Bryllup på budget
Livsstil

Bryllup på budget

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Lige nu er det højsæson for bryllupper og andre skønne-sommerfester. Det kalder naturligvis på luftige og farverige kjoler og kreativ tilgang til bordækning osv.

Da vi selv skulle giftes for præcis 5 år siden, ville vi gerne have et DIY bryllup – og der gik næsten sport i at finde tingene billigst muligt. Da vi ikke havde det allerstørste beløb til rådighed, brugte vi langt tid på nettet for at finde det allerbilligste alternativ – og meget gerne brugt!

Jeg var så skuffet over hvor kedelig og ”snork-pyh-traditionelt” bryllupsmulighederne er herhjemme i DK. Jeg kan huske at jeg brugte mange aftenener på amerikanske wedding-blogs for at blive inspireret.

Hvis man kigger på hvor kreative vi er herhjemme i Danmark med vores indretning og påklædning – så kunne man godt ønske lidt mere nytænkning af bryllupper også. Jeg fandt mig til en bryllupsmesse med kridhvide satin-kjoler, tarvelig borddækning & orgel-orkester – og jeg var i chok...

Man behøver jo ikke være 100% låst i traditioner. Det er faktisk helt okay at gøre alle traditioner til jeres egne og tænke dem nye og personlige.. Herunder giver jeg dig lige lidt hurtige tips!

BRUDEKJOLE – BRUGT ELLER NY? 

Selvom det kæmpe tyl-skørt trumfede vintagekjolen i mit eget tilfælde, kan jeg sagtens anbefale dig at at prøve en masse fine vintage brudekjoler, inden du evt. køber en helt ny! Du køber på denne måde med bæredygtighed - og du kan spare mange penge ved at købe en tidligere elsket brudekjole, der har gjort én brud lykkelig allerede. Du finder mange fine brudekjoler på DBA, og hold godt øje, for der kommer hele tiden nye til. Jeg solgte faktisk min egen brudekjole efter noget tid – og pigen der købte den, var SÅ lykkelig for den, at det gjorde mig mindst ligeså glad at sælge hende den!

Find vintage brudekjolen:

 1. Brudekjole, OLVI’S - the lace collection, str. 38, Næsten som ny, Smukkeste vintage brudekjole, købe

  Brudekjole, OLVI’S - the lace collection, str. 38, Næsten som ny, Smukkeste vintage brudekjole, købe i brudebutikken på Langelinje. Den har en super flot pasform, og er meget behagelig at have på. D

  10.000,00 kr.06-06-2023
 2. Brudekjole, Pronovias, str. 34, Næsten som ny, Jeg sælger min smukke brudekjole, så den får lov at v

  Brudekjole, Pronovias, str. 34, Næsten som ny, Jeg sælger min smukke brudekjole, så den får lov at vise sin pragt endnu engang, i stedet for at stå i skabet. Det er en pronovias brudekjole fra 2018.

  6.000,00 kr.21-05-2023
 3. Brudekjole, Vintage, En rose brud, str. 36, God men brugt, Virkelig smuk vintage brudekjole fra 70’e

  Brudekjole, Vintage, En rose brud, str. 36, God men brugt, Virkelig smuk vintage brudekjole fra 70’erne i fejlfri stand. Lukkes med lynlås bagtil. Størrelse 36 / small Tidligere ejer beskrev den sål

  500,00 kr.14-05-2023
 4. Brudekjole, Vintage 50'er engelsk brudekjole, str. 36, God men brugt, 
Super smuk og romantisk vinta

  Brudekjole, Vintage 50'er engelsk brudekjole, str. 36, God men brugt, Super smuk og romantisk vintagekjole fra 50’erne. Kjolen kan bruges som brudekjole eller konfirmationskjole. Kjolen er med blond

  1.500,00 kr.08-05-2023
 5. Brudekjole, str. 32, Smuk gammel vintage brudekjole. 
Underskørte er blevet klippet af da kjolen se

  Brudekjole, str. 32, Smuk gammel vintage brudekjole. Underskørte er blevet klippet af da kjolen senest har været brugt som konfirmations kjole. Underskørtet kan let påmonteres igen, så kjolen får si

  800,00 kr.21-04-2023
 6. Vintage brudekjole fra 1950’erne

  Vintage brudekjole fra 1950’erne

  Brudekjole, str. 38, God men brugt, Vintage brudekjole fra 50’erne. Brugt 3 gange. Smukt broderi med sølvtråd. Passer ca. str. 36/38/m. Skørt og 2 bælter medfølger (et med perler og et med stof). Hvi

  3.500,00 kr.08-04-2023

GOMMENS TØJ 

Gommen risikerer lynhurtigt at blive lidt kedelig i sin sorte smoking eller habit. Er i et par, der tør, - så prøv at finde en frisk blazerjakke, eller sneakers i en sjov farve. Prøv desuden også at overveje en mønstret butterfly eller skjorte. Lad mandens vanlige stil skinne igennem – også på hans bryllupsdag!


BORDPYNT 

Til vores bryllup havde jeg samlet alle mine hjorte porcelæns-figurer. Sammen med træstubbe, grene og mos gave de en fin eventyrlig stemning. Du kan faktisk finde vildt mange søde porcelænsfigurer på DBA, som du kan bruge på dit bryllupsbord (og i dit hjem bagefter!). 

Også udenfor pyntede vi op i de store træer med silkebånd, der bevægede sig i takt med vinden!


LEJET STEL – ELLER ET HELT PERSONLIGT MIX? 

Hvis du starter tidligt med at samle, kan jeg kun anbefale dig at købe forskellige stel - for opnå en helt unik borddækning. Er du rigtig avanceret, kan du også finde alle vin- og drikkeglas, så alle gæster får et herligt personligt mix af service, der passer til jeres bryllups-stil.


Hvorfor ikke få lavet en SJOV brystbuket, der passer til brylluppets tema – eller bare jeres hobbies og interesser. Frederik & hans forlover havde fx en fin lille hjort sammen med den gule blomst craspedia, der også var i min buket.. Tænk kreativt - og gerne med en snert af humor.

Relaterede artikler