Gør som Bettina: Kør drømmen om vanlife i møde på DBA
Livsstil

Gør som Bettina: Kør drømmen om vanlife i møde på DBA

Christine
Christine

Ambitionen var at gøre friluftslivet lækkert, men hvordan forvandler man et ”rustent rugbrød” til en luksuriøs van, når man ikke har erfaring med at bygge biler om? Man begynder på DBA. Det gjorde Bettina, der i dag har skiftet telt og trangia ud med et hjem på fire hjul – endda bygget på budget. Hvordan hun greb forvandlingen an, fortæller hun dig her.

Friluftslivet er ikke altid primitivt. I hvert fald ikke når man tager på tur med 29-årige Bettina Bøjstrup fra Aalborg. Tværtimod. Hun tager ud i det blå med tag over hovedet, musik på anlægget og skinnende fælge snurrende under karrosseriet for at slå lejr med udsigt til stille skove, dybe søer og høje bjergtoppe.

Vanlife, kalder hun dagene i ’Donkey’ – en hjemmebygget VW T3, – som gennem de sidste tre år har taget hende på eventyr rundt omkring i Europa. For selvom friluftspigen er vild med at snøre vandrestøvlerne og begive dig ud i naturen, må det godt være lidt lækkert, når hun træt vender retur.

Har du det på samme måde? Så skal du læse med her, hvor Bettina beretter, hvordan hun for under 15.000 kroner forvandlede et gammelt folkevognsrugbrød til en luksusvan.

Bettina på eventyr i den van, som hun på budget har bygget om til et luksuriøst sommerhus på hjul. Her i artiklen fortæller hun, hvordan hun greb projektet an, og du får selvfølgelig hendes bedste tips til, hvordan du kan gøre det samme.
Bettina på eventyr i den van, som hun på budget har bygget om til et luksuriøst sommerhus på hjul. Her i artiklen fortæller hun, hvordan hun greb projektet an, og du får selvfølgelig hendes bedste tips til, hvordan du kan gøre det samme.

Sådan gjorde Bettina friluftslivet til en luksus

Blop. En dråbe drypper fra dugen. Blop-blop-blop. Flere følger efter, og får teltet til at føles koldt og klamt. På gulvet mellem liggeunderlag, soveposer og sokker samler sig snart et par pytter, så det bliver umuligt at bevæge sig rundt uden at blive våd.

Der er mange glæder ved friluftslivet, men de regnfulde dage i naturen var en af dem aalborgenseren Bettina Bøjstrup, 29 år, gerne skiftede ud. Så det gjorde hun:

- Min kæreste og jeg er meget glade for friluftsliv, og vi var tit på vandreture i Norge, Sverige og Danmark – i regnvejr! Vi var trætte af at slå telt op i dårligt vejr, for alting var konstant vådt. Vi drømte om et luksuriøst friluftsliv, hvor vi kunne være tæt på naturen, men samtidig sove tørt og godt, fortæller hun.

Men hvor finder man et varmt, tørt overnatningssted dybt inde i de skandinaviske skove? For Bettinas og kæresten Esbens vedkommende blev det i en ombygget VW T3 fra 1988, selvom det langt fra var kærlighed ved første blik for Bettina.

Hvorfor hendes hjerte alligevel smeltede, da rustbunken rullede ind på matriklen, fortæller hun herunder.

Find et telt på DBA:

 1. Telt, Igol 3 personers telt med tilbehør i rigtigt fint stand. 
Kan sendes for 55, - i porto.

  Telt, Igol 3 personers telt med tilbehør i rigtigt fint stand. Kan sendes for 55, - i porto.

  300,00 kr.25-06-2024
 2. Telt, Helt ny 2 personers telt med tilbehør.
Kan sendes for 55, - i porto.

  Telt, Helt ny 2 personers telt med tilbehør. Kan sendes for 55, - i porto.

  150,00 kr.25-06-2024
 3. Fortelt, Kampa Rally Air Pro 330 luftfortelt, Fint telt. Hurtig opsætning. Desværre købt for stort d

  Fortelt, Kampa Rally Air Pro 330 luftfortelt, Fint telt. Hurtig opsætning. Desværre købt for stort derfor det sælges. Der medfølger tæppe og underlag samt håndpumpe. Det har lidt skjolder i taget som

  2.500,00 kr.25-06-2024
 4. Telt, Næsten som ny Easy Camp Telt til 2 personer.
Kan sendes for 55,- i porto.

  Telt, Næsten som ny Easy Camp Telt til 2 personer. Kan sendes for 55,- i porto.

  300,00 kr.25-06-2024
 5. telt 4 personer, Nakano model himmerland
med 2 kabiner med plads til 2 i hver
med fortelt 
højde 185

  telt 4 personer, Nakano model himmerland med 2 kabiner med plads til 2 i hver med fortelt højde 185 cm brede 450 cm dybde 220 cm vejer 8,8 kg vandtryk 2000 mm teltet er ubrugt kun været slået op 24

  500,00 kr.25-06-2024
 6. Nordisk Telt, Nordisk Svalbard 1 S1, nyt, slået op en gang i haven, for småt til min krop. Fast Pris

  Nordisk Telt, Nordisk Svalbard 1 S1, nyt, slået op en gang i haven, for småt til min krop. Fast Pris. Sendes for købers regning. https://nordisk.eu/da/svalbard-1-si-telt/forest-green/p/76/694

  1.500,00 kr.25-06-2024

Der er lige nu 922 telte til salg på DBA. Find et til under 500 kroner her.

Hvem er ’Donkey’?

- Donkey’ er et pakæsel på hjul.

Bettina griner, så det er svært at høre, hun ikke ved første øjekast faldt for ”dyret”. Afskallet maling, overfladerust og tydelige brugsspor var nemlig ikke det, Bettina forbandt med luksus. Hun var derfor ”ikke helt overbevist,” da kæresten på en sms fortalte, han ubeset havde købt en VW T3, som efterfølgende blev døbt ’Donkey’:

- Vi startede med at se på store, flotte autocampere, men de var over vores budget. Derfor vendte vi blikket mod brugtbiler, og fandt ud af, at det lige var noget for os at bygge en van om. Men ’Donkey’ var virkelig grim, og jeg synes, det ville være så pinligt at køre i den, fortæller Bettina og fortsætter:

- Jeg sagde endda til min kæreste, at jeg ikke ville betale til den, så han måtte selv køre fra Aalborg til Sjælland med en kammerat for at hente den, mindes hun.

Mavefornemmelsen holdt heldigvis ikke stik, for selvom T3’eren med Bettinas ord ”lignede en bunke skrot,” kunne hun straks se de samme muligheder som kæresten, da den endelig trillede ind foran hende:

- Jeg blev jo nødt til at sige, jeg ville eje den på lige fod med ham, indrømmer hun.

Derfor trak Bettina og Esben i arbejdstøjet for at forvandle det gamle folkevognsrugbrød til en luksuriøs van, men hele tiden med ét mål: At gøre det så godt og billigt, de kunne.

Hvilke kneb parret hev op af værktøjskassen for ikke at slå hul i budgettet, vil Bettina gerne fortælle. De sparrede nemlig mange penge på bilombygningen, og du kan let gøre dem kunsten efter, hvis du læser med videre.

LÆS OGSÅ: Fire billige autocampere på DBA til sommerens udflugter

Den gamle rust skulle slibes af, før 'Donkey' var klar til at køre ud i det blå. Her er Bettina i fuld gang med arbejdet.
Den gamle rust skulle slibes af, før 'Donkey' var klar til at køre ud i det blå. Her er Bettina i fuld gang med arbejdet.

Bilen blev bygget på budget

Drømmen var at skabe et lille hjem på hjul med køkken, soverum og god opbevaringsplads. Præcis som i de autocampere, parret først forelskede sig i, men med det bespænd, at bilen skulle bygges på budget:

- Bilen kostede kun 22.500 kroner, men det kunne jo hurtigt blive dyrt at bygge den om, når der både skulle bruges køkkenelementer, markise, reservedele til mekanik, dæk og fælge. I hvert fald, hvis man ikke kigger på DBA, som vi gjorde, fortæller Bettina.

En ihærdig indsats på DBA resulterede i, at parret ikke skulle slippe mere end 15.000 kroner, før de kunne trille ud på landevejene i en totalrenoveret T3’er:

- Sammenlignet med de dyre autocampere var det her virkelig budgetvenligt, lyder det optimistisk fra Bettina, der samtidig understreger, at parret ikke på forhånd havde erfaring med at renovere gamle biler.

Forvandlingen fra rusten T3’er til luksusvan skete ikke med et trylleslag. Det var derimod en vigtig DBA-funktion, som gjorde, at parret kunne ombygge bilen på budget. Under billedet af den nyrenoverede bil, afslører Bettina, hvilket hjælpemiddel, der var uundværligt undervejs.

LÆS OGSÅ: Nu kan drømmen blive din: Morten har en VW T1 til salg på DBA

I køkkenet er der en lille spiseplads, hvor dagens måltider kan spises, hvis regnen trommer på ruden. Når puderne fjernes, og ryglænet bliver lagt ned, forvandler siddemøblet sig til en seng.
I køkkenet er der en lille spiseplads, hvor dagens måltider kan spises, hvis regnen trommer på ruden. Når puderne fjernes, og ryglænet bliver lagt ned, forvandler siddemøblet sig til en seng.

Bettina: Denne DBA-funktion er uundværlig

- Vi er vilde med annonceagenten! Den er uundværlig. Vi har oprettet en under ’van’, så vi altid er opdateret på, hvad der kommer til salg inden for feltet, forklarer Bettina begejstret.

Den smarte søgefunktion viste sig imidlertid ikke kun at være en stor hjælp under ombygningen af bilen. Flere fine fordele fulgte med:

 - DBA har faktisk været med til at udvide vores netværk, for når vi mødtes og handlede med ligesindede, udvekslede vi erfaringer, hørte om folks ture og fik mange gode tips på den måde. Det er noget af det fedeste ved at købe på DBA.

- Folk, der sælger reservedele til VW T3 og folkevognsrugbrød, har ofte de samme interesser som mig, og det er spændende at se, hvordan de har bygget om og indrettet sig i bilen. Der bliver sparket dæk, når vi mødes til veterantræf, siger Bettina muntert.

Vil du selv prøve kræfter med vanlife, har Bettina ét vigtigt råd til dig. Der er nemlig lige en lille hage ved livsstilen, som du med fordel bør kende, før du fylder benzintanken og triller på tur. Under annoncen giver den erfarne friluftspige dig tippet, du ikke kan undvære.

Begynd vanlife på DBA:

 1. Autocamper udlejes fra 5.000 kr

  Autocamper udlejes fra 5.000 kr

  ...UDLEJES FRA 5.000 kr. SUNLIGHT A70 - SUN 1 Årgang 5/2020 Fiat ducato 6 personers vogn Tag også gerne din hund og cykler med - der er masser af plads i vognen. UDLEJNINGSSÆSON 2024; HØJSÆSON: UG

  5.000,00 kr.07-12-2021
 2. Vogn 6 | Autocamper udlejes | CARADO - T338 | Fabriksny | 2 pers. | Book online

  Vogn 6 | Autocamper udlejes | CARADO - T338 | Fabriksny | 2 pers. | Book online

  Lej en autocamper hos Camperudlejning. Vores virksomhed er beliggende i Låsby, mellem Århus og Silkeborg. Du kan nemt og bekvemt booke vores vogne online. Du er selvfølgelig også altid velkommen ti

  6.700,00 kr.19-12-2023
 3. Vogn 5/10 | Autocamper udlejes | CARADO - T447 | Fabriksny | Book online

  Vogn 5/10 | Autocamper udlejes | CARADO - T447 | Fabriksny | Book online

  Lej en autocamper hos Camperudlejning. Vores virksomhed er beliggende i Låsby, mellem Århus og Silkeborg. Du kan nemt og bekvemt booke vores vogne online. Du er selvfølgelig også altid velkommen ti

  6.900,00 kr.19-12-2023
 4. Vogn 2/16/17 | Autocamper udlejes | CARADO - T447 | Fabriksny | 4 pers.

  Vogn 2/16/17 | Autocamper udlejes | CARADO - T447 | Fabriksny | 4 pers.

  Lej en autocamper hos Camperudlejning. Vores virksomhed er beliggende i Låsby, mellem Århus og Silkeborg. Du kan nemt og bekvemt booke vores vogne online. Du er selvfølgelig også altid velkommen ti

  6.900,00 kr.19-12-2023
 5. Vogn 3 | Autocamper udlejes | HYMER FREE 602 | Fabriksny | 2. pers | Book online

  Vogn 3 | Autocamper udlejes | HYMER FREE 602 | Fabriksny | 2. pers | Book online

  Lej en autocamper hos Camperudlejning. Vores virksomhed er beliggende i Låsby, mellem Århus og Silkeborg. Du kan nemt og bekvemt booke vores vogne online. Du er selvfølgelig også altid velkommen ti

  6.700,00 kr.19-12-2023
 6. 2022 - Hobby Vantana K 65 ET DE LUXE -- 6.500 kr

  2022 - Hobby Vantana K 65 ET DE LUXE -- 6.500 kr

  Hobby 2022 - Hobby Vantana K 65 ET DE LUXE, 2022, kg egenvægt 3021, kg totalvægt 3500, sengepladser 2, Prisen er lejepris pr. uge i den billigste periode - se alle priser på billedet. Uddrag af lejeb

  6.500,00 kr.25-06-2024

Lige nu er der mere end 300 autocampere til salg på DBA, men søger du på van, får du vist 450 aktive annoncer.

Tippet du skal kende, før du tager på tur

Sneklædte bjergtoppe i bakspejlet, solnedgangens gyldne stråler på kinden og et blidt, blafrende bål ved en opalblå skovsø. Vanlife ser idyllisk ud på sociale medier, men det er langt fra virkeligheden, fortæller den erfarne friluftspige.

Selvom ’Donkey’ er en luksusvan, er vanlife stadig en forlængelse af friluftslivet:

- Mange siger, vanlife er simpelt, men det synes jeg ikke. Det kan være fyldt med udfordringer, og nogle gange er det virkelig primitivt. I de små biler er der sjældent toilet, og det udfordrer altså forfængeligheden, siger Bettina.

Opfyldning af vandtanke og strømforsyninger er nogle af de praktiske ting, der skal være styr på, før køreturen bliver en succes. Derfor opfordrer Bettina også til, at vanlife begynder på bagsædet af en stationcar:

- Jeg synes, man skal starte med at tage på små ture i en stationcar for at finde ud af, om vanlife er en livsstil, man kan lide. Når man slår bagsæderne ned, kan man fint sove i bilen. Det var sådan, jeg begyndte, fortæller hun.

Er du overbevist om, at livsstilen er noget for dig, og er du parat til at sætte dig bag rattet i en luksusvan bygget på budget? Så slå en smutvej ind på DBA. Drømmen fortsætter nemlig her, for det er snart tid til at tage afsked med ’Donkey’, fortæller Bettina. Hun har forelsket sig i en større model, og derfor må folkevognsrugbrødet køre en ny ejer i møde.

LÆS OGSÅ: Vildt: Familie solgte alt de ejede på DBA

Friheden til at slå lejr, hvor hun vil, er det, Bettina holder mest af ved at være vanejer.
Friheden til at slå lejr, hvor hun vil, er det, Bettina holder mest af ved at være vanejer.

Drømmen fortsætter på DBA – Køb Bettinas van

Bettina er efterhånden en erfaren vanejer, der har håndteret alt fra en tabt udstødning på motorvejen i Tyskland til stejle hårnålesving i Italien. Næste stop er Island, men det bliver ikke i ’Donkey’.

Det gamle pakæsel har ikke højt tag, og parret stod derfor konstant krumbøjet i køkkenet. Det blev en udfordring på de længere ture, så endnu en gang indstillede de søgeagenten og slog ind på brugtvognsvejen:

- Da vi begyndte at rejse med van, fandt vi hurtigt ud af, hvad vi skulle bruge for at gøre turen til en succes. Vi har en fin campingindretning nu, hvor alting har en fast plads, men vi bliver hele tiden klogere, og vi måtte til sidst indse, at vi havde brug for en ny van, forklarer Bettina.

Det nye folkevognsrugbrød, som kostede 30.000 kroner, har både højt tag og firhjulstræk. Lige nu er parret i gang med at gøre vognen køreklar, men når den er færdig, venter en tårevædet afsked med den gamle makker:

- Det bliver svært at skille sig af med ’Donkey’, for den er blevet vores lille hjem. Præcis som vi drømte om, blev den kilde til rigtig mange eventyr og gode oplevelser. Dem, der skal købe den, skal virkelig overbevise mig om, at de kommer til at holde lige så meget af den, som jeg gjorde, siger Bettina.

På spørgsmålet om, hvor man en dag kan købe ’Donkey’, svarer hun hurtigt:

- Mon ikke det bliver på DBA.

Hvornår vanen kommer til salg, kan Bettina desværre ikke sige endnu, så skal drømmen om ’Donkey’ blive virkelighed for dig, må du hellere oprette en annonceagent under VW T3. Det er nemlig under den kategori, du kan finde Bettinas luksusvogn, når hun er klar til at vinke farvel til den.

Find en folkevogn på DBA:

 1. VW Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT Benzin modelår 2016 km 170000 Blåmetal nysynet klimaanlæg ABS air

  VW Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT Benzin modelår 2016 km 170000 Blåmetal nysynet klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, 🔘 Kan finansieres fra 1.620 kr/md med 0, - i udbetaling! ✅

  99.500,00 kr.23-06-2024
 2. VW Polo 1,4 TDi 90 Comfortline BMT Diesel modelår 2016 km 212000 Mørkrød træk nysynet klimaanlæg ABS

  VW Polo 1,4 TDi 90 Comfortline BMT Diesel modelår 2016 km 212000 Mørkrød træk nysynet klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, 🔘 Kan finansieres fra 1.418 kr/md med 0, - i udbetalin

  84.500,00 kr.21-06-2024
 3. VW Golf VII 1,4 GTE DSG Benzin aut. Automatgear modelår 2017 km 96000 Hvid nysynet klimaanlæg ABS ai

  VW Golf VII 1,4 GTE DSG Benzin aut. Automatgear modelår 2017 km 96000 Hvid nysynet klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, Kan finansieres fra 3.119 kr/md med 0, - i udbetaling! ✅ -

  209.500,00 kr.21-06-2024
 4. VW Caravelle 2,5 TDi GL 10prs, Diesel, årg. 1997, km 123000, Gråmetal, nysynet, træk, centrallås, st

  VW Caravelle 2,5 TDi GL 10prs, Diesel, årg. 1997, km 123000, Gråmetal, nysynet, træk, centrallås, startspærre, VW caravelle 2, 5tdi 102 Bus 10. Pers AnnonceID: vwt4123.000flot4rfstand Bemærk venlig

  149.900,00 kr.21-06-2024
 5. VW Polo 1,6 TDi 95 Comfortline Diesel modelår 2018 km 99000 Sort nysynet klimaanlæg ABS airbag centr

  VW Polo 1,6 TDi 95 Comfortline Diesel modelår 2018 km 99000 Sort nysynet klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, 🔘 Kan finansieres fra 2.369 kr/md med 0,- i udbetaling! ✅ - Særdele

  154.500,00 kr.19-06-2024
 6. VW Polo 1,2 TSi 90 Highline Benzin modelår 2014 km 83000 Grå træk nysynet klimaanlæg ABS airbag cent

  VW Polo 1,2 TSi 90 Highline Benzin modelår 2014 km 83000 Grå træk nysynet klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, 🔘 Kan finansieres fra 1.689 kr/md med 0, - i udbetaling! ✅ - Skal

  104.500,00 kr.18-06-2024

Er du klar til at køre ud i verden i en T1 eller T3? Lige nu er der mange muligheder for at begynde vanlife på DBA.

Kan man uden erfaring ombygge en slidt campingvogn til et lækkert, moderne sommerhus? I Vejle har Sofie og Morten gjort det til en levevej at forvandle gamle campingvogne til luksuriøse sommerhuse. I denne artikel kan du møde parret, som fortæller, hvordan det hele begyndte.

Vrooom! Du kan høre i videoen herunder, at det ikke er en helt almindlig autocamper, Henrik har til salg på DBA. Den er nemlig bygget på en pickup-truck. Læs med her i artiklen og find ud af, hvorfor du kan spare minimum 10.000 kroner i vægtafgift ved at vælge den særlige campingbil, når du kører på ferie næste gang.

Relaterede artikler