Catwalk til genbrugs budgetter
Livsstil

Catwalk til genbrugs budgetter

Louise Guldager
Louise Guldager

Catwalk til genbrugs budgetter

Modeuge kan for mange klinge hult. For det utrænede øje, kan det se ud som om, det mest af alt handler om kindkys, kanapeer og kurtiserende catwalks. Og det gør det da også. Men modeugen er også en arbejdsuge for store dele af branchen, hvor årets tendenser slås an, nye talenter viser deres værd, etablerede designere sætter tonen og hvor messerne gløder af håbefulde brands, som sælger ind for kommende sæson. Under overfladen af champagnens bobler hviler et stort pres på de fleste deltagende.

Uanset at det kan forekomme som en lukket fest for særligt indbudte, så er modeugen på godt og ondt en indsalgs periode for et stort maskineri. Og kan man ikke bruge den til andet, så kan man i hvert fald få et kig i spåkuglen, når branchens toneangivende designere giver deres bud på hvilke trends og tendenser, der kommer til at præge næste sæson. For nuværende drejer det sig om efteråret og vinteren 2016. Også kaldet FW16, (Fall/Winter 2016).

Og hvad skal vi så kigge efter? Selvom kollektionerne spænder vidt og hvert brand har sin egen dna, er der en vis konsensus at spore, når det gælder dette års vintermode. Og heldigvis behøver man ikke betale dyrt for at være med på moden. Man kan sagtens dyrke catwalkens tendenser på lavt budget.

For det første er farveholdningen hos flere toneangivende designere langt mere kompleks end tidligere. Tænk mørk bordeaux, vibrerende turkis, okkergul, marineblå og grøn i alle afskygninger. Noter dig især grøn. Græsgrøn, lys grøn, flaskegrøn, olivengrøn, you name it. Grøn er godt. På alle leder og kanter. Samtidig er velour fortsat at se på mange styles, så en investering i f.eks. en flaskegrøn velourblazer er et sikkert valg. Derudover var der alle toner af rød. Fra den klare postkassefarvede rød til en brændt orange.

En anden klar tendens var forskellige variationer af 90érne. Tænk Beverly Hills 90210, Douglas Couplands Generation X og Nirvana. 90er referencer som bomberjakken, farvet pels – gerne fake - og oversize skovmandskjorter var at se mange steder. Lys denim og grove støvler var også en genkommende ting, der hurtigt kunne spottes på messerne og på catwalken, ligesom den helt klassiske 90ér t-shirt, nemlig blusen med snøre foran.

Skarp silhuet og masser af army

Armystrik og ikke mindst armyjakken gik igen mange steder og i det hele taget går du ikke galt i byen, hvis du iklæder dig noget til vinter med en snert af militære referencer. Uniformsjakken og den armygrønne nuance indkapsler denne tendens til perfektion. Og kan jo sagtens bruges nu, så den kan man med fordel købe allerede.

En anden klassisk 90ér silhuet, som var at finde på både kjoler, bluser og jakker var den feminine peplum. En peplum kjole eller bluse er sådan set bare en kjole eller bluse med en kant omkring hofterne, som mest af alt minder om et påsyet skørt.

Peplum faconen kan være med til at danne et indtryk af større hofter, og dermed være med til at fremhæve den eftertragtede timeglas form. Men selvom du ikke er åleslank, kan du sagtens iføre dig peplum alligevel, da hele ideen med peplum er, at fremhæve talje-hofte forholdet.

Det gode ved moden er, at den ofte går i ring. Derfor er der heller ingen grund til at købe guldet for dyrt. Der er masser af muligheder for at være smart på catwalk niveau til budgetpris. Simpelthen fordi flere af de tendenser, vi ser tydeligt i modebilledet lige nu, alle er levn fra fortiden. Og så længe du sammensætter tingene i din egen stil, retter ryggen og bærer det med et smil, vil du nemt trumfe samtlige af dette indlægs nævnte tendenser.

Skal du kun investere i tre ting, må min dom være: denim, farvet pels og army. Og hvis du er modig, så kombiner det gerne. Det handler om at ’eje’ sit look. Om at være lige dele dedikeret og ligeglad. Præcis som 90érnes ikoner var det. Men udtrykket er blevet lidt mere elegant og knap så rodet. Tilsæt evt. et par rå cowboystøvler. Så kan catwalkens kokette kissemissen med fashionfolket godt pakke sammen af ren misundelse.

Louise - guldlog.dk

Find det på DBA

 1. Havetraktor, Texas Rider 6100E, 196cc hk, Texas rider6100e
Elstart virker 
Kan kører og slå græs men

  Havetraktor, Texas Rider 6100E, 196cc hk, Texas rider6100e Elstart virker Kan kører og slå græs men larmer lidt fra lejerne Opsamler er koblet fra Kunne godt trænge til lidt kærlig men den køre og

  1.500,00 kr.16-06-2024
 2. Smølfer, Smølfer, Smølfer lot kan sendes på købers regning

  Smølfer, Smølfer, Smølfer lot kan sendes på købers regning

  100,00 kr.16-06-2024
 3. Lego andet, 8-9 kg usorteret, noget delvist samlet drenge Lego.
- Bionicle figurer
- Noget Startwars

  Lego andet, 8-9 kg usorteret, noget delvist samlet drenge Lego. - Bionicle figurer - Noget Startwars - Stor ridderfigur + mindre borg - Lidt Minecraft - Biler Vejledninger følger med. Pris 1100 kr. S

  1.100,00 kr.16-06-2024
 4. Sony, Sony Cybershot DSC-S980, 12.1 megapixels, Perfekt, Super flot vintage digitalkamera fra Sony C

  Sony, Sony Cybershot DSC-S980, 12.1 megapixels, Perfekt, Super flot vintage digitalkamera fra Sony Cybershot serien. Med 12 megapixel, flash, Autofokus og en ældre CCD-sensor, der giver dig digitale b

  900,00 kr.16-06-2024
 5. Nintendo DS, 2 ds, Perfekt, Sælger denne 2DS med spille kort med masser af spil. Med dette kort kan

  Nintendo DS, 2 ds, Perfekt, Sælger denne 2DS med spille kort med masser af spil. Med dette kort kan man også altid tilføje nye spil mm.

  500,00 kr.16-06-2024
 6. Støbejernskasserolle, Copco nr 143, Ca.1 L fin gryde
Kan tages med til Viborg og Amager

  Støbejernskasserolle, Copco nr 143, Ca.1 L fin gryde Kan tages med til Viborg og Amager

  175,00 kr.16-06-2024

Relaterede artikler