QUIZ: Hvad koster disse ting på DBA?
LivsstilBørn

QUIZ: Hvad koster disse ting på DBA?

Astrid
Astrid

Er du en sand quiz-master, eller bruger du bare usandsynligt meget tid på at scrolle igennem DBA’s tusindvis af varer? Ja, så vil du sikkert klare dig fortrinligt i denne quiz. Gæt med her!

På DBA findes et hav af varer! Der sælges alt fra afdankede . Men hvad koster varerne egentlig på DBA? Det er lige præcis, hvad du skal gætte. Find ud af, om du er en ægte haj til DBA-priser, eller om du er ude, hvor du ikke kan bunde.

Følger du DBA’s Instagram-profil, har du måske allerede stiftet bekendtskab med den ugentlige onsdags-quiz. Quizzen i al sin enkelhed går ud på, at du ud fra tre valgmuligheder skal gætte den pågældende vares pris på DBA. I artiklen her har vi samlet de fire quizzer fra marts, så du også kan gætte med, selvom du missede dem på vores Instagram.

Som du sikkert har hørt før, siger et billede mere end tusinde ord. Så se godt efter og gæt med her! Som bonus afslører vi Instagram svar-statistikken – men lad dig ikke nødvendigvis føre bag lyset. Svarene finder du allernederst i artiklen.

Find quiz-spil på DBA:

 1. Otto Leisner mester quiz, brætspil

  Otto Leisner mester quiz, brætspil

  150,00 kr.16-06-2024
 2. Mit År10 Quizzen om 00’erne og 60’erne, quizspil, 2 spil Samlet pris på de 2 spil 180 kr 

Mit Årti1

  Mit År10 Quizzen om 00’erne og 60’erne, quizspil, 2 spil Samlet pris på de 2 spil 180 kr Mit Årti10 quizzen om 60’erne er uåbnet og i folie. Kan sagtens gives i gave Spillet dykker ned i årtiet -

  180,00 kr.15-06-2024
 3. LÆST, brætspil, Indholdet er som nyt. 2 pakker med spørgmsål er stadig i folie. Vi får ikke spillet

  LÆST, brætspil, Indholdet er som nyt. 2 pakker med spørgmsål er stadig i folie. Vi får ikke spillet det. Quizzen om dansk litteratur fra nutiden og de sidste hundrede år. 1000 spørgsmål fordelt på 4

  165,00 kr.15-06-2024
 4. So Many Clues, quizze, brætspil, Viden, overblik og hurtighed er nøgleordene i selskabsspillet So Ma

  So Many Clues, quizze, brætspil, Viden, overblik og hurtighed er nøgleordene i selskabsspillet So Many Clues, der præsenterer en helt ny måde at quizze på! Hektiske notater og diskret hvisken bliver t

  150,00 kr.15-06-2024
 5. HARRY POTTER Quiz, Harry Potter Trivial Pursuit, brætspil, Meget fint og total ubrugt.
Sælges hurtig

  HARRY POTTER Quiz, Harry Potter Trivial Pursuit, brætspil, Meget fint og total ubrugt. Sælges hurtigst muligt. Vi fil to af samme slags Byd

  110,00 kr.14-06-2024
 6. Det populære quiz-spil Hint til hele familien, Quiz, tegn og gæt, brætspil, Nypris 399,95,-
Brætspil

  Det populære quiz-spil Hint til hele familien, Quiz, tegn og gæt, brætspil, Nypris 399,95,- Brætspil med alle dele, dog brugsspor på plade og tegnetavle. Kan afhentes i Aarhus C eller sendes på købers

  149,00 kr.13-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 300 quiz-spil på DBA.

1. Runde: Børnestole

Der findes et væld af finurlige børnestole på DBA, men disse tre stole skiller sig særligt ud. De bliver nemlig alle kategoriseret som designerstole og er lavet af henholdsvis Arne Jacobsen, og Verne Panton.

Alle tre designere er kendte for deres smukke og slidbare kreationer. Derfor skal du som regel af med en stor pose klejner, hvis du skal anskaffe dig stolene fra nye. Men hvad koster de på DBA?

Er du helt på udebane, kan vi afsløre, at 50 procent af deltagerne på Instagram gættede på, at den gule Arne Jacobsen-stol kostede 950 kroner. 40 procent af deltagerne gættede på, at Verner Panton-stolen var sat til salg for 1.200 kroner, mens 43 procent gættede på, at Alvar Aalto-stolen kostede 700 kroner. Men gættede de mon rigtigt?

LÆS OGSÅ: Marie kan spotte genbrugs-guld

Fra ny koster Arne Jacobsens ’Syver stol’ til voksne cirka 2.500 kroner. På DBA kan den findes helt ned til 600 kroner.
Fra ny koster Arne Jacobsens ’Syver stol’ til voksne cirka 2.500 kroner. På DBA kan den findes helt ned til 600 kroner.

2. Runde: Legetøj fra 90’erne

Er du opvokset i 90’erne, kan du med sikkerhed huske den opmærksomhedskrævende og den revolutionerende Walkman. Vi har været en tur i gemmerne og fundet tre karakteristiske legesager frem.

Legetøjet er naturligvis brugt, men endnu ikke opbrugt, mener sælgerne. Både Alfons Åberg, Snøvsen og den legendariske Game Boy Color er på udgik efter nye hjem. Men hvad håber sælgerne at få i sparegrisen for disse varer?

Der var på Instagram stor enighed om, at Alfons Åberg-bogen måtte koste 25 kroner. For det var der 80 procent af deltagerne, der gættede på. Med 55 procent af stemmerne var 229 kroner det svar, flest af deltagerne gættede på, at Game Boy’en kostede. Hvad gætter du på?

LÆS OGSÅ: Maja har tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj

Den ikoniske Game Boy Color udkom for første gang i 1998.
Den ikoniske Game Boy Color udkom for første gang i 1998.

3. Runde: Mærkværdige lamper

Lamper er en populær vare! På DBA er der i skrivende stund mere end til salg og blandt dem findes nogle besynderlige nogle af slagsen.

Du kan blandt andet finde en tudsegammel lampe, der forestiller to ugler eller en neonpink lampe formet som en flamingo.

Eller hvad med en lampe opkaldt efter tegneseriehunden ’Snoopy’. Denne lampe har det seneste stykke tid været et kæmpe hit i Blogger-land. Hvad kan sådan en hypet lampe mon sælges for brugt på DBA? Gæt med nedenfor.

Vi kan afsløre, at 34 procent af deltagerne på Instagram gættede på at flamingo-lampen sælges for en flad 20’er. Hele 50 procent af deltagerne gættede på, at Snoopy-lampen sælges for 5.000 kroner. Hvad gætter du på? Du finder svaret på quizzen nederst i artiklen.

SE OGSÅ: Sådan får en gammel brødkurv en ny funktion

Snoop-lampen er fra det italienske mærke Flos, der gennem tiden har produceret et hav af karakteristiske lamper.
Snoop-lampen er fra det italienske mærke Flos, der gennem tiden har produceret et hav af karakteristiske lamper.

4. Runde: Karakteristiske lænestole

Når designerne vil skille sig ud i mængden, resulterer det af og til i nogle specielle designs – eksempelvis en stol, der imiterer en kokosnød eller ligner bølgerne blå.

Kan du gætte, hvad sådanne stole mon koster på DBA? Du får lige en ledetråd med på vejen. Stolene er designet af den anerkendte designerer, hvilket ofte har en indvirkning på prisen.

Desuden kan vi afsløre, at kun 23 procent af deltagerne gættede Kokos-stolens rigtig pris, og 32 procent gættede den rigtige pris på den blå Verner Panton-stol. Hvad gætter du på?

SE OGSÅ: Sådan fjerne du stearinpletter

Verner Panton betragtes som værende en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark i det 20. århundrede.
Verner Panton betragtes som værende en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark i det 20. århundrede.

Har du fået gættet med? Nu er det nemlig blevet tid til at afsløre de rigtige svar fra quizzen – måske du bliver overrasket.

Fra vestre mod højre:

Runde 1) Børnestole: C, B, A.
Runde 2) Legetøj fra 90’erne: C, B, A.
Runde 3) Mærkværdige lamper: C, B, C.
Runde 4) Karakteristiske lænestole: C, A, B.

Vil du gerne quizze mere, kan du på DBA’s Instagram-profil finde tidligere quizzer under højdepunktet ’QUIZ’ eller gætte med her på DBA Guide næste måned.

Find Bezzerwizzer på DBA:

 1. Bezzerwizzer - Familie - Brætspil Hos Coop

  Bezzerwizzer - Familie - Brætspil Hos Coop

  Bezzerwizzer - Familie - Brætspil Hos Coop, Bezzerwizzer - Familie - Brætspil Hos Coop, Bezzerwizzer - Familie - Brætspil Hos Coop, Bezzerwizzer familiespil Sjovt og lærerigt quizspil for hele familie

  349,00 kr.28-12-2022
 2. ., kortspil, Bezzerwizzer Året der gik 2016 to-go. 

Lettere brugt, men som nyt. 

Kom med et bud :)

  ., kortspil, Bezzerwizzer Året der gik 2016 to-go. Lettere brugt, men som nyt. Kom med et bud :) Afhentning i fuglekvarteret Kbh nv. Sender til pakkeshop.

  123,00 kr.09-06-2024
 3. Bezzerwizzer , brætspil, Bezzerwizzer 

Sender gerne, køber betaler Porto på 50kr

  Bezzerwizzer , brætspil, Bezzerwizzer Sender gerne, køber betaler Porto på 50kr

  150,00 kr.09-06-2024
 4. Bezzerwizzer , brætspil, Bezzerwizzer Region Nordjylland

Sender gerne, køber betaler Porto på 50kr

  Bezzerwizzer , brætspil, Bezzerwizzer Region Nordjylland Sender gerne, køber betaler Porto på 50kr

  150,00 kr.08-06-2024
 5. Bezzerwizzer, Quizspil, quizspil, Bezzerwizzer fra 2020. Mangler intet - blyanter og blok medfølger.

  Bezzerwizzer, Quizspil, quizspil, Bezzerwizzer fra 2020. Mangler intet - blyanter og blok medfølger. Meget lidt brugt.

  100,00 kr.07-06-2024
 6. BEZZERWIZZER viden., Familiespil fra 10+ år., quizspil, Quiz spil. Alle dele er der. Brugt men pænt

  BEZZERWIZZER viden., Familiespil fra 10+ år., quizspil, Quiz spil. Alle dele er der. Brugt men pænt på nær at æsken har lidt skrammer. Se billederne.

  100,00 kr.07-06-2024

Bezzerwizzer er et af de mest populære quiz-spil i Danmark. Lige nu kan du finde 157 Bezzerwizzer-spil på DBA.

Blev du overrasket over svarende i quizzen? Det er ikke altid til at gennemskue prisen. En simpel Kinderæg-figur kan eksempelvis være flere tusindekroner værd, fortæller Ole fra Glostrup. Ole er lidt af en Kinderæg-specialist og har en samling på mere end 17.000 forskellige figurer. Se samlingen, her!

Nu vi er ved skøre samlinger, skal du møde Martin fra Fredericia, der samler på My Little Pony. Martin er en ægte ’brony’ og har fyldt sit hjem med de farverige heste fra kælder til kvist. Se for dig selv i videoen nedenfor.Vil du vide mere om Martin og hans skønne samling, kan du læse med, her!

Relaterede artikler