendes speciale. Det var nemlig ikke første gang, den erfarne sælger satte sådan en kuriositet til salg.

Er du klar til at fyre den af med bulder og brag? Vi vifter lige afvæbnende med det hvide flag, for kanonen er sendt af sted til nye slagmarker. Du må derfor sætte kikkertsigtet for øjet, alliere dig med annonceagenten og vente på, at Birgitte – eller en anden sælger – sætter endnu en kanon til salg.

LÆS OGSÅ: Unikt fund: Kanon til salg på DBA

Birgitte har både solgt rigtige kanoner og champagnekanoner, men denne er fuldt funktionsdygtig.
Birgitte har både solgt rigtige kanoner og champagnekanoner, men denne er fuldt funktionsdygtig.

Ready to take off?

Det er ikke kun mindre møbler og brugt tøj, der er blevet sat til salg på DBA gennem de sidste 40 år. Nu rykker vi fra småtingsafdelingen til sværvægterklassen.

Har du nogensinde overvejet at købe et fly? Det er muligt at blive kaptajn på en svævende maskine, for DBA har rent faktisk været leveringsdygtig i varen mere end en gang. For selvom det ikke er hver dag, at flyvemaskinerne letter fra DBAs landingsbane, kan du fra tid til anden finde de flyvende objekter brugt.

Imens du venter på næste take off eller anskaffer dig et flyvecertifikat, kan du få luft under vingerne ved gensynet med Lennarts letvægtsfly. Det sprænger nemlig skalaen for, hvor vilde fund du kan gøre på DBA!

Modelfly til salg netop nu:

 1. Atlas-Dinky Toys 1:43 - Modelfly (2) - 2x Citroën DS-19

  Atlas-Dinky Toys 1:43 - Modelfly (2) - 2x Citroën DS-19

  Model Cars, Dinky Toys - Citroen DS_19 I farven grøn Pakkefarverne er: 1x Lysegul + 1x mørkegul En udgave fra 2008 og en fra 2012 Fabrique et Chine Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online

  559,00 kr.22-09-2023
 2. Modelfly, Tysk bombe fly Baronnet flyver godt, Der mangler pult der er lidt extra ting med

  Modelfly, Tysk bombe fly Baronnet flyver godt, Der mangler pult der er lidt extra ting med

  600,00 kr.21-09-2023
 3. Modelfly, RETRO Bliklegetøj fra 1955, Bliklegetøj som jeg fik i 1955:
A. Jagerfly med fjederoptræk t

  Modelfly, RETRO Bliklegetøj fra 1955, Bliklegetøj som jeg fik i 1955: A. Jagerfly med fjederoptræk til hjulene 19 cm. : 900 kr. B. Racerbil blik. med "selvkørende" svinghjul: 900 kr. C. Pistol med pro

  900,00 kr.21-09-2023
 4. Modelfly, SpeedyBee SpeedyBee HD FPV , skala FPV, FPV SpeedyBee HD Ramme/Frame

SpeedyBee HD Ramme

  Modelfly, SpeedyBee SpeedyBee HD FPV , skala FPV, FPV SpeedyBee HD Ramme/Frame SpeedyBee HD Ramme er lavet til DJI O3 så du kan bruge den uden at se Propellerne og med Alu Heatsink. DeadCat Design

  339,00 kr.20-09-2023
 5. Modelfly, Revell Tupolev TU-95 Bear D, skala 1:144, Intakt samlesæt fra 1992, med let beskadiget æsk

  Modelfly, Revell Tupolev TU-95 Bear D, skala 1:144, Intakt samlesæt fra 1992, med let beskadiget æske. Alle plastdele sidderfortsat på ramme.

  125,00 kr.19-09-2023
 6. Modelfly, skala 1:120, Her sælges en flot og sjælden model af de gamle primera Air i scale 1:120. So

  Modelfly, skala 1:120, Her sælges en flot og sjælden model af de gamle primera Air i scale 1:120. Som dsv i dag er gået konkurs. modellen er 100% fejlfri og intet gult skær! (Den har dsv ingen æske)

  1.100,00 kr.19-09-2023

Har du ikke et flyvecertifikat, kan du heldigvis tage på eventyr med et fjernstyret fly eller et af de mange modelfly, der er til salg lige nu.

Spring ud i dette vilde køb

Før du sætter dig bag roret i cockpittet og beder kontroltårnet om lov til at lette, skal du lige have en faldskærm med. Har du det? Hvis ikke skal du sætte din lid til DBA endnu en gang. Det gjorde kunstneren Michael Dunk, da han havde brug for intet mindre end to styks til et kunstværk.

Sidder du nu og tænker over, hvad sådan en koster brugt? Du vil nok blive overrasket over prisen, for selvom fundet var vildt, var det ikke en formue, Michael måtte hive frem i dagslyset. Det samlede køb løb op i 400 kroner, men så fik han til gengæld også en historie med, som vil chokere de fleste… Vil du høre den, fortæller vi alle detaljerne her. 

LÆS OGSÅ: Vildt: Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk 

De flotte faldskærme blev brugt til et kunstværk, som blev udstillet i Reventlowparken på Lolland.
De flotte faldskærme blev brugt til et kunstværk, som blev udstillet i Reventlowparken på Lolland.

Husker du…

Blip, blop, boooing! Ja, vi er rykket videre mod arkadespillene, som faktisk også kan karakteriseres som nogle af de vildeste fund gennem tiden. Her kan nostalgikere, samlere og andre genbrugselskere glæde sig over, at de klassiske spillemaskiner stadig kan købes.

De første maskiner, der blev lanceret, er fra 1960erne og 1970erne, hvor Atari Home Pong, Magnavox Odyssey, og Fairchild Channel F så dagens lys. I løbet af 1980erne og 1990erne blev de store arkademaskiner afløst af mindre konsoller, som vi også kender i dag, og med internettets udbredelse løb den analoge leg ud i sandet.

Netop derfor hylder vi arkademaskinerne, for hvem bliver ikke varm om hjertet af en god omgang Pacman?

Arkadespil til salg på DBA:

 1. Fabriksny Arkademaskine med 412 spil

  Fabriksny Arkademaskine med 412 spil

  Fabriksny med 412 retro spil, arkademaskine, Arkademaskine/Arcademaskine. 2 Player Bordmodel med møntindkast Denne Arkade maskine indeholder ikke mindre end 412 forskellige Spil fra starten af 80erne

  11.999,00 kr.20-11-2019
 2. Playstation 3, God, Den virker 100 procent, har alle stik til at sætte den til og så igang med at sp

  Playstation 3, God, Den virker 100 procent, har alle stik til at sætte den til og så igang med at spille. Jeg har 4 controllere og 4 spil. En perfekt spillemaskine til små drenge/piger som vil lære de

  250,00 kr.22-09-2023
 3. Nintendo DS, Nintendo ds, God, nintendo ds rød
Med original pen samt 3 ekstra.
Taske
New super Mario

  Nintendo DS, Nintendo ds, God, nintendo ds rød Med original pen samt 3 ekstra. Taske New super Mario bros spil Som både kan anvendes på ds og 3ds spillemaskine. Bemærk - ingen oplader ( kan købes på n

  250,00 kr.22-09-2023
 4. tilbehør, 
Giv et bud!

6 universal hoppere, mønttæller til enarmede tyveknægte, spillemaskiner sælg

  tilbehør, Giv et bud! 6 universal hoppere, mønttæller til enarmede tyveknægte, spillemaskiner sælges samlet for 4999kr. eller bedste bud. LEVERING KAN AFTALES :-) SE OGSÅ ALLE MINE ANDRE ANNONCER

  4.999,00 kr.22-09-2023
 5. Bulls eye, andet, Bulls eye spillemaskine virker som den skal tager 2-5 20 kr, der medfølger ikke mø

  Bulls eye, andet, Bulls eye spillemaskine virker som den skal tager 2-5 20 kr, der medfølger ikke mønter.

  2.000,00 kr.19-09-2023
 6. V-tech spil, tilbehør, Gamle spil til VTECH spillemaskinen

Sælges samlet til prisen

  V-tech spil, tilbehør, Gamle spil til VTECH spillemaskinen Sælges samlet til prisen

  50,00 kr.18-09-2023

Lige nu er der mere end 75 arkademaskiner til salg på DBA, og her kan du finde dem, der koster mindre end 1.000 kroner.

Vildt: Dette fund slår Ferrari

Ingen liste over vilde fund uden at runde maskiner med hestekræfter! Dyre maskiner vel at mærke, for denne ATV er den dyreste, der er blevet solgt i DBAs historie. Prisen, som du kan finde i artiklen herunder, fik de fleste til at tage sig nervøst til tegnedrengen, for sælgeren Mick sammenlignede nemlig det vilde køretøj med en Ferrari!

Hvis det ikke er nok til at sætte den specialbyggede ATV fra Islands Brygge på listen over vilde fund, ved vi vist ikke, hvad vi skal forslå… Eller gør vi? Vi har en sidste trumf parat, og under billeder her kan du finde dagens sidste overraskelse. 

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste ATV

Der er hestekræfter gemt i denne særlige ATV, som Mick solgte.
Der er hestekræfter gemt i denne særlige ATV, som Mick solgte.

Priseksplosion: Legetøj tidoblede sin værdi

Vi skal selvfølgelig ikke glemme de mindste, så vi slutter af med Lego. Lego med værdi vel at mærke, for ’Lego Technic Bell Boeing V-22 Osprey’ gik over i historien som et af de dyreste samlesæt, der nogensinde er solgt. Intet mindre end 10 gange sin oprindelige købspris lød hammerslaget på! Omregnet til kolde kontanter er det 14.000 kroner for en bunke med farvede klodser.

Historien satte vi selvfølgelig fokus på, og har du glemt, hvorfor prisen stak af, minder vi dig om det lige her.

Find Lego på DBA:

 1. Lego Minifigures, Så er der kun 2 mdr. til at juleforberedelserne er i gang :-) 

Her en rækkeforske

  Lego Minifigures, Så er der kun 2 mdr. til at juleforberedelserne er i gang :-) Her en rækkeforskellige julefigurer til salg: Snemand med gulerod 20kr. Snemand med kost 20kr. Stort juletræ me

  20,00 kr.22-09-2023
 2. Lego Ninjago, 2258 Ninja Ambush 60kr.
100% KOMPLET med ALLE dele, figurer og samlevejledning.

70661

  Lego Ninjago, 2258 Ninja Ambush 60kr. 100% KOMPLET med ALLE dele, figurer og samlevejledning. 70661 Spinjitzu Zane 100kr. HELT NY i uåbnet pose

  60,00 kr.22-09-2023
 3. Lego Creator, Fire, Helt ny og aldrig åbent

  Lego Creator, Fire, Helt ny og aldrig åbent

  5.000,00 kr.22-09-2023
 4. Lego Tog, Kæmpe samling lego tog...vogne..skinner... .styrepult.. .omformer.. osv.. 
Sælges samlet.

  Lego Tog, Kæmpe samling lego tog...vogne..skinner... .styrepult.. .omformer.. osv.. Sælges samlet. Kom med et bud.

  1.234,00 kr.22-09-2023
 5. Lego Friends, Heartlake Hospital, Alt er med. Inkl. samlevejledning. Stort set ubrugt. Fra ikke ryge

  Lego Friends, Heartlake Hospital, Alt er med. Inkl. samlevejledning. Stort set ubrugt. Fra ikke ryger hjem

  340,00 kr.22-09-2023
 6. Lego Duplo, Hvor kommer maden fra? Kombiner dyr, madbrikker, planter og numre
Høne, orm, solsikkefrø

  Lego Duplo, Hvor kommer maden fra? Kombiner dyr, madbrikker, planter og numre Høne, orm, solsikkefrø, æg, 3-tal, barn: Hønen spiser orm og solsikkefrø, lægger (3) æg, og barnet spiser æggene Hest, kor

  280,00 kr.22-09-2023

Heldigvis kan du sagtens finde Lego på DBA, der er til at betale. Du kan se det, der koster under 200 kroner her.

Det kan være svært at begrænse sig, når man går på opdagelse i 40 år med fantastiske fund. Vil du se flere vilde varer fra DBAs arkiver? I denne artikel tager vi dig med på rundvisning i Kim Christoftes gamle båd og afslører, hvad der gemmer sig under dækket på EM 1992-heltens våde maskine, da den blev sat til salg i 2017.

Anser du ikke dig selv som den søstærke type, er det bedre at blive på landjorden. Denne røde brandbil blev lanceret i 1964, men siden da har den mangedoblet sin værdi med adskillige kroner. Faktisk så mange, at det endelige hammerslag udnævnte udrykningskøretøjet til DBAs dyreste brandbil nogensinde! Vi afslører prisen for dig i denne artikel, og i videoen herunder kan du se de mange autentiske detaljer.

Relaterede artikler