8 vinterjakketrends - der egner sig bedst brugt
LivsstilUdeliv

8 vinterjakketrends - der egner sig bedst brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

Vi guider dig til de bedste genbrugs-vinterjakker, og samtidig kan du varme dig på de store besparelser! Vinterens mode dikterer nemlig solide materialer, nostalgi og patina. Noget som især findes, når du søger vinterjakker brugt.

Når en ny sæson begynder, vil mange af os automatisk tage et kig ind i skabet og sandsynligvis konstatere, at vi godt kunne bruge lidt nyt. Det gælder i særlig grad for efterårssæsonen og vinterens garderobe. Men faktisk giver det lige nu allerbedst mening at købe nyt ved at shoppe brugt. Referencer fra 70erne er nemlig igen overalt i efterårs- og vinterkollektionerne, hvor især rulam og tweed topper listen. Og netop med disse materialer giver det rigtig god mening at kigge efter en brugt vinterjakke.

Her får du mine 8. forslag til, hvilke vinterjakker, du bør kigge efter brugt.

1. Rulam

Rulam har aldrig været mere populært, og da det er et ret solidt materiale, kan det sagtens svare sig at købe brugt. Tænk Catherine Deneuve, kernelædertasker og masser af patina. Rulam ældes smukt, og da prisen ofte er høj fra ny, kan der være mange penge at spare.

Husk at forhøre dig, om jakken har været imprægneret. Rulam skal gerne imprægneres lidt hyppigere end andre skindtyper, men dette kan du nemt selv rode bod på, når du modtager den. Lad den hænge ude et døgns tid efter imprægnering, det har skindet godt af.

Vinterjakker til salg på DBA:

 1. Vinterjakke, str. 40, Luhta, Sort, Næsten som ny, Lækker vinterjakke.
Ser ud som ny.
Sælges billig

  Vinterjakke, str. 40, Luhta, Sort, Næsten som ny, Lækker vinterjakke. Ser ud som ny. Sælges billigt.

  125,00 kr.12-06-2024
 2. Vinterjakke, str. 40, Rockandblue , Næsten som ny, Flot Rockandblue jakke str 40 brugt få gange, rø

  Vinterjakke, str. 40, Rockandblue , Næsten som ny, Flot Rockandblue jakke str 40 brugt få gange, røgfri hjem

  1.300,00 kr.12-06-2024
 3. Vinterjakke, str. 38, The North Face, Sort, Polyester, Næsten som ny, Fin North Face vinter jakke

  Vinterjakke, str. 38, The North Face, Sort, Polyester, Næsten som ny, Fin North Face vinter jakke. Fejler ingenting. Er stort set ikke gået med. Lidt over 2 år gammel.

  700,00 kr.12-06-2024
 4. Vinterjakke, str. 38, Jjxx, Grøn, Næsten som ny, Super lækker frakke brugt et par gange nypris kr

  Vinterjakke, str. 38, Jjxx, Grøn, Næsten som ny, Super lækker frakke brugt et par gange nypris kr 800

  150,00 kr.12-06-2024
 5. Vinterjakke, str. 42, Tommy jeans, Ubrugt, Fast pris
Bytter ikke
Tager ikke mål

  Vinterjakke, str. 42, Tommy jeans, Ubrugt, Fast pris Bytter ikke Tager ikke mål

  1.200,00 kr.12-06-2024
 6. Vinterjakke, str. findes i flere str., Moncler, Sælger denne moncler jakke efter jeg ikke går i den

  Vinterjakke, str. findes i flere str., Moncler, Sælger denne moncler jakke efter jeg ikke går i den - nypris 10,000 Byd gerne

  6.000,00 kr.11-06-2024

Lige nu er der over 200 rulamsjakker til salg på DBA. Uanset om du er til en kort eller lang model, en mørk eller lys, er der stor sandsynlighed for, du kan finde en ny rulams vinterjakke, her.

2. Tweed

Alle de store modehuse lancerer lige nu tweedfrakker i stor stil. I det hele taget er tweed et stort hit dette efterår og vinter, og det gælder uanset, om du er på udkig efter en let blazer eller en mere tung frakke. Stilen må gerne være retro og med referencer fra 60erne og 70erne med store kraver, brede ærmer, opsøg og store knapper. Af samme årsag er der ingen grund til at betale overpris for en ny. Der findes et kæmpe udvalg af brugte tweed jakker, som netop har disse snit, og som rent faktisk ikke bare ser autentiske ud, men som er det.

Tweed emmer af historie, nostalgi og levet liv. Det er klassisk, elegant og afslappet. Kodeord som præcist stemmer overens med vintagestilen og brugtkøb. Hvis du er rigtig modig, så sammensætter du din nye, brugte tweedjakke med en tweednederdel også.

Tweed er hverken gammeldags eller støvet, det er cool og meget oppe i tiden. Men det betyder ikke, at du ikke kan kigge brugt, når du skal købe. Det skal du faktisk helst. Læs hvorfor ovenover dette billede
Tweed er hverken gammeldags eller støvet, det er cool og meget oppe i tiden. Men det betyder ikke, at du ikke kan kigge brugt, når du skal købe. Det skal du faktisk helst. Læs hvorfor ovenover dette billede

LÆS OGSÅ: Ned af kælkebakken på fin brugt kælk

3. Tern

En anden tendens, der ikke er til at komme udenom denne vinter, er tern. I alle afskygninger. Store tern, små tern, uanset hvordan, så må din vinterfrakke gerne være ternet.

Store mærker som ChanelSaint Laurent, Rodarte og Haider Ackermann dikterer alle tern som en af tidens helt store trend. Så du kan roligt slå dig løs i tendensen og hvorfor ikke starte med at kigge brugt? Din ternede vinterjakke må nemlig gerne ligne noget, din gamle morfar har ejet eller trække referencer tilbage til engelsk landstil.

Du kan snildt finde en vinterjakke i stilen til under 500 kroner. Lige nu er der knap 200 ternede vinterjakke under 1.000 kroner til salg på DBA.

4. Farver

Det er stort set ikke muligt at kigge på vinterjakker denne sæson uden at falde over diverse opsigtsvækkende farver. I år må din vinterjakke nemlig meget gerne være i en iøjnefaldende farve som grøn, bordeaux, lilla, blå eller allermest hot og hyper moderne lige nu: rød.

Røde jakker er slet, slet ikke til at komme udenom, og da det netop er en tendens, der måske påkræver lidt ekstra mod mandag morgen, så er det én af den slags trends, som det giver god mening at prøve af ved at finde en smuk, brugt sag. Det føles nemlig knap så grænseoverskridende, når prisen på din jakke ikke har ædt hele månedsbudgettet.

Rød er den mest populære farve, du kan tilføje din vinter-garderobe lige nu:

 1. Frakke, str. 54, NY Sara Kelly, Ubrugt, Sara Kelly Rød frakke med lommer og korte ærmer. Sødt snit

  Frakke, str. 54, NY Sara Kelly, Ubrugt, Sara Kelly Rød frakke med lommer og korte ærmer. Sødt snit . Str 54. Brystmål 2x 71 cm, længde 104 cm, hoftevidde 2x78 cm og indvendig ærmelængde 28 cm

  399,00 kr.12-06-2024
 2. Regnjakke, str. 40, Hagløfs, Rød, God men brugt

  Regnjakke, str. 40, Hagløfs, Rød, God men brugt

  100,00 kr.12-06-2024
 3. Andet, str. 34, Sofie Schnoor, Rød, Polyester/elastan, Ubrugt, Super fed kort jakke str. XS. Nypr

  Andet, str. 34, Sofie Schnoor, Rød, Polyester/elastan, Ubrugt, Super fed kort jakke str. XS. Nypris 699,-

  195,00 kr.12-06-2024
 4. Pels, str. 40, Rulam, Sort/rød, Rulam, God men brugt, Sort rulamsjakke med rødt for. I pæn stand.

  Pels, str. 40, Rulam, Sort/rød, Rulam, God men brugt, Sort rulamsjakke med rødt for. I pæn stand. Bæredygtig pels.

  1.200,00 kr.12-06-2024
 5. Blazer, str. 38, Chasse, Bordeaux , 100% acetat, God men brugt, Kort jakke i blomsteret stof, med

  Blazer, str. 38, Chasse, Bordeaux , 100% acetat, God men brugt, Kort jakke i blomsteret stof, med rødt for, lukkes med knapper. I pæn stand. Køber betaler porto.

  35,00 kr.11-06-2024
 6. Jakke, str. 36, Peak Performance, Rød, God skaljakke / windbreaker. 

Ingen betydelige brugsspor.

  Jakke, str. 36, Peak Performance, Rød, God skaljakke / windbreaker. Ingen betydelige brugsspor. Størrelse S

  920,00 kr.11-06-2024

Lige nu er røde jakker det absolut mest hotte, du kan investere i. Og på DBA er der over 800 af slagsen brugt til salgHvis du ikke er så meget til rød , kan du se alle de andre slags vinterjakker - i diverse farver - her.

5. Læderjakken

Klassikeren, der aldrig går af mode. Den går du ikke galt i byen med. Nogensinde. Og da læder kun bliver smukkere med alderen, så er det oplagt at købe læderjakker brugt. At der tilmed vil være store besparelser at hente, gør jo kun din shopping sjovere. Læder bliver blødere og med mere synligt rå patina, når det er brugt - og det er præcist det look, der hitter nu. Sæt den sammen med en tyk sweater, så er du så efterårsklar, som du kan blive.

Husk, at hvis du køber brugt læder og oplever lidt slidtage i kanterne, så kan det afhjælpes nemt med lidt narvsværte og efterpoleres med læderfedt eller læderolie. Herfra kan du imprægnere, og så har du igen en super solid læderjakke. 

Læderjakker går aldrig af mode. De er evigtgyldige klassikere i enhver garderobe, og de bliver kun pænere med tiden. Gør derfor dig selv den tjeneste, at kigge brugt, når du skal købe ny læderjakke
Læderjakker går aldrig af mode. De er evigtgyldige klassikere i enhver garderobe, og de bliver kun pænere med tiden. Gør derfor dig selv den tjeneste, at kigge brugt, når du skal købe ny læderjakke

6. Dunjakken

Dunjakker er super hot igen denne sæson, ligesom tilfældet var sidste vinter og hvor heldigt, når man bor i et land som Danmark. Endelig kan man både være fashionabel OG varm. Du må gerne sammensætte den modigt med kjoler og sneakers, og den skal allerhelst være let oversize.

Dunjakker er ofte meget dyre fra ny, men til gengæld en langvarig investering, da de kan holde sig sæson efter sæson. Af same årsag er det en god ide at kigge brugt, da der kan være en del penge at spare.

Lige nu er der flest dunjakker til salg i kategorien fra 500 kroner til 800 kroner, så en ren foræring er det ikke. Men da nyprisen på samme jakker altid ligger mellem 2.000 kroner og 5.000 kroner, er besparelsen alligevel til at føle på.

Stilen på en dunjakke forandrer sig desuden ikke meget sæson efter sæson, så selvom jakken er et par år gammel, vil den i høj grad ligne dem, der er i butikkerne nu.

LÆS OGSÅ: Spar penge på skiudstyr

7. Leopard

Leopard kommer igen og igen med mellemrum i modebilledet, så en investering i en af de plettede jakker er både smart og langsigtet. Det er ikke så vigtigt, om den er lang eller kort. Om den er tyk eller tynd. Bare den er leopardplettet. Og fordi det rå dyreprint har været så populært i så mange sæsoner allerede, er der mange til salg brugt.

Når man gerne vil afprøve en mere modig og opsigtsvækkende tendens, er det trods alt også rart, at den ikke har kostet hele din løn. Stilen skal meget gerne være vintage, som det populært hedder. Det var nemlig sådan det startede for år tilbage: Supermodellen Kate Moss iførte sig en ældre vintage sag – og vupti: så begyndte alle de store brands at efterligne.

Med andre ord, selv når leopardjakken er ny, så skal den syne brugt. Derfor: Gør dig selv den tjeneste at starte med at kigge på DBA, før du går i Gucci.

Leopard er modigt, men ikke ekstravagant. Det fås i alle prisklasser, og uanset hvordan du bruger det, er det absolut hot. Kig brugt, så er det mindre grænseoverskridende at prøve tendensen af
Leopard er modigt, men ikke ekstravagant. Det fås i alle prisklasser, og uanset hvordan du bruger det, er det absolut hot. Kig brugt, så er det mindre grænseoverskridende at prøve tendensen af

LÆS OGSÅ: Denne kendis elsker at shoppe brugte pelse

8. Pels

En af de jakke-tendenser, som det måske giver allerbedst mening at købe brugt i år, er pels. Her er der rigtig mange penge at spare. På DBA er der lige nu over 3.000 annoncer med pels, og mange af dem ligger under 1.000 kroner. Skal du ud og have en fra ny, ligger prisen som oftest på den forkerte side af 7.000 kroner. Pels kan holde i mange, mange år og derfor vil man ofte slet ikke kunne se, at de har været brugt.

Et tip, når du køber en brugt pels er, at spørge sælger, hvordan den har været opbevaret. Det kan stor betydning for pelsens stand. Har den været opbevaret køligt? Dette skulle eftersigende afhjælpe at den ikke udtørrer samtidig med, at pelsen ikke bliver angrebet af møl. Hvis du opdager, at du har møl i pelsen, kan du putte pelsen i en pose. Luk den hermetisk og put den i fryseren i 3-4 døgn ved -18 grader. Dette kan undgå, at mølangrebet breder sig. Herefter kan du sende den til rens.

Spar penge og tænk bæredygtigt – og køb din pels brugt på DBA:

 1. Pels, str. 38, x, Lyse nuancer , Mink, Næsten som ny, Som NY Jeg har Max haft den på 6 gange
Fra

  Pels, str. 38, x, Lyse nuancer , Mink, Næsten som ny, Som NY Jeg har Max haft den på 6 gange Fra IKKE ryger hjem Fin, let og meget elegant smuk pels med smarte detaljer NY pris 13999

  4.000,00 kr.12-06-2024
 2. Pels, str. 44, Minkkåbe, Meget mørk, Mink, Næsten som ny, Meget smuk hellang minkkåbe i meget fin

  Pels, str. 44, Minkkåbe, Meget mørk, Mink, Næsten som ny, Meget smuk hellang minkkåbe i meget fin stand og i en meget smuk mørk farve. Bæredygtig pels. (53).

  6.000,00 kr.12-06-2024
 3. Pels, str. 42, Rulam, Sort/grå, Rulam, Næsten som ny, Meget lækker kraftig og blød rulamspels i p

  Pels, str. 42, Rulam, Sort/grå, Rulam, Næsten som ny, Meget lækker kraftig og blød rulamspels i pæn stand. Bæredygtig pels. (24).

  1.800,00 kr.12-06-2024
 4. Pels, str. One size, Mink, Flerfarvet, Mink, Næsten som ny, Meget smuk poncho lavet af minkpoter.

  Pels, str. One size, Mink, Flerfarvet, Mink, Næsten som ny, Meget smuk poncho lavet af minkpoter. I flot stand. Bæredygtig pels. (18).

  1.500,00 kr.12-06-2024
 5. Pels, str. 42, Ulv, Mørk, Ulv, God men brugt, Meget smuk ulvepelsjakke i pæn stand. Bæredygtig pe

  Pels, str. 42, Ulv, Mørk, Ulv, God men brugt, Meget smuk ulvepelsjakke i pæn stand. Bæredygtig pels. (50)

  1.500,00 kr.12-06-2024
 6. Pels, str. 40, Rulam, Sort/rød, Rulam, God men brugt, Sort rulamsjakke med rødt for. I pæn stand.

  Pels, str. 40, Rulam, Sort/rød, Rulam, God men brugt, Sort rulamsjakke med rødt for. I pæn stand. Bæredygtig pels.

  1.200,00 kr.12-06-2024

På DBA er der lige nu over 3.000 annoncer med brugt pels, hvor rigtig mange ligger under 1.000 kroner.

Hvis du ikke sender din pels til opbevaring om sommeren, så sørg for, at den hænger et koldt sted og ikke for sammenpresset. Du kan også købe forskellige rekvisitter, som kan sættes ind i skabet. For eksempel cedertræsringe, som forebygger, at der ikke kommer møl. Pas også på, hvis der er andre beklædningsdele lavet af pels og cashmere i skabet, hvor møllene også kan komme fra.

Hvis du oplever lugtgener, så hæng den udenfor i et døgn, det kan afhjælpe det. Hvis du oplever, at din pels, eksempelvis en pelshue, lugter, er et gammelt husmoderåd at lægge den ovenpå en skål med bagepulver, det skulle tage lugten.

Ud over den store besparelse, så er hele fidusen ved at købe en pels brugt, at den helst skal ligne bedstemors gamle pels. Pelsen er det perfekte eksempel på solidt håndværk, og så er det samtidig en mere bæredygtig tilgang til mode at lade generationers gamle pelsjakker få nyt liv.

Hvis du afsætter tid og ved, hvad du går efter, er det en fordel at købe din nye vinterjakke brugt. Der er mange penge at spare. Og de seneste tendenser trækker tydelige referencer tilbage i tiden
Hvis du afsætter tid og ved, hvad du går efter, er det en fordel at købe din nye vinterjakke brugt. Der er mange penge at spare. Og de seneste tendenser trækker tydelige referencer tilbage i tiden

Skal du sætte prikken over iét denne sæson, så tilføj et lækkert, lille silketørklæde til din vinterjakke, der er bundet i halsen. Kig for eksempel efter mærker som Gucci, Burberry eller Hermes brugt.

Det er i virkeligheden såre simpelt. Hvis du skal investere i nostalgi, patina og personlig stil, så er der ikke noget bedre sted at starte end på markedet for brugt genbrugsguld. Din vinterjakke ligger bare og venter på, at du finder den.

Hvis du virkelig vil købe tøj med historie, hvordan ville så have det med, at dit tøj engang har tilhørt en ølkusk, en spiller i UEFA Europa League eller en lokomotivførere hos DSB? Et nyere firma slår sig op på at sælge genbrugslæderjakker, som fortæller gode historier om deres fortid, og her kan du læse mere om initiativet.

Mangler din nye brugte vinterjakke også en lækker taske som følgesvend? Mange går og drømmer om en dyr designertaske, men det bliver ofte ved drømmen, da økonomien ikke tillader det. Sådan behøver det dog ikke at være. Find din drømmetaske på DBA og spar op til 9.000 kroner på købet. Læs med og se, hvad du skal kigge efter her

Relaterede artikler